Bzduras 12 528 Opublikowano 2 marca 2021 Opublikowano 2 marca 2021 To samo "chrupnięcie" masz na każdym sprzęcie z napędem optycznym, czy to PC, PS2 czy XSX. To, że na XSX jest głośniejsze to kwestia zastosowanego napędu i słabej izolacji dźwiękowej tegoż, nie masz co się przejmować. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 2 marca 2021 Opublikowano 2 marca 2021 Spoko, dzięki za potwierdzenie bo już chciałem świrować Cytuj
Gość Opublikowano 3 marca 2021 Opublikowano 3 marca 2021 (edytowane) - Edytowane 3 marca 2021 przez Gość Cytuj
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 4 marca 2021 Opublikowano 4 marca 2021 Witam, mam pytanko. Czy wasze xboxy tez są takie ciepłe od strony tych zielonych kropek (jak się go dotknie)? mój xkloc leży poziomo i jest w dość małej wnęce, stad takie pytanie Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 4 marca 2021 Opublikowano 4 marca 2021 Teraz, Jordan23Carolina napisał: Witam, mam pytanko. Czy wasze xboxy tez są takie ciepłe od strony tych zielonych kropek (jak się go dotknie)? mój xkloc leży poziomo i jest w dość małej wnęce, stad takie pytanie No konsola odprowadza tam całe ciepło, normalna rzecz. Jakby było zimne, wtedy można się martwić. 2 Cytuj
Lukasz06 0 Opublikowano 5 marca 2021 Opublikowano 5 marca 2021 Witam wszystkich, jestem nieco zaniepokojony dlatego chciałbym by inni posiadacze Series X się wypowiedzieli.Otóż jakiś miesiąc temu kupiłem Series X. Od początku konsola stoi w tym samym miejscu czyli na szafce gdzie ma swobodny dostęp powietrza. Nie stoi nic w okolicy konsoli więc miejsca ma aż nadto.Jakiś tydzień temu stwierdziłem że trzeba ją trochę oczyścić z kurzu. Zrobiłem całkowite wyłączenie konsoli, odpiąłem od kabli i całą przetarłem sucha szmatką z mikrofibry, nic więcej. Po ponownym podłączeniu od razu słychać było ciche obroty wiatraka takie jakby stukanie (może łożysko?) i zaczęła też trochę buczeć, być może cewki. Od początku gdy ją używałem była idealnie cicha w menu i pod obciążeniem. Dopiero po tym jak ją pierwszy raz odłączyłem od prądu i przetarłem zaczęła wydawać te dźwięki.Ktoś wie czym może być to spowodowane? Wasze są idealnie ciche tak jak powinny?Tryb mam zawsze oszczędzanie energii i podpięta jest bezpośrednio do gniazdka w ścianie. Wiem, że pytanie dla niektórych może wydawać się nad wyrost, ale po prostu wolę się upewnić czy wszystko ok czy może odesłać by wymienili. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 5 marca 2021 Opublikowano 5 marca 2021 U mnie jest cicho jak makiem zasiał Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 6 marca 2021 Opublikowano 6 marca 2021 U mnie po włączeniu słychać tylko krótki dźwięk napędu, który sprawdza czy jest płyta. Wentylator startuje cicho. Konsolę odłączałem kilkukrotnie i użytkowałem horyzontalnie i wertykalnie, więc nie ma to znaczenia, zresztą, jakie mogło mieć? Cytuj
Lukasz06 0 Opublikowano 6 marca 2021 Opublikowano 6 marca 2021 Właśnie sam zachodzę w głowę jakie to niby mogłoby mieć znaczenie. Gdyby te dźwięki były od samego początku to bym pewnie nawet nie zwrócił na to uwagi. Chyba zarejestruje sprzęt w MS i niech wymienią na nowy. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 6 marca 2021 Opublikowano 6 marca 2021 Z tą wymianą na nowy sprzęt nie byłbym taki pewien, mogą uznać, że wszystko jest okej ewentualnie wymienią wentylator. Nagraj filmik bo trudno mi sobie wyobrazić co się dzieje z konsolą. Cytuj
Lukasz06 0 Opublikowano 6 marca 2021 Opublikowano 6 marca 2021 Jak wrócę do domu to postaram się coś nagrać. Dzięki za odp Cytuj
meave 34 Opublikowano 6 marca 2021 Opublikowano 6 marca 2021 Czy ktoś tak ma? Konsola w trybie całkowitego wyłączenia. Wstaje pięknie po kilku sekundach, za to połączenie z wifi już zajmuje dobrą minutę/dwie. Telefon np po restarcie łaczy się natychmiast, switch tak samo. Podobnie mam ze starym lapkiem, tam też "trzeba czekac". Jakieś pomysły? Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 6 marca 2021 Opublikowano 6 marca 2021 29 minut temu, meave napisał: Czy ktoś tak ma? Konsola w trybie całkowitego wyłączenia. Wstaje pięknie po kilku sekundach, za to połączenie z wifi już zajmuje dobrą minutę/dwie. Telefon np po restarcie łaczy się natychmiast, switch tak samo. Podobnie mam ze starym lapkiem, tam też "trzeba czekac". Jakieś pomysły? mam tak samo i też zastanawiam się o co może chodzić. Strasznie to irytujące, bo konsola uruchamia się błyskwicznie ale za każdym razem musze trochę poczekać aż połączy się z siecią zanim uruchomię grę Cytuj
Gość Opublikowano 6 marca 2021 Opublikowano 6 marca 2021 Też tak mam od jakiegoś czasu, problem się chyba nasilił/pojawił po którejś aktualizacji systemu, bo nie pamiętam żebym kiedykolwiek tyle czekał na połączenie. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 marca 2021 Opublikowano 6 marca 2021 Ja miałem podobne dziwne problemy na one s tak z rok temu. Musiałem przechodzic offline i znowu online, bo nie łączyło. Po jakims czasie samo przeszło. Nie wiem co to było. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 6 marca 2021 Opublikowano 6 marca 2021 Mam to samo, trzeba czekac pewnie na aktu. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 6 marca 2021 Opublikowano 6 marca 2021 Mam RJtką net podłączony i moze nie trwa to tyle jak u was po wifi ale też trochę trwa zanim złapie połączenie z netem konsola. Mam pytanie z innej beczki, pobiera wam konsola aktualizacje gier z automatu jak jest w trybie czuwania? Wszystkie ustawienia tak jak być powinny a co włączę konsolę aktualizacje nie są pobrane, no wkurwia to niemiłosiernie Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 6 marca 2021 Opublikowano 6 marca 2021 15 minut temu, Figuś napisał: Mam pytanie z innej beczki, pobiera wam konsola aktualizacje gier z automatu jak jest w trybie czuwania? Wszystkie ustawienia tak jak być powinny a co włączę konsolę aktualizacje nie są pobrane, no wkurwia to niemiłosiernie U mnie też nie pobiera. Dopiero po włączeniu konsoli zaczyna ściągać. Cytuj
meave 34 Opublikowano 6 marca 2021 Opublikowano 6 marca 2021 Przynajmniej już pada nie rozłącza jak szalony. Jedne naprawia, drugie popsują. Ciekawe kiedy się wezmą za quick resume Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 (edytowane) Pojawił mi się taki pasek, nigdzie indziej go nie ma, tylko jak sygnał idzie Xboxa i tylko w rozdzielczości 4k 120Hz, jak zmienię na 60Hz to znika Edytowane 17 marca 2021 przez Wooyek Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 Kabel hdmi bym sprawdził na początek Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 (edytowane) Na innym kablu jest to samo. 4k120Hz pasek jest, 4k60Hz pasek znika. Czyżby problem TV? Edytowane 17 marca 2021 przez Wooyek Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 3 minuty temu, Wooyek napisał: Czyżby problem TV? niekoniecznie Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 (edytowane) Sprawdzę to złącze jak wygląda, tylko, że ja go od premiery nie dotykałem. Jak podłączyłem konsole 4 miesiące temu, tak dziś dopiero pierwszy raz wyciągnąłem kabel HDMI z konsoli, nie było go kiedy i jak uszkodzić. Edytowane 17 marca 2021 przez Wooyek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi