Opublikowano 14 sierpnia 20213 l Ostatnio podczas grania w Marvel Avangers ( w innych grach nie bylo problemów) co kilka minut znikał mi ekran i wyświetlało na tv,, no signal'', mial ktos taka usterke? Telewizor jest starszy full hd ale nigdy nie bylo z nim problemu, ampliruner daje rady z 4k, jakies pomysły w czym moze tkwić problem?
Opublikowano 14 sierpnia 20213 l Podłącz konsole bezpośrednio do tv, jak nie będzie problemów to pewnie wina ampli.
Opublikowano 17 sierpnia 20213 l Witam, Czy ktoś z Was miał problem odnośnie "śmierci" konsoli? W ostatnim czasie miałem problemy, gdzie grając w spidermana tego remasterowanego konsola potrafiła w czasie gry wyłączać się. Po uruchomieniu informacja o błędnym wyłączeniu konsoli, natomiast w dniu dzisiejszym konsola wyłączyła się i już nie reaguje na żaden przycisk. Moge ją jakoś zresetować czy po prostu wysyłać na serwis?
Opublikowano 17 sierpnia 20213 l Możesz spróbować odpalić Safe Mode, jak ruszy to odbudowa bazy danych albo pełna instalacja systemu od nowa, ale brzmi mi to jak większy problem i chyba będziesz się musiał skontaktowac z serwisem.
Opublikowano 17 sierpnia 20213 l 50 minut temu, qbaa221 napisał: Witam, Czy ktoś z Was miał problem odnośnie "śmierci" konsoli? W ostatnim czasie miałem problemy, gdzie grając w spidermana tego remasterowanego konsola potrafiła w czasie gry wyłączać się. Po uruchomieniu informacja o błędnym wyłączeniu konsoli, natomiast w dniu dzisiejszym konsola wyłączyła się i już nie reaguje na żaden przycisk. Moge ją jakoś zresetować czy po prostu wysyłać na serwis? Spróbuj wejść w safe mode, jak się nie uda to serwis. Mi nie chciała wejść nawet w SM. Na szczęście dostałem informację, że jutro wraca z serwisu. Tylko nie dostałem, żadnej innej informacji, czy naprawiona czy nowa.
Opublikowano 18 sierpnia 20213 l 9 godzin temu, Square napisał: Możesz spróbować odpalić Safe Mode, jak ruszy to odbudowa bazy danych albo pełna instalacja systemu od nowa, ale brzmi mi to jak większy problem i chyba będziesz się musiał skontaktowac z serwisem. Niestety konsola nie reaguje na żadne przyciski, na noc kable wyciągnąłem z prądu. Jeśli mowa o serwisie to lepiej wysłać ją przez sklep, czy bezpośrednio na serwis?
Opublikowano 18 sierpnia 20213 l Czyli Safe Mode się nie odpala? Przy wyłączonej konsoli musisz przytrzymać przycisk Power przez kilka sekund (7), aż będzie drugie piknięcie. Cytat Jak uruchomić konsolę w trybie bezpiecznym? Wyłącz konsolę, przytrzymując przycisk zasilania przez trzy sekundy. Przed wyłączeniem urządzenia wskaźnik zasilania przez chwilę miga. Po wyłączeniu konsoli naciśnij i przytrzymaj przycisk zasilania. Puść go, gdy usłyszysz drugi sygnał dźwiękowy – pierwszy sygnał usłyszysz, gdy naciśniesz przycisk, a drugi po siedmiu sekundach. Podłącz kontroler za pomocą przewodu USB i naciśnij przycisk PS na kontrolerze. https://www.playstation.com/pl-pl/support/hardware/safe-mode-playstation/ Z wysłaniem na serwis dzwonisz bezpośrednio do Sony, po przyjęciu zgłoszenia dostaniesz instrukcję jak wysłać konsolę.
Opublikowano 18 sierpnia 20213 l Z tego co tutaj czytam to lepiej nie wysyłać w ogóle. Masakra z tymi serwisami, nie wiem, który gorszy.
Opublikowano 18 sierpnia 20213 l 36 minut temu, Square napisał: Czyli Safe Mode się nie odpala? Przy wyłączonej konsoli musisz przytrzymać przycisk Power przez kilka sekund (7), aż będzie drugie piknięcie. https://www.playstation.com/pl-pl/support/hardware/safe-mode-playstation/ Z wysłaniem na serwis dzwonisz bezpośrednio do Sony, po przyjęciu zgłoszenia dostaniesz instrukcję jak wysłać konsolę. Safe mode nie odpala, trzymałem przycisk power ok 30sek i nic. No nic, dzwonie do serwisu, dzieki za pomoc
Opublikowano 18 sierpnia 20213 l Niby tak, ale sklep i tak wyśle konsole do serwisu. Plus jest taki, że jeśli po takim serwisowaniu zleconym przez sklep konsola przychodzi rozwalona to powinni wymienić egzemplarz na nowy.
Opublikowano 18 sierpnia 20213 l Wychodzi na to, że jeśli konsola nie chce nawet uruchomić się w Safe Mode to już jest koniec. Przyszła mi w zamian nówka sztuka.
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l Wie ktoś czy te hałasujące cewki czy cokolwiek co wytwarza ten dźwięk w przyszłości może się to pogorszyć gdy będą jeszcze bardziej wymagające gry ? Swoje ps5 mam od kwietnia i ogólnie nie przeszkadza mi ten dźwięk bo nawet jak telewizor jest bardzo cicho to i tak zagłusza konsolę tylko obawiam się co będzie później.
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l 1 godzinę temu, HiS napisał: "Problem" z syczacymi cewkami jest przecież stary jak świat. Ile to ja kart graficznych czy płyt głównych miałem z tą przypadłością. Wszystko działało latami. Dzięki to dobrze, bardziej chodzi mi oto czy te cewki mogą być jeszcze głośniejsze przy bardziej wymagających tytułach powiedzmy za 2 lata czy będą tak samo głośne jak teraz ?
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l Dzwiek bedzie na takim samym poziomie. Predzej inne podzespoly padna niz cwierkajace cewki
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l Zależeć będzie od gry, bo nie w każdej słychać tak samo. Ja cewki jedynie słyszę w Borderlands 3, a to i tak nie cały czas, a jak już to gdy nie ką akcji, która by je zagłuszała.
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l Ok dzięki, mam nadzieje że za 3 lata powiedzmy wyjdzie jakaś wersja pro która będzie lepiej wykonana i cicha ale narazie według mnie jest i tak bardzo fajnie ja na cewki nie zwracam uwagi no bo kto gra w gry bez dźwięku.
Opublikowano 21 sierpnia 20213 l Tu są cewki fajnie zaprezentowane w drogich kartach graficznych. Tam chociaż można troche zejść z napięcia i cewki cichną.
Opublikowano 21 sierpnia 20213 l 12 godzin temu, HiS napisał: Karty graficzne po 4 tys syczą. Taki urok obecnej elektroniki dla masowego odbiorcy. Najlepszą kulturę pracy z plejek to chyba miał ps4 slim. Jak dla mnie PS3 SuperSlim to wzór. Nawet po kilku latach katowania trzeba było naprawdę ucho do tej malutkiej maszynki przyłożyć, żeby usłyszeć, że w ogóle pracuje... Ciorajac w GTA V, TLoU czy RDR, a więc w gry, które robily wtedy mega wrażenie.
Opublikowano 23 sierpnia 20213 l Witam czy ktoś ma taki problem, nie zawsze ale czasem jest tak że na chwilę rozłączy połączenie LAN i xa chwilę je podłączy, czy miał ktoś tak? Edytowane 23 sierpnia 20213 l przez KarolGezo Błąd
Opublikowano 28 sierpnia 20213 l Siemka, moze podzielę się z Wami moim doświadczeniem z ps5. Konsolka śmigała od lutego w sumie bez żadnych problemów do czasu kiedy odpaliłem tlof 2 w trybie 60 fps. Zwiechy w randomowych momentach i error ce-108255-1. Ok wysyłka do Sony po 2 tygodniach dostałem inną bez śladów użytkowania prawdopodobnie odnowioną z oryginalną taśmą z przodu. Od razu sporo głośniejsza od poprzedniej bo inny wentylator ale ok instaluje tlof 2 odpalam i co widzę, na ekranie początkowym artefakty po lewej stronie ekranu, w grze ertefakty w losowych miejscach. Zainstalowałem wczoraj Horizon zero dawn i co i to samo artefakty w różnych miejscach. Pzdr Sony będę się domagał zwrotu kasy że sklepu bo w kolejną reklamację bawił się nie będę. Pozdrawiam
Opublikowano 28 sierpnia 20213 l kabel zmieniałem, tv tez plus cała litania przepisów od Sony i to samo ale zdaje sie ze problem dotyczy gierek z ps4 we wstecznej, dziwne Edytowane 28 sierpnia 20213 l przez davs95
Opublikowano 28 sierpnia 20213 l Witam ,ostatnio pisałem w sprawie cewek mówiłem że mi nie przeszkadzają jednak jak wiem jak konsola mogła by być cichsza to mnie to troche boli i chciałem się zapytać czy teraz łatwiej jest z tym seriwisem bo zaraz po premierze słyszałem że w serwisie nie mieli konsol i dlugo się z tym schodzilo , a przedewszystkim czy faktycznie to naprawiają i konola chodzi cicho ? Edytowane 28 sierpnia 20213 l przez IPX