Opublikowano 12 listopada 20204 l Potwierdzam z wentylatorem. Ja zostawiam instant on i nawet jak mam 2 gry odpalone z opcją quick resume wiatrak się nie uruchamia. Chyba że jest coś jeszcze ściągane i instalowane. Więc spokojnie ms tu wszystko przemyślał. @Lokomotywa nie wszystkie gry wspierają quick resume. W niektórych jest to wyłączone chwilowo (te z patchem do xsx jak forza). MS pracuje nad łatką. To nie wina twojej konsoli. Sprawdź jakieś ze wstecznej bez patcha pod xsx albo np tetrsi effect. Czy Forze 4 ściągałeś z intalki z wcześniejszej konsoli czy wszystko ściągnąłeś na nowo? Ja tutaj bym zaproponował usunięcie i na nowo ściągnięcie forzy z dodatkami. Miałem coś podobnego kiedyś na xbox one i pc. Pomogła ponowna instalacja.
Opublikowano 12 listopada 20204 l 12 godzin temu, Mike napisał: Miejmy nadzieję, że to jednak odosobniony przypadek. Przed chwilą wymieniłem konsolę ale oprócz mnie była jeszcze jedna osoba z XSX, która miała dokładnie ten sam problem ...
Opublikowano 12 listopada 20204 l Dobrze że mieli na stanie i wymienili. PS5 jak ktoś trafi wadliwe to poczeka na nową pewnie do wakacji
Opublikowano 12 listopada 20204 l 18 minut temu, Ins napisał: Przed chwilą wymieniłem konsolę ale oprócz mnie była jeszcze jedna osoba z XSX, która miała dokładnie ten sam problem ... No i super, oby teraz wszystko cymesik było.
Opublikowano 12 listopada 20204 l 18 minut temu, Ins napisał: Przed chwilą wymieniłem konsolę ale oprócz mnie była jeszcze jedna osoba z XSX, która miała dokładnie ten sam problem ... Objawy, które opisałeś są bardzo podobne do tych, które miałem w przypadku uszkodzonej płyty głównej w PC. Też czasami działało, ale w randomowych momentach się wyłączał.
Opublikowano 12 listopada 20204 l Ile czasu trwa gwarancja? Pamiętam, że X One można było gdzieś na stronie MS zarejestrować i gwara była chyba wtedy na dwa lata. Teraz też można? Jak tak, to gdzie?
Opublikowano 12 listopada 20204 l Uwaga na redditach znaleźli rozwiazanie na niedziałające napędy. Wystarczy włożyć odwrotnie płytę. Edytowane 12 listopada 20204 l przez kislawa lit
Opublikowano 12 listopada 20204 l 7 minut temu, Emtebe napisał: Ile czasu trwa gwarancja? Pamiętam, że X One można było gdzieś na stronie MS zarejestrować i gwara była chyba wtedy na dwa lata. Teraz też można? Jak tak, to gdzie? https://account.microsoft.com/devices/device?deviceId=xbox[F4000FCF105B05AB]
Opublikowano 12 listopada 20204 l 8 minut temu, Emtebe napisał: Ile czasu trwa gwarancja? Pamiętam, że X One można było gdzieś na stronie MS zarejestrować i gwara była chyba wtedy na dwa lata. Ktoś tam pisał, że wskoczyło mu do stycznia 2023. Na stronie w "urządzenia" XSX pokazuje jako pierwszego One w wersji FAT Też tak macie?
Opublikowano 12 listopada 20204 l 1 minutę temu, Mike napisał: Ktoś tam pisał, że wskoczyło mu do stycznia 2023. Na stronie w "urządzenia" XSX pokazuje jako pierwszego One w wersji FAT Też tak macie? Tak, gwarancje mi pokazało do 27.12.22
Opublikowano 12 listopada 20204 l 11 minutes ago, kislawa said: Uwaga na redditach znaleźli rozwiazanie na niedziałające napędy. Wystarczy włożyć odwrotnie płytę. Ale w sumie jak konsola stoi pionowo, rzeczywiście nie musi być dla każdego oczywiste jak wsadzić płytę. Wystarczy pomyśleć, jak wyglądałoby to w pozycji poziomej, ale na pewno nie jest idiotproof.
Opublikowano 12 listopada 20204 l Teraz, Mustang napisał: Ale w sumie jak konsola stoi pionowo, rzeczywiście nie musi być dla każdego oczywiste jak wsadzić płytę. Wystarczy pomyśleć, jak wyglądałoby to w pozycji poziomej, ale na pewno nie jest idiotproof. No jasne, tez mialem 2 sekundy zwiechy przy tym, ale wciąż to zabawne
Opublikowano 12 listopada 20204 l W sumie jak teraz myślę, to dla osoby praworęcznej naturalniejszy ruch jest z wsadzeniem płyty odwrotnie.
Opublikowano 12 listopada 20204 l Czy Wy tak macie ze wiatrak nawet po wyłączeniu konsoli cały czas się kręci?Zostawiłem konsolę na InstantOn by pobierały się gry, a dziś patrzę że wiatrak ciągle działa, mimo tego ze gry się pobrały. Dzwoniłem na infolinię i Pan powiedział mi ze tak ma być. No ale jak to przez 7 następnych lat ma mi konsola działać i wiatrak w nim? Pomógł restart 10 sekund przytrzymanie przycisku power on.
Opublikowano 12 listopada 20204 l 42 minuty temu, Floyd napisał: Czy Wy tak macie ze wiatrak nawet po wyłączeniu konsoli cały czas się kręci?Zostawiłem konsolę na InstantOn by pobierały się gry, a dziś patrzę że wiatrak ciągle działa, mimo tego ze gry się pobrały. Dzwoniłem na infolinię i Pan powiedział mi ze tak ma być. No ale jak to przez 7 następnych lat ma mi konsola działać i wiatrak w nim? Pomógł restart 10 sekund przytrzymanie przycisku power on. To wyłącz instant on i po wyłączeniu pewnie nie będzie się kręcił, ludzie, nie róbcie problemu tam gdzie go nie ma.
Opublikowano 12 listopada 20204 l 1 godzinę temu, Mustang napisał: Ale w sumie jak konsola stoi pionowo, rzeczywiście nie musi być dla każdego oczywiste jak wsadzić płytę. Wystarczy pomyśleć, jak wyglądałoby to w pozycji poziomej, ale na pewno nie jest idiotproof. Czy ja wiem. Dosyć ozywiste jest, że nie ma żadnego mechanizmu z tej cienkiej strony.
Opublikowano 12 listopada 20204 l 15 minut temu, eX4cT_PL napisał: To wyłącz instant on i po wyłączeniu pewnie nie będzie się kręcił, ludzie, nie róbcie problemu tam gdzie go nie ma. A może ja potrzebuj Instant On.
Opublikowano 12 listopada 20204 l W Instant-On konsola co jakiś czas się wybudza (chyba sprawdza aktualizacje) i wtedy właśnie kręci się wiatrak, ale po chwili przestaje. U mnie cały czas pracuje tylko podczas pobierania.
Opublikowano 12 listopada 20204 l 9 minut temu, Floyd napisał: A może ja potrzebuj Instant On. To wykorzystaj ten wiatrak do czegoś pożytecznego, grzyby susz czy coś :D.
Opublikowano 12 listopada 20204 l @kislawai to jest myśl! W każdym razie potwierdziliście mi to co myślałem, że powinien wiatrak się wyłączyć. Dziekuję Wam.