Skocz do zawartości

Awaryjność Xbox Series S/X

Amer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

wymieniłem Ske na X. Na poprzedniej konsoli nie miałem problemu z pobieraniem. Teraz po kablu mam 58Mb/s, na WiFi 180Mb/s. Na teście mam 650Mb/s. Dostawca internetu Orange. Podłączone bezpośrednio do modemu od nich. Myślicie że jakiś problem z przepustowością. Czy coś ze sprzętem?

Opublikowano
Godzinę temu, Bzduras napisał(a):

Teoretycznie nie powinno być różnicy, może spróbuj ustawić DNS w konsoli recznie? Googlowskie są spoko: 8.8.8.8 i 8.8.4.4.

Próbowałem ten sposób. Jest ustawione. Teraz było przez chwilę okej, około 540Mb, teraz znowu ok. 70Mb. Może serwery Microsoftu w niedzielę świrują 🙁

Co więcej podłączenie i odłączenie kabla Ethernet do konsoli, powoduje nagłe zwiększenie prędkości. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie śmieszna sprawa. Podłączyłem Xboxa do innego tv i działa. A na moim głównym nie. Na żadnym porcie, na żadnym kablu. PS5 działa bez problemu. Muszą to być jakieś ustawienia tv, ale sprawdzałem wszystko po kolei i nic tam nie ma co by wykluczało działanie konsoli. Chuj wie o co chodzi. W każdym razie Indiana już zassany, więc pogram jak człowiek

Opublikowano

No nie port, bo nawet napisałem, że sprawdziłem w każdym i nie działa, tylko dźwięk. A PS5 działa na każdym. Ustawienia konsoli też nie, bo zresetowałem całkowicie i bez efektu. A na drugim tv działa. No nawet nie będę się zastanawiał, i tak już się przymierzam do wymiany telewizora od kilku miesięcy

Opublikowano
No nie port, bo nawet napisałem, że sprawdziłem w każdym i nie działa, tylko dźwięk. A PS5 działa na każdym. Ustawienia konsoli też nie, bo zresetowałem całkowicie i bez efektu. A na drugim tv działa. No nawet nie będę się zastanawiał, i tak już się przymierzam do wymiany telewizora od kilku miesięcy
Czy ten drugi tv to nie jest przypadkiem fhd? Zobacz jaką rozdzielczość daje konsola, mi to wygląda na walnięty skaler.