Labtec 3 643 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 Klasyk dobry, gorsze gierki dostawały remaster z chęcią pogram jak poprawia bugi, w jedynce pamiętam jak grałem długo i głupi nie robiłem save-a a potem w windzie bug wystąpił i w nieskończoność jechała Cytuj Odnośnik do komentarza
flavio 107 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 Ja właśnie zacząłem od dwójki, potem przeszedłem trójkę, a na końcu chciałem zagrać w jedynkę, ale odbiłem się po kilku godzinach. A podobno fabularnie daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 47 minutes ago, Figuś said: Ja tam jednak liczę że ta nowa część to kontynuacja Androbiedy, w ogólnym rozrachunku aż tak źle się nie bawiłem przy tytule. Liczę że wyciągneli wnioski i się przyłożą, bo galaktyka andromedy ma potencjał. Ja Andromedę przeszedłem i nawet 90 godzin nabiłem, ale gra była jak Dragon Age Inkwizycja. Milion pobocznych gówien jak w tych wszystkich ubi grach. I fabularnie niczego nie urwało, ale zobaczymy jak tam zmiany w BioWare i co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza
_mike 318 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 5 godzin temu, bluber napisał: Przecież robią nową część o co ci chodzi? O to, że ludzie się jarają na ten remaster bardziej niż na nową odsłonę. Nie chodzi o ten temat, ale o wszystkie portale branżowe (zagraniczne i polskie). To mnie boli, że remaster > nową cześć No i to, że o nowej części ME nic nie wiadomo (równie dobrze może jej nie być - niektóre njusy pomijały tą zapowiedź). Jestem zwyczajnie spragniony takiej space opery jaką była trylogia (która ograłem we wszystkie strony) i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 Bo o nowej części nic nie wiemy i po ostatnich tytułach Bioware można się obawiać o jej jakość. Osobiście mam nadzieje, że wybiorą jedno kanoniczne zakończenie z trójki i poprowadzą fabułę od tego momentu. Nie chcę żadnych kontynuacji Andromedy ani tym bardziej akcji dziejącej się w tej galaktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 827 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 Bioware? Przecież oni się skonczyli, nie ma szans na cokolwiek dobrego. Niech dają tego remasterka i moga umierać, niech się ludzie porozchodza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 5 godzin temu, flavio napisał: Ja właśnie zacząłem od dwójki, potem przeszedłem trójkę, a na końcu chciałem zagrać w jedynkę, ale odbiłem się po kilku godzinach. A podobno fabularnie daje radę. No, co jak co, ale Saren to niezła postać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 Pewnie jakby te Bioware nie siedziało w EA, to prędzej by ich MS wykupił, to i może byliby z nich jacyś ludzie, a tak lipton, że marka została zaorana. Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 25 minut temu, _mike napisał: O to, że ludzie się jarają na ten remaster bardziej niż na nową odsłonę. Nie chodzi o ten temat, ale o wszystkie portale branżowe (zagraniczne i polskie). To mnie boli, że remaster > nową cześć No skoro widać co robiło ostatnio Bioware czyli Anthem i Andromede to raczej zrozumiałe, że ludzie wolą ograć ponownie starą trylogię. A nie rozumiem narzekań, że wychodzi ta trylogia kiedy w międzyczasie robi sie nowa część, każdy powinnien być zadwolony tylko, że ciężko się ekscytować nową częścią ME skoro nic o niej nie wiadomo czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 929 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 @_mike Przecież obecna generacja to generacja remasterów. Zapowiada się, że nowa będzie generacją wstecznej kompatybilności. Wątpię, aby przemodelowali mechaniki z ME1. Gra jest już archaiczna i pewnie poprawią grafikę, rozdzielczość, cienie i światło, może modele postaci, ale fabularnie to wciąż pierwsza liga, a sam finał na Cytadeli do dzisiaj urywa dupę rozmachem. Szczególnie jak się zainwestowało w sojusze. Cytuj Odnośnik do komentarza
_mike 318 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 @bluber jasne, jednak taki haju jaki zrobili dla tego remaster powinien dotyczyć nowej części. Trylogia powinna być dodatkiem do tego. Wiem, że Bio to już nie ta sama firma co była jak robili oryginalne ME, ale nadzieja na lepsze jutro umiera ostatnia. Trochę tragiczne jest to ile ekscytacji wzbudzają remastery - powinno się bardziej cisnąć na nowe gry. Teraz tak myśle, że jak ktoś ograł generacje PS360 to w obecnej się będzie nudził. Czyli ja też ME1 to była moja ulubiona cześć. Może nie idealna - patrz jeżdżenie po planetach, ale chciałbym żeby cała trylogia dostała mniej strzelankowy charakter (nawet jako opcja - coś jak przechodzenie Deus Ex po cichu). Moz mój żal się bierze z tego, ze właśnie brakuje takiej trylogii na obecnej generacji i liczyłem, że się na XSX/PS5 pojawi... a tu tylko remaster. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 Właśnie, że 1 część może dostać największe odświeżenie. Cytat The primary factor holding up development, beyond the pandemic, is the original Mass Effect game. It currently does not live up to the quality of the rest of the package. It would make a poor first impression for new players, and it might disappoint fans who then won’t go on to play and experience the impressive upgrades for Mass Effect 2 and ME 3. Cytat This is a problem with both the visuals and gameplay. The people working on the game understand the issues, and they want to do right by the franchise’s fans. https://venturebeat.com/2020/09/25/mass-effect-legendary-edition-is-still-coming-but-not-this-year/ Dlatego gra nie zadebiutuje w tym roku, a przyszłym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 724 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 Gameplay jedynki potwornie sie zestarzal, nie ma opcji aby dzisiaj ktos jezdzil po tych pustych mapach tym pojazdem xd wiec to dobra wiadomość jezeli przemodeluja jedynke. I mam nadzieje ze do glowy im nie przyjdzie zrobic z trylogii jakiegos openworlda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 Jedynkę zaczynałem dwa razy, pierwsza próba na PC wypadła słabo i przerwałem zabawę po ok 2h, drugie podejście miałem na X360 i wciągnęło jak bagno aż do samego końca. Żałuję, że nie było mi dane ograć wszystkich DLC, dlatego chętnie kupię kompletną trylogię. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 Jeżeli odświeża kochana jedynkę odpowiednio to trylogia wjeżdża day one bez gadania. Ogromny sentyment mam do tej serii. Andromedę pomijam bo to balas Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 11 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2021 Niby 12 marca premiera https://www.purepc.pl/mass-effect-legendary-edition-wyciekla-data-premiery-w-remastery-gier-action-rpg-od-bioware-i-ea-zagramy-juz-niedlugo Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 11 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2021 Mogliby pokazać jedynkę Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 11 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2021 No i pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 12 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2021 A ja to i bym z chęcią w multi pograł. Mi dość mocno przypadło do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 Mass Effect: Legendary edition is available to preorder for $60 at multiple retailers, including Amazon, GameStop, and Best Buy. At this time, only the physical edition is available to preorder for PlayStation and Xbox. You can also preorder the digital edition for PC at Best Buy. No preorder bonuses have been revealed, and it's unknown if EA will release any editions beyond the standard $60 version. The console versions of Mass Effect: Legendary edition come with free upgrades to PS5 and Xbox Series X. While BioWare hasn't shown off any gameplay of the collection since announcing it on N7 Day, the studio has promised updated textures, shaders, and technical enhancements. Mass Effect: Legendary edition will include all three single-player campaigns as well as every piece of DLC. At this time, it's unclear if the multiplayer mode from Mass Effect 3 will be featured in the collection, but the wording of BioWare's blog post suggests it won't be included. Mass Effect: Legendary edition will surely help fans endure the wait for the next mainline Mass Effect game. Announced during The Game Awards 2020 with a brief teaser trailer, the new entry in the series doesn't have a title just yet. No release window has been revealed, but BioWare is also working on Anthem and Dragon Age 4, so it's unlikely it'll release anytime soon. https://www.gamespot.com/articles/mass-effect-legendary-edition-preorders-are-live-now/1100-6486346/?ftag=ftag%3DGSS-05-10aab8e&TheTime=2021-01-16T00%3A36%3A46&UniqueID=EA0AAD04-5792-11EB-8341-19F439982C1E&PostType=image&ServiceType=twitter @Dave Czezky kiedy będzie u ciebie możliwość preorderka? Cytuj Odnośnik do komentarza
flavio 107 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 Będzie grane. Jaram się! Potrzebny był ten remaster. Szczególnie, że we wcześniejszej części nie pogra się na plejce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 Szkoda, że multi nie będzie. Domyślam się, że w dwójce będę musieli trochę zmienić, by mieć na 100% przygotowany do walki. Preorderow nie złożę, ale jak zrobiona porządnie to pewnie wleci na premierę Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 22 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 stycznia 2021 No mogliby potwierdzić już datę premiery Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 W przyszłym tygodniu powinni coś pokazać z gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 827 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Skad info? Mogliby wreszcie pokazac jedynke bo nie wiadomo czy jarac sie czy osrać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi