mugen 1 955 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 W dniu 23.11.2020 o 19:52, mateoo napisał: Czy miał ktoś taki problem że nie było słychać dialogów w cutscenkach ? Poszukaj w ustawieniach dźwięku i zmień z Linerarcośtam na Bitrate (DTS). Cytuj
mateoo 1 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 4 minuty temu, mugen napisał: Poszukaj w ustawieniach dźwięku i zmień z Linerarcośtam na Bitrate (DTS). pomogło, dzięki wielkie Cytuj
sway_ 0 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 13 godzin temu, RadkoR napisał: Czekam na zamówioną wczoraj w MM konsolę. Czy na samym początku warto zrobić pełną reinstalkę softu większym plikiem z update (inicjalizację systemu) z menu serwisowego? Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Nie ma potrzeby. Dziś wyszła nowa aktualizacja systemu więc sprawdzisz sobie jak konsola będzie działać. Jak będą problemy z rest mode to wystarczy zrobić odbudowę bazy danych, a dopiero potem reinstalkę jak nic nie pomoże. Cytuj
RadkoR 44 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 Inna sprawa: dla mnie totalnym nieporozumieniem jest wlutowanie chipów od SSD w płytę.Prędzej czy później któraś kość może paść a wtedy konsola po gwarancji raczej na śmietnik lub do specjalistycznego serwisu.Czemu nie mogli postawić na NVME w gnieździe, które ma być do rozszerzenia pamięci?Ciekaw jestem czy jak padnie SSD na BGA to będzie można zrobić tak aby konsola uruchamiała się z dysku w slocie, ale nie wydaje mi się...Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Cytuj
iks 80 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 Nie mogli, bo zapewne w momencie projektowania konsoli nie było jeszcze dostępnych tak szybkich dysków. Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
RadkoR 44 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 Oby tylko to "eSeSDi" nie było gwoździem do trumny. Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Cytuj
zagul 326 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 Jak jest u Was podczas pobierania w trybie spoczynku? Jak przyłożycie ucho do konsoli do słychać takie hmm jakby wiatrak? Lekkie wibracje? Nie wiem jak to nazwać, coś tam w środku chodzi. Panikuje?Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 (edytowane) To już się robi męczące. Kupcie se generator ciszy z majbacha zamiast konsoli. Wolałbyś aby wentylator się zatrzymał i dysk ssd poszedł z dymem? Wiesz jak to się nagrzewa podczas pracy? Edytowane 26 listopada 2020 przez Michał102 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 No skoro konsola pobiera dane to chyba oczywiste, że wiatrak będzie chodził. Jak chcesz aby się nie kręcił to musisz wyłączyć sprzęt. Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 Albo zdjąć klapkę i zablokować długopisem. 2 Cytuj
zagul 326 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 Dzięki, już się naczytalem i nasluchalem teorii. Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka Cytuj
l33t 128 Opublikowano 28 listopada 2020 Opublikowano 28 listopada 2020 (edytowane) U mnie pomimo ostatniej aktualizacji firmware'u, gdzie Sony twierdzi, że rozwiązało problem z ładowaniem pada z przedniego portu USB, gdy konsola jest w stanie czuwania, wciąż problem niestety jest obecny. Piszę o tym, bo wiem, że niektórym ten update faktycznie pomógł. Edytowane 28 listopada 2020 przez l33t Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 28 listopada 2020 Opublikowano 28 listopada 2020 33 minuty temu, l33t napisał: U mnie pomimo ostatniej aktualizacji firmware'u, gdzie Sony twierdzi, że rozwiązało problem z ładowaniem pada z przedniego portu USB, gdy konsola jest w stanie czuwania, wciąż problem niestety jest obecny. Piszę o tym, bo wiem, że niektórym ten update faktycznie pomógł. Próbowałeś całkowicie wyłączyć konsolę po aktualizacji (bez rest mode)? Cytuj
l33t 128 Opublikowano 28 listopada 2020 Opublikowano 28 listopada 2020 35 minut temu, Chmielinski napisał: Próbowałeś całkowicie wyłączyć konsolę po aktualizacji (bez rest mode)? Jasne. Generalnie przez większość czasu ją całkowicie wyłączam. U mnie ten update nic nie zmienił. Inne porty ładują pada normalnie. A przedni tylko gdy konsola jest włączona. Cytuj
RadkoR 44 Opublikowano 28 listopada 2020 Opublikowano 28 listopada 2020 Spróbuj wgrać update z pendrajwa w menu serwisowym. Cytuj
l33t 128 Opublikowano 28 listopada 2020 Opublikowano 28 listopada 2020 Szczerze? Nie jest to dla mnie taki kłopot, żeby wgrywać FW ręcznie. Ale pewnie warto byłoby spróbować takiej opcji. Cytuj
Gość kufir Opublikowano 28 listopada 2020 Opublikowano 28 listopada 2020 Grubo : https://www.dobreprogramy.pl/PlayStation-5-miewa-problemy-z-artefaktami-obrazu.-Pechowcy-zwracaja-sprzet,News,112056.html Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 28 listopada 2020 Opublikowano 28 listopada 2020 50 minut temu, kufir napisał: Grubo : https://www.dobreprogramy.pl/PlayStation-5-miewa-problemy-z-artefaktami-obrazu.-Pechowcy-zwracaja-sprzet,News,112056.html To zlepek starych filmików z twittera których było razem nie więcej niż 5 z całego świata. Tam dopreprogramy sobie troche dopowiedzieli sami Cytuj
Lind01 0 Opublikowano 28 listopada 2020 Opublikowano 28 listopada 2020 Dziś podczas grania w spider mana konsola się wyłączyła, po ponownym uruchomieniu naprawa systemu. Komuś zdarzyła się taka sytuacja? Cytuj
_Red_ 12 020 Opublikowano 28 listopada 2020 Opublikowano 28 listopada 2020 Wyłączyć nie, ale zafreezowala się na dobre z zapętlonym uszoje.bnym dźwiękiem. Raz tylko, restart i naprawa systemu pomogła. Potem wpadł patch do Spidera i więcej się nie powtórzyło. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 28 listopada 2020 Opublikowano 28 listopada 2020 Dziś podczas grania w spider mana konsola się wyłączyła, po ponownym uruchomieniu naprawa systemu. Komuś zdarzyła się taka sytuacja? Miałem to samo pół godziny temu. Pierwszy raz miałem w dniu premiery w Astro. Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 28 listopada 2020 Opublikowano 28 listopada 2020 miałem 2 całkowite wyłączenia konsoli na Moralesie, później wybudzała się z oporami i rebuildami pamięci. nieźle mnie wkurwił Insomniac bo to ma potencjał do brickowania na PS4 to były bluescreeny z wywalaniem błędu, tutaj konsola łapie hard crasha i nie wiadomo co tam się dzieje a wszystkiemu winne Fidelity mode, przełączyłem na Performance i tak dokończyłem granie Cytuj
Lind01 0 Opublikowano 28 listopada 2020 Opublikowano 28 listopada 2020 Dzięki za info, oby naprawili to jak najszybciej aktualizacją systemową. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 28 listopada 2020 Opublikowano 28 listopada 2020 To nie kwestia gry skoro w Astro miałem to samo. A Moralesa przeszedłem z ray tracing, 60 klatek nawet nie włączyłem. I dziś już w sumie jak robiłem dodatkowe rzeczy to wywaliła jeden jedyny raz. Ale fakt, to co się dzieje z konsolą po tym jak padnie, jest mocno niepokojące. Moja nie chciała się w ogóle włączyć. Dopiero guzik wyjęcia płyty ją przywrócił do życia. Włącznik nie reagował w ogóle m Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 28 listopada 2020 Opublikowano 28 listopada 2020 tak, eject odpala konsolę po crashu po kilku minutach zazwyczaj u mnie jeszcze ciekawiej bo po tych crashach odpalam sobie Demonsy i freeze na ekranie tytułowym :o dopiero jak wywaliłem aktualizację i przeinstalowałem grę to ruszyło normalnie myślę że crashe mieszają z danymi na SSD i dotyka to każdej gry PS5tkowej, PS4kowe chodzą bezblędnie, czekam na kolejne patche i firmware :x Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi