Skocz do zawartości

Mass Effect: Legendary Edition

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze Dead Space Extraction, shooterek na szynach.

Teraz, MaZZeo napisał:

Jest szansa, że poprawią niektóre mechaniki? Wiem że to nie najważniejsze, ale kiedyś próbowałem grać zdaje się w demo ME3 i odbiłem się od drewnianego gameplayu.

Myślę, że gameplay z ME 3 czy ME 2 to najmniejszy problem, obczaj sobie ME 1 :potter:

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, MBeniek napisał:

A gdzie niby jest temat "główny" o trylogii ME? 

Imo ten cały dział można wcielić do 'Ogólnych' i akurat wystarczy ten jeden temat pod całą trylogie (bo ta nowa część to jest pieśń przyszłości). 

A ja mam jednak inne zdanie,  bo posty z pytaniami grających w inne części trylogii w danym momencie będą sie zlewać i znikać w odmętach. Każda część ma swój temat i można tam pytać grając w daną odsłonę. Inaczej się miała sytuacja z Mafią bo tylko trójka miała temat w ogólnych, jedynka w ogóle a dwójka osobne w dziale PS3 i X360. No i jednak w to będzie na forum grać w sporo więcej ludzi :reggie:

Opublikowano

@Figuś Czy ja wiem? Było i jest już kilka tematów o odnowionych trylogiach (Crash, Uncharted, Spyro, AC czy właśnie o Mafii) i jakoś nie widziałem, żeby ludzie się gubili. W ogóle większość osób ME ma już dawno za sobą, więc nie wiem za bardzo o co mieliby pytać. Jak już to będą pytania właśnie na temat samego remastera albo wrażenia z ponownego ogrywania. :lapka:

W ogóle nie piszę, żeby wszystkie pozostałe tematy zamknąć (tylko, że sam dział ME wydaje mi się już niepotrzebny, a słyszałem, że mają być jakieś porządki na forum), więc jak ktoś chce to niech sobie tam pisze, co mi do tego. :usmiech:

Opublikowano

Poczekam jak pojawi się u wujka Spencera, remaster NFS co właśnie wyszedł to podobno parujące gówno, do tego mechanika ME i okrutne drewno które już raziło w czasach x360 a co dopiero w 2021 xD mimo że seria w serduszku.

Opublikowano

Prawda jest taka że ta najlepsza growa trylogie ever kupilbym nawet bez żadnych zmian, dają DLC na jednym nośniku i już siusiak staje. MUSZE TO MIEC.

• Plusik 5
  • Lubię! 1
  • Haha 1
Opublikowano

7 lat minęło od ostaniego przejścia, dla mnie to najlepsze growe uniwersum z gatunku sci fi (czy tam "space opera) ever, potem Dead Space 1 i 2 (tójka to goovno obejszczane które nigdy nie powinno ujrzeć światła dziennego). Wleci day one i 100% wbite jako hołd dla serii murowane.

Opublikowano

Grałem tylko w jedynkę na xboxie360 i mi się podobało do momentu aż musiałem dżipkiem jeżdzić po księżycu. Nie ukończyłem bo mnie zemdliło.

Mam nadzieje, że wy będziecie się ponownie dobrze bawić.

Opublikowano

Siłą tych gier są też wybory i ich konsekwencje, które przechodzą z jednej gry na drugą. Dzisiaj nic takiego by nie miało prawa powstać. Może 1/3 tej trylogii wyszłaby na przestrzeni całej generacji.

• Plusik 1
Opublikowano

Widzę, że nie tylko ja mam hype na to :) na żadnego remastera tak nie czekam. Przed tą grą nie lubiłem SF, a tutaj czytałem opisy planet i ras! gdzie w RPG jak mam coś przeczytać z notatek i etc. to na zygi mnie bierze, a tu chłonąłem jak gąbka. No i postacie Garrus, Wrex, Legion, ta w akwarium na głowie Tali chyba, dwójka z mostku co zawsze się zaglądało co tam u załogi. Kurcze to wspaniała historia i przygoda.

Opublikowano

Wszystkie 3 części skończone w prawilnej kolejności na x360, w okolicach premier, więc nie widzę przeszkód, by za jakiś rok w spencerpassie za 4 zł ograć ponownie całą trylogię. A jeszcze jakby poza grafiką trochę ogarnęli te drewno, jakim jest obecnie ME1, to byłbym wniebowzięty. 

Ogólnie podpisuję się rękoma i nogami z niektórymi wpisami poprzedników - mimo bolączek (ME1) i wątpliwej jakości zakończenia (ME3) do tej pory nie ma lepszej i bardziej wciągającej trylogii growej.

Swoją drogą ciekawe czy ta trylogia będzie jak np. MCC, gdzie wybieramy w którą część chcemy grać, czy też połączą to niejako w spójną całość - taki remaster mi sie marzy, ale pewnie nic z tego, bo znając EA/Bioware poszlifują oprawę i wyskakujcie z hajsu. 

Opublikowano

To ma być 4K/60fpsów i ulepszone tekstury, wątpię żeby w kwestii animacji/GP coś zmieniali.

cVEpzXH.gif

me33.gif

i tak bym pograł, jeszcze niech EA Dead Space 1/2 odpicuje :problem:

• Haha 1
Opublikowano

Fajnie jaram się, jak będzie to zrobione z głową to możliwe ze sobie kupie na premierę, a jak nie to ogra się w usłudze pana Spencera 

Opublikowano

Trochę nie rozumiem tej podjary remasterami - milion razy bardziej bym wolał nową cześć. Ile razy można przechodzić to samo? 

Troche się boję, żeby nadchodząca generacja nie była remaster-generacją. Rozumiem duże koszty tworzenia nowych gier ale nie chcę ciagle grać w to samo - nawet jak jest tak za(pipi)iste jak trylogia ME.

Bardziej mnie ciekawi zapowiedziana nowa odsłona :)

...najgorzej, że i tak pewnie kupię ale nie za 350 zł (na bank będzie full price).

Opublikowano

Akurat tutaj za trzy gry z DLCkami (których nie ograłem bo drogie) za trzy i pół bomby będzie to pewnie pierwsza pozycja na która dam się na tyle ogolić :rayos:

Nie chcę też czekać aż dadzą w Gamepassie bo to akurat chciałbym mieć na półeczce :reggie:

Wyjdzie 100zł za każda część z osobna i 50zł za wszystkie DLC do nich - tak sobie to będę tłumaczył :potter:

No chyba że coś spierdolą to poczekam aż naprawią

Opublikowano
1 godzinę temu, SetoPL napisał:

Każdy stąd pewnie by ograł nową część, ale patrząc na Andromedę to wolę remaster

Ja tam jednak liczę że ta nowa część to kontynuacja Androbiedy, w ogólnym rozrachunku aż tak źle się nie bawiłem przy tytule. Liczę że wyciągneli wnioski i się przyłożą, bo galaktyka andromedy ma potencjał. 

Opublikowano
9 godzin temu, _mike napisał:

Trochę nie rozumiem tej podjary remasterami - milion razy bardziej bym wolał nową cześć. Ile razy można przechodzić to samo? 

Przecież robią nową część o co ci chodzi?