PiPoLiNiO 758 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 Bo ma mikrofon przy samej konsoli Cytuj
czeskimaster 3 310 Opublikowano 17 marca 2021 Opublikowano 17 marca 2021 Tu może znajdziecie odpowiedzi na problemy, gość w miarę sensownie gada 1 Cytuj
kuba9869 0 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 7 godzin temu, PiPoLiNiO napisał: Bo ma mikrofon przy samej konsoli Nagrywane z 10-20 cm , ale słyszę to z dwóch metrów nie tak głośno co prawda ale słyszę Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 Tu może znajdziecie odpowiedzi na problemy, gość w miarę sensownie gada Akurat ten film nic nie powie, bo gość się nie zna na zasilaczach i pomija całkiem niemal ich budowę, a to z nich idzie cały problem. Cytuj
Wania 8 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 (edytowane) Wazne ze Ty sie znasz i widzisz tj slyszysz tam cefffki Edytowane 18 marca 2021 przez Wania 1 Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 Dokładnie opisany problem i fix. Kwestia tego, czy ktoś jest na tyle czuły, by słyszeć ten dźwięk w takim stopniu, że przeszkadza mu to w grze. W sumie to powinno być konkluzją tematu cewek - problem jest, ale nie dla każdego jest to problem utrudniający granko. 1 Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 No ale każdy wie przecież jak naprawić problem, tyle, że oba możliwe fixy to utrata gwarancji. Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: No ale każdy wie przecież jak naprawić problem, tyle, że oba możliwe fixy to utrata gwarancji. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 Nagrywane z 10-20 cm , ale słyszę to z dwóch metrów nie tak głośno co prawda ale słyszę Mi nie tłumacz. Ja to wiem i też słyszę. Cytuj
maxoffe 40 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 Panowie ja trochę z innym problemem... Konsole mam od 3 dni i zauważyłem taki problem. Otóż gdy uruchamiam grę Demon's Souls to bardzo często mam tak że gra zaczyna się uruchamiać, jest napis z tytułem gry i dalej się nie wczytuje. Muszę wtedy uruchomić ponownie konsole i wtedy gra się uruchomi. Owszem nie raz uda jej się za pierwszym razem odpalić i nie trzeba wtedy ponownie uruchamiać konsoli, jednak bardzo często jest z tym problem. Samo wyjście do pulpitu i zakończenie gry lub wyjęcie włożenie płyty nie pomaga, tylko restart całego systemu. Jutro będę miał jeszcze CoD Cold War i Godfall wtedy zobaczę czy problem istnieje tylko z tym tytułem czy na innych grach także. Dodam że konsola ma najnowsze oprogramowanie, pady także. Macie także jakieś podobne problemy przy usuchamianiu gier? Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 Też tak miałem. Usuń ją po prostu i zainstaluj na nowo, ale włącz dopiero jak ściągnie patcha. Cytuj
maxoffe 40 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 No pierwszy raz uruchomiłem ją tak czy siak dopiero po ściągnięciu patcha/aktualizacji. No ale spróbuję tak jak mówisz i odinstaluję i zainstaluję ponownie, bo trochę mnie ten głupawy problem zaczyna irytować... Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 Powiem Ci, że walczyłem z tym też długo po kupnie konsoli. Ni chu chu nie chciała działać. Tylko z nią był taki problem Cytuj
Aegir79 5 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 1 godzinę temu, PiPoLiNiO napisał: No ale każdy wie przecież jak naprawić problem, tyle, że oba możliwe fixy to utrata gwarancji. Oficjalny serwis chyba jednak nie wie Cytuj
maxoffe 40 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał: Powiem Ci, że walczyłem z tym też długo po kupnie konsoli. Ni chu chu nie chciała działać. Tylko z nią był taki problem Skoro to jedna gra i inni też tak mają to odpuszczam, jakoś przeżyję. Zobaczę jednak czy pomoże odinstalowanie i ponowne zainstalowanie aktualizacji dopiero po tym jak gra będzie na dysku. Wcześniej z tego co widziałem to patch instaluje się razem podczas instalki gry na dysk. Zatrzymałem aktualizację i dogram ją dopiero jak cała gra będzie na dysku. Może tu tkwi problem... A jak nie to będzie musiało tak zostać. Cytuj
electronic_punk 4 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 A masz wtedy twardy reset albo twarde wyłączenie? W sensie musisz odczekać jakiś czas i masz odbudowę bazy danych? Cytuj
maxoffe 40 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 Godzinę temu, electronic_punk napisał: A masz wtedy twardy reset albo twarde wyłączenie? W sensie musisz odczekać jakiś czas i masz odbudowę bazy danych? Nie, nic takiego się nie dzieje... Odinstalowałem grę i zainstalowałem ponownie. W między czasie jak gra zgrywała się na dysk to równocześnie zaczęła pobierać się aktualizacja. Wyłączyłem ją i zainstalowałem dopiero jak cała gra była na dysku, po uprzednim wyłączeniu konsoli. Po wlaczeniu gra uruchomiła się jak na razie bez żadnego problemu. Zobaczymy czy później i jutro też tak będzie czy znów nie będzie chciała się uruchamiać. Cytuj
Red_Storm 1 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 Witam, Aby podłączyć konsolę do internetu muszę w ustawieniu adresu IP wybrać protokół: "PPPoE". Wklepać swoje ID i hasło. Po wpisaniu konsola próbuje się połączyć z internetem. Ale zamiast to zrobić sama się wyłącza. Przy następnej próbie włączenia konsoli, pojawia się komunikat: " Naprawa pamięci konsoli". po jej ukończeniu konsola się wyłącza. Próbując ją ponownie włączyć, konsola pozostaje martwa, nie uruchamia się. Dopiero gdy odłączę kabel sieciowy,konsola włącza się, pojawia się komunikat o naprawie pamięci i po jej zakończeniu konsola normalnie uruchamia się. Niestety nie mam routera, aby sprawdzić inny sposób podłączenia konsoli. Jedyny sposób, w jaki udało mi się podłączyć konsolę do internetu to gdy telefon ustawiłem w trybie hosta, a w konsoli wybrałem połączenie wifi, które miało korzystać z sygnału z telefonu. Wtedy internet , na konsoli, normalnie działał. Poprzednią konsolę (PS4 Pro) miałem podłączona przy pomocy kabla, a w ustawieniach adresu IP był wybrany protokół PPPoE i tam chodziło wszystko bez żadnych problemów. Podsumowując, gdy mam podłączony, kabel od internetu do konsoli, a w ustawieniach wybiorę połączenie LAN, a w jego ustawieniach adresu IP, wybiorę opcję : PPPoE, konsola sama się wyłącza i nie uruchomi się ponownie dopóki będzie podłączony kabel od internetu. Dlaczego wybieram w ustawieniach adresy IP opcję: PPPoE, mój dostawca internetu taki sposóp połączenia z internetem ma ustawiony. Tak samo korzystając z internetu na komputerze, muszę skonfigurować protokół PPPoE. Niestety nie mam routera, aby zobaczyć czy konsola chodziła by na połączeniu wifi, na "kablu" od mojego dostawcy internetu. Czy spotkał się ktoś z was z podobnym problemem. Dodatkowo załączam link do filmu na yuotoubie, gdzie gość ma taki sam problem, jak ja: Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 Troche to przykre. Jak widać po komentarzach nie jesteś sam. A piszom że obecnie nie ma rozwiązania Cytuj
markas2343 1 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 (edytowane) Witam czy taki dźwięk konsoli jest dopuszczalny moim zdaniem nie możecie ocenić chciałbym oddać na gwarancje. Miałem niedawno ps 4 pro chodził głośno lecz tylko szum wentylatora a tu dziwne pisk który jest słyszalny nieważne czy gram czy jestem w menu czy nawet przy pobieraniu w stanie spoczynku nie da się netflixa oglądać na tv, bo słychać jakby łożysko . Gram na słuchawkach i nawet słychać przez słuchawki w momentach bez głosu . Proszę oceńcie i co mam robić bo szczerze to irytuje. https://youtube.com/shorts/cXg4UpeJs_o Edytowane 18 marca 2021 przez markas2343 Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 A to nie jest ta słynna naklejka na wentylu?Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 19 marca 2021 Opublikowano 19 marca 2021 Witam czy taki dźwięk konsoli jest dopuszczalny moim zdaniem nie możecie ocenić chciałbym oddać na gwarancje. Miałem niedawno ps 4 pro chodził głośno lecz tylko szum wentylatora a tu dziwne pisk który jest słyszalny nieważne czy gram czy jestem w menu czy nawet przy pobieraniu w stanie spoczynku nie da się netflixa oglądać na tv, bo słychać jakby łożysko . Gram na słuchawkach i nawet słychać przez słuchawki w momentach bez głosu . Proszę oceńcie i co mam robić bo szczerze to irytuje. https://youtube.com/shorts/cXg4UpeJs_oChodzi o to pojedyncze uderzenie w podobnych odstępach? Bo w sumie nie wiem czy to z konsoli czy gdzieś z otocznia. Ale jeśli tak, to prawdziwe kombo masz. Wentyle, cewki i jeszcze jakiś gratis. Cytuj
markas2343 1 Opublikowano 19 marca 2021 Opublikowano 19 marca 2021 Wszystko jest z konsoli nic z otoczenia Tzn te pukanie tylko z otoczenia Głównie chodzi mi o to piszczenie jeczenie niewiem jak to nazwać jakby łożysko wentylatora . Linka do filmu wysłałem do Sony zobaczymy co powiedzą . Cytuj
maxoffe 40 Opublikowano 19 marca 2021 Opublikowano 19 marca 2021 Panowie, skoro jest głośno, no może wyraziłem się nie odpowiednio, to znaczy są jakieś hałasy z łożyska wentylatora czy czegoś tam obcierającego to nie ma co czekać tylko słać konsole na serwis... Tak samo jak słychać głośny dźwięk z cewek itp. Nie po to kupuje się nowy sprzęt by w gratisie mieć takie dodatki. Ja wiem jednym to nie będzie przeszkadzać, a innemu będzie. Mi osobiście by także przeszkadzało i reklamował bym konsole. W mojej cewek nie słychać, przy najmniej na razie. Wentylator trochę niby jakoś tak chrobocze czy jak to nazwać ale jest to takie równomierne i nie bardzo uciążliwe i głośne, stąd na razie konsoli jeszcze nie daję na serwis. Jednak jeśli ten dźwięk się pogłębi i będzie głośniejszy to bez zastanowienia odsyłam do serwisu. Ja rozumiem wentylator może przy wysokich obrotach generować hałas ale wydmuchiwanego powietrza, coś jak było w poprzedniej PS4 (potocznie nazwano to efektem suszarki). Ale by w takim sprzęcie i to praktycznie nowym było słychać łożyska to żenada! Widać jak Sony zaczyna co raz bardziej oszczędzać i wkłada najtańsze podzespoły, a szkoda. Cytuj
Red_Storm 1 Opublikowano 19 marca 2021 Opublikowano 19 marca 2021 1 godzinę temu, markas2343 napisał: Wszystko jest z konsoli nic z otoczenia Tzn te pukanie tylko z otoczenia Głównie chodzi mi o to piszczenie jeczenie niewiem jak to nazwać jakby łożysko wentylatora . Linka do filmu wysłałem do Sony zobaczymy co powiedzą . Na jaki adres wysłałeś wiadomość do sony? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi