Figuś 21 140 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 W sumie nie widziałem potrzeby tego tematu, ale na tym filmie z testami gier we wstecznej jest The Last Guardian w 60FPS jest timestamp Jest tylko jeden haczyk Jak posiadasz cyfrową kopię to masz spatchowana wersje i gra będzie chodzić betonowych 30FPS, fizyczna niespatchowana kopia będzie śmigać w 60 klatkach Szach mat cyfrowcy Może być więcej takich fakapów we wstecznej, dlatego temat może się przyjąć. I link do listy gier we wstecznej i jak działają w ramach BC https://www.backwards-compatible.com/ Strona w przygotowaniu i lista ma stale rosnąć do ponad 3100 tytułów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Ja chce tylko wiedzieć czy Death Stranding ma 60 klatek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Ja sobie sporo tytułów jak GoT, TLoU2, DS zostawiłem do ogrania na PS5 więc liczę, że w każdym będzie dostęp do tych 60 klatek. GoT ma potwierdzonego patcha wiec tu powinno być ok. Odnośnie TLG to pewnie bym przeszedł jeszcze raz w 60, ale mam cyfrę Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 579 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Z tego co widziałem i słyszałem, to wsteczna hula aż miło. To stwarza poważny dylemat, bo mam na tyle duży backlog z grami z PS4 (samych pudełek na półce kilkanaście), że wizja ogrania tego w betonowych 60fpsach kusi. A skoro na pierwsze miesiące życia PS5/XSX nie ma rasowych nextgenowych zapowiedzi, to wsteczna staje się główną atrakcją. Mam płytę z TLG, więc Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 066 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Mnie najbardziej ciekawi HDZ. Tlou2 kiedyś też chciałbym ograć. Jakoś nigdzie nie widziałem obu gier odpalonych na PS5. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Tlou2 w 60 lata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 kurde, też mam cyfrowke the last guardian no nic, trzeba będzie kupic płytkę - piękna gra Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Cyfrówki pewnie dostaną pacza wkrótce. Uspokójcie się konsola jeszcze nie wyszła będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Dokladnie, tym bardziej ze sporo tych gier jak np TLG jest w ps+ collection. Ludzie by ich zjedli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Chmielinski 211 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Z ciekawostek niezpatchowana wersja AC Unity również chodzi w 60fps, z małymi spadkami Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Tylko jednocześnie ma sporo błędów graficznych z tego co widziałem. Odnośnie TLG to wątpię w patcha. Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 2 godziny temu, XM. napisał: Tlou2 w 60 lata. Źródło? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Tlou2 chodzi w 30 klatkach, na 60 pewnie poczekamy do czasu jak multi dodadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 No dałbym se reke uciąć, ze widziałem na yt filmik jak lata w 60 klatkach Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 No nie, chyba tylko na push square widziałem TLoU2 w teście ale bez pomiarów, a z tego co mówili to chodzi tak samo jak na PS4PRO Tutaj jest trochę dłuższy gameplay od 6:30 od 3:15 można sobie obczaić jeszcze jak UI wygląda przy grze we wstecznej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 12 godzin temu, Kmiot napisał: Z tego co widziałem i słyszałem, to wsteczna hula aż miło. To stwarza poważny dylemat, bo mam na tyle duży backlog z grami z PS4 (samych pudełek na półce kilkanaście), że wizja ogrania tego w betonowych 60fpsach kusi. A skoro na pierwsze miesiące życia PS5/XSX nie ma rasowych nextgenowych zapowiedzi, to wsteczna staje się główną atrakcją. Mam płytę z TLG, więc Mam identyczny dylemat i już myślę czy nie golić ps4. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 13 godzin temu, Figuś napisał: Jak posiadasz cyfrową kopię to masz spatchowana wersje i gra będzie chodzić betonowych 30FPS, fizyczna niespatchowana kopia będzie śmigać w 60 klatkach to co mam grać w wersje 1.0, skoro już wyszło tyle poprawek i nowości? No man's Sky np. to już chyba wersja 6.0, Fallout 4 podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Godzinę temu, XM. napisał: No dałbym se reke uciąć, ze widziałem na yt filmik jak lata w 60 klatkach Był taki film. Pewnie o nim myślisz. Natomiast to nie był pokaz z ps5 boost mode tylko symulacja na PC zrobiona przez jakiegoś gościa żeby pokazać jak ta gra może wyglądać w 60fps. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 2 minuty temu, grzybiarz napisał: to co mam grać w wersje 1.0, skoro już wyszło tyle poprawek i nowości? No widocznie w tych poprawkach i nowościach zrobili Lock na 30FPS i nic nie zrobisz. Wybór należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 To chodzi o to żeby nie pobierać żadnej aktualizacji do gry i grać w wersje 1.0? Np. Takie Sekiro - na PS5 gdybym chciał je ograć to mam nie instalować żadnej aktualizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 W tym przypadku chodzi tylko o Last Guardiana, wersja bez patchy miała uwolniony framrate. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 579 Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Godzinę temu, grzybiarz napisał: to co mam grać w wersje 1.0, skoro już wyszło tyle poprawek i nowości? No man's Sky np. to już chyba wersja 6.0, Fallout 4 podobnie. Tak jak Figuś niżej pisze. Do każdej gry trzeba podejść indywidualnie. Na tę chwilę TLG hula w 60fps tylko w wersji 1.0 - późniejsze mają już nałożony lock i dopóki autorzy nie postanowią w kolejnym patchu go ściągnąć to załatana wersja cyfrowa będzie śmigała w zablokowanym 30fps. Podobnie ze wspomnianym w temacie AC: Unity. Minus jest taki, że masz betonowe 60 fps, ale kosztem braku pozostałych poprawek, które przyniosły patche, stąd częstsze bugi i glitche. To jednak pojedyncze przypadki, bo chyba przeważająca ilość gier chodzi w mur-beton 60fps, a inne dostaną zapewne patcha. Możliwe więc, że wspomnianych przez Ciebie NMS i F76 problem nie dotyczy i można grać na najnowszym patchu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 No Man's Sky dostanie przecież patcha pod next-geny. Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 721 Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) ktoś z reddita machnął mega listę, uwaga ogromne Spoiler Edytowane 9 Listopada 2020 przez nero2082 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Abzu 2400×1350 resolution, 45-60fps, more fish on screen. Co to jest za konsola! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi