ZjemCiKolege 4 Opublikowano 23 stycznia 2021 Opublikowano 23 stycznia 2021 6 godzin temu, S_600 napisał: Dobra panowie, wczoraj wylądowało u mnie ps5 i "pierdzi"? Jestem po porannej rundce, wszyscy śpią, za oknem cisza, a konsola sobie pryka Wiatrak? U mnie jest dźwięk b może u ciebie też https://www.lesnumeriques.com/console-de-jeu/labo-playstation-5-et-bruit-toutes-les-consoles-ne-sont-pas-dotees-du-meme-ventilateur-n157521.html Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 23 stycznia 2021 Opublikowano 23 stycznia 2021 (edytowane) Kurwa wyje, cewki strzelają, pierdzenie bez przepraszam, zwiechy, dropy, obudowa i pad brudzą się jak dupa obesrana - ło panie, ale nam sony kawał kosmicznej technologii zaserwowało i jeszcze za to przepłacają dwukrotnie - ludzki kurwidołek nie zawodzi. Edytowane 23 stycznia 2021 przez kazuyoshi 3 2 Cytuj
Rash 240 Opublikowano 23 stycznia 2021 Opublikowano 23 stycznia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Codex napisał: Tzn. co dokładnie wyje? Wiatrak czy cewki? Wspomniałeś też, że po kilku dniach zrobiła się głośniejsza- sprecyzuj proszę czy wiatrak wchodzi na wyższe obroty czy cewki są głośniejsze? Jak jest ułożona, pionowo czy poziomo? Próbowałeś ustawić inaczej(z pionu do poziomu lub odwrotnie)? Ludziska wtf. Wyje tzn pracuje głośniej. Czy świadczy to o tym że coś nie tak? Nie wiem zreszta mam na to wy... Grunt że chodzi. A całe te pytania odnośnie ustawienia pionowo poziomo omg. Stoi sobie pionowo od początku i szczerze nie interesuje mnie jak pracuje w pozycji poziomie. Tak samo pytania odnośnie cewek i wentylatora... Dajcie na luz trochę Trzeba bylo pokupować sobie series x które są wspaniałe i takie cichutkie. Pozdro Edytowane 23 stycznia 2021 przez Rash 1 Cytuj
Codex 2 Opublikowano 23 stycznia 2021 Opublikowano 23 stycznia 2021 1 godzinę temu, Rash napisał: Ludziska wtf. Wyje tzn pracuje głośniej. Czy świadczy to o tym że coś nie tak? Nie wiem zreszta mam na to wy... Grunt że chodzi. A całe te pytania odnośnie ustawienia pionowo poziomo omg. Stoi sobie pionowo od początku i szczerze nie interesuje mnie jak pracuje w pozycji poziomie. Tak samo pytania odnośnie cewek i wentylatora... Dajcie na luz trochę Trzeba bylo pokupować sobie series x które są wspaniałe i takie cichutkie. Pozdro Spokojnie, nie musisz się od razu bulwersować. Bierzesz aktywny udział w tej dyskusji więc to chyba oczywiste, że mogą paść jakieś pytania. Po to jest chyba ten wątek. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 23 stycznia 2021 Opublikowano 23 stycznia 2021 (edytowane) 20 godzin temu, ZjemCiKolege napisał: U mnie jest dźwięk b może u ciebie też https://www.lesnumeriques.com/console-de-jeu/labo-playstation-5-et-bruit-toutes-les-consoles-ne-sont-pas-dotees-du-meme-ventilateur-n157521.html Generalnie mam to gdzieś, taki dźwięk to pikuś przy moich szumach usznych (24/h). Wystarczy podgłośnić tv i po sprawie. Nie było tematu. Można się rozejść.... albo chodźcie, dziś wyskoczyło o to to CE-108255-1. Hej przygodo? Zaczęło się? Edytowane 24 stycznia 2021 przez S_600 Cytuj
Codex 2 Opublikowano 24 stycznia 2021 Opublikowano 24 stycznia 2021 (edytowane) W dniu 23.01.2021 o 15:25, ZjemCiKolege napisał: U mnie jest dźwięk b może u ciebie też https://www.lesnumeriques.com/console-de-jeu/labo-playstation-5-et-bruit-toutes-les-consoles-ne-sont-pas-dotees-du-meme-ventilateur-n157521.html Nie drażni Cię ten dźwięk wiatraka? Coś jakby wysokie tony, i jest to wyraźnie słyszalne z odległości. Gdyby nie to konsola byłaby naprawdę cicha, mam taki dźwięk jak tu: https://youtu.be/SLXyemOcDc0 Edytowane 24 stycznia 2021 przez Codex Cytuj
Przemo_83 0 Opublikowano 24 stycznia 2021 Opublikowano 24 stycznia 2021 Konsola doszła do mnie w środę i do dziś nie gram ,wyłącza się losowo albo po min albo po 40 min niezależnie czy jestem w menu czy Gram próbowałem wszystkiego ,sony proponuje odesłanie do serwisu ,ma ktoś podobny problem Cytuj
ZjemCiKolege 4 Opublikowano 24 stycznia 2021 Opublikowano 24 stycznia 2021 Godzinę temu, Codex napisał: Nie drażni Cię ten dźwięk wiatraka? Coś jakby wysokie tony, i jest to wyraźnie słyszalne z odległości. Gdyby nie to konsola byłaby naprawdę cicha, mam taki dźwięk jak tu: https://youtu.be/SLXyemOcDc0 Tak to samo, ale nic się nie dzieje może jakoś przed końcem 1 roku wyślę na gwarancje w słuchawkach aż tak tego nie słychać :-) Cytuj
Codex 2 Opublikowano 24 stycznia 2021 Opublikowano 24 stycznia 2021 46 minut temu, ZjemCiKolege napisał: Tak to samo, ale nic się nie dzieje może jakoś przed końcem 1 roku wyślę na gwarancje w słuchawkach aż tak tego nie słychać :-) Zastanawiam się czy nie zwrócić i poczekać aż będą normalnie dostępne. Z serwisu nigdy nie wiadomo co przyjdzie, mogą nic nie naprawić albo wysłać nową, która może mieć ten sam wiatrak. Denerwuje mnie to, że konsola była w normalnej cenie a ma zamontowane podzespoły gorszej jakości. Sam już nie wiem co robić Cytuj
S_600 252 Opublikowano 24 stycznia 2021 Opublikowano 24 stycznia 2021 U mnie w standbaju słychać lekkie buczenie, cewki? Bo na bank to nie wiatrak. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 24 stycznia 2021 Opublikowano 24 stycznia 2021 W dniu 23.01.2021 o 15:31, kazuyoshi napisał: Kurwa wyje, cewki strzelają, pierdzenie bez przepraszam, zwiechy, dropy, obudowa i pad brudzą się jak dupa obesrana - ło panie, ale nam sony kawał kosmicznej technologii zaserwowało i jeszcze za to przepłacają dwukrotnie - ludzki kurwidołek nie zawodzi. Tez kupilem ostatnio i zgadzam się z każdym słowem. Gdybym nie bawil się tak dobrze z grami Sony to dawno pogoniłbym ten sedes, gdzie tankonsola do jakości wykonania nowego Xboxa... Cytuj
czarek250885 318 Opublikowano 25 stycznia 2021 Opublikowano 25 stycznia 2021 Ja bym nawet nie wiedział, że konsola działa, gdyby nie fakt, że czasem odpalam Diablo, ktore mam na płycie i wtedy słychać wycie, gdy konsola sprawdza, czy mamy płytę w napędzie. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 25 stycznia 2021 Opublikowano 25 stycznia 2021 No to masz fajny egz. u mnie jest cos takiego, menu konsoli spoko, lekki bzyk, przeskakuje na Deamons Souls, bzyk się nasila. Niby da sie z tym grać alw wieczorami uciązliwe troche. Chyba pójdzie do żyda i postawie po raz kolejny przy premierze na xboxa. Cytuj
Przemo 6 Opublikowano 26 stycznia 2021 Opublikowano 26 stycznia 2021 (edytowane) 13 godzin temu, S_600 napisał: No to masz fajny egz. u mnie jest cos takiego, menu konsoli spoko, lekki bzyk, przeskakuje na Deamons Souls, bzyk się nasila. Niby da sie z tym grać alw wieczorami uciązliwe troche. Chyba pójdzie do żyda i postawie po raz kolejny przy premierze na xboxa. Jak chcesz to mogę Ci Xbox One S z kinectem opylić. Nigdy więcej nie kupie xboxa. Jestem mega zadowolony z PS5 i ogrywam gry, których xbox nigdy nie będzie miał. xbox nie ma gier, które mnie interesują. Albo inaczej ma ich bardzo mało. Poza tym, microsoft nie pozwala mi wgrać patchy do PES. Więc niech się chowają ze swoją polityką. W dodatku to co jeszcze by mnie interesowało mogę ograć na PC, jak FM czy Settlersy, które wyjdą. Jak ktoś ma dobrego PC to nie opłaca mu się kupować Xboxa. Edytowane 26 stycznia 2021 przez Przemo 1 3 Cytuj
S_600 252 Opublikowano 26 stycznia 2021 Opublikowano 26 stycznia 2021 Te cewy to się daje na gwarancje czy trzeba z tym żyć ? Mnie to tak irytuje, że zabija mi całą zabawę z użytkowania konsoli. Jestem załamy, miesiąc czekania, a tu taki bubel. Cytuj
michal5016 1 Opublikowano 26 stycznia 2021 Opublikowano 26 stycznia 2021 Te cewy to się daje na gwarancje czy trzeba z tym żyć ? Mnie to tak irytuje, że zabija mi całą zabawę z użytkowania konsoli. Jestem załamy, miesiąc czekania, a tu taki bubel.Trzeba z tym żyć. Mi konsola wróciła gdyz to nie jest żaden problem wg Sony. Generalnie wszyscy znajomi to maja, wiec to nie kwestia mojej sztuki tylko ten typ tak ma. Mnie to tez denerwuje, chociaż wydaje mi się ze już jest ciszej. Może to jakoś zniknie z czasem, albo po prostu efekt placebo/przyzwyczajenie Dla informacji: efekt ten występuje tylko na grach na PS5, na grach z PS4 jest cichutko, słychać to tylko przy przyłożeniu ucha do konsoli wiec żaden problem. Na grach PS5 słyszę to z 2 m od konsoli. Ja miałem PS4 Slim które było ultra ciche wiec nie jestem przyzwyczajony do dźwięków jakie mieli niektórzy na PS4 Pro, dla tych to PS5 nawet brzęczącym będzie cichutkie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 26 stycznia 2021 Opublikowano 26 stycznia 2021 Jestem szczęśliwym posiadaczem sztuki bez piszczących cewek 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 26 stycznia 2021 Opublikowano 26 stycznia 2021 Albo po prostu o tym nie wiesz. Wszystko ostatecznie i tak zależy od gry, np. teraz może wam to nie przeszkadzać, a potem odpalicie np GoW2 i wszystko się zmieni. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 26 stycznia 2021 Opublikowano 26 stycznia 2021 59 minut temu, Figuś napisał: Jestem szczęśliwym posiadaczem sztuki bez piszczących cewek Jeszcze.... Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 26 stycznia 2021 Opublikowano 26 stycznia 2021 Dwa miechy jest spokój, takie coś dało by o sobie znać po wyciągnięciu z pudła jak suszarka PS4 FAT w 2013, czy karty graficzne które też często mają problem cewek. Zresztą za trzy czy cztery lata i tak podmianka na wersję PRO Cytuj
BEBZ 52 Opublikowano 26 stycznia 2021 Opublikowano 26 stycznia 2021 I mnie spotkał pewien problem... Co jakiś czas przygasa mi ekran, robi się czarny na 1-2 sekundy i wraca. Sprawdzałem dwa kable HDMI (z pudełka i prywatny), różne porty w TV i problem się powtarza. Czytając neta sporo osób zgłasza podobny problem. Najczęściej powtarzającym się rozwiązaniem jest zmiana opcji "Szybkość transferu wideo 4K" na -1 lub -2. U mnie nie pomogło. Inna opcja ponoć, to wyłączenie HDCP w konsoli. Ale tego nawet nie sprawdzam, bo to powoduje, że nie można korzystać z aplikacji typu Netflix. U mnie pomogło całkowite wyłączenie opcji HDR z poziomu ustawień telewizora. Konsola zgłasza teraz, że TV nie obsługuje HDR, ale i problem ustąpił. Wygląda to tak, jakby był gdzieś problem na linii telewizor - konsola pod kątem HDR właśnie. Dzwoniłem do Sony. Gościu przyjął ode mnie zgłoszenie i proszą o podesłanie nagrania z występującym problemem. Ktoś z Was też może doświadczył podobnej sytuacji? Jakoś to rozwiązaliście? Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 26 stycznia 2021 Opublikowano 26 stycznia 2021 U mnie konsola chodzi jak marzenie jest tylko jeden wyjątek. Kiedy uruchamiam We. The revolution to w cutscenkach konsola zaczyna piszczeć xd Jest to dosłownie jedyna gra gdzie coś takiego ma miejsce. Ma ktoś tą gierkę i ps5, żeby mógł sprawdzić czy ma podobnie? Strach to uruchamiać Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 26 stycznia 2021 Opublikowano 26 stycznia 2021 (edytowane) 45 minut temu, BEBZ napisał: I mnie spotkał pewien problem... Co jakiś czas przygasa mi ekran, robi się czarny na 1-2 sekundy i wraca. Sprawdzałem dwa kable HDMI (z pudełka i prywatny), różne porty w TV i problem się powtarza. Czytając neta sporo osób zgłasza podobny problem. Najczęściej powtarzającym się rozwiązaniem jest zmiana opcji "Szybkość transferu wideo 4K" na -1 lub -2. U mnie nie pomogło. Inna opcja ponoć, to wyłączenie HDCP w konsoli. Ale tego nawet nie sprawdzam, bo to powoduje, że nie można korzystać z aplikacji typu Netflix. U mnie pomogło całkowite wyłączenie opcji HDR z poziomu ustawień telewizora. Konsola zgłasza teraz, że TV nie obsługuje HDR, ale i problem ustąpił. Wygląda to tak, jakby był gdzieś problem na linii telewizor - konsola pod kątem HDR właśnie. Dzwoniłem do Sony. Gościu przyjął ode mnie zgłoszenie i proszą o podesłanie nagrania z występującym problemem. Ktoś z Was też może doświadczył podobnej sytuacji? Jakoś to rozwiązaliście? Tv samsunga? Miałem taki problem w duecie ps4 pro i samsung mu7002. Pomogło ustawienie na tym hdmi gdzie jest podpieta konsola poziom czerni na"niski" a w konsoli zakres rgb na "ograniczony". Wtedy mi pomogło więc możesz spróbować. Edytowane 26 stycznia 2021 przez PanKamil Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 26 stycznia 2021 Opublikowano 26 stycznia 2021 (edytowane) Godzinę temu, Figuś napisał: Dwa miechy jest spokój, takie coś dało by o sobie znać po wyciągnięciu z pudła jak suszarka PS4 FAT w 2013, czy karty graficzne które też często mają problem cewek. Zresztą za trzy czy cztery lata i tak podmianka na wersję PRO A jakie w jakie gry grałeś? Coś z typowo pod ps5? Edytowane 26 stycznia 2021 przez LiŚciu Cytuj
BEBZ 52 Opublikowano 26 stycznia 2021 Opublikowano 26 stycznia 2021 15 minut temu, PanKamil napisał: Tv samsunga? Miałem taki problem w duecie ps4 pro i samsung mu7002. Pomogło ustawienie na tym hdmi gdzie jest podpieta konsola poziom czerni na"niski" a w konsoli zakres rgb na "ograniczony". Wtedy mi pomogło więc możesz spróbować. Tak, TV Samsunga. Zrobiłem coś czego nie zrobiłem wcześniej, czyli sprawdziłem działanie konsoli pod trzecim portem HDMI. I wygląda na to, że jest okej. Wcześniej sprawdziłem tylko port pierwszy i drugi i założyłem, że na trzecim też będzie lipa. Potestuję i zobaczymy. Jedynie teraz muszę jakoś inaczej podpiąć soundbar do TV. Do tej pory miałem go wpiętego przez HDMI. A właśnie tylko na trzecim porcie mam ARC Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi