Skocz do zawartości

Awaryjność Xbox Series S/X

Amer

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lpcl
Opublikowano
2 minuty temu, orion50 napisał:

Ray Tracing nawet na przycisku zasilania :obama:

Chyba kolega smaruje łapy magnezją żeby lepsze tarcie było jak wciska przycisk. xd

Opublikowano

To wciśnij i daj znać, czy napęd w końcu działa, bo jak na razie emocje rosną i ludzie muszą analizować tło na tym zdjęciu równie zapalczywie co "co tam Spencer ma za plecami dzisiaj". Nie każ czekać, prawdy dowiedzieć się muszę, bo się uduszę.

Opublikowano

Bardzo dobry akcent z tą konsolą @Czoperrr Może się chińskie ludziki z podzespołami wyrabiają, że w końcu wysyłają konsole w stanie w jakim powinni od samego początku wysyłać. 

:xboss: Miłego grania :xboss:

Opublikowano

Czy wam też się wysypał xbox network? Pokazuje mi w statusie połączenia, że mają jakieś problemy z purchase and content usage i mimo, że mam gp ultimate wykupionego, to nic się nie chce odpalić i wywala dodatkowo błąd 0x803f900a

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zakładam temat, bo nie chciałbym śmiecić w innych.
Zauważyłem, że od dwóch dni mój XSX nie ładuje pada, wyposażonego w oficjalny, microsoftowy "Play & Charge":

494132692_XBOXPlayCharge.thumb.jpg.027e0f9547972b4c8db3f83c9ead764c.jpg

Poszukalem w sieci i kilka osób ma podobny problem, a ich diagnozą jest wadliwa sztuka i odesłanie jej Microsoftowi (podobno wymieniają).
Jeden koleś dodał, że jemu też się to zdarzyło, ale niedawno była aktualizacja pada, więc po jej ściągnięciu znów zaczęło mu ładować.
U mnie niestety nic się nie polepszyło i zarówno na włączonej, jak i wyłączonej (jak to zwykle robiłem) konsoli, zestaw P&C się nie łąduje i stan bateryjki wciąż jest czerwony.
Chyba będzie trzeba przeprosić się z bateryjkami z IKEA, bo niby mogę grać na tym dłuuuugaśnym kablu, ale chyba nie o to w tym wszystkim chodzi.

I tutaj pytanie - na pewno na forumku jest ktoś, kto również korzysta z tego rozwiązania, więc chciałbym wiedzieć - czy po ostatniej aktualizacji wszystko u Was działa, czy może ona jest właśnie przyczyną?

Opublikowano
W dniu 21.05.2021 o 21:06, Wredny napisał:

Zakładam temat, bo nie chciałbym śmiecić w innych.
Zauważyłem, że od dwóch dni mój XSX nie ładuje pada, wyposażonego w oficjalny, microsoftowy "Play & Charge":

494132692_XBOXPlayCharge.thumb.jpg.027e0f9547972b4c8db3f83c9ead764c.jpg

Poszukalem w sieci i kilka osób ma podobny problem, a ich diagnozą jest wadliwa sztuka i odesłanie jej Microsoftowi (podobno wymieniają).
Jeden koleś dodał, że jemu też się to zdarzyło, ale niedawno była aktualizacja pada, więc po jej ściągnięciu znów zaczęło mu ładować.
U mnie niestety nic się nie polepszyło i zarówno na włączonej, jak i wyłączonej (jak to zwykle robiłem) konsoli, zestaw P&C się nie łąduje i stan bateryjki wciąż jest czerwony.
Chyba będzie trzeba przeprosić się z bateryjkami z IKEA, bo niby mogę grać na tym dłuuuugaśnym kablu, ale chyba nie o to w tym wszystkim chodzi.

I tutaj pytanie - na pewno na forumku jest ktoś, kto również korzysta z tego rozwiązania, więc chciałbym wiedzieć - czy po ostatniej aktualizacji wszystko u Was działa, czy może ona jest właśnie przyczyną?

A powiedz tak z ciekawości bo zawsze zastanawiałem się czy warto w te aku inwestować. 

Ile trzymają takie akumulatorki po pełnym naładowaniu? 

Osobiście zawsze używałem dobrych akumulatorków AA jak EJELOOP'a. Teraz mam akurat dosyć słabe bo 1900mAh ale i tak prawie tydzień trzymają, a gram po 6-10h. dziennie. 

Jeden komplet mam w padzie, a drugi ładuje się w ładowarce i zmieniam w razie potrzeby. 

Opublikowano

No i tak właśnie też zamierzam aktualnie.
Ten zestaw, kiedy działa, to spoko opcja - też prawie tydzień trzyma, ale okazuje się, że często trafia się wadliwy, więc lepiej zostać przy bateryjkach.

Gość lpcl
Opublikowano

Ja mam ten zestaw jeszcze z czasów zwykłego one i wszystko działa.