Snake_Plissken 910 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 U mnie konsola chodzi tak samo cicho jak użytkownikowi gnom - obecnie gram w SM Remastered z włączonym trybem 60 kl/s + RT. Oprócz tego puszczane bywa jeszcze AC Valhalla w wersji na PS5. W nocy to aż przyjemność grać, głośność TV ustawiona na 4-5 i tylko grę słychać. Cytuj
Rash 240 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 23 minuty temu, Codex napisał: Jeśli masz zamiar dzwonić to raczej tylko jeśli jesteś zdecydowany odesłać konsolę do serwisu- zgłaszasz metaliczny dźwięk przypominający terkotanie występujący pod obciążeniem, który jest na tyle uciążliwy, że przeszkadza podczas grania. Zapewne wyślą ją do serwisu we Francji i tu są dwie możliwości: - jeśli nie mają odpowiednio dużego zapasu konsol na wymianę mogą odesłać tą samą z adnotacją o braku usterki - jeśli wymienią to albo będziesz miał szczęście i trafisz na egzemplarz z cichszymi cewkami albo wręcz przeciwnie i dostaniesz głośniejsze cewki i np. głośniejszy wentylator lub chroboczący napęd lub z jeszcze innym "kwiatkiem" Gdyby to był problem z oprogramowaniem to konsola gnoma wydawałaby takie same dźwięki jak Twoja. W mojej PS4 Pro też słychać cewki i żadna aktualizacja tego nie naprawiła, bo to jest zależne od fizycznej konstrukcji cewek lub kondensatora. W grach pod PS 5 jest głośniej bo bardziej obciążają sprzęt przez co pobiera więcej prądu a co za tym idzie cewki wibrują szybciej i dźwięk się nasila. Dokładnie jest tak jak opisał to codex jeśli chodzi o wymianę i tym samym podróż do Francji.Moja krówka prosto z Francji póki co bez zarzutu... Tfu tfu. Cichutenka i bez problemowa narazie. Tak wogole rozumiem że grając bez słuchawek dźwięk wydobywający się z konsoli potrafi być uciążliwy ale jak przypomnę sobie wycie mojej premierowej sztuki która wyła głośniej niż odrzutowiec ps4 pro w ostatnim stadium swojego życia to... Mimo wszystko gdyby nie to że totalnie zbrickowala to pewnie stałaby do dzisiaj na wysłużonej półeczce Cytuj
Codex 2 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 Prośba do Rash, Snake_Plissken, gnom (ciche konsole) i michal5016, Fanek (głośniejsze konsole) podajcie proszę miesiąc produkcji waszych konsol. Może w ten sposób dojdziemy do jakichś wniosków Cytuj
michal5016 1 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 Prośba do Rash, Snake_Plissken, gnom (ciche konsole) imichal5016, Fanek (głośniejsze konsole) podajcie proszę miesiąc produkcji waszych konsol. Może w ten sposób dojdziemy do jakichś wnioskówU mnie na dole nie pisze jaki miesiąc, tylko model 1016AWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 Miesiąca produkcji nie ma, na zdaje się rynek US były. Tylo model konsoli CFI-1016A, nie dojdziemy do żadnych wniosków raczej bo czysty random Cytuj
Codex 2 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 Jeśli nie ma miesiąca, to powinien być numer partii zaczyna się od P-XXXXXXXX-X. Na pudełku od spodu będzie na pewno Cytuj
michal5016 1 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 Pisze: P-27418872-L choć nie wiem co one oznaczają xD Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Gość Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 1 godzinę temu, malin1976 napisał: No ale pany teraz te gry robione na ps5 ile tej mocy konsoli wykorzystują ? pewnie 100%, bo gdyby tak nie było, grafika byłaby jeszcze lepsza moc konsoli to jedno, ale trzeba jeszcze umieć programować/optymalizować Cytuj
RadkoR 44 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 Pytanie jak te nasze konsole zachowają się za te 2-3 lata gdy wyjdą gry w pełni wykorzystujące moc konsoli. Będzie po gwarancji a mogą np. zacząć padać z przegrzania. Cytuj
Codex 2 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 40 minut temu, michal5016 napisał: Pisze: P-27418872-L choć nie wiem co one oznaczają xD Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk To gdyby teraz podał ktoś z cichą konsolą nr partii to może się dowiemy czy lepsze są z nowszej czy starszej Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 PS4 nie padały z przegrzania spokojnie Cytuj
gnom 89 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 (edytowane) Ja mam konsole polozona w poziomie. Podlaczona przez listwe . CFI-1016A. Konsola stoi na malej komodzie rtv. Do okola dostep powietrza. Wylatujace powietrze nie jest super cieple, na pewno nie takie jak w PS4 PRO, bo na pewno powierzchnia wylotu jest na moje oko dwa razy wieksza. Ja mysle ze to calkowity przypadek z tymi cewkami. Edytowane 3 stycznia 2021 przez gnom Cytuj
kredens 3 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 (edytowane) Czy wasze konsole też się tak brudzą? Edytowane 3 stycznia 2021 przez kredens Cytuj
RadkoR 44 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 (edytowane) Godzinę temu, Codex napisał: To gdyby teraz podał ktoś z cichą konsolą nr partii to może się dowiemy czy lepsze są z nowszej czy starszej Cicha, pomimo tego, że wentylator 18 łopatek Nidec: P-2741872-L. A więc numer taki sam jak kolegi wyżej. Edytowane 3 stycznia 2021 przez RadkoR Cytuj
Paolo1986 751 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 Hej, ktoś już pisał tu wcześniej o błędzie CE-108255-1. W moim przypadku pojawił się już kilka razy podczas gry Gigantozaur i raz w przypadku Days Gone. Po wyjściu do menu można jednak ponownie gry uruchomić. Błędy są zapisane w historii i zostały zaraportowane do Sony. Można już o tym błędzie przeczytać na stronie Playstation, może to być problem z aplikacją lub konsolą. Miał jeszcze ktoś ten błąd? Ja na razie póki co nic z tym nie robiłem. Cytuj
Codex 2 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 (edytowane) Nie przypominam sobie aby premierze PS4 towarzyszył wysyp różnych błędów i crashy jak przy PS5. Mam nadzieję, że to nie są problemy natury sprzętowej, choć niektóre urządzenia trzeba odsyłać na wymianę więc nie można tego wykluczyć. Edytowane 3 stycznia 2021 przez Codex Cytuj
zagul 326 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 Ma ktoś problem z błędem CE108255? Googlowalem, pisali żeby robi restore bazy danych. Zrobiłem, ale gra nadal pada, dodam, że chodzi o CP2077.Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 47 minut temu, zagul napisał: Zrobiłem, ale gra nadal pada, dodam, że chodzi o CP2077. CP się co chwilę wykrzacza i nie jest to wina konsoli, Gra ma przydomek Cyberbug2077 U mnie ten błąd występuje tylko podczas jazdy furą. Cytuj
C0LI83R 1 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 1 godzinę temu, zagul napisał: Ma ktoś problem z błędem CE108255? Googlowalem, pisali żeby robi restore bazy danych. Zrobiłem, ale gra nadal pada, dodam, że chodzi o CP2077. Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka Miałem dziś ten sam blad w mafii 3 przy czym ta cała gra jest zbugowana. Przez około 80h grania w różne gry nie wystąpił ani razu. Próbowałeś reinstalować grę? Albo usunąć zapis? Cytuj
eloszki 109 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 U mnie sporadycznie, ale jednak pad lubi się "zagubić" ,a dokładniej jest podłączony, przyciski odpowiadają ale z opóźnieniem i to samo analogi działaja z takim lagiem że głowa mała. Zazwyczaj wystarczy wyłączyć i włączyć kontroler? Co zepsute pad, konsola, soft? Jakieś pomysły jak to ogarnąć można? Cytuj
gnom 89 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 Cos Ci zakluca sygnal. Nie masz router w poblizu ps5 ? 1 Cytuj
eloszki 109 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 A faktycznie mam, ps4 cały czas stało w tym samym miejscu i było ok. Zmienię i zobaczymy, dzięki Cytuj
Goku300 0 Opublikowano 7 stycznia 2021 Opublikowano 7 stycznia 2021 Halo mam problem mam ps5 Digital i jak wlanczam pokazuje się ikonka ps5 i czarny obraz cały czas z prądu wylanczylem na cały dzień lecz dupa nadal.jest Błąd z ps5 Digital Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 7 stycznia 2021 Opublikowano 7 stycznia 2021 Spróbuj wejść w Safe Mode i odbudować bazę danych albo zainstalować FW od nowa. https://www.playstation.com/pl-pl/support/hardware/safe-mode-playstation/ Cytuj
Goku300 0 Opublikowano 9 stycznia 2021 Opublikowano 9 stycznia 2021 W dniu 7.01.2021 o 23:51, Square napisał: Spróbuj wejść w Safe Mode i odbudować bazę danych albo zainstalować FW od nowa. https://www.playstation.com/pl-pl/support/hardware/safe-mode-playstation/ Nie pomogło na chwile weszlo zagrałem w grę i znowu się scielo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi