Figuś 21 170 Opublikowano 21 stycznia 2022 Opublikowano 21 stycznia 2022 9 minut temu, XM. napisał: 2/3;chujowe rasy xD tak, to jest jest największa bolączka tej gry Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 21 stycznia 2022 Opublikowano 21 stycznia 2022 nie no, panowie, to jest kurwa najgorsza gra jaką odpaliłem na PS4. Ja pierdolę, co za gówno. Jebać EA. Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 21 stycznia 2022 Opublikowano 21 stycznia 2022 23 hours ago, lukas_k96 said: Ja nadal nie wiem, jak można doprowadzić do śmierci postaci w ME 2. Kończyłem dwójkę chyba z 2-3 razy i za każdym razem wszyscy przeżyli mozna na ostatnia misje wziac ze soba krogana i garrusa i wtedy zginie jedna ze slabszych postaci (chyba Tali pierwsza w kolejce). Przeciez to jest absurd. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 21 stycznia 2022 Opublikowano 21 stycznia 2022 Godzinę temu, Figaro napisał: oj tak. Dwójka nie dosięga do pięt jedynki. Nie zrozumiałeś dwójki 2 Cytuj
Bielik 729 Opublikowano 24 stycznia 2022 Opublikowano 24 stycznia 2022 Zdecydowanie gorzej wspominam 3 część grając na premierę. DLC cytadela to jest szef, moce (Liara i osobliwość ) znowu są przydatne, rywale nie są przesadnymi gąbkami z milionem HP, decyzje które wpływają na przyszłość galaktyki, sztosik no. Zakończenie dalej trochę upośledzone, ale grałem w 2012 jeszcze przed zmianami z darmowego dlc i pamiętam jak podobała mi się teoria Spoiler Indoktrynacji W obecnej formie nie ma ona racji bytu. Niesamowita to była przygoda, zobaczymy co przyniesie ME4. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 24 stycznia 2022 Opublikowano 24 stycznia 2022 Dyskusja widzę w toku więc... Po pierwsze: u mnie kolejność to 2 > 1 > 3, ale zobaczymy jak przy niedługiej powtórce przy okazji remasterków. Pamiętam, że tak do Noverii włącznie to gra fabularnie mocno przymulała, jak już człowiek oswoił się z tym całym przepychem tego świata. Po drugie: bić tego gnoja Andromedę maczetami. Jeszcze mnie trzęsie jak sobie przypomnę jak to próbowałem pierwszy raz ograć. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano 25 stycznia 2022 Opublikowano 25 stycznia 2022 (edytowane) Ogrywam powoli 1 część i mam mieszane uczucia. Nie pamiętam już w ogóle jedynki z X360, ale jednak trochę się to wszystko zestarzało. Nie mówię o grafice, bo ta jest spoko (i chyba sporo poprawili względem podstawki), ale samo questowanie, to Mako w głownej fabule, słabo zrobione strzelanie, trochę to męczące i takie hmm po prostu stare . Gra się ok, na teraz to by była taka gra 6/10 (i według mnie nawet gorsza niż Andromeda :P), ale nie mogę się doczekać dwójeczki (z tego co pamiętam skok jakościowy tam jest wysoki w konstrukcji gry i świata) i oczywiście ogrania DLCków, których nigdy do Mass Effectów nie ogrywałem. Na plus fabuła, wybory, to wszystko pamiętam jak przez mgłę, więc fabularnie trochę poznaję grę na nowo. Ale gameplay, no jednak latka lecą... Edytowane 25 stycznia 2022 przez KrYcHu_89 Cytuj
kotlet_schabowy 2 682 Opublikowano 26 stycznia 2022 Opublikowano 26 stycznia 2022 (edytowane) W dniu 20.01.2022 o 23:09, lukas_k96 napisał: Ja nadal nie wiem, jak można doprowadzić do śmierci postaci w ME 2. Kończyłem dwójkę chyba z 2-3 razy i za każdym razem wszyscy przeżyli Przecież wystarczy źle przydzielić zadania postaciom w końcówce w tych momentach typu "ktoś musi popilnować drzwi" (a wcale nie jest to aż tak czytelne) i bęc. A wcześniej to szereg czynników wpływających na lojalność, czasem mocno losowych. Na pewnym etapie w ME2 mamy sytuację, w której para kompanów (z tego co pamiętam Miranda/Jack oraz Legion/Tali) się kłóci i rozwiązać to w sposób kompromisowy (czyli jedyny zapewniający przeżycie w suicide mission) można tylko mając odpowiednio wymaksowane wskaźniki renegade i paragon. Albo można pominąć jakiś upgrade Normandii. Aaa i przypomniałem sobie jeszcze jeden genialny patent, którego, nie czytając opisów i porad innych graczy, nie ma chuja, żeby samemu rozkminić za pierwszym razem (sam przez to poległem i musiałem robić replay). Mianowicie na pewnym etapie fabuły Spoiler Collectorzy atakują Normandię i porywają cześć załogi. Jako gracz mamy możliwość od razu jechać ich odbić (posuwamy fabułę i nabijamy "punkty" lojalności załogi, ale pozbawiamy się możliwości zrobienia niezaliczonych zadań pobocznych) albo robimy sobie nadal swoje zaległe misje (pozbawiając się możliwości dobrego zakończenia). Lose-lose situation, której uniknąć można tylko zaliczając wszystko, co się da, przed misją triggerującą Spoiler nalot Zbieraczy. Generalnie dużo tu elementów można zepsuć, osobiście końcówkę mi zjebała właśnie wyżej opisana akcja, później ściągałem jakieś rozpiski, kogo gdzie przydzielić w ostatniej misji, no taktyka jak chuj xD. W rezultacie kończyłem ME2 kilka razy, bo nagle w kolejnym playthrough w 3/4 gry z jakichś bliżej nieokreślonych powodów okazało się, że nie mogę pogodzić członków załogi. No zjebany w pewnym stopniu był ten system. Edytowane 26 stycznia 2022 przez kotlet_schabowy Cytuj
Donatello1991 1 417 Opublikowano 27 stycznia 2022 Opublikowano 27 stycznia 2022 Mi to tam lotto było, że ginęli. Bardziej byłem w szoku, że w tak prosty i szybki sposób bez większej głębi. Trójka już mi się mniej podoba i widać, że seria skończona w dobrym momencie, bo chyba powoli pomysłów zabrakło w szczególności na questy "poboczne ". Cytuj
Paolo de Vesir 9 093 Opublikowano 27 stycznia 2022 Opublikowano 27 stycznia 2022 Zacząłem dzisiaj ME1 i rzeczywiście potężne drewno jeśli chodzi o gameplay - nie czuć kopa broni, przeciwnicy nie reagują w wyraźny sposób na atak. Natrafiłem też na kilka błędów (glitchująca się animacja, Kaidanowi zniknęła broń w cutscenkach). Na razie jest zderzenie reczywistości ze wspomnieniami. BYLE DO MEKSYKU DWÓJKI Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 27 stycznia 2022 Opublikowano 27 stycznia 2022 Ja właśnie ogrywam dwójke i zapamiętał ją jako nudną ale jest gorzej niż pamiętam Mam ochotę już odpuścić ale nigdy nie ograłem trójki więc ciągle walczę aby dotrwać do trzeciej części. 1 Cytuj
Donatello1991 1 417 Opublikowano 27 stycznia 2022 Opublikowano 27 stycznia 2022 Nie wiem co jest. Czy trójka dużo gorszą od dwójki czy mi się przejadło granie każdej po kolei. Trochę się już zmuszam, żeby ukończyć. Jedyne co o tej serii wiedzialem to to, że ponoć finał słaby. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 27 stycznia 2022 Opublikowano 27 stycznia 2022 To nie graj. Zagrasz za rok czy dwa. Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano 28 stycznia 2022 Opublikowano 28 stycznia 2022 W dniu 25.01.2022 o 16:46, KrYcHu_89 napisał: Ogrywam powoli 1 część i mam mieszane uczucia. Nie pamiętam już w ogóle jedynki z X360, ale jednak trochę się to wszystko zestarzało. Nie mówię o grafice, bo ta jest spoko (i chyba sporo poprawili względem podstawki), ale samo questowanie, to Mako w głownej fabule, słabo zrobione strzelanie, trochę to męczące i takie hmm po prostu stare . Gra się ok, na teraz to by była taka gra 6/10 (i według mnie nawet gorsza niż Andromeda :P), ale nie mogę się doczekać dwójeczki (z tego co pamiętam skok jakościowy tam jest wysoki w konstrukcji gry i świata) i oczywiście ogrania DLCków, których nigdy do Mass Effectów nie ogrywałem. Na plus fabuła, wybory, to wszystko pamiętam jak przez mgłę, więc fabularnie trochę poznaję grę na nowo. Ale gameplay, no jednak latka lecą... Jedynka pękła w 14h i to włącznie z jedynym do jedynki (chyba) dlc i wieloma questami pobocznymi :D. No zestarzało się to (mimo różnorakich poprawek) okrutnie. Fabułą jednak (szczególnie końcówka) dalej daje radę. Mimo wszystko wolałbym, żeby następny Mass Effect był tak "zwarty" jak jedynka, nie tak "rozwarty" jak Andromeda pod względem długości gry. Brak miliona pobocznych aktywności uznaję za plus i jak na tamte czasy gra mocno się tą "filmowością" odznaczała w iświecie RPG. Teraz przejdę płynnie do dwójki, ją już lepiej pamiętam i z tego co wiem, są tam kozackie dlc, w które nigdy nie grałem. Cytuj
Bielik 729 Opublikowano 28 stycznia 2022 Opublikowano 28 stycznia 2022 3 godziny temu, KrYcHu_89 napisał: są tam kozackie dlc Oj nie xD misja Kasumi na plus i to by bylo na tyle (no jeszcze ta z cerberusa fabularnie fajna), najlepsze dlc ma trójka. Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 28 stycznia 2022 Opublikowano 28 stycznia 2022 cytadela najlepsze DLC Spoiler Grunt selekcjoner pod drzwiami Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 29 stycznia 2022 Opublikowano 29 stycznia 2022 W dwojce sa dobre dlc, a szczegolnie shadow broker. Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano 30 stycznia 2022 Opublikowano 30 stycznia 2022 (edytowane) Nie no dwójeczka inny poziom. Nawet te uproszczenia systemu RPG juz tak nie bola, jak kilka lat temu. Po tylu latach ten storytelling prowadzony przez mega charyzmatyczne postacie dalej bije na głowę większość innych RPGów. Edytowane 30 stycznia 2022 przez KrYcHu_89 Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 30 stycznia 2022 Opublikowano 30 stycznia 2022 W dniu 28.01.2022 o 21:03, Bielik napisał: Oj nie xD misja Kasumi na plus i to by bylo na tyle (no jeszcze ta z cerberusa fabularnie fajna), najlepsze dlc ma trójka. Przecież Shadow Broker czy Overlord to mistrzostwo świata. Cytuj
Bielik 729 Opublikowano 30 stycznia 2022 Opublikowano 30 stycznia 2022 Wiadomo, każdy ma swoje zdanie, jak dla mnie w takim shadow brokerze było za dużo szczelanka, arrival to w ogóle jedna wielka sekwencja strzelania gdzie mnie na poziomie trudności insane już to po prostu mierziło. Cytuj
Donatello1991 1 417 Opublikowano 30 stycznia 2022 Opublikowano 30 stycznia 2022 No już przy finale jestem. Trochę na siłę, ale pod koniec znowu się wkręciłem i szkoda kończyć. Super przygoda. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 1 lutego 2022 Opublikowano 1 lutego 2022 Dobra, kupiłem sobie Eaplay i zacząłem od jedynki. No nie ukrwam gra nie postarzała się najlepiej xD ale mimo to strzelanie i walka nadal mi się podobają także jest ok, boję się tych sekcji z mako że mnie znudzą i nie skończe jedynki Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 1 lutego 2022 Opublikowano 1 lutego 2022 @standby Ten ME wypada kiedyś z tego EA play? bo chętnie bym ograł po raz 5 ale zejdzie mi z 2 miechy co najmniej Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 1 lutego 2022 Opublikowano 1 lutego 2022 podobno gierki sa na stale w ea play 1 Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 1 lutego 2022 Opublikowano 1 lutego 2022 Nic nie wypada oprócz starych sportówek 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi