kudlaty88 489 Opublikowano 17 września 2021 Opublikowano 17 września 2021 To żeby temet niezdechł to sie zapytam czy wam też ciagle MS Store sie updatuje czy u mnie cos sie zyebalo bo juz chyba z 6 razy w ciagu tygodnia sie sciągało do stora jakies 110 MB. Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 18 września 2021 Opublikowano 18 września 2021 (edytowane) 5 godzin temu, kudlaty88 napisał: To żeby temet niezdechł to sie zapytam czy wam też ciagle MS Store sie updatuje czy u mnie cos sie zyebalo bo juz chyba z 6 razy w ciagu tygodnia sie sciągało do stora jakies 110 MB. Miałem to samo. Od kilku tygodni Xbox próbował zainstalować Host Store, ale zawsze przy ponad 96% coś się wysypywało. Przy anulowaniu i kolejnej próbie to samo. Przy każdym odpaleniu X'a ciągle ta sama sytuacja i już powoli zaczynało mnie to męczyć. W końcu jakoś ze 2 dni temu nie mogłem się zalogować wieczorem na profil. Ani na konsoli, ani na kompie. Zrobiłem hard reseta z zachowaniem gier, ale wyczyscilo profile, sejvy itp. Dalej nie mogłem się zalogować przez jakiś czas (chyba ogólnie był problem z Xbox Live), ale jak już w końcu się udało to profil, pakiet językowy PL i sejvy dociągnęło z Live'a, a problem z Hostem już się nie pojawił. Edytowane 18 września 2021 przez bebbop 1 Cytuj
kamson11 13 Opublikowano 23 września 2021 Opublikowano 23 września 2021 Panowie bede kupowal uzywke czy na cos zwrocic uwage przy zakupie? Cytuj
Bielik 733 Opublikowano 23 września 2021 Opublikowano 23 września 2021 Sprawdź czy pad jest czysty bez dziwnych śladów, jak jest to gitara i możesz brać. A tak serio to na tą chwilę nic się nie zmienia, nie ma żadnych innych rewizji, nie ma na co za bardzo zwracać uwagę. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 27 września 2021 Opublikowano 27 września 2021 Kurde, temat zdechł czy XSX/XSS już się nie psuje? Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 27 września 2021 Opublikowano 27 września 2021 Na forum zaczęli szanować markę tak więc jest spokój Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 27 września 2021 Opublikowano 27 września 2021 Teraz, Texz napisał: Kurde, temat zdechł czy XSX/XSS już się nie psuje? Konsola zaraz będzie rok na rynku, więc wyszły stosowne łatki. Problemem był dziurawy software a nie Xbox sam w sobie. W dniu 23.09.2021 o 22:15, kamson11 napisał: Panowie bede kupowal uzywke czy na cos zwrocic uwage przy zakupie? Sprawdź też czy w środku nie ma żadnych żelków. Cytuj
Elitesse 380 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 Ostatnio kilka razy resetowało mi połączenie z internetem jak coś ściągałem. Czy to jest normalne? Problem sprzętu czy serwerów? Po pojawieniu się jakiegoś tytułu w GP często dawałem konsoli zadanie aby ściągała tytuł, a sam zajmowałem się czymś innym albo szedłem spać. Konsola wygaszała się po jakimś czasie, a na następny dzień gra była już na dysku. Ostatnio kilka razy miałem tak, że przerwała ściąganie pierwszego tytułu, zaczęła ściągać następny, który też przerwała itd. Na następny dzień musiałem wymuszać pobieranie ponownie danej gry, a ona ściągała się tylko do jakiegoś momentu i zatrzymywała. Potem zaznaczą pobierać kolejny tytuł. Musiałem ręcznie wymuszać pobieranie tej pierwszej gry. Na tym samym switchu jest TV i PS4, gdzie nie widziałem takich numerów. Na PC też wszystko grało. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 Z tym ściaganiem na Xboksie to są zawsze jaja, jak nie przerwie, to nie wystartuje, jak wystartuje, to pobiera z najwolniejszą możliwą prędkością. Na One to samo było. Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 Ściągacie przez wifi? Ja wszystkie Xboxy miałem podpięte kablem i nigdy takich problemów nie miałem. Ostatnio jak prędkość mi spadła znacząco i zrywało ściąganie to okazało się, że zewnetrzny HDD zaczął się sypać. Po podmianie dysku wszystko wróciło do normy. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 Oczywiście, że po kablu. W porównaniu z PS5, czy Switchem, jest przepaść. Cytuj
Elitesse 380 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 Tak, ja też tylko po kablu. Nie mam podłączonego żadnego dysku zewnętrznego. Przez jakiś czas myślałem, że może kot mi jakiś kabel przegryzł i przez to czasami się resetuje ale to by wszędzie był problem. Cytuj
ElGritar 15 Opublikowano 30 października 2021 Opublikowano 30 października 2021 Po ostatniej aktualizacji zauważyłem, że mój XSX chyba ma jakiś problem z "widzeniem" przekierowanych portów. Zawsze miałem NAT otwarty, a wczoraj przy problemie z czatem dostrzegłem, że jest zamknięty. Przekierowałem chyba z 7 portów w routerze (wedle zaleceń dostępnych w sieci) i się naprawiło, a dzisiaj znowu to samo, mimo że porty działają. Na PC nie ma żadnego problemu, bo UPnP działa jak należy, a na XSX jest błąd. Cytuj
danielowski_max 0 Opublikowano 7 listopada 2021 Opublikowano 7 listopada 2021 Mój Xbox Series X kupiony na premierę w trybie instant-on ma ciągle włączony wiatrak. Mimo iż nie ściąga żadnych aktualizacji ani gier. Zrobiłem nawet test - po zresetowaniu do ustawień fabrycznych i odłączeniu kabla LAN w piątek wracając do mieszkania w poniedziałek mimo trybu instant-on wiatrak ciągle się kręcił. Poza tym wiatrak bardzo głośno chodzi - konsola jest wyraźnie słyszalna. Czy to normalne? Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 7 listopada 2021 Opublikowano 7 listopada 2021 To, że się kręci to normalne. U mnie dźwięk jest bardzo delikatny. Cytuj
Boomcio 4 071 Opublikowano 7 listopada 2021 Opublikowano 7 listopada 2021 Godzinę temu, danielowski_max napisał: Czy to normalne? Prawdopodobnie kręci, jak są gry w trybie QR. Spróbuj wszystkie pozamykać wychodząc do menu i całkowicie zamknąć. Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 8 listopada 2021 Opublikowano 8 listopada 2021 (edytowane) Pytanie. Po co leżysz na podłodze? <laska.jpg> A tak na serio, po co zostawiać konsolę w trybie czytania na cały weekend? Jak nie gram to wyłączam sprzęt. Edytowane 8 listopada 2021 przez LukeSpidey Cytuj
Wredny 9 576 Opublikowano 12 listopada 2021 Opublikowano 12 listopada 2021 No niektórym już normalne włączanie sprzętów nie wystarcza i nawet parę sekund ich zbawi. Ja normalnie wyłączam konsolę po każdym graniu, po chwili od wyłączenia jeszcze wiatraczek sobie zamruczy przez 2s i cisza aż do następnego włączenia. 2 Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 12 listopada 2021 Opublikowano 12 listopada 2021 Tak samo robię, konsola odpala się w kilka sekund więc tryb instant-on jest bezużyteczny. Jedyna opcja jak ktoś ma wolnego neta to ściągnie sobie patche zdalnie. 1 Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 13 listopada 2021 Opublikowano 13 listopada 2021 piąteczka chłopaki, jebać instant-on Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 13 listopada 2021 Opublikowano 13 listopada 2021 No niektórym już normalne włączanie sprzętów nie wystarcza i nawet parę sekund ich zbawi. Ja normalnie wyłączam konsolę po każdym graniu, po chwili od wyłączenia jeszcze wiatraczek sobie zamruczy przez 2s i cisza aż do następnego włączenia.Oj nie. Wiatrak akurat chodzi długo. Czasami kilkanaście minut. Wiem bo jak brałem do pracy, to zawsze czekałem po wyłączeniu aż przestanie aby odłączyć od prądu. 1 Cytuj
Soul 1 321 Opublikowano 13 listopada 2021 Opublikowano 13 listopada 2021 W ustawieniach jest opcja wyłącz konsole całkowicie wtedy wiatrak nie pracuje dłużej niże te 2-3 sekundy po wyłączeniu. Cytuj
Czoperrr 5 133 Opublikowano 13 listopada 2021 Opublikowano 13 listopada 2021 1 hour ago, PiPoLiNiO said: 12 hours ago, Wredny said: No niektórym już normalne włączanie sprzętów nie wystarcza i nawet parę sekund ich zbawi. Ja normalnie wyłączam konsolę po każdym graniu, po chwili od wyłączenia jeszcze wiatraczek sobie zamruczy przez 2s i cisza aż do następnego włączenia. Oj nie. Wiatrak akurat chodzi długo. Czasami kilkanaście minut. Wiem bo jak brałem do pracy, to zawsze czekałem po wyłączeniu aż przestanie aby odłączyć od prądu. Zależy ile konsola działała i w co grałeś. Czasem wyłącza się po kilku sekundach, innym razem trwa to dłużej. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 13 listopada 2021 Opublikowano 13 listopada 2021 Nie ma opcji by po całkowitym wyłączeniu konsoli chodził wiatrak. Pracuje jedynie w trybie instant on, i to też zależy co konsola akurat robi i jak mocno była nagrzana. Jeśli coś pobiera z neta, to wiatrak się kręci. Jeśli nic nie pobiera, to się kręci do momentu wychłodzenia systemu. Cytuj
krzysiek923 1 661 Opublikowano 13 listopada 2021 Opublikowano 13 listopada 2021 Po wyłączeniu wentylator działa tyle, aż konsola schłodzi podzespoły do odpowiedniej temperatury wymaganej do całkowitego wyłączenia, o czym ta dyskusja, przecież to oczywiste. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi