schabek 5 346 Opublikowano 28 listopada 2020 Opublikowano 28 listopada 2020 Mi sie raz konsola wyjebala przy DS takze faktycznie to nie jest kwestia gry. Przy Spidermanie to przez 20h ani chrupniecia a prawie caly czas w fidelity mode. W kazdym razie po tej nowej aktualizacji zadnych problemow. Przy graniu z plyty prawie jej nie slychac, minimalnie glosniejsza jest przy cyfrowkach XD Cytuj
Patricko 1 442 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 Dane z płyty tylko zgrywa, a potem leci z dysku. Płyta jest używana tylko i wyłącznie do weryfikacji. To już nie czasy PS2, że płyta mieli non stop w napędzie Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 Ale na uj mają weryfikację w trakcie grania? Jakie są logiczne przesłanki? Myślą, że ktoś by pożyczał grę do odpalenia, a potem oddawał płytę właścicielowi? I tak codziennie, albo kilka razy dziennie? Największy debilizm... Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 Chodzi Ci o to, ze co jakiś czas nagle zaczyna wirować w trakcie? Tez mnie to wnerwia. Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 Dokładnie o to mi chodzi. Żeby to jeszcze raz na nie wiem, 2 godziny. Ale to robi co kilkanaście minut chyba. 1 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 Przy Demonsach mam to raz na 30min, raz na 1h - nie jest to jakoś bardzo często, ale fakt troche denerwuje. na PS4 nie było tego - raz test czy płyta w napędzie przy uruchomieniu gry. Cytuj
iluck85 2 967 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 Problem switcha w dualsensie? https://www.gamingbible.co.uk/news/playstation-dualsense-controllers-are-already-suffering-from-drift-apparently-20201128?source=facebook Cytuj
l33t 141 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał: Dokładnie o to mi chodzi. Żeby to jeszcze raz na nie wiem, 2 godziny. Ale to robi co kilkanaście minut chyba. U mnie napęd się potrafił załączyć nawet, gdy oglądałem jakiś film na Netfliksie - i to kilka razy. No... Ale mam nadzieję, że licencję na oglądanie mi pan Sony przyznał. Cytuj
RadkoR 44 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 Konsoli jeszcze nie mam, ale pierwsze co zrobię po jej włączeniu to przejście od razu w tryb awaryjny i zrobienie pełnej inicjalizacji systemu większym plikiem update wraz z formatem dysku. Później pierwszy setup konsoli i ściągnięcie Astro z PSN. Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Chmielinski 214 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 19 minut temu, iluck85 napisał: Problem switcha w dualsensie? https://www.gamingbible.co.uk/news/playstation-dualsense-controllers-are-already-suffering-from-drift-apparently-20201128?source=facebook Czy jest jakiś pad z analogami, w którym ten problem nie występował? Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 18 minut temu, l33t napisał: U mnie napęd się potrafił załączyć nawet, gdy oglądałem jakiś film na Netfliksie - i to kilka razy. No... Ale mam nadzieję, że licencję na oglądanie mi pan Sony przyznał. Nie jesteśmy sami https://www.vg247.com/2020/11/23/ps5-disc-spinning-randomly/ Cytuj
iluck85 2 967 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 9 minut temu, Chmielinski napisał: Czy jest jakiś pad z analogami, w którym ten problem nie występował? Nie kojarzę żebym miał kiedyś z tym problem Cytuj
Square 8 728 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 A teraz masz? Normalnie takie coś w mniejszym bądź większym stopniu pojawiało się po kilku latach. Jeżeli problem Switcha, i teraz DS pojawił się po dwóch tygodniach to trochę słabo. Cytuj
RadkoR 44 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 Ja to bardziej bym się martwił tym przegrzewaniem GDDR6 na spodzie płyty głównej. Cholera wie co będzie w cieplejsze dni, a problem niby jest co potwierdziły pomiary temp. i kilka zgłoszeń userów z artefaktami. Jeśli konsola potrafi łapać artefakty na prostych grach jak Astro to co będzie za 2 lata (po gwarancji) jak wyjdą pierwsze porządne tytuły AAA tworzone tylko z myślą o PS5?Pewnie SONY w międzyczasie znajdzie jakieś rozwiązanie jak np. dodatkowa taśma miedziana od tych kostek BGA do radiatora albo coś innego.Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 9 minut temu, RadkoR napisał: Ja to bardziej bym się martwił tym przegrzewaniem GDDR6 na spodzie płyty głównej. Cholera wie co będzie w cieplejsze dni, a problem niby jest co potwierdziły pomiary temp. i kilka zgłoszeń userów z artefaktami. Jeśli konsola potrafi łapać artefakty na prostych grach jak Astro to co będzie za 2 lata (po gwarancji) jak wyjdą pierwsze porządne tytuły AAA tworzone tylko z myślą o PS5? Pewnie SONY w międzyczasie znajdzie jakieś rozwiązanie jak np. dodatkowa taśma miedziana od tych kostek BGA do radiatora albo coś innego. Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Kości GDDR mają paste i docisk to aluminiowej płyty do której jest podłaczony jeszcze heatpipe - co zbiera ciepło. Kości SSD też mają swoją paste, te 3 czy 5 przypadków z latajacymi texturami może być równie dobrze związane z grzaniem się GPU, za mało pasty czy cokolweik na kilka milionów sztuk. Na video zaznaczyłem odpowiednie momenty, dobrze wygląda system odprowadzania ciepła imo Cytuj
Moldar 2 278 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 Ktoś ma takie dźwięki jak odpala konsole z trybu uśpienia? Cytuj
iluck85 2 967 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 48 minut temu, Square napisał: A teraz masz? Normalnie takie coś w mniejszym bądź większym stopniu pojawiało się po kilku latach. Jeżeli problem Switcha, i teraz DS pojawił się po dwóch tygodniach to trochę słabo. Nie, bo nie gram jak małolat dzisiaj. Do tego dochodzi fakt, ze ja nie trzymam wszystkich konsol pod jednym dachem. Mam jedna główna, a drugimi wafluje. Wiec rotacja sprzętowa jest. Do tego jak wychodzi nowa wersja/slim to wymieniam. Ale takie coś po 2 tyg trochę słabo. Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 @Moldar U mnie jest okej jak wychodzi z trybu uśpienia. Dziwne te dźwięki. Cytuj
Chmielinski 214 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 Godzinę temu, iluck85 napisał: Nie kojarzę żebym miał kiedyś z tym problem No widzisz, ja też nie. Nie miałem tego problemu z Dualshockiem 3, Dualshockiem 4, padem od Xboxa One i teraz nie mam problemu z DualSense. Jak wygooglujesz odpowiednią frazę to znajdziesz filmiki z dryfującymi analogami we wszystkich tych padach. Nie wiem, może za mało gram, może za lekko ruszam analogami, może osoby z problemami miały po prostu pecha. Pamiętaj, że te sprzęty idą w dziesiątkach milionów i nawet 1000 filmików z problemami to przy tej skali nic. Cytuj
RadkoR 44 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 (edytowane) Godzinę temu, Fanek napisał: Kości GDDR mają paste i docisk to aluminiowej płyty do której jest podłaczony jeszcze heatpipe - co zbiera ciepło. Ale nie zmienia to faktu, że grzeją się do ponad 93 stopni. Z drugiej strony Micron podaje temp. graniczną dla tych kości na ponad 100 stopni, więc kij wie czy te artefakty są faktycznie od pamięci. Może być GPU jak piszesz. Albo typy trzymali konsole w zamkniętej wąskiej szafce i teraz zgłaszają, że niby im się psują. Edytowane 29 listopada 2020 przez RadkoR Cytuj
Gość Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 no ale te 93 stopnie jest teraz, a gdzie letnie upały Cytuj
RadkoR 44 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 (edytowane) No cóż. Jest 2 lata gwarancji. Ciekaw jestem czy jeśli SONY faktycznie przyzna, że jest problem z chłodzeniem pamięci i wyda jakąś lekko zmodyfikowaną rewizję to czy będzie wymieniać na gwarancji konsole które zaczną artefaktować. Bo nie sądzę aby wymieniali wszystkie kilka milionów. Edytowane 29 listopada 2020 przez RadkoR Cytuj
Square 8 728 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 Gwarancja jest na rok. Możecie zapodać filmik z tym pomiarem temperatury? Cytuj
Gość Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 nie wiem czy na pewno, ale chyba o tym wszyscy piszą Cytuj
devilbot 3 724 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 Nie bójcie się tak o te sonki. To normalne że po premierze dużo jest zgłaszanych awarii przerabialiśmy to z xboxem już ludzie pisali że jest drugi RROD itp. Wszystko się rozeszło oczywiście. Zacytuje też Hendrixa co by was uspokoić: Cytat Przy okazji warto pamiętać, że failure rate w przypadku elektroniki jest naturalnie wpisany w produkcję, za normalny uznaje się 1%-3%, więc na każdy 1mln danego produktu, 10 do 30 tysięcy sztuk wadliwych. Jednocześnie launch sprzyja ilości raportów, bo to w zasadzie jedyny czas w życiu danej konsoli, gdy w bardzo krótkim odstępie czasu zostanie uruchomionych tak duża liczba nowych maszyn, dodać to tego social media i voila. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi