gianbuffon 11 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Grał ktoś w Days Gone na PS5? Płynnie wam gra chodzi? Miało być po upgrade 60 fps, a im dalej tym częściej zdarzają się mi spadki poniżej 30 fps. Teraz mam końcówkę gry i momentami są takie lagi, że zaczynam się zastanawiać się, czy z moją konsolą jest coś nie tak, czy tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 3 godziny temu, gianbuffon napisał: Grał ktoś w Days Gone na PS5? Płynnie wam gra chodzi? Miało być po upgrade 60 fps, a im dalej tym częściej zdarzają się mi spadki poniżej 30 fps. Teraz mam końcówkę gry i momentami są takie lagi, że zaczynam się zastanawiać się, czy z moją konsolą jest coś nie tak, czy tak ma być. Kilka dni temu skończyłem grę i wszedłem w NG+. Zero spadków, cały czas 60 klatek, przy zmianie pogody czy hordach tak samo. Zrób może reinstal gry. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
AbraHAM 8 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 3 hours ago, gianbuffon said: Grał ktoś w Days Gone na PS5? Płynnie wam gra chodzi? Miało być po upgrade 60 fps, a im dalej tym częściej zdarzają się mi spadki poniżej 30 fps. Teraz mam końcówkę gry i momentami są takie lagi, że zaczynam się zastanawiać się, czy z moją konsolą jest coś nie tak, czy tak ma być. Potwierdzam, sa spadki do ok 40 ale nie za czesto i przewaznie przy szybkim poruszaniu sie na motorze między strefami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, AbraHAM napisał: Potwierdzam, sa spadki do ok 40 ale nie za czesto i przewaznie przy szybkim poruszaniu sie na motorze między strefami. Możesz napisać, w których miejscach ? Nic takiego nie odnotowałem a przy przejazdach przez góry celowo zrobili wązkie i kręte drogi żebyś szybko nie przejechał. To samo zastawione autami tunele. Cytuj Odnośnik do komentarza
gianbuffon 11 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Kilka dni temu skończyłem grę i wszedłem w NG+. Zero spadków, cały czas 60 klatek, przy zmianie pogody czy hordach tak samo. Zrób może reinstal gry. Spróbuję jutro z reinstalacją, ale czy są jakieś potwierdzone przypadki, że komuś to pomogło w jakiejś grze? A ta odbudowa bazy danych ps5 może pomóc?@AbraHAM, jak to sprawdzić, że gra spada do 40 fps? Poniżej 30 to wiem, że po prostu przycina, ale jak gra ma 60 fps i spada do 30-50 to jest to jakoś zauważalne? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 9 godzin temu, gianbuffon napisał: jak to sprawdzić, że gra spada do 40 fps? Poniżej 30 to wiem, że po prostu przycina, ale jak gra ma 60 fps i spada do 30-50 to jest to jakoś zauważalne? No też przycina, ale deko mniej, choć 60 do 40 jest mocno odczuwalne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
AbraHAM 8 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 On 4/4/2021 at 7:13 PM, giger_andrus said: Możesz napisać, w których miejscach ? Nic takiego nie odnotowałem a przy przejazdach przez góry celowo zrobili wązkie i kręte drogi żebyś szybko nie przejechał. To samo zastawione autami tunele. Losowo to wystepowało, czasami przy szybkiej jezdzie motorem, ale najczesciej w okolicach bazy big micka. Pare razy gra wogole nie doczytala terenu i wpadalem w przepasc bez dna. Jest też taka mozliwosc ze to cos z dyskiem w mojej konsoli, baze danych juz odbudowałem dwa razy ale nic to nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza
KubaJ023 1 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Ostatnio właśnie ukończyłem gierkę, pierwszy raz tak się wkrecilem.. Spędziłem około 40h i ani razu nie miałem żadnego problemu z teksturami, kilka spadków fps przy jeździe na motorze, ale tak to miodzio się grało Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Też jestem w trakcie ogrywania na PS5 tej pozycji i praktycznie zero spadków klatek i glitchów graficznych. Najbardziej widoczny spadek FPSów miałem przy oddalaniu widoku z lunety przy którejś snajperce, ale w żaden sposób nie wpływa to na fun z gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
k0zik 5 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Czy Kingdom Come Deliverance dostal jakies usprawnienie na PS5? Czy dziala identyko jak na PS4 Pro? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Nie dostał, to wersja jak z PS4 w 30fps. Loadingi są tylko szybsze z tego co aktualnie odczuwam na PS5, ale na PS4 grałem ostatni raz w to z 3 lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szajka 407 Opublikowano 21 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Grał ktoś w RE2 na Ps5? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dragon13 54 Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Jak to jest z tymi wersjami na PS4 i PS5 ? Niby wiem że Xbox ma jedne pudełka, wkładasz płytkę do xboxa One - grasz w wersje do Xboxa One, jesli włożysz tą samą płytkę do Xboxa Series X automatycznie pobiera Ci wersje na Series X. A jak jest z wersją na PS4/PS5. Kiedu jupuje wersje na PS4 to gram na PS4 i PS5 w jedną i tą samą wersje ? Jeśli chce zagrać w ulepszoną wersje muszę kupić wersje na PS5 ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zależy od gry, jedni będą wołać 10$ za upgrade wersji do PS5, a inni wydawcy po prostu pozwolą ci dodać do biblioteki wersję PS5 którą musisz sobie ściągnąć i możesz grać, płyta dalej będzie wymagana. Cytuj Odnośnik do komentarza
gajoss28 0 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Witam serdecznie, jestem tu nowy i jeszcze raz przywitam się ze wszystkimi. Mam prośbę o wyjaśnienie mi zakupów w PlayStation.Store. Jeżeli kupuje grę z oznaczeniem PS4/PS5 to znaczy że gra jest gorsza jakościowo od tej samej gry opisanej tylko PS5. Czy to nie ma znaczenia. Dziękuję i poproszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 To znaczy że kupujesz dwie wersje gier Natywną dla ps4 i natywną dla PS5 i możesz pobrać obie i grać w obie. Cytuj Odnośnik do komentarza
gajoss28 0 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Czyli rozumiem że ta wersja PS4/PS5 jest tak samo dobra graficznie i klatkowo i hercowo jak typowo pod tylko PS5 ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Tak, jeśli pobierzesz wersję PS5. Cytuj Odnośnik do komentarza
gajoss28 0 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Serdecznie dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dragon13 54 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Po prostu według mnie trochę namieszali zwłaszcza z tymi pudełkami. Powinni zrobić jedno tak jak u konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Dualsense nie ma problemów z obsługą gier wstecznie z ps4? Czy są jakieś gdzie wskazane jest ds4? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Nie ma problemów, ma wszystko to co DS4. Haptyka będzie działać jak zwykłe wibracje i spusty nie będą działać Cytuj Odnośnik do komentarza
Wania 8 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Ale nie dziala z goglami Cytuj Odnośnik do komentarza
Artur_K 184 Opublikowano 26 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 Przesiadłem się na PS5, moja biblioteka gier na tą chwilę to same pudełka na PS4. Na razie do napędu wrzuciłem dwie gry H:ZD tu ściągnął się patch z aktualizacją do PS5, jest o tym wzmianka w historii aktualizacji na konsoli, więc sprawa jasna. Druga gra to Star Wars Squadrons, tam wjechał patch 1.10 i to wszystko, natomiast z tego co wyczytałem była aktualizacja na ps5 (oznaczona jako akt. 3.0) https://www.ea.com/pl-pl/games/starwars/squadrons/news/update-3-0-release-notes?setLocale=pl-pl, w to akurat gra syn i uważa że wygląda lepiej, mamy też dostępną Przystań Fostar w bitwach flot, ale syn twierdzi że na ps4 też była. Czyli wygląda, że była to ogólna aktualizacja nie dedykowana nowym generacją i jest ok? Z racji ograniczonej ilości internetu muszę z tymi upgradami uważać, następne w kolecje mam Dying Light 2 i Cyberpunk nie chciałbym wpakować się w sytuację, że najpierw pobierze mi standardową aktualizację, a później okaże się że muszę pobierać drugi raz wersje na ps5. Jak to ogarnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi