Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 27 stycznia 2022 Opublikowano 27 stycznia 2022 Konsola powinna z automatu być wklepana jako posiadany produkt po połączeniu z kontem. Akcesoria jak pady, słuchawki itd trzeba ręcznie wpisywać. Cytuj
A_Bogush 394 Opublikowano 4 lutego 2022 Opublikowano 4 lutego 2022 Pad z niedziałającym jackiem wysłany na gwarancję 26.01., 04.02 dotarła przesyłka z nowym padem. Całość trwała 8 dni roboczych z czego większość to transport. Już następnego dnia od przyjęcia pada wysłali nowego. Bardzo fajnie działa ten serwis, jestem mile zaskoczony. Nawet nie trzeba opisywać problemu tylko wystarczy wybrać predefiniowany z listy. Jedynie szkoda, że gwarancja tego wymienionego kontrolera trwa tyle ile starego. 1 Cytuj
Elitesse 382 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 Podłączyłem zewnętrzny dysk twardy, na dysku wewnętrznym mam jeszcze sporo miejsca. Przy instalacji nowych gier z płyty (FC6, DL2) i konieczności pobrania aktualizacji gry nie chcą się instalować na dysku wewnętrznym. Domyślne miejsce instalacji to dysk zewnętrzny, w przypadku instalacji nowych gier pojawia się komunikat o konieczności instalacji na dysku wewnętrznym. Po zaakceptowaniu instalacji na wewnętrznym proces się zatrzymuje i nic się nie dzieje. W efekcie muszę instalować gry na dysku zewnętrznym a potem przerzucać je na dysk wewnętrzny. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 To może spróbuj zmienić domyślną lokalizację na SSD, a w razie potrzeby wybierać dysk zewnętrzny jako miejsce instalacji już dla pojedynczych gier. Cytuj
Elitesse 382 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 Pewnie tak będę musiał zrobić i na tym się skończy. Ostatnio instalowałem sporo gier z odchodzącej generacji. Chociaż gra z dysku SSD na dysk SSD przerzuciła się w błyskawicznym tempie Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Jakiś czas temu przy okazji wymiany pasty na procesorze, postanowiłem że przeczyszczę sobie alkoholem izopropropylowym pada od Xboxa, alkohol jak wiadomo nie przewodzi prądu i szybko odparowuje więc myślałem że nic się nie stanie , ale jednak zrobiło mi się jakieś spięcie na lewej gałce i sama mi szalała. Odczekałem kilka dni, z nadzieją że może samo się naprawi, ale się nie naprawiło. Więc wysłałem go na gwarancje, cała procedura zajęła około tygodnia i dostałem nowego pada. Dodam jeszcze że to pad z edycji 20 lecia więc trochę się cykałem że mogą mi odesłać zwykłego, czarnego, na szczęście niepotrzebnie, bo dostałem takiego samego. Także tak wygląda moja przygoda z serwisem gwarancyjnym. Lekcja na przyszłość: uważać na alkohol. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Po tak krótkim czasie wymieniałeś już pastę? Konsola głośno chodziła? Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 w pececie pewnie wymieniał Cytuj
maxoffe 40 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 W dniu 6.04.2022 o 11:25, ASX napisał: Jakiś czas temu przy okazji wymiany pasty na procesorze, postanowiłem że przeczyszczę sobie alkoholem izopropropylowym pada od Xboxa, alkohol jak wiadomo nie przewodzi prądu i szybko odparowuje więc myślałem że nic się nie stanie , ale jednak zrobiło mi się jakieś spięcie na lewej gałce i sama mi szalała. Odczekałem kilka dni, z nadzieją że może samo się naprawi, ale się nie naprawiło. Więc wysłałem go na gwarancje, cała procedura zajęła około tygodnia i dostałem nowego pada. Dodam jeszcze że to pad z edycji 20 lecia więc trochę się cykałem że mogą mi odesłać zwykłego, czarnego, na szczęście niepotrzebnie, bo dostałem takiego samego. Także tak wygląda moja przygoda z serwisem gwarancyjnym. Lekcja na przyszłość: uważać na alkohol. Lekcja przyjęta, no ale ja tam osobiście to wolę alkohol w gardło wlewać także pada nim nie uszkodzę Cytuj
krzysiek923 1 711 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Powodzenia w piciu skażonego alkoholu izopropylowego. Cytuj
maxoffe 40 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 20 minut temu, krzysiek923 napisał: Powodzenia w piciu skażonego alkoholu izopropylowego. No fakt, nie sprecyzowałem. Jednak myślę że każdy wie o jakie alko mi chodziło. Ale dzięki za czujność Cytuj
milupl 621 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 W dniu 10.04.2022 o 13:49, maxoffe napisał: Lekcja przyjęta, no ale ja tam osobiście to wolę alkohol w gardło wlewać także pada nim nie uszkodzę Chyba kolega nie wie co ludzie potrafią robić z padami po spożyciu alkoholu, szczególnie jeśli gra nie idzie Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 21 maja 2022 Opublikowano 21 maja 2022 (edytowane) Kurde, Xbox zaczął czasami wchodzić na wysokie obroty. Mam go poziomo w szafce od TV, miejsca ma sporo nawet zlikwidowałem górną półkę by miał sporo powietrza - jakieś 30cm po boku, 35 u góry i 25 z tyłu. Wszystko było spoko ale kiedy jest już ciepłej w mieszkaniu (23 stopnie) to po kilku godzinach zaczął mi wczoraj głośno pracować. Nie jest to poziom PS4 bo jednak wentylator X to inna klasa ale jednak jest to zauważalne Widziałem na forum, że ludzie mają swoje konsolę bardziej uuciśnięte(@blantman). Zmuszony byłem znów obrócić konsolę tak, że wylot mam centralnie na zewnątrz, wygląda to śmiesznie ale zapewnie pomoże. Edytowane 21 maja 2022 przez Czoperrr Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 21 maja 2022 Opublikowano 21 maja 2022 Pasta może też powoli tracić swoje właściwości. Cytuj
Bielik 746 Opublikowano 21 maja 2022 Opublikowano 21 maja 2022 Xboxik ma ciekły metal z tego co pamiętam, trochę ciężej to wyczyścić niż zwykła pastę, ale dzięki temu też konsola jest bezgłośna. Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 21 maja 2022 Opublikowano 21 maja 2022 nie ma ciekłego metalu, zwykła pasta termo Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 21 maja 2022 Opublikowano 21 maja 2022 Chyba nie, ciekły metal ma plejka. Konsola ma rok dopiero bo dostałem nową w serwisie rok temu. Ustawiłem wylotem na zewnątrz i już cisza, wiatraka nie słychać Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 21 maja 2022 Opublikowano 21 maja 2022 5 godzin temu, Czoperrr napisał: Kurde, Xbox zaczął czasami wchodzić na wysokie obroty. Mam go poziomo w szafce od TV, miejsca ma sporo nawet zlikwidowałem górną półkę by miał sporo powietrza - jakieś 30cm po boku, 35 u góry i 25 z tyłu. Wszystko było spoko ale kiedy jest już ciepłej w mieszkaniu (23 stopnie) to po kilku godzinach zaczął mi wczoraj głośno pracować. Nie jest to poziom PS4 bo jednak wentylator X to inna klasa ale jednak jest to zauważalne Widziałem na forum, że ludzie mają swoje konsolę bardziej uuciśnięte(@blantman). Zmuszony byłem znów obrócić konsolę tak, że wylot mam centralnie na zewnątrz, wygląda to śmiesznie ale zapewnie pomoże. Chyba pomyliłem ci się z innym użytkownikiem bo u mnie Xbox ma duuuuzo miejsca i spokojnie obok by się ps5 zmieściło Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 21 maja 2022 Opublikowano 21 maja 2022 1 hour ago, blantman said: Chyba pomyliłem ci się z innym użytkownikiem bo u mnie Xbox ma duuuuzo miejsca i spokojnie obok by się ps5 zmieściło Mam tyle samo tyle, że konsola była poziomo i się dusił. Jednak w takiej przestrzeni ciepłe powietrze cyrkuluje. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 22 maja 2022 Opublikowano 22 maja 2022 U mnie stoi luzem obok TV i nie ma żadnej różnicy w głośności względem tego co było zaraz po zakupie. Toto jest praktycznie bezgłośne i żeby coś usłyszeć, to dosłownie trzeba przyłożyć ucho do wentylatora. Pod względem chłodzenia i kultury pracy jest to po prostu majstersztyk Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 22 maja 2022 Opublikowano 22 maja 2022 Blantman gra w same indyki 2D to mu się w szafce nie gotuje Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 23 maja 2022 Opublikowano 23 maja 2022 19 godzin temu, Czoperrr napisał: Blantman gra w same indyki 2D to mu się w szafce nie gotuje oj nie oczywiście przeszedłem kilka gier z gp jak life is strange true colors (ale też wymagająca graficznie gra) czy citizen sleeper. Jednak dużo gram gierek AAA które są wymagające dla konsoli. z ostatnich 2 miesięcy przykłady. Taki Eledn Ring zdarzało się 8-9 h jednego dnia konsola cichutka i nic się nie przegrzewa. A ile ja gierek na tym już skończyłem przez 1,5 roku między innymi dzięki gp ale też kupowaniu na premiere wielu wspaniałych pozycji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi