agata20 5 Opublikowano 16 marca 2021 Opublikowano 16 marca 2021 W plejaku napęd słychać nawet, jak nie ma w nim płyty(?) Upewnialiśmy się wiele razy i to jest jakieś zdupione na maxa Cytuj
iluck85 2 901 Opublikowano 16 marca 2021 Opublikowano 16 marca 2021 Podczas gry tez nie słychać. Tylko podczas instalacji, ale wyje masakrycznie. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 W plejaku napęd słychać nawet, jak nie ma w nim płyty(?) Upewnialiśmy się wiele razy i to jest jakieś zdupione na maxa Albo to zależy od sztuki, albo naprawili to w update. Bo w pierwszej sztuce odpalał się z dupy gdy grałem w cyfry, a w kolejnych 2 już nie. Ale w sumie w te 2 nie wkładałem nawet płyt, więc równie dobrze może napędy nie działają w ogóle, pasowałoby to jakościowo do reszty Cytuj
KarolJanuszGejmingu 471 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 Ja miałem 3 ps pro i dostawałem kurwwicy jak to wyło podczas grania w mocniejsze tytuły. Dopiero ostatni zrzut z Red dedem jakościowo był lepszy i już nie włączał się odrzutowiec. Oglądając te wasze filmy dotyczące cewek to wydaje się ,że to chyba trzeba łeb w konsole wsadzić,sciszyc na maxa TV i się nasłuchiwać i obracać kamerę w grze jak jakiś cyrkowiec xd Czy to można w ogóle porównać do problemu odrzutowca z prosiaka który zagłuszał grę? Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 Tabelka dla ludzi ze zdrowym słuchem Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 11 godzin temu, iluck85 napisał: Coś buczy, oprócz napędu coś ewidentnie buczy. Podchodzę, dotykam obudowy i przestało. Wróciłem do biurka, dalej buczy. Napęd wprowadza w rezonans obudowę. U mnie też obudowa wpada w rezonans. Ale wydaje mi się, że nie tyle od napędu, co od wentylatora chłodzenia, bo rezonuje cały czas. To jest o tyle irytujący dźwięk, że nawet w słuchawkach się trochę przebija, więc jak ktoś wyczulony, to może być niefajnie. Ja już ogarnąłem taki patent, że jak postawię ją na podłodze, to jest znacznie lepiej, także polecam spróbować. :D Cytuj
Symeon_88 28 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 A u mnie oprócz brumiącego zasilacza obudowa czasem wydaje dzwięki strzelającego plastiku Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 Ten strzelający plastik to norma na początku. Na PS4 miałem to samo, podczas dłuższych sesji lub po wyłączeniu konsoli plastik strzelał przez jakiś czas. Cytuj
Symeon_88 28 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 No ja myślałem że to w call of duty do mnie szczelają a to konsola szczela xd 2 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 Strzelanie plastiku wynika ze zmian temperatury - o ile dobrze kojarzę, to od ciepła plastik minimalnie zwiększa swoją objętość, a potem jak stygnie to wraca do pierwotnego stanu i to powoduje te trzaski. Cytuj
iluck85 2 901 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 2 godziny temu, LeifErikson napisał: U mnie też obudowa wpada w rezonans. Ale wydaje mi się, że nie tyle od napędu, co od wentylatora chłodzenia, bo rezonuje cały czas. To jest o tyle irytujący dźwięk, że nawet w słuchawkach się trochę przebija, więc jak ktoś wyczulony, to może być niefajnie. Ja już ogarnąłem taki patent, że jak postawię ją na podłodze, to jest znacznie lepiej, także polecam spróbować. rezonans się przenosi na obudowę gdzie nie ma żadnego styku. Jak stoi w pionie, to górne elementy maja luz, bo nie maja żadnego zaczepi- wystają luźno ponad resztę konsoli. Jak tam dotkniesz, to obudowa przestaje buczeć. Cytuj
kuba9869 0 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 Witam , mam problem z ps5 chodzi dokładnie o jego prace słychać takie terkotanie które nie dochodzi z wentylatora bo po wyjęciu wentylatora nadal jest to samo , z napędu tez nie bo cyfrówki to samo. prosze o pomoc co może być przyczyna i czy jest się czym przejmować link do filmu : https://youtube.com/shorts/XbM4728zWhg Cytuj
kuba9869 0 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 Myslalem , ze charakterystyczny dzwiek cewek to bardziej pisk niz terkot. Czy jest sie czym przejmowac ? Czytalem, ze to dosc popularna wada tych konsol. Czy stanowi to bezposrednie zagrozenie dla sprzetu ? Czy odsylac na gwarancje ? Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 Bardziej świerkot niż pisk. Przejmować się nie musisz bo nic się nie stanie. Ale psychika będzie klękać powoli... 1 Cytuj
kuba9869 0 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 Czy nadaje się to na gwarancje ? mam na to rozwiązanie gram po prostu na słuchawkach Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 Na gwarancję bezsensu. Dostaniesz to samo. Opcjonalnie oddać i wziąć kolejną sztukę. Ale jak byś poczytał ten temat to byś widział, że ciche istnieją tylko w opowieściach niektórych użytkowników... Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 Pipolino zrobił cewkowego hattricka, wie co mówi. 1 Cytuj
bulgot72 17 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 Ja pierdziu tu są prawie sami byli i obecni użytkownicy Prosiaka-giga-suszarki, która generowała tyle hałasu, że sąsiedzi myśleli, że samolot przelatuje. A teraz uszy w konsole i słuchanie cewek. Ogarnijcie się i grajcie. 1 1 1 Cytuj
kuba9869 0 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 40 minut temu, LiŚciu napisał: Pipolino zrobił cewkowego hattricka, wie co mówi. Możesz rozwinąć ? Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 Kupił 3 konsole i w każdej dzwiek cewek mu przeszkadzał. 2 Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 (edytowane) PiPoLiNiO Jedynym rozwiazaniem jakie u ciebie widze to wywalenie konsoli do innego pokoju. Dlugi markowy kabel hdmi i po problemie. A o polaczenie z padami sie nie martw. U mnie nawet na balkonie 2 pokoje dalej maja lacznosc. Szybciej zaadoptujesz takie pomieszczenie (sciane za tv) i będziesz zadowolony. Jakies miejsce dla konsoli znajdziesz w drugim pokoju - na szafie, za szafa itp Chyba ze zaczna ci przeszkadzac dzwieki przyciskow pada Ps W xboxie konsola cicha ale za to dzwieki przyciskow na padzie to masakra jakas - plastik fantastk i jakies blaszki Wole piszczace cewki. Edytowane 17 marca 2021 przez sajmon34 Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 Cóż, schowałem ją za tv, jest ciut lepiej no i przy okazji już jej nie widać Liczę, że jak dojdzie 77 cali to będzie jeszcze ciszej, bo będzie większa powierzchnia na rozejście się tego dźwięku gdzieś na boki. Cytuj
lonek_rwl 11 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 Witam , mam problem z ps5 chodzi dokładnie o jego prace słychać takie terkotanie które nie dochodzi z wentylatora bo po wyjęciu wentylatora nadal jest to samo , z napędu tez nie bo cyfrówki to samo. prosze o pomoc co może być przyczyna i czy jest się czym przejmować link do filmu : https://youtube.com/shorts/XbM4728zWhgNo dobra ale na tym filmiku konsola grubo chrobocze. I teraz całkiem serio. Udało mi się dosłyszeć cewki w moim pleju. Słyszę je tylko mając ucho w konsoli. Odsuwając się 20cm od konsoli, słyszę już tylko wentylator. Jeżeli komukolwiek cewki grają głośniej niż wentylator to informuje ze mój egzemplarz jest cichszy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi