Gość lpcl Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 28 minut temu, ainam102 napisał: No i moja konsola serie X padła po miesiącu, łącznie pograłem ze 100 godzin, najpierw rano były problemy z parowaniem pada i musiałem robić twardy reset by połączyć pada, wieczorem chciałem włączyć konsole, oczywiście pad nie połączony to włączam przyciskiem i konsola uruchamia się na 30 sekund a potem wiatrak staje, brak sygnału na tv , zmieniałem gniazdka i nic to nie daje, konsola jedzie do serwisu. Znalazłem dyskusje na pomocy Microsoft i setki osób ma podobny problem, co ciekawe dotyczy to konsol wyprodukowanych w sierpniu i jeden z gości dostał nieoficjalnie wiadomość na infolinii że MS wie że jest problem z całą partią produkcyjną. Moja konsola tez wyprodukowana w sierpniu. Moja też z sierpnia, zero problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 Dziwnych czasów dożyłem. Qrwa, strach sprawdzać, kiedy mi się konsola urodziła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 57 minut temu, ainam102 napisał: Znalazłem dyskusje na pomocy Microsoft i setki osób ma podobny problem Jeśli to prawda, to byłby problem ma skalę RRoD. Moja też jest z sierpnia i nie mam takich problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 Też myślę, że to hardware ale raczej dot. to jakiegoś procentu z tej produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
ainam102 0 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 13 minut temu, Michał102 napisał: Jeśli to prawda, to byłby problem ma skalę RRoD. Moja też jest z sierpnia i nie mam takich problemów. https://answers.microsoft.com/en-us/xbox/forum/xba_console/xbox-series-x-wont-power-on/c8dbd8c2-de90-441c-85ee-3fd1de6d7346?page=1 Takich tematów po kilkaset odpowiedzi jest tam kilkanaście , na reddicie też sporo. Problem z zasilaniem i albo konsola się nie włącza , albo tak jak u mnie próbuje włączyć ale po kilku sekundach się wyłącza. Do tej pory nie miałem żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 No to wygląda na to, że zasilacze są wadliwe. https://youtu.be/YG0U4I6dSR4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 Heh... dopiero co pisałem, że nie mam większych problemów, a dzisiaj podczas gry w Gearsy 5 dwa razy rozłączyło mi pada. Musiałem konsole wyłączyć przyciskiem, a potem na nowo sparować pada. Pierwszy raz coś takiego się stało. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 Podobno to jakiś bug w obecnej wersji OS Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 300 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 A kiedy był update OS-a ostatni? Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 (edytowane) Tez myśle ze 90% problemów to soft. Edytowane 17 stycznia 2021 przez eX4cT_PL Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 407 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 11 minut temu, LiŚciu napisał: A kiedy był update OS-a ostatni? 12.01 z tego co konsola podpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 300 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 No to by pasowało do tego że ostatnio są te problemy z łacznościa z padem. Ja ostatnio troche pograłem i zero problemów. Nawet mi kilka goddzin pad działał na ledwo żyjących bateryjkach więc jest raczej OK wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 No u mnie to teraz mega lipa jest. Rozłącza się co chwilę niezależnie od odpalonej gry Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 Uf dobrze że mam zapasowego pada na kablu. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 300 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 Godzinę temu, Michał102 napisał: No u mnie to teraz mega lipa jest. Rozłącza się co chwilę niezależnie od odpalonej gry Baterie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 Wsadziłem nówki sztuki i jest to samo. Dobrze działa jedynie po kablu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 18 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2021 Konsola użytkowana od premiery 10 listopada i bez żadnych problemów. W pierwszym tygodniu miałem raz lub dwa przypadek, że podczas wracania do dasha i z powrotem do gry obraz się zawieszał i musiałem zresetować konsolę - spowodowane to było przejściem z sygnału HDR do zwykłego. Później ten problem już ani razu nie wystąpił. Fantastyczny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 407 Opublikowano 18 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2021 U mnie też bajera, wczoraj siedziałem chyba z 5-6 godzin non stop w AC: Odyssey (która działa w 4K, więc jako-tako obciąża system) i wspaniałe to godziny były, nie zapomnę ich nigdy. Zero zwieszek, cisza i przyjemne ciepłe powietrze wylatujące u góry jako dodatek do ogrzewania mieszkania w zimowe dni Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 18 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2021 10 godzin temu, Michał102 napisał: No u mnie to teraz mega lipa jest. Rozłącza się co chwilę niezależnie od odpalonej gry Ale w ogóle nie chce Ci się pad sparować z konsolą czy paruje się i po kilku chwilach wyłącza się? Jeśli to pierwsze to... wystarczy odłączyć konsolę od zasilania i później znowu ją podłączyć. Po tym pady powinny się bez problemu sparować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 18 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2021 Pad się rozłącza i muszę wyłączyć konsole przyciskiem, włączyć ponownie oraz sparować od nowa pada. Działa z 5-10 minut i powtórka. Nie próbowałem jeszcze odłączać konsoli od zasilania, zaraz to sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 300 Opublikowano 18 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2021 Pady są chyba połączone z konsolą drogą radiową a nie bluetooth. Może coś zagłusza połączenie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 18 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2021 Teoretycznie zagłuszać może, bo bardzo blisko stoi router wi-fi. Tylko gdyby to było przyczyną, to problem byłby od początku, a pojawił się dopiero wczoraj. Więc albo coś się pierdzieli z najnowszym softem, albo z samą konsolą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 18 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2021 U mnie na xox i xsx często rozłączało pada elite (z innymi zero problemu) ale tak od 3 tyg. nie zauważyłem tego problemu, więc tutaj to może być raczej soft. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 18 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2021 3 godziny temu, MYSZa7 napisał: wystarczy odłączyć konsolę od zasilania i później znowu ją podłączyć. Po tym pady powinny się bez problemu sparować. Odłączyłem od zasilania i pomogło. Póki co wszystko działa dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 465 Opublikowano 20 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2021 Mój klocek wrócił z "Autoryzowanego Serwisu Producenta", w pudełku oprócz kopii mojego zgłoszenia reklamacyjnego, znalazłem jedynie dwustronnie zapisaną (z jednej strony po polsku, z drugiej po węgiersku) kartkę A4 od Team XBOX, na której napisane było, że przepraszają za wszelkie problemy i opóźnienia, oraz to, że... przywrócili ustawienia fabryczne i mają nadzieję, że już będzie zajebiście Naklejka z datą produkcji i numerem seryjnym została zastąpiona (zaklejona) podobną, na której widnieje już data "serwisowania" (05.01.2021). Konsola w bardzo dobrym stanie wizualnym (oprócz trzymilimetrowej ryski obok wejścia na płyty). Wczoraj nie miałem jak sprawdzić, więc tylko zostawiłem na noc, żeby ściągnęło się kilka problematycznych gierek, no i przed chwilą było testowanie. Zacząłem (i od razu napiszę, że skończyłem) na Halo Master Chief Collection z GP, a konkretnie od części pierwszej, która zawsze najszybciej wyłączała mi konsolę, no i ... bez zmian Teraz nawet nie zdążyłem zagrać, bo wciąż jeszcze trwała cut-scenka z gadaniem Cortany. Czy oni tam k#rwa w ogóle coś sprawdzają? No i co mam teraz robić według Was? Jasne, że najlepiej bezpośrednio przez support, ale chciałbym od EURO zwrot kasy, żeby ch#jki sobie nie myślały, że się mnie tak łatwo pozbędą. Jasne, będzie to trwało ch#j wie ile, ale mam w to wyebane - gram sobie na PS4 i dobrze mi z tym. Jak to jest z rękojmią? Za pierwszym razem nie przystali na warunki, oferując opcję naprawy, z której skorzystałem, jednak odesłali mi dokładnie tak samo wadliwy produkt, jak był poprzednio, więc czy teraz nie mają obowiązku zwrócić kasy/wymienić na nowy? 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi