MYSZa7 8 917 Opublikowano 29 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2021 U mnie wszystko bangla, nawet napęd na którego wcześniej narzekałem, chodzi teraz jak ta lala. No nic @Czoperrr wysyłaj do serwisu, a w CW widzimy się już po przeciwnych stronach Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 6 hours ago, eX4cT_PL said: Ja ostatnio wkładałem płytkę z X360 z GTA IV i śmigała. Mam w domu tez Xboxa One S, miałem Xboxa One X i Xboxa One Fata, Xboxa One S raz jeszcze i X360, nigdy z żadnym nie było problemów. Też mi działały na początku, testowałem Deus Ex, Wieśka 2 i Splinter Cell Chaos Theory z X1. Wczoraj jak nie czytał nowego Bloodstained zapaliła się lampka i zacząłem testować napęd no i nie czyta już żadnej płyty z tamtych konsol, z Xbox One działają 2 na 3 gry jakie mam w pudełku. Nie ma żadnego błędu, po prostu napęd olewa płyty po kilku sekundach i milknie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 410 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 Mam dość pokaźną kolekcję gierek z 360 w pudełkach, jeszcze żaden tytuł mi się nie wykrzaczył. @Czoperrr, co dokładnie dzieje się po wrzuceniu płytki do napędu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 (edytowane) Alan Wake (x360) Bloodstained (XBOne) Cyberpunk - o dziwo działa, RE3 też działa Mam tylko 3 gry z Xbox One - 2 na 3 działają. Z X360 i Xbox1 testowałem łącznie ponad 10 gier i konsola żadnej nie widzi - to samo zachowanie co przy Alan Wake. Jak widać z płyt grałem sporadycznie, po kupnie konsoli testowałem wsteczną i normalnie działały Deus Ex, Wiesiek 2, albo tytuły z pierwszego Xboxa, które teraz nie działają. Gdyby Bloodstained działało a gry ze starszych konsol na DVD nie to może bym pomyślał, że to problem ze softem. Robiłem troubleshooting, wyłączałem konsolę z prądu na jakiś czas, czyściłem pamięć, wczoraj zrobiłem też factory reset konsoli (znów czeka mnie ściąganie przez kilka dni tych wszystkich gierek :() i niestety zero efektów. Edytowane 30 marca 2021 przez Czoperrr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 410 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 Nie pokazałeś na żadnym filmiku prawej strony ekranu, a to tam powinna pojawić się ikonka płyty (przy grach z 360/OGX nie ma artworka z grą, tylko kafelek z ikoną dysku), ale zakładam, że nic tam nie ma. No to zostaje chyba tylko wysyłka na gwarancję, i błagam - nie każ nam powtarzać się, skontaktuj się z MS, a nie sklepem Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 (edytowane) Na Cyberpunk pokazałem - pojawia się instalacja. Przy pozostałych nic się nie dzieje. Co może być tego powodem skoro jakieś płyty czyta, a całej reszty nie? Gdyby nie czytał tylko DVD to jakaś byłaby wskazówka, ale Bloodstained jest na Bluray i też nie działa. Edytowane 30 marca 2021 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 Sam będziesz przyczyny szukał? Wysyłaj na serwis, tylko przez sklep bo więcej czytania będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 A ja zadam głupie pytanie, próbowałeś konsole wyłączyć z menu zasilania? W sensie tak na dobre? I odpalić ponownie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 410 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 Obstawiam wadę napędu, ciężko tak naprawdę zdiagnozować usterkę na własną rękę, bez rozbierania konsoli i bez wiedzy na ten temat. Moja rada taka, słuchaj pan forumiaka i uderzaj na MS supporciaka. Wyślesz, naprawią, odeślą i po krzyku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 2 minutes ago, eX4cT_PL said: A ja zadam głupie pytanie, próbowałeś konsole wyłączyć z menu zasilania? W sensie tak na dobre? I odpalić ponownie? Tak jak pisałem w poście wyżej, próbowałem wyłączenia z menu konsoli, próbowałem wyłączenia przez trzymanie przycisku zasilania 10 sekund a później odpiąłem z prądu na pół godziny, próbowałem factory reset. No już zgłaszam to do serwisu ale niesmak pozostaje i to duży bo raz konsolę wysyłałem do serwisu i dostałem w złym stanie kosmetycznym i boję się powtórki. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 naprawią wymieniając napęd. Taka usterka jest łatwa w naprawie. Widać czytnik nie radzi sobie przede wszystkim z dvd. Miałem podobną sytuacje kiedyś z ps3. Miałem pierwszy model z wsteczną kompatybilnością i czytał niektóre płyty tylko z ps2... Oddałem na serwis i sony odesłało działającą. A napęd wymieniony działa do teraz i służy ps3 jako odtwarzacz muzyki i płyt z filmami u rodziców Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 2 minuty temu, Czoperrr napisał: Tak jak pisałem w poście wyżej, próbowałem wyłączenia z menu konsoli, próbowałem wyłączenia przez trzymanie przycisku zasilania 10 sekund a później odpiąłem z prądu na pół godziny, próbowałem factory reset. No już zgłaszam to do serwisu ale niesmak pozostaje i to duży bo raz konsolę wysyłałem do serwisu i dostałem w złym stanie kosmetycznym i boję się powtórki. Zrob zdjęcia konsoli przed włożeniem do pudełka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 Juź zgłosiłem do serwisu. Porażka, nowa konsola i już napęd padł po włożeniu kilku płyt. A taki Xbox z 2002 roku działa mi do dzisiaj bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 Jakość leci na łeb nie tylko w konsolach, jak już pisałem, takie rzeczy się zdarzają, w szczególności w premierowych modelach, chociaż napęd nie ma w sobie nic next genowosci i z nowinek technologicznych... Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 Ciekawe czy mi spencer odda za nerwy i stracony miesiąc PASSA Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 Teraz, Czoperrr napisał: A taki Xbox z 2002 roku działa mi do dzisiaj bez problemów. Pierwszy xbox ma wadę projektową napędu, z czasem gumka od silniczka zachodzi kurzem i się ślizga. Przez co napęd jeśli nie ma płyty w środku nie wysunie się. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 (edytowane) No tak, coś takiego czasem mi się zdarzało ale lekko stuknąłem w konsolę i napęd wyjeżdżał Wada tak niewielka, że zapomniałem. Edytowane 30 marca 2021 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 Ja mam nadzieję Czoper, że wymienią Ci ten napęd, a nie jak Wrednemu konsolę zresetowali Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 Ja to ostatnio grałem przez 2 godz. i zapomniałem, że przykryłem xsx od góry gazetką. xd Gorąca była i się wygięła od temperatury ale konsola nawet się nie zadławiła. Bydlę dobrze musi tam w środku odprowadzać ciepło przez ten radiator. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 Naszła mnie jeszcze jedna myśl dlaczego Bloodstained może nie działać. Czy jakiekolwiek gry z Xbox One zostały wydane na DVD czy tylko Bluray? Podejrzewam, że nie ale wyjaśniałoby to problem - nie czyta tylko DVD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 Brak info o tym w sieci, wersja na PS4 na 100% jest na BR. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 1 minute ago, Ukukuki said: Brak info o tym w sieci, wersja na PS4 na 100% jest na BR. Na PS4 każda gra jest na Bluray, podejrzewam, że na XBOne też ale kto ich tam wie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 Z tego co widzę ludzi skarżą się także na to, że nie prawidłowo wyświetla obraz z płyt DVD przy filmach. Także napisz im tam, że konsola nie odtwarza płyt dvd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 Spróbuję dzisiaj po pracy odpalić jakiś film na DVD. Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 141 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 U Ciebie te gry się odpalają (a przynajmniej Cyberpunk) z funkcją auto-instalacji. Próbowałeś to w wyłączyć w opcjach napędu i wtedy wrzucić płytę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi