Czoperrr 5 064 Opublikowano 23 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2022 No właśnie Elden Ring u mnie konsola cichutka, a zaczynała być wyraźnie słyszalna przy takim Guardians of Galaxy albo Hitman Trilogy. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 23 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2022 6 minut temu, Czoperrr napisał: No właśnie Elden Ring u mnie konsola cichutka, a zaczynała być wyraźnie słyszalna przy takim Guardians of Galaxy albo Hitman Trilogy. guardians też ukończone i było cicho a hitmana tylko chwile pograłem ale też nie słyszałem. Szczerze głośniejszy od xboxa jest switch oled jak gram w 13 sentinels xD a głośny nie jest albo mój komp jak gram w total wara (a też raczej cichutki jest). Xbox jest MEGA cichy i słyszę go TYLKO jak mam płyte w czytniku i instaluje z niej grę oraz przy starcie konsoli jak płyta jest w czytniku (chwile chodzi ta płyta) Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 064 Opublikowano 23 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2022 Dlatego mnie to zastanawia co się u mnie zadziało. Wentylator zaczął chodzić na bardzo wysokich obrotach i szumił prawie jak mój PS4 Slim. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 426 Opublikowano 23 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2022 Sprawdzałeś, czy każdy wlot powietrza na spodzie i z tyłu konsoli jest drożny? Ewentualnie sama pasta zaczęła wysychać, MS fabrycznie daje jakąś woskową chujowiznę, która trzyma tyle o ile i do tego jeszcze nakładana jest niechlujnie. Jeśli nic innego nie pomoże to zostaje Ci albo odesłać na serwis jak jeszcze masz gwarancję albo oddać komuś, kto zrobi jej spa i podmieni tę stockową chujowiznę na coś lepszego. Możesz też sam próbować, ale SX jest o wiele mniej wdzięczny do rozbiórki niż One X. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 23 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2022 wyslij na gware xd Ja raz przy jedi fallen order zacząłem słyszec jakis szum, a ze w grze byłem w jakim miejscu gdzie maszyny mogły go wydawac to zignorowałem przez chwilę. Potem patrzę, a na konsoli jest materialowa ściereczka, ktora zostawiam na noc i gotowałem konsole na szczescie od razu wszystko zaczelo wracac do normy, ale mocno mi cisnienie podskoczyło Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 064 Opublikowano 23 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2022 Nie wysyłam do serwisu, nigdy więcej postawiłem wylotem na zewnątrz, wygląda śmiesznie ale działa Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 23 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2022 no to jak nie ma problemu teraz to konsola ma po prostu za malo miejsca na odprowadzanie ciepła. Pewnie ja gotowales przez miesiace az pasta wyschła xd Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 441 Opublikowano 23 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2022 11 minut temu, Czoperrr napisał: Dlatego mnie to zastanawia co się u mnie zadziało. Wentylator zaczął chodzić na bardzo wysokich obrotach i szumił prawie jak mój PS4 Slim. A nie myślałeś czasem o zakupie ps5 ostatnio? Może Xbox to wyczuł. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 23 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2022 1 minutę temu, messer88 napisał: A nie myślałeś czasem o zakupie ps5 ostatnio? Może Xbox to wyczuł. znowu ja co chwila kupuje nowe konsole (czy pc) i xbox nie grymasi z tego powodu. Bo wie że zawsze do niego wracam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 064 Opublikowano 23 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2022 1 minute ago, messer88 said: A nie myślałeś czasem o zakupie ps5 ostatnio? Może Xbox to wyczuł. PS5 kupie jak wyjdzie Silent Hill od Kojimy Xbox all day long, kolejny growy sprzęt jaki zamówiłem to Steam Deck a na resztę wyjebane. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 615 Opublikowano 6 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2022 Nie tylko tutaj na forum ludzie mają problemy z premierowymi (?) konsolami. Na innym 3 inne osoby też mają problemy. Widocznie nie jest tak pięknie jak się wydawało i po roku zaczynają wychodzić niedoskonałości. Mogli podobni jak Sony wybrać ciekły metal zamiast zwykłej pasty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 064 Opublikowano 6 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2022 No mi też zaczęła głośniej chodzić przy Hitmanie, ale przestawiłem konsolę w inne miejsce i od tego czasu wiatraków nie słyszałem nawet po 10 godzinnej sesji. Być może te osoby także mają zbyt mało miejsca w okół konsoli albo nie dbają o konsolę i już im się zdążyły zakurzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
wkurzonyasi 0 Opublikowano 6 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2022 Miejsca jest aż nadto ale z tym kurzem to prawda. Urok posiadania dwóch kotów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 426 Opublikowano 6 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2022 Moja premierówka nadal cichutka, stoi sobie na biurku i jakoś przesadnie o nią nie dbam. Od czasu do czasu wytrzeć ściereczką kurz z obudowy po całości i spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2022 Moja normalnie na podłodze koło szafki z telewizorem jak swego czasu PS3 FATson. Bardzo sporadycznie wycierana, a i tak znikoma ilość kurzu (bardziej kłaki do oleda ciągnie) Żaden inny sprzęt od premiery nie był u mnie tak cichy jak ta puszka Spencera, ż a d e n. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 617 Opublikowano 6 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2022 to jak piszemy o swoich doświadczeniach to i ja napiszę, że mnie konsola, ponad półtorej roku od premiery dalej jest niesłyszalna gdy siedzę przed TV. Cytuj Odnośnik do komentarza
wkurzonyasi 0 Opublikowano 6 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2022 Mój znów będzie cichy, gdy serwis z nim skonczy;) Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2022 U mnie tez cicho, ale ja nie trzymam w szafce xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 6 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2022 (edytowane) Konsola z racji swojej budowy jest dość podatna na łapanie kurzu. Jesli nie gramy, to dobrze jest coś położyć na górną kratkę wentylacyjną... jakieś pudełko z grą czy coś podobnego. Ważne tylko, aby nie była w tym czasie w instant on, bo wiatrak może dalej pracować i upalimy kloca na amen xD Ja staram się o konsolę dbać (zresztą jak o każdy inny sprzet) i chodzi cichutko jak w dniu premiery. No i warto też czasem posprzątać swoją norę, a nie tylko 2 razy w roku przed świętami Edytowane 6 czerwca 2022 przez Michał102 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Skuzik 0 Opublikowano 2 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2022 https://files.fm/f/gbvg7xm5h Dzień dobry! Mam nadzieję, że uzyskam od Was jakieś info. Przekopałem cały internet i nigdzie chociaż wzmianki o moim problemie. Otóż, przy uruchamianiu gry Children of Morta, podczas pierwszej cut scenki pojawiają się na ekranie czarne kwadraty. Wszystki widac na załaczonym filmie. Gram na konsoli xbox series s . Próbowałem już drugiego kabla HDMI i tv. Bez zmian. Teraz reinstal gry czy raczej konsola na gwarancje? Artefakty te pojawiają sie tylko w tej cut scence. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 064 Opublikowano 2 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2022 1 hour ago, Skuzik said: https://files.fm/f/gbvg7xm5h Dzień dobry! Mam nadzieję, że uzyskam od Was jakieś info. Przekopałem cały internet i nigdzie chociaż wzmianki o moim problemie. Otóż, przy uruchamianiu gry Children of Morta, podczas pierwszej cut scenki pojawiają się na ekranie czarne kwadraty. Wszystki widac na załaczonym filmie. Gram na konsoli xbox series s . Próbowałem już drugiego kabla HDMI i tv. Bez zmian. Teraz reinstal gry czy raczej konsola na gwarancje? Artefakty te pojawiają sie tylko w tej cut scence. Jeśli problem występuje tylko w jednej grze to raczej nie jest to wadliwa konsola. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 617 Opublikowano 2 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2022 jeśli występuje to tylko w jednej grze i w dodatku tylko w czasie cutscenki to możliwe że to problem gry Ale takie artefakty są zazwyczaj sygnałem na to że GPU pada, a na to nic nie poradzisz. Możesz wtedy tylko czekać aż konsola całkiem padnie i wysłać ją na gwarancję. No ale póki to wystepuje tylko w jednej grze to bym się nie przejmował i po prostu grał dalej, możliwe że gra jest zwalona (ja na przykład miałem coś takiego w remasterach Mass Effecta w menu) Cytuj Odnośnik do komentarza
Skuzik 0 Opublikowano 2 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2022 Jeszcze wypróbuje reinstall i zobacze No i niestety... Reinstal nie pomógł Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 437 Opublikowano 15 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2022 Ostatnio na jakiejś grupie na facebooku widziałem post kolesia, który pokazał XSX w którym napęd mu "opadł". Pisał że konsola była w poziomie i po jakimś roku napę mu się jakby odkleił i opadł. Były tu na forum takie przypadki? Trochę się boję bo mój też cały czas na leżaka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 064 Opublikowano 15 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2022 (edytowane) Od ponad roku użytkuję Xboxa poziomo i nic się nie odkleiło. Mój pierwszy egzemplarz miał problem z napędem, ale przestał czytać większośc płyt i to by było na tyle. Odklejenie się napędu to jakiś ewenement, nie wiem nawet jak miałoby się to stać skoro bebechy są tak ściśnięte. Edytowane 15 lipca 2022 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi