BRY@N 1 408 Opublikowano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2023 Czasami wygrażanie elementów im pomaga a na zimno może być problem. Jednak jak jest na gwarancji to nie ma co się zastanawiać Cytuj Odnośnik do komentarza
drVanSteiner 1 Opublikowano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2023 No niestety, to nie połączenia, a sama konsola.Dziś znowu miałem paski, ale do tego doszło szarpanie dźwięku i w końcu zwiecha. Pomógł reset przyciskiem, bo konsola nie reagowała na pada.Tak więc w najbliższym czasie znowu serwis i znowu 2 tyg. bez graniaŻeby było śmiesznie, to po tym resecie od razu odpaliłem i gram już ze 2h i nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza
drVanSteiner 1 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2023 Wygląda na to, że znalazłem przyczynę problemu i rozwiązanie.Miałem ustawiana głębię koloru na 12 bit. Przełączenie na 8 bit rozwiązuje problem. Nic nie miga i wszystko działa.Ma to sens, bo 120Hz + 4K + 4:4:4 + 12 bit daje transfer około 48Gb/s, series X może max 40Gb/s.A ustawienie głębi na 8bit dla sdr i 10bit dla HDR to transfery 32 i 40Gbps. Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2023 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kundek85 0 Opublikowano 24 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2023 Cześć, od kilku tygodni mam xboxa series X i mam jedno pytanie odnośnie jego napędu, gdyż mam wrażenie że pracuje trochę inaczej niż pracował, a mianowice obecnie po włączeniu konsoli zasuwa on jak szalony przy włożonej płycie przez jakieś 5-10 minut po czym się sam wyłącz i konsola pracuje praktycznie bezszelestnie i to na co najbardziej zwróciłem uwagę, obecnie przy wyłączaniu konsoli słychać wyrażny dźwięk wychamowywania napędu, mam wrażenie, że do tej pory tego nie było słychać przy wyłączaniu proszę o info czy u Was podobnie to wygląda ? Same odgłosy nie są raczej niepokojące tylko mam wrażenie jakby zmienił się charakter pracy napędu Bez płyty konsola jest cicha aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 24 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2023 13 minutes ago, Kundek85 said: Cześć, od kilku tygodni mam xboxa series X i mam jedno pytanie odnośnie jego napędu, gdyż mam wrażenie że pracuje trochę inaczej niż pracował, a mianowice obecnie po włączeniu konsoli zasuwa on jak szalony przy włożonej płycie przez jakieś 5-10 minut po czym się sam wyłącz i konsola pracuje praktycznie bezszelestnie i to na co najbardziej zwróciłem uwagę, obecnie przy wyłączaniu konsoli słychać wyrażny dźwięk wychamowywania napędu, mam wrażenie, że do tej pory tego nie było słychać przy wyłączaniu proszę o info czy u Was podobnie to wygląda ? Same odgłosy nie są raczej niepokojące tylko mam wrażenie jakby zmienił się charakter pracy napędu Bez płyty konsola jest cicha aż miło To jest normalne. Po włączeniu pracuje napęd i dopiero po czasie się wyłącza. Przy wyłączaniu konsoli znów się uruchamia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
drVanSteiner 1 Opublikowano 30 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia 2023 Serwis Microsoft odniósł się do tego mojego zgłoszenia z problemami z migającym ekranem. W skrócie: konsola jest sprawna, ale oprogramowanie może trochę nie domaga.Natomiast nie jest to powód do wymiany czy naprawy konsoli🫤, a być może w przyszłości będą aktualizacje które te rzeczy zniwelują. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 30 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia 2023 WTF... Gdyby to była wina softu to każdy by miał problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kundek85 0 Opublikowano 5 września 2023 Udostępnij Opublikowano 5 września 2023 (edytowane) Wracam znów z tematem napędu. Cały czas wku**wia mnie jego praca. Mianowicie jest dość głośny przez pierwszych kilka minut po uruchomieniu konsoli albo włożeniu płyty, dźwięki raczej nie są niepokojące, tylko sam ich fakt mnie irytuje. U Was też "dobrze" słuchać ten napęd po uruchomieniu ? Jak się wyłączy albo wyjmie plytę, cicho aż miło:) Edytowane 5 września 2023 przez Kundek85 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 5 września 2023 Udostępnij Opublikowano 5 września 2023 To normalne, to samo jest w PS5. Cytuj Odnośnik do komentarza
PCPlayer95 0 Opublikowano 14 września 2023 Udostępnij Opublikowano 14 września 2023 (edytowane) Witam. Mam XSX od 3 lat. Od jakiegos czasu moja uwage przykul dziwny dzwiek. Po wlaczeniu konsoli i typowym trzasnieciu napedu slysze takie 2-3 klikniecia jakby wiatrak zachaczal ale wymienilem na nowy i nic sie nie zmienilo. Kolejna sprawa to przy ostrym graniu jak przyloze ucho do wylotu cieplego powietrza to slysze dzwiek jakby "prądu", nie wiem jak to opisac, takie bzyczenie. Czy to sa klasyczne objawy tych konsol czy mam problem? Bo juz sam nie wiem czy sobie wmawiam problem czy on faktycznie jest. Pozdro i z gory dzieki za pomoc. Edytowane 14 września 2023 przez PCPlayer95 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 365 Opublikowano 14 września 2023 Udostępnij Opublikowano 14 września 2023 Jakieś 99% ludzi jednak gra na kanapie patrząc na ekran, a nie z uchem przy wylocie powietrza. Nie masz czym się przejmować. A ten dźwięk zahaczania to możesz nagrać, bo chyba nikt tutaj takiego przypadku nie miał o ile dobrze kojarzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
PCPlayer95 0 Opublikowano 14 września 2023 Udostępnij Opublikowano 14 września 2023 (edytowane) Zrodlem musi byc naped bo wymiana wiatraka nic nie zmienila, ten dzwiek jest cichy i trzeba sie wsluchac aby uslyszec. Na cale szczescie konsola sie nie przegrzewa a dzwiek "zachaczania" jest jedynie przy uruchamianiu. W zasilaczu chyba nie ma wiatraka. Srednio wiem jak to pozniej tutaj uploadowac. Edytowane 14 września 2023 przez PCPlayer95 Cytuj Odnośnik do komentarza
KamilM 131 Opublikowano 22 września 2023 Udostępnij Opublikowano 22 września 2023 Ludziska, wie ktoś może co się stało z konsolą? Działała i nagle takie coś się zrobiło https://youtube.com/shorts/WjBsnp5rcxo?si=HwgbK6RTBc8phz9M Pozostaje mi tylko reklamacja? Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 23 września 2023 Udostępnij Opublikowano 23 września 2023 Jeśli masz konsolę podłączoną do prądu przez jakąś listwę, to spróbuj wpiąć bezpośrednio do gniazdka. Xboxy ponoć często mają jakieś problemy z zasilaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 25 września 2023 Udostępnij Opublikowano 25 września 2023 Mam coś podobnego z XSX. Zdarza się to niezwykle rzadko i wystarczy docisnąć kabel zasilania do wejścia w konsoli. Zapewne przy wycieraniu kurzu z szafki, gdzie go lekko naruszam. Tak czy siak trochę beczka, że taki kabel jest tak czuły i nie jest osadzony mocno w gnieździe zasilającym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KamilM 131 Opublikowano 25 września 2023 Udostępnij Opublikowano 25 września 2023 Dzięki pany. Później sprawdzę i zobaczę czy coś pomogło. Co dziwne xsx nie ma takich problemów, nawet xss podpiąłem kablami od series x i dalej to samo, bo myślałem że może coś z kablem nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
maxofff 0 Opublikowano 23 października 2023 Udostępnij Opublikowano 23 października 2023 Panowie powiedzcie bo czasami na ikonach od gier, pojawia mi się w lewym dolnym rogu taki znaczek, trójkąta z niby wykrzyknikiem. Co to oznacza ? Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 23 października 2023 Udostępnij Opublikowano 23 października 2023 3 godziny temu, maxofff napisał: Panowie powiedzcie bo czasami na ikonach od gier, pojawia mi się w lewym dolnym rogu taki znaczek, trójkąta z niby wykrzyknikiem. Co to oznacza ? Oznacza to, że nie posiadasz licencji, aby móc zagrać w tę grę. Cytuj Odnośnik do komentarza
maxofff 0 Opublikowano 24 października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 października 2023 W dniu 23.10.2023 o 10:26, LukeSpidey napisał: Oznacza to, że nie posiadasz licencji, aby móc zagrać w tę grę. Z tym że te trójkąty pojawiają się jak jakiś czas gram, nawet dłuższy czas i też nie zawsze. A nie od samego początku jak włączam konsole. To właśnie mnie dziwi... Cytuj Odnośnik do komentarza
ProstyHeker 1 853 Opublikowano 25 października 2023 Udostępnij Opublikowano 25 października 2023 @maxofff to są kupione gry czy z game passa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 25 października 2023 Udostępnij Opublikowano 25 października 2023 13 hours ago, maxofff said: Z tym że te trójkąty pojawiają się jak jakiś czas gram, nawet dłuższy czas i też nie zawsze. A nie od samego początku jak włączam konsole. To właśnie mnie dziwi... Taki trójkąt pojawia się też gdy masz grę zainstalowaną z płyty, a płyty nie ma w czytniku. Cytuj Odnośnik do komentarza
S_600 251 Opublikowano 4 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2023 (edytowane) Czy u was też trzeba troszkę mocniej docisnąć home (X) button żeby wskoczyło menu? Na starym padziku od "łana" ten guzik jakoś responsywniej działa. Edytowane 4 listopada 2023 przez S_600 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 4 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2023 13 minut temu, S_600 napisał: Czy u was też trzeba troszkę mocniej docisnąć home (X) button żeby wskoczyło menu? Na starym padziku od "łana" ten guzik jakoś reponsywniej działa. Nie. Normalnie klik i jest menu. Może coś podeszło? Jakiś paproch albo coś. Cytuj Odnośnik do komentarza
S_600 251 Opublikowano 4 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2023 Nówka padzik, troche poczytałem na reddicie i chyba to normalne, tzn nie jest to normalne ale wiele ludzi ma ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi