Czoperrr 5 058 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2021 Kolejna odpowiedz od Xkom czy konsola pójdzie znowu na serwis czy nie : dziękujemy za wiadomość. Uprzejmie informujemy, iż istnieje szansa na konieczności przesłania sprzętu do producenta celem dodatkowej weryfikacji, pragniemy jednak zaznaczyć, iż stroną reklamacji w przypadku zgłoszenia z tytułu rękojmi jest sklep, do którego również należy ostateczna decyzja w sprawie rozwiązania reklamacji. W razie pytań pozostajemy do dyspozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2021 Ja bym dalej trzymał się Twittera i opcji numer dwa, a dopiero jak to nie wypali to spaliłbym kurwy i bawił się z xkomem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2021 (edytowane) Ok tak zrobię, to czekam na etykietę. Pojawiły się dla zleceń anulowanych, a dla aktualnego jak nie było tak nie ma. W poniedziałek znów dzwonienie i anulowanie ze strony Vladimira na Supporcie po raz piąty bo nie mogą po prostu wygenerować etykiety? Edytowane 17 kwietnia 2021 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
Milosierny 0 Opublikowano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2021 Ja mam taki problem... moj XSX padł podczas grania i teraz nie odpowiada. Zakładając zlecenie serwisowe podałem dane mojego kolegi który wyślę za mnie konsole(jestem w NL i wróce do PL za 2 tyg). Jak konsola będzie wracać z serwisu, to na jaki adres ją odeślą? Na ten kolegi czy mogę gdzieś zmienić adres zwrotu konsoli(na przyklad karteczka w paczce z konsolą czy coś :<) Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 Żadne kartki czy czekolady w środku nic nie dadzą, konsola zostanie rozpakowana przez jakiegoś randoma na magazynie który wszystkie niepotrzebne rzeczy w środku wyrzuci do kosza (lub zje). A konsola zostanie odesłana na taki adres jaki widnieje na stronie Cytuj Odnośnik do komentarza
Milosierny 0 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 Czyli lepiej jakbym założył nowe zlecenie serwisowe na mój adres? To pytanie... Czy powiedzmy mój kolega Maciuś z Warszawy może wysłać do nich paczkę na której będą moje dane?(powiedzmy Krzysia z Krakowa). W punkcie UPS się do tego nie przyczepią że wysyła paczkę z Warszawy która ma dane z Krakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 I tak nie wiem kiedy będę mógł wysłać konsolę bo, mam czekać 72 godziny na odpowiedź bo sprawa z etykietą ich przerasta i została eskalowana. Co do czekoladek, reddit radzi wrzucać candy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 3 godziny temu, Milosierny napisał: Czyli lepiej jakbym założył nowe zlecenie serwisowe na mój adres? To pytanie... Czy powiedzmy mój kolega Maciuś z Warszawy może wysłać do nich paczkę na której będą moje dane?(powiedzmy Krzysia z Krakowa). W punkcie UPS się do tego nie przyczepią że wysyła paczkę z Warszawy która ma dane z Krakowa? Trzeba zobaczyć czy da radę wpisać na koncie dane do drugiego adresu w pl, bo dane do innych adresów da radę wpisywać tj. jeżeli chodzi o inne kraje. Ale za bardzo nie wydaje mi się żeby było możliwe zmienienie imienia i nazwiska w założonym koncie. A co ma ups do adresu, dajesz paczkę do punktu a potem jak pisał ASX odsyłają pod adres zlecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 pochwal się @Texz Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 Przyszła nowa konsola, stąd ten nowy numer seryjny na koncie MS. Zmieścili się w 2 tygodnie. Zdjęcia macie, nie wiem czy muszę coś dodawać. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 no i fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 Masz z tyłu na naklejce datę wyprodukowania czy serwisowania? Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 Co ciekawie w aplikacji Xbox pokazuje mi, że stara konsola jest ciągle włączona ( we Frankfurcie?) A nowa się zwie: Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 (edytowane) A jak z numerem seryjnym? Manufactured czy Serviced date? Edytowane 20 kwietnia 2021 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 Jak to sprawdzić? E: nie jestem teraz przy konsoli ale wychodzi że serviced date Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 (edytowane) Serviced wskazuję na refurba ale pewnie tak oklejają każdą konsolę jaką tam mają i nie oznacza to że był bubel. Pewnie po resecie też to naklejają. Wygląda elegancko, miłego grania! Edytowane 20 kwietnia 2021 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 Gdy zobaczyłem tą datę to aż mnie zmroziło czy mi jakiegoś devkita nie wysłali. Standardowo ustawiona nazwa też mnie zdziwiła. No nic, może w przyszłym tygodniu bardziej ją pomęczę. W każdym razie MS zmieścił się w 14 dniach, które w założeniu są dla dostarczenia konsoli pod drzwi. I Gratki za to. Teraz jeszcze sprawa @Czoperrr będzie miała dobry finał i można dalej spamić o premierach w Gejpasie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2021 (edytowane) Na reddit pojawił się kolejny identyczny jak mój przypadek. Musi to być jakiś błąd produkcyjny napędu. Zastanawiam się, czy możliwe jest, że poszedł jakiś update firmware, który mógł to zepsuć? Edytowane 22 kwietnia 2021 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2021 1 godzinę temu, Czoperrr napisał: Na reddit pojawił się kolejny identyczny jak mój przypadek. Musi to być jakiś błąd produkcyjny napędu. Zastanawiam się, czy możliwe jest, że poszedł jakiś update firmware, który mógł to zepsuć? Czoper tak straszysz, że aż sprawdzę jakieś dvd. xd Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2021 #czoperefekt U mnie XSX legancko czyta stare DVD. Jednak opłaca się szanować markę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2021 Teraz, dee napisał: #czoperefekt U mnie XSX legancko czyta stare DVD. Jednak opłaca się szanować markę. Przypomina mi się PiPoLiNiO i banding, jak zaczął pisać o tym to nagle wszyscy zaczęli zauważać. Też mam wywalone ale jakby blue ray nie czytał to poleciałby do Frankfurtu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2021 Mój dzisiaj pojechał drugi raz, ciekawe jakiego szrota mi wyślą jako replacement Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2021 Gdyby mi sie zepsuła konsola, to bym wygrawerował kutasy na obudowie, zeby mi oddali moja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2021 No tylko ja mojej nie chce bo mi ją ostatnio rozwalili Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 26 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2021 Konsola już odebrana na serwisie. Problem jest taki, że wszystko leci "nieoficjalnie", na koncie mam nadal status przygotuj konsolę do wysyłki (przez problem z etykietą) i mogę jedynie sprawdzić na UPS, że faktycznie dotarła. No ciekawe jaki będzie kolejny etap perypetii Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi