LiŚciu 1 328 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 Ale to wszystko głównie zakłada że jest cicho w pomieszczeniu. Nagle wszyscy grają w gry bez głosu kuzwa? Cytuj
Jarema 5 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 Jakby tak zebrać do kupy te wszystkie choroby wieku dziecięcego w PS5 to wychodzi, że ma ich więcej niż miała PS4 na starcie. Niech beta testerzy przetestują i myślę, że za pół roku lub trochę dłużej wyjdzie poprawiona rewizja, wtedy się kupi. I tak na razie nie ma żadnych wartych uwagi exów. Demons Souls przeszedłem niedawno na RPCS3, zero bugów/gliczy/artefaktów i chociaż miałem prawdziwe 4k/60 fps, nie to co na konsoli. A dodatek do pająka ogram na ps4 pro. Kupowanie nowej konsoli, żeby grać w gry z poprzedniej generacji w trochę lepszej oprawie uważam za nieporozumienie. Cytuj
McDrive 3 097 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 19 minut temu, LiŚciu napisał: Ale to wszystko głównie zakłada że jest cicho w pomieszczeniu. Nagle wszyscy grają w gry bez głosu kuzwa? No, jak już zapewne zauważyłeś jest to raczej czepianie na siłę Cytuj
tomek27 3 Opublikowano 2 grudnia 2020 Opublikowano 2 grudnia 2020 (edytowane) Czy ktoś przy ustawianiu konsoli tez zauważył / usłyszał takie specyficzne stukanie w konsoli na poziomie wiatraka, podczas przechylania jej spodem do góry? Nie wiem, tak jakby głowica wiatraka miała jakiś luz... tak, to głupie, nie próbujcie tego Żaden to problem bo wszystko śmiga. Tylko się zastanawiam co to... ps3 FAT tez tak chyba miało. Edytowane 2 grudnia 2020 przez tomek27 Cytuj
zagul 326 Opublikowano 2 grudnia 2020 Opublikowano 2 grudnia 2020 Z tym takim hmm "brzęczeniem" u mnie jest tak, że jak odpalam Spider-Mana to się załącza, a w momencie jak tylko przechodzę do przyciskiem PS do menu konsoli, nie wyłączając gry jest od razu cicho. Jeżeli to wentylator to już chyba wolałem duże obroty w PS4 Pro niż to głupie brzęczenie (swoją drogą moje PS4 pro nie działa jak odkurzacz). Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 2 grudnia 2020 Opublikowano 2 grudnia 2020 W dniu 30.11.2020 o 13:37, Fanek napisał: Tam jest 4db różnicy między wentylatorami, ludzkie ucho nie jest w stanie wyczuć różnicy, to ciszej niż szelest za oknem. To sobie załóż opony do samochodu 72dB i 68 i wrocimy do tego tematu. 1 Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 2 grudnia 2020 Opublikowano 2 grudnia 2020 24 minuty temu, eX4cT_PL napisał: To sobie załóż opony do samochodu 72dB i 68 i wrocimy do tego tematu. Taka różnica jest duża, bo same wartości są duże, ale czy 39, czy 43 to są okolice ambientu, więc dużej różnicy nie ma. Jakiekolwiek głośniki zagłuszą oba dźwięki. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 2 grudnia 2020 Opublikowano 2 grudnia 2020 Z tym takim hmm "brzęczeniem" u mnie jest tak, że jak odpalam Spider-Mana to się załącza, a w momencie jak tylko przechodzę do przyciskiem PS do menu konsoli, nie wyłączając gry jest od razu cicho. Jeżeli to wentylator to już chyba wolałem duże obroty w PS4 Pro niż to głupie brzęczenie (swoją drogą moje PS4 pro nie działa jak odkurzacz).Cokolwiek odpalisz to tak się robi. Na plus jest jedynie to, że konsola działa w dwóch trybach, właśnie tym w menu i tym który się załącza jak tylko klikniemy ikonę z grą. Nie ma żadnych zmian w trakcie grania. W prosiaku to było mega irytujące, spokojnie, odrzutowiec, odkurzacz, odrzutowiec, spokojnie, odrzutowiec... I tak co chwilę. Tu jest terkot w menu i głośniejszy terkot w grze. Cytuj
Aminokwas 0 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 (edytowane) Weźcie pod uwagę też to że prawdopodobnie ten trochę głośniejszy na papierze wiatrak może dawać lepsze chłodzenie Edytowane 3 grudnia 2020 przez Aminokwas Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 Cokolwiek odpalisz to tak się robi. Na plus jest jedynie to, że konsola działa w dwóch trybach, właśnie tym w menu i tym który się załącza jak tylko klikniemy ikonę z grą. Nie ma żadnych zmian w trakcie grania. W prosiaku to było mega irytujące, spokojnie, odrzutowiec, odkurzacz, odrzutowiec, spokojnie, odrzutowiec... I tak co chwilę. Tu jest terkot w menu i głośniejszy terkot w grze. Z ciekawości w każdej tak grze jest? Na razie grałem tylko w Astro i Bloodborne na ps5 i konsola chodzi na razie tak samo cicho w menu jak w tych grach, dlatego sie zastanawiam czy to zależne od gry jest? Cytuj
matizek92 3 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 Kurcze ograłem spider mana, rachet, bloodborne, astro i tak cichego PS nigdy nie miałem. Siedze 5m od tv lub 3m i zawsze ok. Jedyne co to przy spider manie raz zawiesiła się konsola i raz czarny ekran. Restart wystarczył. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 Z ciekawości w każdej tak grze jest? Na razie grałem tylko w Astro i Bloodborne na ps5 i konsola chodzi na razie tak samo cicho w menu jak w tych grach, dlatego sie zastanawiam czy to zależne od gry jest? Testuj bez dźwięku to usłyszysz różnice. Od razu po wejściu do jakiejkolwiek gry, zmienia się natężenie hałasu i utrzymuje się dopóki nie wyłączysz gry. Bynajmniej u mnie tak jest. Sprawdzane na Astro, Spiderman, Wipeout, Ethan Carter i kilka innych. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Sprawdzałem z wyciszonym tv i nic... Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Może jesteś wybrańcem. A może ja jestem Może niech ktoś jeszcze sprawdzi. Cytuj
Rash 240 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 9 godzin temu, PiPoLiNiO napisał: Testuj bez dźwięku to usłyszysz różnice. Od razu po wejściu do jakiejkolwiek gry, zmienia się natężenie hałasu i utrzymuje się dopóki nie wyłączysz gry. Bynajmniej u mnie tak jest. Sprawdzane na Astro, Spiderman, Wipeout, Ethan Carter i kilka innych. U mnie cholerka to samo. Mało tego, zauważyłem że ostatnio krowa wyje jeszcze głośniej...dochodzę do wniosku że to na pewno nie żadne cewki ino wentylator? Po głowie chodzi mi zdjęcie bocznych paneli. Może to coś wyjaśni jeśli chodzi o źródło problemu... A właśnie jak jest z tą gwarancja? W sensie panele spokojnie ściągnąć można ale nic pozatym tak? Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 35 minut temu, Rash napisał: U mnie cholerka to samo. Mało tego, zauważyłem że ostatnio krowa wyje jeszcze głośniej...dochodzę do wniosku że to na pewno nie żadne cewki ino wentylator? Po głowie chodzi mi zdjęcie bocznych paneli. Może to coś wyjaśni jeśli chodzi o źródło problemu... A właśnie jak jest z tą gwarancja? W sensie panele spokojnie ściągnąć można ale nic pozatym tak? Panele zdejmuj bez obaw. Są wymienne czyli gwarancji nie stracisz. Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał: Może jesteś wybrańcem. A może ja jestem Może niech ktoś jeszcze sprawdzi. U mnie też brzęczy jak przyłożysz ucho pomiędzy skrzydła anioła. W nocy gdy cicho jest wszędzie to słysze to z odległości max 0,5m. Gdybym nie miał Xboxa nowego to pewnie było by to normalne. A tak to jest tyko normalne 58 minut temu, Rash napisał: U mnie cholerka to samo. Mało tego, zauważyłem że ostatnio krowa wyje jeszcze głośniej...dochodzę do wniosku że to na pewno nie żadne cewki ino wentylator? Po głowie chodzi mi zdjęcie bocznych paneli. Może to coś wyjaśni jeśli chodzi o źródło problemu... A właśnie jak jest z tą gwarancja? W sensie panele spokojnie ściągnąć można ale nic pozatym tak? Panele możesz zdjąc bez problemów - zresztą banalnie wychodzą tylko trzeba w dobrym miejscy podważyć palcem i super cały oddchodzi. Możesz też spokojnie odkręcić wiatrak i wyjąc jak chcesz. Nie traci się gwarancji bo plomby nie naruszasz. Wygląda to tak jakby specjalnie pozwolili otwierać wiatrak w celu wyczyszczenia np. Cytuj
zagul 326 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 7 godzin temu, Rash napisał: U mnie cholerka to samo. Mało tego, zauważyłem że ostatnio krowa wyje jeszcze głośniej...dochodzę do wniosku że to na pewno nie żadne cewki ino wentylator? Po głowie chodzi mi zdjęcie bocznych paneli. Może to coś wyjaśni jeśli chodzi o źródło problemu... A właśnie jak jest z tą gwarancja? W sensie panele spokojnie ściągnąć można ale nic pozatym tak? Daj znać jak coś Ci się uda ustalic. Ja panele ściąłem i to jakby wentylator, ale tego nie wykręcałem. Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 A może da radę kupić samemu i dopasować jakiegoś silent wingsa, to 'se' zróbcie podmiankę Cytuj
Pure Bladestone 151 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Jakbym miał PS5 i by mi coś podejrzanie chrobotało to bym zrobił mały trick z wentylatorem. Sama operacja jest banalna. Potrzebny jest jeden klucz torx i kilka uszczelek. Ciekawe czy to jest skuteczne. Nie ma ryzyka utraty gwarancji. Fajnie, że można dobrać się łatwo do wentylatora niczym w PC. 1 Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Fajne to by było, gdyby konsola została zaprojektowana tak, aby była cicha bez konieczności stosowania druta i trytytki. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 No i tak została zaprojektowana. A imię jej... XBOX 3 2 Cytuj
Rash 240 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 (edytowane) U mnie jakby tego było mało po dobrym tygodniu bez zwiechy od wczoraj przy 3h gry zwiesiła się trzykrotnie... Podczas gry w demon soulsa w pewnym momencie obraz freezuje na parę sekund po czym konsola sie wyłącza i nie reaguje na power on. Po odłączeniu kabla zasilającego konsola startuje normalnie wywalając błąd bez nazwy przy starcie systemu. Tydzień temu rebuild dysku pomógł...teraz nie za bardzo.Orientuje się ktoś wogole czy da się na ps5 zrzucić savy z gry np na usb zastanawiam się nad zrestartowaniem systemu do fabrycznych... Edytowane 4 grudnia 2020 przez Rash Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 24 minuty temu, Rash napisał: U mnie jakby tego było mało po dobrym tygodniu bez zwiechy od wczoraj przy 3h gry zwiesiła się trzykrotnie... Podczas gry w demon soulsa w pewnym momencie obraz freezuje na parę sekund po czym konsola sie wyłącza i nie reaguje na power on. Po odłączeniu kabla zasilającego konsola startuje normalnie wywalając błąd bez nazwy przy starcie systemu. Tydzień temu rebuild dysku pomógł...teraz nie za bardzo.Orientuje się ktoś wogole czy da się na ps5 zrzucić savy z gry np na usb zastanawiam się nad zrestartowaniem systemu do fabrycznych... Wyślij save do chmury Cytuj
Rash 240 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Godzinę temu, LiŚciu napisał: Wyślij save do chmury Nie jestem posiadaczem plusa... Tak z ciekawości poratuje ktoś namiarami na stronę z 14 dniowym ps plusem? Dzięki z góry Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi