Opublikowano 14 listopada 20204 l 10 minut temu, 20inchDT napisał: Jeżeli według reddita każdy ma problemy z inną, to może więcej osób jest tym dotkniętych, tylko nie "trafili w lotka". Póki co czytałem dwa tematy - o tym, że gierki wysypują się już na etapie ładowania, a konsola sygnalizuje to migającym światełkiem, zanim się wyłączy (i czasem trudno ją dobudzić, odłączają zasilanie itp.): A ten drugi to "bliższy memu sercu" problem z wyłączaniem podczas grania po paru minutach od odpalenia gry:
Opublikowano 14 listopada 20204 l Takie czasy, że za grubą kasę jesteśmy beta-testerami. A korpo-liderzy zacierają łapy. Ważne, żeby nie było problemów z gwarancją.
Opublikowano 14 listopada 20204 l To co napiszę może kompletnie nie pomóc komukolwiek, ale na Xbox One X miałem problemy z róznego rodzaju freezami i zawieszaniem się gier, kiedy miałem go podłączonego przez listwę z filtrem. Odkąd podłączyłem go bezpośrednio do ściany bez żadnych "pośredników", objawy minęły jak ręką odjął. Series X też mam wpiętego do ściany i od zakupu żadnego problemu. Warto spróbować...
Opublikowano 14 listopada 20204 l 21 minut temu, czarek250885 napisał: Jednego nie kumam, wada nie wydaję się mechaniczna a raczej softwarowa. Jednakże inne osoby nie mają tego problemu z tego co tu czytam, a powinny mieć gdyż korzystają z tego samego. Może konsola kłuci się z innym urządzeniem? Strzelam, że to powoduję te problemy. Może podłącz konsolę tylko do tv i pograj chwilę i zobacz czy problem się powtórzy, jeśli tak podłącz pod inny tv wtedy wykluczysz te możliwości. Ja sie zaczalem zastanawiac czy to nie ma czegos wspolnego z ficzerami hdmi 2.1. @Wredny ty nie kupiles ostatnio jakiegos nowego tv? Zobacz czy masz wylaczone w opcjach obrazu na konsoli vrr i 120hz. Edytowane 14 listopada 20204 l przez 20inchDT
Opublikowano 14 listopada 20204 l 1 minutę temu, p406 napisał: To co napiszę może kompletnie nie pomóc komukolwiek, ale na Xbox One X miałem problemy z róznego rodzaju freezami i zawieszaniem się gier, kiedy miałem go podłączonego przez listwę z filtrem. Odkąd podłączyłem go bezpośrednio do ściany bez żadnych "pośredników", objawy minęły jak ręką odjął. Series X też mam wpiętego do ściany i od zakupu żadnego problemu. Warto spróbować... A mieszkasz w bloku czy dom? Jeżeli w domu, to czy masz fotowoltaike albo sasiad? Chodzi dokładnie o napięcie w gniazdku- jest 230 czy 240 albo lepiej.
Opublikowano 14 listopada 20204 l 1 minute ago, iluck85 said: A mieszkasz w bloku czy dom? Jeżeli w domu, to czy masz fotowoltaike albo sasiad? Chodzi dokładnie o napięcie w gniazdku- jest 230 czy 240 albo lepiej. Mieszkam w 10 letnim bloku, czyli instalacja nowa. Nie mam miernika, żeby sprawdzić napięcie.
Opublikowano 14 listopada 20204 l Ciekawa teoria z ta listwa. Dlatego ciekawi mnie napięcie. No i czy ktoś spr Forze Horizon 3. 4 dostała update do XSX. A 3? Jeżeli nie, to problem może być w sofcie. W tym patchu pod nowa konsole.
Opublikowano 14 listopada 20204 l Trójka nie ma upgrade do XSX. Myślę, że może być to problem z zasilaniem. Tak jak mówią poprzednicy, warto konsolę wpiąć bezpośrednio do gniazdka.
Opublikowano 14 listopada 20204 l Wy to chyba nowi jesteście na xbox. Przecież to stoi na wingrozie. Wywalanie z dupy gierki, to standard od czasu xbox one. Raz na jakiś czas musi się zdarzyć, bo inaczej to nie xbox.Ale takie częste z dupy zwiechy i wywalanie może być objawem awarii dysku. Miałem tak na one x, z czasem było coraz gorzej aż nie dało się w nic grać, a potem nawet odpalić systemu.
Opublikowano 14 listopada 20204 l Warto spróbować, bo też kiedyś czytałem, żeby nie używać listw antyprzepieciowych z xboxem one, bo się gryzie.
Opublikowano 14 listopada 20204 l 2 minuty temu, Czoperrr napisał: Trójka nie ma upgrade do XSX. Myślę, że może być to problem z zasilaniem. Tak jak mówią poprzednicy, warto konsolę wpiąć bezpośrednio do gniazdka. Korzystam z konsoli podłączonej do długiej listwy - mam tam podpięte jeszcze 5 innych urządzeń i zero problemów. Ogólnie mój XSX chodzi jak złoto - współczuje wszystkim, którym trafiła się wadliwa sztuka - niestety tak to bywa z premierami sprzętów i szkoda, że nawet tutaj musiały zdarzyć się takie przypadki. Oby wymiana/naprawa przebiegła bezboleśnie i szybko.
Opublikowano 14 listopada 20204 l 6 minutes ago, 20inchDT said: Ja sie zaczalem zastanawiac czy to nie ma czegos wspolnego z ficzerami hdmi 2.1. @Wredny ty nie kupiles ostatnio jakiegos nowego tv? Zobacz czy masz wylaczone w opcjach obrazu na konsoli vrr i 120hz. To też można sprawdzić. Mam Samsunga Q950R z HDMI 2.1 i na konsoli mam ustawione 4k 60Hz a w telewizorze Freesync Najlepsza i żadnych zwiech.
Opublikowano 14 listopada 20204 l Mam listwę, miałem wszystkie Xbox one- premierowy, slim, X. Nigdy nie miałem problemu z softem, zwiechy, wywalenia do dasha itp. Wiec jestem zdziwiony.
Opublikowano 14 listopada 20204 l Też mam listwę i wszystko na razie działa. Przestańcie z tą magią. Napięcie może powodować zwiechy i migania obrazu, HDMI zwłaszcza jak się nie ma uziemienia. Można wtedy oszukane zrobić. Miałem tak kiedyś. Edytowane 14 listopada 20204 l przez devilbot
Opublikowano 14 listopada 20204 l 5 minutes ago, iluck85 said: Mam listwę, miałem wszystkie Xbox one- premierowy, slim, X. Nigdy nie miałem problemu z softem, zwiechy, wywalenia do dasha itp. Wiec jestem zdziwiony. Nie ma prawidłowości, jednym hula bez problemów, mi nie chciało, może to zależy od modelu takiej listwy. Ciężko powiedzieć.
Opublikowano 14 listopada 20204 l 1 minutę temu, devilbot napisał: Też mam listwę i wszystko na razie działa. Przestańcie z tą magią. Żadna magia https://www.pcmag.com/news/microsoft-dont-use-surge-protectors-with-xbox-one-x-one-s?amp=true
Opublikowano 14 listopada 20204 l dla tych, którym konsola sama cyka screenshoty: sprawdźcie opcję Przechwytywanie w ustawieniach i w dalszych ustawieniach wybierzcie opcję Moje ujęcia zamiast Ujęcia z gier lub moje ujęcia
Opublikowano 14 listopada 20204 l 30 minut temu, p406 napisał: To co napiszę może kompletnie nie pomóc komukolwiek, ale na Xbox One X miałem problemy z róznego rodzaju freezami i zawieszaniem się gier, kiedy miałem go podłączonego przez listwę z filtrem. Odkąd podłączyłem go bezpośrednio do ściany bez żadnych "pośredników", objawy minęły jak ręką odjął. Series X też mam wpiętego do ściany i od zakupu żadnego problemu. Warto spróbować... 17 minut temu, 20inchDT napisał: Warto spróbować, bo też kiedyś czytałem, żeby nie używać listw antyprzepieciowych z xboxem one, bo się gryzie. Właśnie przełączam, bo faktycznie był w takiej listwie. Zobaczymy, czy po zmianie nastąpi jakaś poprawa. 28 minut temu, 20inchDT napisał: Ja sie zaczalem zastanawiac czy to nie ma czegos wspolnego z ficzerami hdmi 2.1. @Wredny ty nie kupiles ostatnio jakiegos nowego tv? Zobacz czy masz wylaczone w opcjach obrazu na konsoli vrr i 120hz. VRR mam, ale 60Hz - mam wyłączyć VRR?
Opublikowano 14 listopada 20204 l Czy u was też przy każdym uruchamianiu i wyłączaniu XSX pojawia się krótki dźwiek jakby odzywajacy się napęd? Oczywiście brak płyty w napędzie.
Opublikowano 14 listopada 20204 l Kurde może czas jakąś grę że wstecznej uruchomić testowo bo ja tylko napierdzielam w nowe gierki XD. No ale mam na listwie i na tej samej listwie miałem Xbox one, s i x. Nic zero resetów. A na series x jedna zawiecha w AC valhalla po uruchomieniu z quick resume. Zawiecha gry nie konsoli. A w AC to mnie nie dziwi
Opublikowano 14 listopada 20204 l 2 minuty temu, thx87 napisał: Czy u was też przy każdym uruchamianiu i wyłączaniu XSX pojawia się krótki dźwiek jakby odzywajacy się napęd? Oczywiście brak płyty w napędzie. Tak, u mnie przy włączeniu słychać.
Opublikowano 14 listopada 20204 l Ja już dużo gier ze wstecznej przetestowałem i była tylko jedna zwiecha podczas intra SKATE.