Skocz do zawartości

Awaryjność PS5

triboy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, markas2343 napisał:

Wszystko jest z konsoli nic z otoczenia 

Tzn te pukanie tylko z otoczenia :) 

Głównie chodzi mi o to piszczenie jeczenie niewiem jak to nazwać jakby łożysko wentylatora . Linka do filmu wysłałem do Sony zobaczymy co powiedzą . 

to z zasilacza, cewki / tranzystory i takie tam.

Opublikowano

Ma ktoś takie sytuacje, że konsola wyłączona, płyta z grą jest w napędzie i po uruchomieniu konsoli, nie jest w stanie odczytać płyty?

Prawie za każdym razem jak odpalam konsolę, to gry nie widzi i jest ikonka ze znakiem zapytania, że nie rozpoznaje dysku, muszy płyty wyciągnąć i włożyć z powrotem i odczyta.

Opublikowano
10 minut temu, Moldar napisał:

Ma ktoś takie sytuacje, że konsola wyłączona, płyta z grą jest w napędzie i po uruchomieniu konsoli, nie jest w stanie odczytać płyty?

Prawie za każdym razem jak odpalam konsolę, to gry nie widzi i jest ikonka ze znakiem zapytania, że nie rozpoznaje dysku, muszy płyty wyciągnąć i włożyć z powrotem i odczyta.

Nie, za to kręci jak pojebana tą płytą po starcie z 30sekund :pawel:

Opublikowano
Godzinę temu, Moldar napisał:

Ślij na serwis, pewnie napęd zaczyna padać. 

Chyba że jakiś "paproch" czy jakiś inny syf usiadł Ci na soczewce stąd problem z odczytem. 

PS. Odnośnie mojego problemu z grą Demon's Souls że po włączeniu konsoli gra zaczynała się uruchamiać i nie wczytywała się dalej. 

Zrobiłem tak jak pisałem, czyli odinstalowałem ja z dysku. Ponownie zainstalowałem ale jak gra zaczynała się zgrywać zzlatrzymalem aktualizację która jednocześnie się pobierała i instalowała. 

Dopiero po całkowitym zainstalowaniu gry na dysku uruchomiłem aktualizację. 

Jak do tej pory, to od wczoraj 4 razy uruchamiałem grę i za każdym razem wszystko było OK, także możliwe że nie trzeba podczas instalacji jednocześnie pobierać patcza... 

Opublikowano
31 minut temu, markas2343 napisał:

Według Sony teraz dostałem odpowiedz konsola chodzi normalnie 

Polskie serwisy i polskie realia... 

Odbijają piłeczkę bo nie chce im się za robotę zabrać... 

Szczerze mówiąc to tak myślałem, że tak będzie i powiedzą że wszystko przecież w normie. 

Wezmą się dopiero za naprawę jak łożysko czy inny dźwięk będzie słychać np. w drugim pokoju. 

Opublikowano
42 minuty temu, maxoffe napisał:

Polskie serwisy i polskie realia... 

Odbijają piłeczkę bo nie chce im się za robotę zabrać... 

Szczerze mówiąc to tak myślałem, że tak będzie i powiedzą że wszystko przecież w normie. 

Wezmą się dopiero za naprawę jak łożysko czy inny dźwięk będzie słychać np. w drugim pokoju. 

No raczej nie polskie serwisy i polskie realia.

Europejski serwis Sony znajduje się we Francji. I podejrzewam, że też wszelkie kwestie techniczne są bezpośrednio z nimi konsultowane. Polski oddział PlayStation służy w tym wypadku jedynie za komunikację między serwisem a użytkownikiem.

Opublikowano
Godzinę temu, markas2343 napisał:

Według Sony teraz dostałem odpowiedz konsola chodzi normalnie 

Jeżeli Ci to przeszkadza a nie minęło jeszcze 14 dni od zakupu to oddawaj konsolę do sklepu i szukaj nowej. 

Opublikowano

Konsola była kupiona na premierę 

Nic narazie wysłałem im inny film z yt jak powinna chodzić ps 5 a jak moja czekam na odpowiedz . Sproboje powalczyć a jak nic to nieda to czekam aż sie całkiem rozsypie . Będę informował jak się to potoczy . 

Opublikowano
12 minut temu, BEBZ napisał:

No raczej nie polskie serwisy i polskie realia.

Europejski serwis Sony znajduje się we Francji. I podejrzewam, że też wszelkie kwestie techniczne są bezpośrednio z nimi konsultowane. Polski oddział PlayStation służy w tym wypadku jedynie za komunikację między serwisem a użytkownikiem.

Skoro tak mówisz i serwis jest we Francji to pewnie z taką blachostka, bo dla nich lekko głośniej działający wentylator tym jest nie chcą bawić się w wysyłki... 

A mówię odnośnie polskich reali bo kiedyś dawno, dawno temu kupiłem kartę GTX1080 do PC i miałem problem z naprawdę głośno piszczącymi cewkami. 

Nie to że przystawiałem ucho do kompa tylko w pewnych rozdzielczościach wyły niemiłosiernie jak bym w pokoju miał jakiegoś świerszcza.... No i co, kartę oddałem do serwisu Asusa i serwis mnie olał, wydając oświadczenie że to norma i przy cewkach i pewnych rozdzielczościach i częstotliwościach jest to do przyjęcia... 

A natomiast mój znajomy, kupił podobna kartę ale w niemieckim sklepie, nasz serwis od ręki mu ja odrzucił z adnotacja że sprzęt nie pochodzi z dostaw na Polskę. 

I tu koleś odesłał kartę do niemieckiego oddziału i tam bez problemu wymienili mu kartę na drugą która nie piszczała jak świerszcz w trawie... 

Opublikowano
W dniu 16.03.2021 o 07:47, blantman napisał:

Dawno nie byłem w temacie i widzę że każdy temat awaryjności ma swojego Wrednego :D.

Ty no ale nie porównuj autentycznie spierdolonego XBOXa, który wyłącza się podczas grania do wady konstrukcyjnej PS5, która nie uniemożliwia grania, a jedynie wkurwia niektóre bardziej wrażliwe jednostki.

Opublikowano
51 minut temu, Wredny napisał:

Ty no ale nie porównuj autentycznie s(pipi)onego XBOXa, który wyłącza się podczas grania do wady konstrukcyjnej PS5, która nie uniemożliwia grania, a jedynie w(pipi)ia niektóre bardziej wrażliwe jednostki.

A z tym Xboksem to o co chodzi?

Opublikowano
Godzinę temu, Wredny napisał:

Ty no ale nie porównuj autentycznie spierdolonego XBOXa, który wyłącza się podczas grania do wady konstrukcyjnej PS5, która nie uniemożliwia grania, a jedynie wkurwia niektóre bardziej wrażliwe jednostki.

Ty wiesz nie chodziło mi o to CO się działo z konsola ale o ilość postów. W temacie Xboxa awaryjnosci twoja telenowela opanowała kilkanaście stron tematu. W tym jeden użytkownik w ten sam sposób przejął temat. Ja nie porównuje usterek ale ilość postów Jednego użytkownika ;)

Opublikowano

Jeśli w ten sposób rozumujesz to jesteś głupszy, niż do tej pory myślałem :reggie:
Ten jeden raz Ci wyjaśnię, żeby uniknąć kolejnego debilnego posta z Twojej strony.
Mój XBOX był zepsuty OBIEKTYWNIE - kto by nie odpalił na nim tych gier, które wymieniłem, otrzymałby ten sam rezultat - awaria była oczywista.
W przypadku Twoich PS5 nie ma żadnego obiektywizmu - jest jedynie subiektywne przeczulenie na częstotliwości dźwięków, które ta konsola po prostu generuje - wk#rwia Cię to, co większości nie przeszkadza.
Jest pewna różnica, nie? Więc proszę, nie porównuj tych dwóch przypadków, bo i tak opinię na forum masz nienajlepszą :dafuq:

• Plusik 3
Opublikowano

Wiesz typie, może dla Ciebie istotna w życiu jest opinia o Tobie nonameów z forumka, dla mnie nie bardzo W ogóle robisz jakieś osobiste podjazdy, a to z Ciebie była beka z tego co pamiętam, bo jak panienka się zastanawiałeś X czasu co zrobić z konsolą zamiast działać. No ale rozumiem, musiałeś poznać co myślą ziomeczki z forum

Wyżej jest X osób i filmików gdzie inni słyszą to samo w PS5 i ich to wku*, więc Twój argument jest solidny jak cała reszta.

Opublikowano

Wredny zadziałał jak panienka - finał jest taki, że ma nową konsolę i szczęśliwy sobie gra. 
Pipolino zadziałał jak prawdziwy mężczyzna - dalej tu siedzi i płacze. 

No i pisze o logice !

Bo jakże to może być nielogiczne, że im bardziej psioczy na Sony tym więcej konsol kupuje ?
Albo im mniej go interesuje opinia nas - nonameów z forumka - tym więcej się tu udziela ?

PURE LOGIC. 

• Plusik 1
Opublikowano

Opinia nonamów z forumka nie interesuje, ale kilkanaście wpisów z jakiegoś Redita to już bardzo rzetelnie źródło i problem globalny (na kilka mln konsol i miliony zadowolonych userów)... 

Klątwa resellera jak nic!:yao:

Spoiler

Opublikowano
Wredny zadziałał jak panienka - finał jest taki, że ma nową konsolę i szczęśliwy sobie gra. 
Pipolino zadziałał jak prawdziwy mężczyzna - dalej tu siedzi i płacze. 

No i pisze o logice !
Bo jakże to może być nielogiczne, że im bardziej psioczy na Sony tym więcej konsol kupuje ?
Albo im mniej go interesuje opinia nas - nonameów z forumka - tym więcej się tu udziela ?
PURE LOGIC. 
Jaki jest związek pisania o problemie, z opinią o Tobie innych? WTF

Ludzie, dla Was ten je bany kawałek plastiku widzę, jest jak członek rodziny. Nie można źle o nim powiedzieć, bo od razu podjazdy.

Konsola jest totalnym gównem w kwestii wykonania, ale ma fajne gry i tyle. A Wy jej bronicie jak kur wa młodeszej siostry, której ziomek z osiedla chce włożyć kutafona do mordy
  • Lubię! 2
  • Haha 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Nikt nie broni, że jest super wykonany. Też twierdzę, że XSX jest lepiej zrobiony, spasowany. No ale typie robiesz tu jakiś giga problemem jakby to był globalny problem, każdy z tym się borykał i umożliwiałoby to granie, bo jest tak źle.

Aaaa i jeszcze jakieś pykanie cewek przy vol off i przykładając głowę do konsoli porównujesz z problemem Wrednego gdzie mu się gry i konsola wieszała non stop...

• Plusik 1