iluck85 2 841 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 Najnowsza konsola się grzeje tylko. Tzn sporo ciepła idzie od góry. Premierowego 360 wymieniałem w MM, bo miałem problem z zapisem danych. Jakby dysku nie było. Poszedłem i wymienili na nowa od ręki. Jedna 360 dostała bana na live. Nie pamietam czy zaliczyłem czerwony okrąg, bo X wymieniałem na nowe rewizje jak wychodziły. 4 godziny temu, Gambino napisał: Obserwuje ten temat od kilku dni i nurtuje mnie jedna kwestia. Byłem przekonany do wzięcia Xboxa na raty, razem z Soundbarem, teraz widzę, że jednak jest trochę tych przypadków z wymianą konsol na nowe. Czy jak wezmę na raty konsolę z opłatą zaczynającą się w styczniu 2021 to w razie problemu z konsolą w ciągu 14 dni też będę mógł iść do sklepu i wymienić na nową? Wiem, że jak wezmę za gotówkę i zapłacę całość, to w razie czego idę do sklepu po zwrot pieniędzy i biorę kolejną, a jak to wygląda gdybym wziął na raty. Trochę się cykam. Metoda płatności nie ma znaczenia. Czy dasz kase w gotowce, przelewem czy bank zapłaci sklepowi- nie ma żadnego znaczenia. Sklep dostaje kase od banku i ich to tita czy zapłacisz, czy uciekniesz do Bangladeszu czy spłacisz po 3 msc całość. Działa to w druga stronę- banku nie interesuje co kupiłeś czy działa czy dym Ci wyleciał. Możesz zwrócić sprzęt i wtedy odstępujesz od umowy z bankiem. Następuje to w momencie zwrotu towaru do sklepu albo w przypadku gdy wpłacisz kase w określonym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Inferi 49 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 Kazdy ma swoje doswiadczenia. Najbardziej awaryjna konsola w historii byl X360. Pierwszy Xbox mega, zero problemow. 360 u mnie raz naped, raz rrod. XOne przyszedl mi z wadliwym padem - guzik dzialal, ale ciezko. N64, Dreamcast, PS3, PS4 - wszystkie bez zarzutu. Wystarczy tylko wspomniec i fanboye sie zlatuja, ze nie mozliwe, ze sprzet ''premium'' od Microsoftu moze miec problemy. Prawda jest taka, ze ta firma co zrobi dobrze to potem zepsuje, by po 20 latach zatoczyc kolo, wrocic do poczatku i znowu zaczynac inwestycje jakby to byla ich pierwsza konsola. Walka z Sony to jak walka Davida z Goliatem jesli mowimy o korporacjach, a oni dalej kopia sie po czole. Po tym temacie widac, ze wielu uzytkownikow (90% tutaj) ma z czyms problem. Xbox to dzialka z rynkiem PC i w tej grupie nie jest to zaden sprzet premium. Premium sprzet to Alienaware czy Razer. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mike 97 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 52 minuty temu, Inferi napisał: Po tym temacie widac, ze wielu uzytkownikow (90% tutaj) ma z czyms problem. "Awaryjność Xbox Series S/X" A po innych tematach? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 4 godziny temu, krupek napisał: Ja wychodzę z założenia, że jednak na swoim stanowisku powinno się trochę ogarniać temat, a nie robić na odp.ierdol i utrudniać życie klientowi. Oczywiście, tylko przy założeniu że się wie co ma się robić. Jak nie dostali odpowiednich informacji od przełożonych to nic nie ogarną. Niestety, ale takie mamy realia w naszych elektromarketach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 Czemu nawet tu niebiescy robią bajzel? Faktycznie to forum padło na leb i szyje... Na forum kupiło ile osób seriesa 20-30? Ile ma kłopot 3-4 osoby? To jest to 90%? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Inferi 49 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 (edytowane) 38 minutes ago, Mike said: "Awaryjność Xbox Series S/X" A po innych tematach? To, ze jest to temat do tego nie oznacza, ze nalezy sie cieszyc z procentu skarg na cos w sprzecie. 18 minutes ago, Soul said: Czemu nawet tu niebiescy robią bajzel? Faktycznie to forum padło na leb i szyje... Na forum kupiło ile osób seriesa 20-30? Ile ma kłopot 3-4 osoby? To jest to 90%? Bajzel to wydaje mi sie, ze Ty robisz piszac swoje glupoty ktore smierdza fanboystwem na kilometr. Chyba, ze z matematyki jestes cienki to przymykam oko na Twoje wyliczenia. W tym temacie wszystko jest. Jakby nie bylo problemow to nie nawaliloby sie tutaj 10 stron w kilka dni. To samo zapewne bedzie u Sony, nie oszukujmy sie - obie konsole potrzebowac beda patche z naprawa bledow. Z czego to wynika kazdy wie. Edytowane 14 listopada 2020 przez Inferi 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 @Inferi skoro jesteś taki dobry z matematyki, to podaj nam ile osób tutaj ma zepsuta konsolę. I wydu.piaj stąd, fanboju. Cytuj Odnośnik do komentarza
Inferi 49 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 Mi nie chodzi, ze sie pala, dymia itd - tylko o niedzialanie kilku rzeczy na ktore sa narzekania. Takowe naprawia patche. Komus sie wylacza, komus resetuje, kolejni maja problem z quick resume plus wiele innych. Sony tez tego zapewne nie uniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 046 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 Ile stron w tym temacie było o dymiącej konsoli? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 046 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 34 minutes ago, Donatello1991 said: Kupiłem wczoraj konsole i niestety dzisiaj już padła.... Pojechałem do sklepu od razu i wymienili bez problemu, ale niesmak pozostał. Co się działo z konsolą? Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 Co się miało dziać - nie kupił jej. Przecież to troll jest. Wrzucam obu bęcwałów do ignora 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 Polecam temat "Awaryjność Nintendo switch. " Tam 100% ma problem z konsolą i jakoś żyją. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 (edytowane) Tam w Nintendo to jest kwintesencja problemów tego Switcha XD. W sumie to i tak tam największe problemy to jedynie z padami jest, driftującymi analogami, sam już dwa razy musiałem użyć contac cleanera. Edytowane 14 listopada 2020 przez Faka Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 968 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 6 godzin temu, czarek250885 napisał: Nic mi nie mów, ostatnio chcialem w sklepie kupić tv, przy kasie płacąc kartą wyskakiwało mi, że nie można wykonać transakcji, gościu pyta czy mam jakiś limit, a ja tak na 10 tysięcy, po dlugiej walce dałem sobie spokój i wróciłem do domu. Myślę zamówię przez stronę, gdyż akurat chciałem mieć ten tv w tak atrakcyjnej cenie. Znów dochodzimy do momentu zaplaty, przekierowuję mnie do banku, gdyż potrzebne jest uwierzytelnienie, wszystko ok, więc wracamy do strony, ktora ma końcowo zatwierdzić kupno a tam wyskakuję błąd i znowu zonk, 3 razy probuje i nic. Byłem tak wkurzony, że za chwilę ucieknie mi taka okazja. Zrezygnowany siedzę, a żona mówi weź zrób przelew, na pewno jest taka opcja. Wtedy dopiero się udało... Ostatnio brałem u nich telewizor, też miałem problem z płatnością. Przelew online nie mógł przejść, wyskakiwał błąd o przekroczeniu limitu kwoty lub ilości transakcji. Nie przekroczyłem żadnego. Na drugi dzień to samo, więc pojechałem, anulowałem zamówienie i wziąłem za gotówkę. Kasjer jak usłyszał "gotówkę", to zrobił minę jakbym chciał wykupić pół sklepu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 Godzinę temu, 20inchDT napisał: @Inferi skoro jesteś taki dobry z matematyki, to podaj nam ile osób tutaj ma zepsuta konsolę. I wydu.piaj stąd, fanboju. Zrobiłem to za tego kmiota. Xbox series X Kupionych egzemplarzy 48 sztuk Działających normalnie 44 sztuki Wadliwe sztuki zgłoszone przez użytkowników 4 sztuki To jest to 90%? 10 stron tematu z czego 6-7 o dymiacy się Xboxie i jakiś bzdetow pisanych przez klapy w tym temacie xD Gleba tam, bo zostałeś wyjaśniony. 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 :gif z na(pipi)anym i łysym Soulem: tyle o Inferim Cytuj Odnośnik do komentarza
Dalhi 177 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 Chciałem zameldować że mòj egzemplarz hula bez żadnego problemu, a akumulatorki z Ikei po około 18 godzinach nie są nawet w połowie rozładowane Cytuj Odnośnik do komentarza
Inferi 49 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 6 minutes ago, Soul said: Zrobiłem to za tego kmiota. Xbox series X Kupionych egzemplarzy 48 sztuk Działających normalnie 44 sztuki Wadliwe sztuki zgłoszone przez użytkowników 4 sztuki To jest to 90%? 10 stron tematu z czego 6-7 o dymiacy się Xboxie i jakiś bzdetow pisanych przez klapy w tym temacie xD Gleba tam, bo zostałeś wyjaśniony. 90 z tego co widze to nie jest nawet Twoje IQ. Podpowiem Ci, bo nie umiesz czytac. Nie napisalem, ze 90% wadliwych oddanych - napisalem, ze 90% ludzi tutaj narzeka, ze ma z czyms problem i podalem przyklady. Zamiast zgrywac kozaka, bo widze Cie nosi fanboyu - polecam umiejetnie czytac posty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Floyd 0 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 1 minutę temu, Inferi napisał: Podpowiem Ci, bo nie umiesz czytac. Nie napisalem, ze 90% wadliwych oddanych - napisalem, ze 90% ludzi tutaj narzeka, ze ma z czyms problem i podalem przyklady. Taki temat tego subforum, do narzekania ze coś nie działa. Mi np. gra wychodzi do głównego menu z EA Play StarWars... W sumie z uwagi na nazwę tematu, to powinno tutaj być 100% narzekających że ma z czymś problem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Inferi 49 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 (edytowane) Oczywiscie. Mi tylko chodzilo o ludzi piszacych na forum plus sporo na reddicie, ze jednak jest sporo rzeczy do poprawy. Sutuacja jest jaka jest, wiec szansa na takie rzeczy byla zapewne troche wieksza jak w czasach przed virusem. Edytowane 14 listopada 2020 przez Inferi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 (edytowane) chcesz sie pośmiać z konsoli której i tak nigdy nie kupisz bo wolisz sony i idź do cw i sie śmiej, ale nie zaśmiecaj normalnego tematu jakimiś swoimi wyssanymi z palca i wygrzebanymi w internecie skrajnymi przypadkami jakoś nie widziałem żeby ktoś tutaj najeżdżał na osoby które opisywały w tym temacie problemy ze swoim egzemplarzem, poza poddawaniem w wątpliwość jednego przypadku na cały świat. sedno tego waszego śmiecenia w temacie jest takie, że nie macie tej konsoli. nas obchodzą opinie użytkowników tej konsoli z tego forum, jak sobie wpisze w google "ps3/ps4 problem" to też znajdę usterki Edytowane 14 listopada 2020 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 (edytowane) 37 minut temu, Inferi napisał: 90 z tego co widze to nie jest nawet Twoje IQ. Podpowiem Ci, bo nie umiesz czytac. Nie napisalem, ze 90% wadliwych oddanych - napisalem, ze 90% ludzi tutaj narzeka, ze ma z czyms problem i podalem przyklady. Zamiast zgrywac kozaka, bo widze Cie nosi fanboyu - polecam umiejetnie czytac posty. Temat o awaryjności Xboxa i zdziwiony, że ludzie piszą tu o samych usterkach, a o czym mają pisać? Z czego te 90% to 4 osoby z 50 które kupiły Xboxa. Piszesz jakieś bzdety i zdziwiony, że ktoś ma czelność zwrócić Ci uwagę a z tym razerem i jakością to już w ogóle pojechane, sprzedaliśmy te super pady od nich i każda powtarzam każda sztuka wracała na serwis, wymiana na nowy za jakiś czas to samo i w końcu zwrot kasy xD 6 minut temu, Donatello1991 napisał: Nie wolno mieć zepsutego xboxa bo cie zlinczują xd beczunia z fanboxbazy, Mozna bo to normalne jak z każdym sprzętem pytanie po co ktoś tu wchodzi i pisze jakieś bzdety i robi śmietnik w temacie gdzie ludzie oczekują faktycznej pomocy a nie czytania jakiś życiowych przemyśleń Edytowane 14 listopada 2020 przez Soul 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Inferi 49 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 (edytowane) 5 minutes ago, krzysiekp392 said: chcesz sie pośmiać z konsoli której i tak nigdy nie kupisz bo wolisz sony i idź do cw i sie śmiej, ale nie zaśmiecaj normalnego tematu jakimiś swoimi wyssanymi z palca i wygrzebanymi w internecie skrajnymi przypadkami Moze dlatego, ze chcemy miec i sprawdzamy? Ja posiadalem wszystkie Xboxy od pierwszego ktory moim zdaniem byl najlepsza konsola Microsoftu. Mnie tylko smieszy te wmawianie sobie ''skrajne przypadki'' - o ktorych wmawiaja fanboye. Najlepiej skonczmy juz. Ja zajme sie czytaniem tematu, a kto ma konsole to niech pisze co mu tam nie dziala - bedzie na temat. Edytowane 14 listopada 2020 przez Inferi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 Sam brzmisz jak jakiś fanboy, ale wuj wie skąd XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 464 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 Kurde, jak już skonczyłem z konsolą z powrotem w domu to postanowiłem ją znów odpalić, ściągnąć te gierki, z którymi miałem problem (i jedną, która śmigała normalnie), no i zacząłem znów od pierwszej Forzy Horizon - pograłem z 40 minut, pojeździłem, nieśmiało już zacząłem myśleć, że może tym razem się udało, że może wyłączenie tego wysyłania danych do Microsoftu było dobrym rozwiązaniem (bo takowe podpowiadało parę porad w internecie), ale nic z tego - znów konsolka zrobiła półsekundowy zielony ekran i się wyłączyła... Ech... trzeba będzie jednak bawić się w wymiany... Niby pocieszam się faktem, że takich jak ja jest sporo (polecam komentarze pod tym wklejonym tematem), ale jednak wolałbym, żeby mnie to ominęło Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi