MYSZa7 8 920 Opublikowano 29 marca 2021 Opublikowano 29 marca 2021 U mnie wszystko bangla, nawet napęd na którego wcześniej narzekałem, chodzi teraz jak ta lala. No nic @Czoperrr wysyłaj do serwisu, a w CW widzimy się już po przeciwnych stronach Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 6 hours ago, eX4cT_PL said: Ja ostatnio wkładałem płytkę z X360 z GTA IV i śmigała. Mam w domu tez Xboxa One S, miałem Xboxa One X i Xboxa One Fata, Xboxa One S raz jeszcze i X360, nigdy z żadnym nie było problemów. Też mi działały na początku, testowałem Deus Ex, Wieśka 2 i Splinter Cell Chaos Theory z X1. Wczoraj jak nie czytał nowego Bloodstained zapaliła się lampka i zacząłem testować napęd no i nie czyta już żadnej płyty z tamtych konsol, z Xbox One działają 2 na 3 gry jakie mam w pudełku. Nie ma żadnego błędu, po prostu napęd olewa płyty po kilku sekundach i milknie. Cytuj
Bzduras 12 525 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 Mam dość pokaźną kolekcję gierek z 360 w pudełkach, jeszcze żaden tytuł mi się nie wykrzaczył. @Czoperrr, co dokładnie dzieje się po wrzuceniu płytki do napędu? Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 (edytowane) Alan Wake (x360) Bloodstained (XBOne) Cyberpunk - o dziwo działa, RE3 też działa Mam tylko 3 gry z Xbox One - 2 na 3 działają. Z X360 i Xbox1 testowałem łącznie ponad 10 gier i konsola żadnej nie widzi - to samo zachowanie co przy Alan Wake. Jak widać z płyt grałem sporadycznie, po kupnie konsoli testowałem wsteczną i normalnie działały Deus Ex, Wiesiek 2, albo tytuły z pierwszego Xboxa, które teraz nie działają. Gdyby Bloodstained działało a gry ze starszych konsol na DVD nie to może bym pomyślał, że to problem ze softem. Robiłem troubleshooting, wyłączałem konsolę z prądu na jakiś czas, czyściłem pamięć, wczoraj zrobiłem też factory reset konsoli (znów czeka mnie ściąganie przez kilka dni tych wszystkich gierek :() i niestety zero efektów. Edytowane 30 marca 2021 przez Czoperrr 1 Cytuj
Bzduras 12 525 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 Nie pokazałeś na żadnym filmiku prawej strony ekranu, a to tam powinna pojawić się ikonka płyty (przy grach z 360/OGX nie ma artworka z grą, tylko kafelek z ikoną dysku), ale zakładam, że nic tam nie ma. No to zostaje chyba tylko wysyłka na gwarancję, i błagam - nie każ nam powtarzać się, skontaktuj się z MS, a nie sklepem Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 (edytowane) Na Cyberpunk pokazałem - pojawia się instalacja. Przy pozostałych nic się nie dzieje. Co może być tego powodem skoro jakieś płyty czyta, a całej reszty nie? Gdyby nie czytał tylko DVD to jakaś byłaby wskazówka, ale Bloodstained jest na Bluray i też nie działa. Edytowane 30 marca 2021 przez Czoperrr Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 Sam będziesz przyczyny szukał? Wysyłaj na serwis, tylko przez sklep bo więcej czytania będzie. 1 Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 A ja zadam głupie pytanie, próbowałeś konsole wyłączyć z menu zasilania? W sensie tak na dobre? I odpalić ponownie? Cytuj
Bzduras 12 525 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 Obstawiam wadę napędu, ciężko tak naprawdę zdiagnozować usterkę na własną rękę, bez rozbierania konsoli i bez wiedzy na ten temat. Moja rada taka, słuchaj pan forumiaka i uderzaj na MS supporciaka. Wyślesz, naprawią, odeślą i po krzyku. Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 2 minutes ago, eX4cT_PL said: A ja zadam głupie pytanie, próbowałeś konsole wyłączyć z menu zasilania? W sensie tak na dobre? I odpalić ponownie? Tak jak pisałem w poście wyżej, próbowałem wyłączenia z menu konsoli, próbowałem wyłączenia przez trzymanie przycisku zasilania 10 sekund a później odpiąłem z prądu na pół godziny, próbowałem factory reset. No już zgłaszam to do serwisu ale niesmak pozostaje i to duży bo raz konsolę wysyłałem do serwisu i dostałem w złym stanie kosmetycznym i boję się powtórki. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 naprawią wymieniając napęd. Taka usterka jest łatwa w naprawie. Widać czytnik nie radzi sobie przede wszystkim z dvd. Miałem podobną sytuacje kiedyś z ps3. Miałem pierwszy model z wsteczną kompatybilnością i czytał niektóre płyty tylko z ps2... Oddałem na serwis i sony odesłało działającą. A napęd wymieniony działa do teraz i służy ps3 jako odtwarzacz muzyki i płyt z filmami u rodziców Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 2 minuty temu, Czoperrr napisał: Tak jak pisałem w poście wyżej, próbowałem wyłączenia z menu konsoli, próbowałem wyłączenia przez trzymanie przycisku zasilania 10 sekund a później odpiąłem z prądu na pół godziny, próbowałem factory reset. No już zgłaszam to do serwisu ale niesmak pozostaje i to duży bo raz konsolę wysyłałem do serwisu i dostałem w złym stanie kosmetycznym i boję się powtórki. Zrob zdjęcia konsoli przed włożeniem do pudełka. Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 Juź zgłosiłem do serwisu. Porażka, nowa konsola i już napęd padł po włożeniu kilku płyt. A taki Xbox z 2002 roku działa mi do dzisiaj bez problemów. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 Jakość leci na łeb nie tylko w konsolach, jak już pisałem, takie rzeczy się zdarzają, w szczególności w premierowych modelach, chociaż napęd nie ma w sobie nic next genowosci i z nowinek technologicznych... Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 Ciekawe czy mi spencer odda za nerwy i stracony miesiąc PASSA Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 Teraz, Czoperrr napisał: A taki Xbox z 2002 roku działa mi do dzisiaj bez problemów. Pierwszy xbox ma wadę projektową napędu, z czasem gumka od silniczka zachodzi kurzem i się ślizga. Przez co napęd jeśli nie ma płyty w środku nie wysunie się. Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 (edytowane) No tak, coś takiego czasem mi się zdarzało ale lekko stuknąłem w konsolę i napęd wyjeżdżał Wada tak niewielka, że zapomniałem. Edytowane 30 marca 2021 przez Czoperrr Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 Ja mam nadzieję Czoper, że wymienią Ci ten napęd, a nie jak Wrednemu konsolę zresetowali Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 Ja to ostatnio grałem przez 2 godz. i zapomniałem, że przykryłem xsx od góry gazetką. xd Gorąca była i się wygięła od temperatury ale konsola nawet się nie zadławiła. Bydlę dobrze musi tam w środku odprowadzać ciepło przez ten radiator. Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 Naszła mnie jeszcze jedna myśl dlaczego Bloodstained może nie działać. Czy jakiekolwiek gry z Xbox One zostały wydane na DVD czy tylko Bluray? Podejrzewam, że nie ale wyjaśniałoby to problem - nie czyta tylko DVD. Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 Brak info o tym w sieci, wersja na PS4 na 100% jest na BR. Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 1 minute ago, Ukukuki said: Brak info o tym w sieci, wersja na PS4 na 100% jest na BR. Na PS4 każda gra jest na Bluray, podejrzewam, że na XBOne też ale kto ich tam wie. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 Z tego co widzę ludzi skarżą się także na to, że nie prawidłowo wyświetla obraz z płyt DVD przy filmach. Także napisz im tam, że konsola nie odtwarza płyt dvd. Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 Spróbuję dzisiaj po pracy odpalić jakiś film na DVD. Cytuj
GearsUp 194 Opublikowano 30 marca 2021 Opublikowano 30 marca 2021 U Ciebie te gry się odpalają (a przynajmniej Cyberpunk) z funkcją auto-instalacji. Próbowałeś to w wyłączyć w opcjach napędu i wtedy wrzucić płytę? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi