Michał102 870 Opublikowano 10 stycznia 2022 Opublikowano 10 stycznia 2022 Konsolę masz podpiętą pod telewizor 4k? Jeśli tak, to przestaw na 1080p i zobacz czy artefakty dalej są. Gdzieś czytałem, że jak są problemy z bebechami konsoli, to uwydatniają się głównie przy większym obciążeniu. Cytuj
krzysiek923 1 711 Opublikowano 10 stycznia 2022 Opublikowano 10 stycznia 2022 Pamiętacie aferę z dymiącym jak z komina Series X? Kto by się spodziewał, że będzie to takim standardem! No zajebisty ewenement w skali świata. xd Cytuj
maxoffe 40 Opublikowano 12 stycznia 2022 Opublikowano 12 stycznia 2022 W dniu 10.01.2022 o 21:00, Michał102 napisał: Konsolę masz podpiętą pod telewizor 4k? Jeśli tak, to przestaw na 1080p i zobacz czy artefakty dalej są. Gdzieś czytałem, że jak są problemy z bebechami konsoli, to uwydatniają się głównie przy większym obciążeniu. Sprawdzę zatem w 1080p, skoro myślę że są to pamieci, bo takowe błędy w wyświetlaniu na to wskazują więc pewnie się to także ujawni. Jednak proszę kolegów, jeśli ktoś posiada CoD'a Vanguard by sprawdził czy u niego na tych mapach także ten problem występuje. Z góry dziękuję... Cytuj
Czoperrr 5 242 Opublikowano 12 stycznia 2022 Opublikowano 12 stycznia 2022 8 minutes ago, maxoffe said: Sprawdzę zatem w 1080p, skoro myślę że są to pamieci, bo takowe błędy w wyświetlaniu na to wskazują więc pewnie się to także ujawni. Jednak proszę kolegów, jeśli ktoś posiada CoD'a Vanguard by sprawdził czy u niego na tych mapach także ten problem występuje. Z góry dziękuję... Jeśli byłby to problem z tą grą to pewnie już byłyby o tym materiały na YT / Reddicie. Prawdopodobnie to problem z konsolą, być może się przegrzewa. Gdzie masz umiejscowioną konsolę? Cytuj
devilbot 3 723 Opublikowano 12 stycznia 2022 Opublikowano 12 stycznia 2022 CoD Vanguard to gra zepsuta, pełna bugów i nie testowana. Nie przejmował bym się że nie działa jak należy. Cytuj
maxoffe 40 Opublikowano 15 stycznia 2022 Opublikowano 15 stycznia 2022 W dniu 10.01.2022 o 21:00, Michał102 napisał: Konsolę masz podpiętą pod telewizor 4k? Jeśli tak, to przestaw na 1080p i zobacz czy artefakty dalej są. Gdzieś czytałem, że jak są problemy z bebechami konsoli, to uwydatniają się głównie przy większym obciążeniu. Pezy 1080p jest to samo. W dniu 12.01.2022 o 14:40, Czoperrr napisał: Jeśli byłby to problem z tą grą to pewnie już byłyby o tym materiały na YT / Reddicie. Prawdopodobnie to problem z konsolą, być może się przegrzewa. Gdzie masz umiejscowioną konsolę? Konsola stoi pionowo na stoliku obok TV. Ma do okoła otwarta przestrzeń także na pewno nie przegrzewa się z powodu złego umiejscowienia. Z tym że ro dzieje się jedynie w tych 2 grach. W CoD'azie na tej mapie co pokazałem na foto i ciągle, jedynie w tym samym miejscu. A w Mass Efect czasami tylko na tym tytułowym ekranie jak załącza się wybór wersji. Na innych grach wszystko w porządku, żadnych problemów nie doświadczyłem. Sam już nie wiem.... :-( Cytuj
Czoperrr 5 242 Opublikowano 15 stycznia 2022 Opublikowano 15 stycznia 2022 Podejrzewałem jeszcze port / kabel HDMI ale skoro dzieje się to tylko w dwóch tytułach to raczej nie w tym problem. Cytuj
Figuś 21 259 Opublikowano 16 stycznia 2022 Opublikowano 16 stycznia 2022 Wina jest gier, w ME:LE występuje to nawet na PS5, ta druga gra to ostatni CoD z tego co pamiętam i tam też jest coś spierdolone od premiery na obu nextgenowych wersjach Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 16 stycznia 2022 Opublikowano 16 stycznia 2022 Miałem to raz w mass effect. Jakis bug w grze. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 16 stycznia 2022 Opublikowano 16 stycznia 2022 Z tego co koledzy piszą, to CoD jest po prostu zyebany, czyli nie masz się czym przejmować. Natomiast co do baboli na ekranie startowym, to jest to dość częsta przypadłość nawet w innych grach. U mnie kilka razy zdarzyło się tak, że były jakieś dziwne kolorowe ekrany zamiast grafiki z gry. Nie chcę tu nic zapeszyć, ale jeśli chodzi o aspekt czysto sprzętowy, to jest to chyba najlepiej wykonana konsola w historii. Moja od premiery cały czas pracuje bezszelestnie, nic się nie przegrzewa itp, a potrafiła już chodzić po kilkanaście godzin bez przerwy. Trzeba tylko uważać na ten delikatny port HDMI... większość ludzi wpina te kable na ślepo i bardzo łatwo jest wtedy o pokrzywienie tych delikatnych styków. Ja już kilka razy konsole zabierałem do brata i nic się z tym portem nie dzieje, ale tak jak mówię była zachowana wyjątkowa ostrożność przy podpinaniu przewodu. 1 Cytuj
Czoperrr 5 242 Opublikowano 16 stycznia 2022 Opublikowano 16 stycznia 2022 19 minutes ago, Michał102 said: Z tego co koledzy piszą, to CoD jest po prostu zyebany, czyli nie masz się czym przejmować. Natomiast co do baboli na ekranie startowym, to jest to dość częsta przypadłość nawet w innych grach. U mnie kilka razy zdarzyło się tak, że były jakieś dziwne kolorowe ekrany zamiast grafiki z gry. Nie chcę tu nic zapeszyć, ale jeśli chodzi o aspekt czysto sprzętowy, to jest to chyba najlepiej wykonana konsola w historii. Moja od premiery cały czas pracuje bezszelestnie, nic się nie przegrzewa itp, a potrafiła już chodzić po kilkanaście godzin bez przerwy. Trzeba tylko uważać na ten delikatny port HDMI... większość ludzi wpina te kable na ślepo i bardzo łatwo jest wtedy o pokrzywienie tych delikatnych styków. Ja już kilka razy konsole zabierałem do brata i nic się z tym portem nie dzieje, ale tak jak mówię była zachowana wyjątkowa ostrożność przy podpinaniu przewodu. Zgadzam się, wciąż zachwycam się kulturą pracy XSX. Co prawda, mój egzemplarz premierowy został wymieniony przez problem z napędem, ale replacement otrzymany na wiosnę śmiga wciąż bezproblemowo. Cytuj
maxoffe 40 Opublikowano 16 stycznia 2022 Opublikowano 16 stycznia 2022 3 godziny temu, Michał102 napisał: Z tego co koledzy piszą, to CoD jest po prostu zyebany, czyli nie masz się czym przejmować. Natomiast co do baboli na ekranie startowym, to jest to dość częsta przypadłość nawet w innych grach. U mnie kilka razy zdarzyło się tak, że były jakieś dziwne kolorowe ekrany zamiast grafiki z gry. Nie chcę tu nic zapeszyć, ale jeśli chodzi o aspekt czysto sprzętowy, to jest to chyba najlepiej wykonana konsola w historii. Moja od premiery cały czas pracuje bezszelestnie, nic się nie przegrzewa itp, a potrafiła już chodzić po kilkanaście godzin bez przerwy. Trzeba tylko uważać na ten delikatny port HDMI... większość ludzi wpina te kable na ślepo i bardzo łatwo jest wtedy o pokrzywienie tych delikatnych styków. Ja już kilka razy konsole zabierałem do brata i nic się z tym portem nie dzieje, ale tak jak mówię była zachowana wyjątkowa ostrożność przy podpinaniu przewodu. Tak, faktycznie o gnieździe HDMI słyszałem już od kilku osób by na nie uważać. Nie mniej jednak jak widzisz po samym sobie to mimo że czasami zabierasz konsole, przenosisz ją to przy zachowaniu podstawowych środków ostrożność nic się nie dzieje. Ja osobiście nie mam potrzeby odpinania konsoli, także od momentu zakupu stoi w jednym miejscu. 2 godziny temu, Czoperrr napisał: Zgadzam się, wciąż zachwycam się kulturą pracy XSX. Co prawda, mój egzemplarz premierowy został wymieniony przez problem z napędem, ale replacement otrzymany na wiosnę śmiga wciąż bezproblemowo. Zgadzam się z Tobą w pełnił. Według mnie to jedna z najlepiej wykonanych konsol jakie miałem. Pamiętam jak zaraz raz po zakupie, po jej pierwszym uruchomieniu to nawet ucho przykładałem do niej by sprawdzić czy szumi wentylator, bo gdy by nie podświetlony przycisk loga Xbox to nie wiedział bym że jest załączona i już działa :-) Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 22 stycznia 2022 Opublikowano 22 stycznia 2022 Ktoś tu trzyma XSX na podłodze? Cytuj
Czoperrr 5 242 Opublikowano 22 stycznia 2022 Opublikowano 22 stycznia 2022 2 minutes ago, Square said: Ktoś tu trzyma XSX na podłodze? Generalnie nie powinno się trzymać żadnej konsoli i tego typu sprzętów na podłodze, to oczywiste. Cytuj
MaZZeo 14 244 Opublikowano 23 stycznia 2022 Opublikowano 23 stycznia 2022 Tldw? Czemu nie trzymać konsoli na podłodze? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 23 stycznia 2022 Opublikowano 23 stycznia 2022 Trzymałem PS3 na podłodze przez 6 lat a teraz trzymam sexika i nic się nie dzieje. Cytuj
GearsUp 297 Opublikowano 23 stycznia 2022 Opublikowano 23 stycznia 2022 4 minuty temu, MaZZeo napisał: Tldw? Czemu nie trzymać konsoli na podłodze? Bo powietrze zasysa z dołu. Jak się odkurza regularnie w tym miejscu to nic się nie powinno dziać ale ja bym w takim wypadku podłożył coś pod konsolę żeby na podwyższeniu stała Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 23 stycznia 2022 Opublikowano 23 stycznia 2022 Jak ma się syf dookoła, to tak samo zassie go konsola trzymana w szafce na boku. Właściciel konsolki z filmu albo nie jest ortodoksyjnym czyściciochem, albo gra w przędzalni. Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 23 stycznia 2022 Opublikowano 23 stycznia 2022 No wiadomo, że zależy od ogólnego stanu czystości w mieszkaniu, ale jak wspomniał Czoperrr, ogólnie nie powinno się trzymać konsoli na podłodze, bo tam najwięcej kurzu. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 24 stycznia 2022 Opublikowano 24 stycznia 2022 Pytałem już o to w temacie ogólnym, ale przez ogólną podnietę zakupu acti pytanie zatonęło jak gówno w przeremblu, więc może tutaj ktoś poratuje radą. Pany, od jakiegoś czasu mam problem z jutubem na konsoli. Problem polega na tym, że YouTube przestał się odpalać na XSX z poziomu telefonu. Kiedyś klikałem na fonie w ikonkę połączenia z innymi urządzeniami i normalnie x'a wykrywało, a od jakiegoś czasu po którejś aktualizacji konsoli przestało to działać i telefon już konsoli nie znajduje. Macie jakiś pomysł jak to rozwiązać? Niby pierdoła, ale czasem z tego korzystałem i trochę mi brakuje tej opcji. Cytuj
Czoperrr 5 242 Opublikowano 24 stycznia 2022 Opublikowano 24 stycznia 2022 Reinstall aplikacji YouTube na konsoli. Konsolę masz po kablu czy po Wi-Fi? Raczej nie powinno mieć to znaczenia ale sprawdź po Wifi na konsoli i telefonie. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 24 stycznia 2022 Opublikowano 24 stycznia 2022 Zainstalowałem ponownie i nic to nie dało. Konsolę mam podpiętą kablem, ale sprawdziłem po Wi-Fi i jest to samo. Telefon łączy się z konsolą tylko za pomocą opcji "kod z telewizora". To też raczej nie jest wina telefonu, bo sprawdziłem jeszcze na 2 innych i jest to samo. Cytuj
BRY@N 1 596 Opublikowano 25 stycznia 2022 Opublikowano 25 stycznia 2022 Pytanie czy w ustawieniach konsoli coś można zmienić żeby tak nie muliła przy podpięciu do neta. Net mam przedpotopowy bo 10Mb/s ale na PS4 Pro wszystko śmiga dobrze nawet jak coś ściągam a na XSX jak coś się ściąga to tak wszystko muli że czasem profil nie chce się zalogować. Cytuj
Pitryyyy 0 Opublikowano 26 stycznia 2022 Opublikowano 26 stycznia 2022 Witam, mam pytanie otóż znalazłem fajna ofertę na xsx tyle że gość wygrał go w konkursie Warki jest zaplombowany ale niema żadnego paragonu. Czy w razie potrzeby sam nr seryjny wystarczy aby zarejestrować go w ms i wysłać na gwarancję jeśli była by taka potrzeba? Czy muszę mieć koniecznie jakiś paragon / fakturę Cytuj
A_Bogush 394 Opublikowano 26 stycznia 2022 Opublikowano 26 stycznia 2022 (edytowane) Godzinę temu, Pitryyyy napisał: Witam, mam pytanie otóż znalazłem fajna ofertę na xsx tyle że gość wygrał go w konkursie Warki jest zaplombowany ale niema żadnego paragonu. Czy w razie potrzeby sam nr seryjny wystarczy aby zarejestrować go w ms i wysłać na gwarancję jeśli była by taka potrzeba? Czy muszę mieć koniecznie jakiś paragon / fakturę Wystarczy, że będziesz miał przypisana po numerze konsolę do konta. Wydaje mi się, że jak się logujesz kontem na Xboxie to potem on się pojawia jako urządzenie na koncie Microsoft. Edytowane 26 stycznia 2022 przez A_Bogush Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi