Wtyku 0 Opublikowano 21 września 2019 Opublikowano 21 września 2019 Witam, Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tytułem pewnej gry, w którą wprawdzie nie grałem jako dzieciak, ale bardzo mi się podobała. Była na tyle fajna, że automat był ciągle zajęty przez starszych. W grze sterowało się postacią i szło się ciągle w prawo po jakimś zamku, czy lochu. Bohater był wyposażony w zbroję i tarczę. Pamiętam, że po trafieniu części tej zbroi odpadały. Tarcza służyła do obrony przez strzałami. Myślę, że postać była kobietą, a grafika była w palecie niebiesko - szarej. To tyle co przetrwało w pamięci przez 30 lat :) Czy możecie pomóc w rozszyfrowaniu tytułu? Pozdraiwam Maciek Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 28 września 2019 Opublikowano 28 września 2019 Z ta zbroja to brzmi jak Ghosts n Goblins. Cytuj
darkos 4 302 Opublikowano 28 września 2019 Opublikowano 28 września 2019 Arcade Beatem up? To zagraj w Knights of the Round Cytuj
flaczki 66 Opublikowano 28 września 2019 Opublikowano 28 września 2019 Dragon Unit/Castle of Dragon Cytuj
DrSeba 0 Opublikowano 18 listopada 2020 Opublikowano 18 listopada 2020 Szukam nazwy gry z okresu Vastar, Iron Horse, Kung Fu Master. Gra platformówka, polegała na sterowaniu parką (chłopiec i dziewczynka), które strzelały w górę gwiazdkami, unicestwiając po drodze moby. Zaczynało się na plaży, zaraz potem wchodziło się na morze, gdzie pływały płetwy rekinów, a na kamieniach siedziały żaby strzelające kulkami, potem był las krasnali, które rozglądały się, a potem zwijały w czapkę i leciały na ciebie, był też taki boss, którego dało się zabić dopiero jak roztłaczał się z głową, którą cie atakował - w tle midi thiller M. Jacksona. Później już nie pamiętam, ale szło się też przez szachownicę, na której przesuwały się figury, a jak się jakaś zaświeciła, to się nabijało mnóstwo punktów. Bardzo mi zależy na znalezieniu tej gry, gdyż intensywnie szukam jej już od ok. 20 lat i nie mogę znaleźć. Z góry dziękuje za pomoc Cytuj
rurski 0 Opublikowano 16 grudnia 2020 Opublikowano 16 grudnia 2020 Witam, pomocy :) poszukuję tytułu gry na automat arcade. Gra podobna do Zybex-a, pamiętam że rozpoczynało się ją wylatując jakby z opancerzonej skrzyni do góry :) Może ktoś coś będzie kojarzył. Przeglądam różne strony ale nie moge się na nią natknąć :( Z góry dziękuję za pomoc Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 16 grudnia 2020 Opublikowano 16 grudnia 2020 Musiałbyś napisać duzo więcej. Trochę za dużo takich gier wyszło. Cytuj
eloszki 109 Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 Ktoś może kojarzy gry podobne do hollow knight ? Wymagające, ciężkie platformówki z ciekawa fabuła - na ps4? Szukam jakiegoś godnego następcy Cytuj
adi 189 Opublikowano 20 grudnia 2020 Opublikowano 20 grudnia 2020 W dniu 16.12.2020 o 13:35, rurski napisał: Witam, pomocy poszukuję tytułu gry na automat arcade. Gra podobna do Zybex-a, pamiętam że rozpoczynało się ją wylatując jakby z opancerzonej skrzyni do góry Może ktoś coś będzie kojarzył. Przeglądam różne strony ale nie moge się na nią natknąć Z góry dziękuję za pomoc MagMax? Cytuj
tomala12345 0 Opublikowano 1 czerwca 2022 Opublikowano 1 czerwca 2022 Witam poszukuje tytułu gry salonowej, lata 80te. Gra polegała na tym że z lewej strony ekranu latałeś góra, dół, przód tył "komandosem" bo tak wszyscy nazywali ta gre. Strzelało się do ptaków itp. wylatujących z prawej strony...... Tyle pamiętam. Za pomoc serdecznie dziękuję Cytuj
mugen 1 952 Opublikowano 1 czerwca 2022 Opublikowano 1 czerwca 2022 https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Horizontally_scrolling_shooters Powodzenia. Cytuj
oFi 2 471 Opublikowano 19 czerwca 2022 Opublikowano 19 czerwca 2022 Nie wiem czy dobry dział ale szukam tytułu gierki gdzie jezdzilo się autami które wyglądały jak dinozaury, miały power upy i ogólnie pamiętam, że się w to zagrywałem ale nie mam pojęcia jak to się nazywało. Gralem chyba w to na pc lub psx w latach 00'. Przeszukałem prawie cały internet ale nie znalazłem nazwy, może ktoś pamięta z forumka tego sztosa? Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 21 czerwca 2022 Opublikowano 21 czerwca 2022 Może SCARS? Tylko tu nie ma dinozaurów. 1 Cytuj
oFi 2 471 Opublikowano 21 czerwca 2022 Opublikowano 21 czerwca 2022 (edytowane) 29 minut temu, łom napisał: Może SCARS? Tylko tu nie ma dinozaurów. O dzięki, to rzeczywiście to. Najbardziej zapamiętałem to podium po wyścigu. Nie wiem dlaczego zakodowało mi się to jako dinozaury. Tego nosorożca to sobie wymyśliłem jako dziecko, że to triceratops Edytowane 21 czerwca 2022 przez oFi Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 (edytowane) Szukam gierki z Pegasusa. Była to gierka o kowboje na dzikim zachodzie. Chodziło się po miasteczkach, strzelało z rewolweru, wykonywało różne zadania. Kamera w tej grze była różna bo raz widziałeś pod kątem z góry jak chodziło się po mieście, innym razem widok z boku jak się biegało po skałach a innym razem jak wszedło się do jakiejś jaskini to pzeskakiwało na widok fpp i strzelało się z tego pistoletu na podczerwień. Więcej szczegółów nie pamiętam ale grałem w to długo, było trudno i mi się bardzo podobało. Nie wiem czemu zapomniałem tytuł bo raczej wiele z tamtej epoki w głowie mi zostało. Chętnie bym sobie odświeżył albo przynajmniej na YT zobaczył. Edytowane 1 grudnia 2022 przez LiŚciu Cytuj
Czoperrr 5 084 Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 6 minutes ago, LiŚciu said: Szukam gierki z Pegasusa. Była to gierka o kowboje na dzikim zachodzie. Chodziło się po miasteczkach, strzelało z rewolweru, wykonywało różne zadania. Kamera w tej grze była różna bo raz widziałeś pod kątem z góry jak chodziło się po mieście, innym razem widok z boku jak się biegało po skałach a innym razem jak wszedło się do jakiejś jaskini to pzeskakiwało na widok fpp i strzelało się z tego pistoletu na podczerwień. Więcej szczegółów nie pamiętam ale grałem w to długo, było trudno i mi się bardzo podobało. Nie wiem czemu zapomniałem tytuł bo raczej wiele z tamtej epoki w głowie mi zostało. Chętnie bym sobie odświeżył albo przynajmniej na YT zobaczył. ? Cytuj
Bzduras 12 470 Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 6 minut temu, Rozi napisał: Czy to to? Chyba tak, bo jest opisane jako "contains light-gun segments". Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 Nie, to nie ta gierka. Na pewno. Pamiętam jeszcze że charakterystyczne było to że jak strzelałeś to w rogu ekranu był bębenek od rewolweru który widać było jak się opróżniał podczas strzelania. Cytuj
Czoperrr 5 084 Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 No wyżej masz na filmiku bębenek w prawym dolnym rogu. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 3 minuty temu, LiŚciu napisał: Nie, to nie ta gierka. Na pewno. Pamiętam jeszcze że charakterystyczne było to że jak strzelałeś to w rogu ekranu był bębenek od rewolweru który widać było jak się opróżniał podczas strzelania. Jest bębenek. Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 Nie widze tego bebenka. Ale to na bank nie ta gra. Może dzisiaj przycisne znowu i poszukam. Teraz mi to spokoju nie da 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi