20inchDT 3 361 Opublikowano 15 lipca 2022 Opublikowano 15 lipca 2022 wewnatrz wszystko scisniete jak klocki w tetrisie Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 16 lipca 2022 Opublikowano 16 lipca 2022 Najpierw były płonące xboxy, a teraz będą z obwisłymi napędami Cytuj
ThranduilLezion 0 Opublikowano 22 września 2022 Opublikowano 22 września 2022 Cześć! Niedawno zakupiłem Xbox Series S oraz monitor iiyama G-Master G2530HSU Black Hawk. Od pierwszej gry jaką pobrałem, a była to FIFA 21 zauważyłem dziwny zielony cień(?)/rozmycie(?), które zostawia za sobą zawodnik. Problem ten zauważyłem też w grze Hellblade: Senua's Sacrifice tylko, że tutaj jest dużo wyraźniej dostrzegalny, ale tylko w pewnych rodzajach lokacji, takich w których barwy są zimniejsze - obraz wtedy jest mocno ziarnisty, a obiekty zostawiają za sobą właśnie takie zielonkawe rozmycie, tak jak w wyżej wspomnianej FIFIE. Co dziwne, ten problem nie występował w grze Firewatch. Grzebałem trochę w ustawieniach, próbowałem konfigurować obraz, ale nic się nie zmieniło:/ Wie ktoś o co może chodzić? Z góry dzięki i zostawiam zdjęcia moich ustawień obrazu. Cytat https://ibb.co/12KNy48 https://ibb.co/DK09LhH https://ibb.co/4mKqfhQ https://ibb.co/jgH8ZDL https://ibb.co/Ph0qMhv https://ibb.co/8zxJkMg Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 6 listopada 2022 Opublikowano 6 listopada 2022 Kurła, chyba mi się zesrał port hdmi w konsoli, nie wyświetla mi w ogóle obrazu w TV, innymi kablami też próbowałem, czy może coś w opcjach jest pojebane? Albo zrobić hard reset konsoli, da radę jakoś? Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 6 listopada 2022 Opublikowano 6 listopada 2022 Miałem wczoraj to samo, obraz po prostu znikł. Przełączyłem na HDMI 2 w TV i działa, także u mnie chyba port w TV umarł. Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 6 listopada 2022 Opublikowano 6 listopada 2022 Mi pomógł hard reset, nie wiem, co tam się stało, ale problem rozwiązany. A porty w tv mi działały, bo sprawdzałem dekoderem polsatu wszytskie hdmi. Cytuj
drabollo 0 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Witam. U mnie właśnie pojawił się drift w lewym analogu w dodatkowym padzie. Pad zakupiony 3 miesiące wcześniej niż konsola i pad jest w wersji Anniversary Edition czyli przezroczysty z zielonymi wstawkami. Odsylal ktoś już takiego do serwisu i dostał spowrotem takiego samego? Bo nie wiem czy może nie reklamować na rekojmie do Neonetu najpierw. Co myślicie? Cytuj
ASX 14 658 Opublikowano 4 grudnia 2022 Opublikowano 4 grudnia 2022 W dniu 2.12.2022 o 23:45, drabollo napisał: Witam. U mnie właśnie pojawił się drift w lewym analogu w dodatkowym padzie. Pad zakupiony 3 miesiące wcześniej niż konsola i pad jest w wersji Anniversary Edition czyli przezroczysty z zielonymi wstawkami. Odsylal ktoś już takiego do serwisu i dostał spowrotem takiego samego? Bo nie wiem czy może nie reklamować na rekojmie do Neonetu najpierw. Co myślicie? Ja mam takiego i odsyłałem go na gwarancję. Bez obaw, dostaniesz z powrotem ten sam model. Cytuj
drabollo 0 Opublikowano 4 grudnia 2022 Opublikowano 4 grudnia 2022 1 godzinę temu, ASX napisał: Ja mam takiego i odsyłałem go na gwarancję. Bez obaw, dostaniesz z powrotem ten sam model. No to mnie uspokoiłeś. Jutro wysyłam ;-) Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 11 grudnia 2022 Opublikowano 11 grudnia 2022 Miał ktoś tak, że po włączeniu konsoli jest tylko czarny ekran? Konsola się włącza, TV przełącza się na instant game response, ale nie mam obrazu, na czuja mogę nawet normalnie wyłączyć konsole z pada, czyli jestem w menu, tylko że nic się nie wyświetla. Możliwe, że HDMI w konsoli zdycha? Cytuj
Bzduras 12 564 Opublikowano 11 grudnia 2022 Opublikowano 11 grudnia 2022 Najlepiej najpierw sprawdzić na innym TV, a potem spróbować resetu do fabrycznych, jeśli nie pomoże to na serwis. 1 Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 11 grudnia 2022 Opublikowano 11 grudnia 2022 Ciężko, bo nie mam innego TV, a to się dzieje raz na czas zupełnie randomowo, więc pójście do kogoś z konsolą nie gwarantuje, że się to pojawi. Cytuj
bartiz 1 617 Opublikowano 11 grudnia 2022 Opublikowano 11 grudnia 2022 12 godzin temu, Wooyek napisał: Miał ktoś tak, że po włączeniu konsoli jest tylko czarny ekran? Konsola się włącza, TV przełącza się na instant game response, ale nie mam obrazu, na czuja mogę nawet normalnie wyłączyć konsole z pada, czyli jestem w menu, tylko że nic się nie wyświetla. Możliwe, że HDMI w konsoli zdycha? Miałem ostatnio to samo? A jaki masz TV? Bo nie wiem czy to nie jakiś problem z TV. Ostatnio mi pomogło całkowite odłączenie wszystkiego od sieci i po włączeniu zadziałało. U mnie LG OLED. 1 Cytuj
Wredny 9 574 Opublikowano 11 grudnia 2022 Opublikowano 11 grudnia 2022 Też mi się to czasem zdarza na LG OLED, ale z PS5 również, więc to coś z TV, a nie z konsolą. 1 Cytuj
bartiz 1 617 Opublikowano 11 grudnia 2022 Opublikowano 11 grudnia 2022 Coś HDMI w TV świruje. Z PS5 też czasem się zdarzy ale jest inaczej bo nie mam nic wtedy ani obrazu ani dźwięku. Pomaga wyłączenie i włączenie TV. 1 Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 11 grudnia 2022 Opublikowano 11 grudnia 2022 U mnie się to dzieje w takim razie już na dwóch HDMI, bo ciągle miałem konsole podłączoną do pierwszego HDMI, później przełączyłem na drugie HDMI i też się zdarzyło, dlatego pomyślałem, że to konsola, bo przecież nie mogę mieć dwóch HDMI w TV zjebanych, gdzie drugiego nigdy używałem. Cytuj
Wredny 9 574 Opublikowano 11 grudnia 2022 Opublikowano 11 grudnia 2022 Ja mam każdą konsolę podłączoną do innego HDMI i też się czasem zdarzy, więc to coś z TV, ale nie z gniazdami, a raczej z softwarem. 1 Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 11 grudnia 2022 Opublikowano 11 grudnia 2022 Na moim egzemplarzu czasem gryzie się z HDMI CEC kiedy konsola jest w trybie uśpienia. Uruchamiam konsolę ale telewizor się nie załącza i nie reaguje na pilot, muszę wtyczkę od tv wyciągać z zasilania. Jak pamiętam że konsola jest w trybie uśpienia to włączam najpierw tv pilotem i jest ok. Tyle że od jakichś dwóch miesięcy jak xbox ma coś w kolejce do pobrania to zamiast się wyłaczyć jak jej każę przechodzi w tryb uśpienia do momentu zakończenia pobierania, co u mnie może trwać długimi godzinami, i jest klops. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 12 grudnia 2022 Opublikowano 12 grudnia 2022 U mnie na LG oled też się to zdarza. Czesem po włączeniu konsoli nie wyświetla się nic i jest czarny ekran, albo wyświetla się w jakiejś podłej rozdzielczości. Reset konsoli pomaga. Cytuj
ppibo1 1 Opublikowano 20 stycznia 2023 Opublikowano 20 stycznia 2023 Witam. Mam series s od miesiąca. Do tej pory było cichutko itp. Ostatnio bodajże była aktualizacja systemu i po prawej stronie konsoli zaczął się wydobywać taki mikro dźwięk buzowanie lub syczenie... Co może wydawać taki dźwięk ? Jak zwykle pech do sprzętu Cytuj
Kizzi 0 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 Witam. Mam problem z series s. Konsolę kupiłem używaną i już raz musiałem dać ją do serwisu ponieważ nie reagowała na nic, w serwisie powiedzieli mi że ją zresetowali i nie trzeba nic wymieniać i dziś miałem taką samą sytuację że konsola się wyłączyła podczas grania. Dodam że od momentu naprawy przez serwis minął miesiąc. teraz przychodzi pytanie co powoduje psucie się sprzętu? Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 6 lutego 2023 Opublikowano 6 lutego 2023 Przyczyn takiego stanu może być wiele i nikt bez szklanej kuli nie da Ci odpowiedzi. Jeśli masz listwę zabezpieczającą/anty przepięciową, to spróbuj podłączyć konsolę bezpośrednio do gniazdka. Jak to nic nie zmieni, to pozostaje serwis. Cytuj
ProstyHeker 1 876 Opublikowano 6 lutego 2023 Opublikowano 6 lutego 2023 Jeśli miałbym wysłać gdzieś do serwisu konsolę, to tutaj: https://wielkielektronik.com/ YT: https://youtube.com/@WielkiElektronik Nawet kolega kiedyś tu forumkował pod nickiem @Spox_2 Cytuj
BRY@N 1 474 Opublikowano 6 lutego 2023 Opublikowano 6 lutego 2023 Sam oglądam te naprawy ale nie ma co się oszukiwać ceni swoją robotę i przy wartości XSS trzeba się zastanowić czy naprawa będzie opłacalna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi