Czoperrr 5 010 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 32 minutes ago, GearsUp said: U Ciebie te gry się odpalają (a przynajmniej Cyberpunk) z funkcją auto-instalacji. Próbowałeś to w wyłączyć w opcjach napędu i wtedy wrzucić płytę? Nie, ale nie wydaje mi się to być możliwą przyczyną. Sprawdzę dzisiaj film na DVD i jeśli nie odczyta to tylko utwierdzi mnie to, ze coś dziwnego stało się z napędem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Ok wrzuciłem do napędu kilka filmów na DVD i kompletna cisza, nic się nie dzieje. Ostateczna wersja jest taka że 2 na 3 gry z Xbox One działają, nie działają żadne gry na DVD z X360 i X OG oraz żaden film DVD. Ogromny zawód Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Nie zawód, tylko trefna sztuka. Reklamuj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Niezła żywotność napędu nie ma co, kilkanaście godzin grania. Konsolę wyślę ale niesmak ogromny, tylko xboxy mi się psują ale teraz to rekord czasowy. Knur za to odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Piszesz trochę tak jakby to dotyczyło wszystkich egzemplarzy. Jak pisze Bzduras, trafiła Ci się trefna sztuka i nie pozostaje nic innego jak wysłać na serwis. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 (edytowane) A tam xone popsuł się, wcześniej rrod na X360, xox 3 razy odsyłany na gwarancję ale się nie zrażam. Teraz odrzutowiec w napędzie ale rzadko używam, więc się nie stresuję. Edytowane 30 Marca 2021 przez lpcl Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 (edytowane) Nie można godzić się na coś takiego. Żadne Nintendo ani PlayStation (poza starym używanym PS2 gdzie padł laser po intensywnym graniu w San Andreas) nigdy mi się nie zepsuło. Chciałbym zrozumieć tylko co tu się stało i jak napęd nie używany mógł się nagle popsuć i czytać dwie płyty a resztę nie Edytowane 30 Marca 2021 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 1 minutę temu, Czoperrr napisał: Nie można godzić się na coś takiego. Żadne Nintendo ani PlayStation (poza starym używanym PS2 gdzie padł laser po intensywnym graniu w San Andreas) nigdy mi się nie zepsuło. Z drugiej strony ms mi to wynagrodził bo jak nabyłem elite pada to nie pobrali mi kasy z konta i byłem +700 pln do przodu. I weź tu nie wierz w karmę. xd Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Ile mi się zepsuło sprzętów...x360 ring of death, Xbox one x był głośny , PS4 wypluwał płyty, PS3 nie czytał dvd, PS2 wymieniałem laser (ale to pewnie piraty), GTX 770 cewki piszczały, pierwszy switch zjebały się zawiasy trzymające joy cony. No sprzęty mają to do siebie. Odeslij na serwis max po 2 tyg będziesz miał z powrotem. Xbox one x po 7 dniach roboczych miałem. Sony PS4 trzymało ponad miesiąc więc przynajmniej w ms masz szybki i sprawny serwis door to door. Cytuj Odnośnik do komentarza
emwusc 95 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 (edytowane) . Edytowane 27 Lipca 2021 przez emwusc Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 2 hours ago, Czoperrr said: Nie można godzić się na coś takiego. Żadne Nintendo ani PlayStation (poza starym używanym PS2 gdzie padł laser po intensywnym graniu w San Andreas) nigdy mi się nie zepsuło. Chciałbym zrozumieć tylko co tu się stało i jak napęd nie używany mógł się nagle popsuć i czytać dwie płyty a resztę nie Współczuje, miałem podobnie z ps3 kupiłem po dwóch tygodniach napęd przestał działać, a miałem chyba 3 gry na zmianę, czasem tak jest ze sprzęt pada, teraz albo wysłać na serwis albo do sklepu i zwrot kasy jeżeli jest to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Już spakowałem i wysyłam do Niemiec, nie chce mi się szarpać z Xkomem, pewnie też by wysłali do serwisu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 @Wredny widzisz, da się? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 (edytowane) Mam nadzieję, że faktycznie coś zrobią zamiast zalecić reset konsoli. Wrzucą płytkę bluray która akurat działa i schluss. Na reddicie dostałem kilka odpowiedzi, że podobny problem napotkali na Xbox One, tak samo w temacie awaryjności One na forumku widziałem takie posty, niestety pozostały bez odpowiedzi. Edytowane 30 Marca 2021 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 24 minuty temu, Bzduras napisał: @Wredny widzisz, da się? E tam, mam nowego? Mam, więc moja droga była słuszna Ale tak trochę martwią mnie te doniesienia o napędzie - póki co to spędziłem około 30h w Forza Horizon i sam napęd cichutki (trochę grzechocze przy instalacji, ale później już kulturka) i na razie DVD z X360 działają normalnie - mam nadzieję, że nic mu się nie przestawi. Chyba dziś sobie Wieśka 2 sprawdzę ze staroci. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Kurde z tym napędem to większość nawet nie zauważy jak ma kłopot. Ostatnio prawie nie kupuję gier w pudełkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Nie popadajcie w paranoję. Takie same posty można znaleźć na temat ps5 na reddicie. Zdarza się i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Kurde faja, jak @Wredny dostał nową konsolę to troszkę zazdro bo też wolałbym tą opcję niż serwis. Napisałem z ciekawości do Xkom, ciekawe co odpowiedzą na temat ewentualnej zamiany. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Gwarancja od drzwi do drzwi na dwa lata, rozumiem, że jak konsola zepsuje się dzień po to można iść do sprzedawcy. Ale później to już tylko bezpośrednio do MS wysyła się konsole. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 49 minut temu, Czoperrr napisał: Kurde faja, jak @Wredny dostał nową konsolę to troszkę zazdro bo też wolałbym tą opcję niż serwis. Napisałem z ciekawości do Xkom, ciekawe co odpowiedzą na temat ewentualnej zamiany. No tu bez rękojmi nie podchodź, bo niby na jakiej podstawie sklep miałby Ci dać nową sztukę? A i wtedy najpierw zaoferują wysłanie do serwisu (na któe będziesz musiał się zgodzić) i dopiero później, jeśli wada nadal będzie występować, masz prawo ubiegać się o wymianę/zwrot kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 3 godziny temu, emwusc napisał: 6 godzin temu, blantman napisał: Ile mi się zepsuło sprzętów...x360 ring of death, Xbox one x był głośny , PS4 wypluwał płyty, PS3 nie czytał dvd, PS2 wymieniałem laser (ale to pewnie piraty), GTX 770 cewki piszczały, pierwszy switch zjebały się zawiasy trzymające joy cony. No sprzęty mają to do siebie. Rozwiń Chyba mieszkasz w jakimś magnetycznym leju... Bez kytu. Mam/miałem życiu z 20 konsol i żadna mi się nie popsuła, ani nie była jakaś wadliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Ja tam nie narzekam poza serwisem Sony przy PS4 to ogólnie zawsze szybko dostawałem z powrotem sprzęt. Switcha nie naprawiałem po prostu sprzedałem. Najbardziej chwale sobie właśnie serwis ms w obu przypadkach. W ogóle ten ring of death 3 lata po zakupie mi konsole wymienili. Wiem że to był fuck up ms ale i tak szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 31 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Jak tam, udało się komuś potestować płytki, najlepiej DVD? Nie zdziwię się jak się okaże że to jakiś Update poszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 31 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Udało się, odczytały się bez problemu - filmy, gry z 360, niestety gierek z OGX nie posiadam. Tu nie ma co się doszukiwać jakiegoś drugiego dna, siadł Ci napęd po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 31 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Ja testowałem wszystkie możliwe. Czas instalacji długi a napęd chodzi mega głośno. Ale to normalne podobno. W każdym bądź razie nie zamierzam grać z płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi