wesyr 4 Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 Teraz, Dave7794 napisał: U mnie się już nawet w grze nie włącza chyba że w spidermanie to nie ma się świecić bo jak na razie tylko tą grę włączyłem. Napewno się nie zepsuło bo jak włączam pada to się zaświeca i potem gaśnie Masz racje, zwracam honor tak jak wyżej napisałem SM:Remaster tylko ta biala dioda jest, a już w Days Gone zapala mi sie reszta pada. Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 Godzinę temu, wesyr napisał: Komuś "tyrka" konsola, gdy włączycie gre i wszystko inne wyciszycie? Link: https://drive.google.com/drive/folders/1EQ8plCSzL0AfK3bGpO2gsiHmoBfhs0_T Najbardziej to słychać z przodu i z prawej (górnej częsci konsoli) - jak lezy poziomo, czesc 4 jest nagrana najpierw z przodu potem przesunałem do tyłu (tam gdzie hdmi i zasilanie) i potem w prawo "na gore". Wiem, że także slychać tam podmuch wentylatora, ale już go wykluczyłem. Edit: Tzw. Coil Whine Mam tak też. Trzeba ucho przyłożyć do konsoli ale faktycznie załącza się jak się gre odpala. Jak wyłączasz gre to to znika. Ale cczy to cewki? Mi to brzmi bardziej jakby coś się zaczynało kręcić w momencie startu gry. Czy można z tego robić usterke? Musiało być wszystko wyłączone i ucho przy konsoli. Cytuj
Dave7794 0 Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 1 minutę temu, wesyr napisał: Masz racje, zwracam honor tak jak wyżej napisałem SM:Remaster tylko ta biala dioda jest, a już w Days Gone zapala mi sie reszta pada. Nie masz co mi zwracać honoru bo sam myślałem ,że się zepsuło. A co do tego tyrkania mysle ze to dalej nie wada sprzętowa tylko softu teraz odpukać nie wywala mi błędów, ale sporo graczy ma błędy z powodu samego softu. Gry się same odinstalowują, nie włączają się trzeba resetować konsole. Myślę ,że sony teraz w przeciągu tygodni usprawni wszystko w końcu jż teraz mają feedback z całego świata Cytuj
wesyr 4 Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 (edytowane) 4 minuty temu, LiŚciu napisał: Mam tak też. Trzeba ucho przyłożyć do konsoli ale faktycznie załącza się jak się gre odpala. Jak wyłączasz gre to to znika. Ale cczy to cewki? Mi to brzmi bardziej jakby coś się zaczynało kręcić w momencie startu gry. Czy można z tego robić usterke? Musiało być wszystko wyłączone i ucho przy konsoli. Z tego co pamiętam z rozbiórki konsoli jest tam tylko 1 wentylator - ten główny, a jego wykluczyłem mechanicznie zwykłego dysku hdd tez tam nie ma (tylko ssd), wiec no nie ma co tam się kręcić Z załączonego filmiku - nie wiem jak bardzo wiarygodny jest koleś, wynika, że to normalna "techonologiczna rzecz" i szczególnie zauważalna w GPU AMD, no zobaczymy jak będzie dalej Edytowane 19 listopada 2020 przez wesyr Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 1 minutę temu, wesyr napisał: Z tego co pamiętam z rozbiórki konsoli jest tam tylko 1 wentylator - ten główny, a jego wykluczyłem mechanicznie dysku hdd tez tam nie ma (tylko ssd), wiec no nie ma co tam się kręcić Z załączonego filmiku - nie wiem jak bardzo wiarygodny jest koleś, wynika, że to normalna "techonologiczna rzecz" i szczególnie zauważalna w GPU AMD, no zobaczymy jak będzie dalej A może wentylator po prostu przyspiesza gdy się odpala gre i tyle? Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 Łożysko wentyla. U mnie też delikatnie słychać, ostatnio w one x musiałem wymieniać bo było to mega głośne. Trochę kiszka. Cytuj
wesyr 4 Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 (edytowane) Nie jest to wentylator, ile razy mam to pisać Powiem wprost, zatrzymałem go/zablokowałem go, od startu konsoli aż po włączenie gry w celach testowych. Edytowane 19 listopada 2020 przez wesyr Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał: Łożysko wentyla. U mię też delikatnie słychać, ostatnio w one x musiałem wymieniać bo było to mega głośne. Trochę kiszka. Jak to faktyczne łożysko i zacznie to być problemem to wymiana jest banalna. Dostęp jest zaraz po zdjęciu paneli bocznych więc to jak wymiana oleju w furce będzie Pleyka uczy majsterkowania Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 Zdaje Ci się. Tego nie wyjmiesz. Do one x trzeba z Chin ściągać Tu z tego co widziałem jest podobna budowa. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 4 minuty temu, wesyr napisał: Powiem wprost, zatrzymałem go Co zrobiłeś Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 Gracze PlayStation mają konsole jeden dzień a już chcą przy niej samemu grzebać. Może tak poczekajcie z tuningiem chociaż te 2 tygodnie. Cytuj
kris to kristof 5 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 (edytowane) 10 godzin temu, wesyr napisał: Komuś "tyrka" konsola, gdy włączycie gre i wszystko inne wyciszycie? Link: https://drive.google.com/drive/folders/1EQ8plCSzL0AfK3bGpO2gsiHmoBfhs0_T Najbardziej to słychać z przodu i z prawej (górnej częsci konsoli) - jak lezy poziomo, czesc 4 jest nagrana najpierw z przodu potem przesunałem do tyłu (tam gdzie hdmi i zasilanie) i potem w prawo "na gore". Wiem, że także slychać tam podmuch wentylatora, ale już go wykluczyłem. Edit: Tzw. Coil Whine nie oglądałem filmu ale mi tyka bardzo cicho na pewno nie bęczę jak to dziecko macie zresztą nagrałem tu tykanie tak jak ono faktycznie brzmi dla ucha Edytowane 20 listopada 2020 przez kris to kristof 1 Cytuj
Frredy 33 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 9 godzin temu, LiŚciu napisał: Jak to faktyczne łożysko i zacznie to być problemem to wymiana jest banalna. Dostęp jest zaraz po zdjęciu paneli bocznych więc to jak wymiana oleju w furce będzie Pleyka uczy majsterkowania To nie ma być pstryczek w nos, ale tak czytając przypadłości PS5 i ich wady (awaryjność) to wszystkie są traktowane jako coś normalnego co trzeba lub też można samemu sobie naprawić, osobiście uważam że sprzęt nowy powinien być nowy a nie po rozpakowaniu myśleć jak usunąć pewne bolączki ale to tak na marginesie tylko oby były to tylko małe usterki które nie będą nikomu przeszkadzać. Niech służą konsolki 1 Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 30 minut temu, Frredy napisał: To nie ma być pstryczek w nos, ale tak czytając przypadłości PS5 i ich wady (awaryjność) to wszystkie są traktowane jako coś normalnego co trzeba lub też można samemu sobie naprawić, osobiście uważam że sprzęt nowy powinien być nowy a nie po rozpakowaniu myśleć jak usunąć pewne bolączki ale to tak na marginesie tylko oby były to tylko małe usterki które nie będą nikomu przeszkadzać. Niech służą konsolki Spoko. Bardziej sobie żartowałem z tym majsterkowaniem. Cytuj
jar3czek 486 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 Ja ogólnie nie jestem do końca zadowolony z kultury pracy konsoli, jest cichsza niż PS4 Pro ale moja sztuka ma za to inny problem. Wentylator wpada w straszne wibracje nawet na wolnych obrotach, przez co wydaje irytujący dźwięk słyszalny w cichszych momentach (lub jeśli odpali się w trybie uśpienia). Nie ma na to wpływu pozycja (pion/poziom) ani miejsce (szafka RTV, podłoga) w jakim konsola jest ustawiona. Z podstawką wydaję się, że jest wszystko ok, w pionie była dokręcona na maxa, w poziomie wszystko równo ustawione. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 Pościskaj mocno boczne ścianki, a potem wychylaj na zewnątrz. U mnie trochę pomogło. Ta budowa bezsensowna sprzyja wpadaniu w rezonans.Ogólnie jakość/głośność pracy jest 100 razy lepsza niż w ps4 pro i 100 razy gorsza niż w xsx. 2 1 1 Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 Z ciekawostek z serwisu konsol u mnie na osiedlu Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 Co za głupek oddał to do serwisu zamiast zwrócić do sklepu? Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 2 minutes ago, 20inchDT said: Co za głupek oddał to do serwisu zamiast zwrócić do sklepu? Może wie, że nowej nie dostanie przez miesiąc Cytuj
aset 6 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 2 minuty temu, 20inchDT napisał: Co za głupek oddał to do serwisu zamiast zwrócić do sklepu? Bo może to błahostka a jakby oddał to już nie miałby konsoli cieciu? 2 1 11 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 Teraz, aset napisał: Bo może to błahostka a jakby oddał to już nie miałby konsoli cieciu? Kulturalniej, randomie. Nie dośc, że zapłaci za naprawę jednodniowej konsoli, to nie ma juz gwarancji. 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 Ktoś w dzień, albo dwa dni od zakupu pożegnał się z gwarancją oddając konsolę do serwisu u mirka. Mają ludzie pomysły. Cytuj
Gość Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 no nie wiem, ja stawiam, że jakiś geniusz oddał, bo już teraz chce mieć konsolę, a od ręki pewnie by nie dostał teraz Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 Tak czy siak głupek Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 Może to była decyzja pomiędzy utratą gwarancji, a samobójstwem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi