Ölschmitz 1 517 Opublikowano 23 września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 września 2021 mam chyba problem z netem na ps5. nie gram po wifi tylko po kablu. modem od dostawcy mam w przedpokoju w rozdzielni. tam jest podlaczony switch tplinka. z niego ida kable w scianach do gniazdek w mieszkaniu. w salonie jest podlaczony ruter, w drugim pokoju prosto z gniazda idzie kabel do ps5. no i w tym samym pokoju, ten sam kabel uzywam tez do kompa w pracy. speedtest pokazuje 650 / 80. konsola pokazuje 300 / 3. przez to ciezko mi sie gra po sieci, mam mega lagi, co drugi mecz w fife jest praktycznie niegrywalny. jakies tipsy? Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 441 Opublikowano 23 września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 września 2021 2 minuty temu, Ölschmitz napisał: mam chyba problem z netem na ps5. nie gram po wifi tylko po kablu. modem od dostawcy mam w przedpokoju w rozdzielni. tam jest podlaczony switch tplinka. z niego ida kable w scianach do gniazdek w mieszkaniu. w salonie jest podlaczony ruter, w drugim pokoju prosto z gniazda idzie kabel do ps5. no i w tym samym pokoju, ten sam kabel uzywam tez do kompa w pracy. speedtest pokazuje 650 / 80. konsola pokazuje 300 / 3. przez to ciezko mi sie gra po sieci, mam mega lagi, co drugi mecz w fife jest praktycznie niegrywalny. jakies tipsy? Sprawdź po wifi jak bangla. Jak na PC jest normalnie a na konsoli gubisz pakiety to może być też problem z NAT. Najlepiej podłącz się do kogoś innego po kablu i sprawdz połączenie, bedziesz miał pewność i wtedy możesz zacząc się bawić z ustawieniami routera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 23 września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 września 2021 @oFi no wlasnie kabel nie idzie z rutera, wiec nie mam tam co za bardzo grzebac. (po wifi sprawdze wieczorem, dam znac). kreski to kable modem z kablówki | switch | | ruter konsola Cytuj Odnośnik do komentarza
beardo0 125 Opublikowano 23 września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 września 2021 Łączysz z wifi 5G, jak modem obsługuje Jak dla mnie masz za dużo o jedno urządzenie: switch i router Np taki router jak niżej bierzesz, podłączasz do modemu z kablówki głównym kablem internetowym i do tego routera wpinasz wedle uznania kable sieciowe od urządzeń i / lub puszczasz wifi 2.4G i 5G https://www.euro.com.pl/routery/tp-link-router-tp-link-archer-c6.bhtml?gclid=CjwKCAjwy7CKBhBMEiwA0Eb7aujNG1qcc_1_q0mUjZzc5CVVJqnPj67hBkbzXHrAPIlCxzNxE8Zo8xoCusQQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 23 września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 września 2021 nie dam rady tak, w skrzynce w ktorej jest modem od dostawcy internetu nie ma miejsca na ruter. grajac na konsoli - ruter w ogole nie jest uzywany, kabel idzie od switcha ktory idzie od modemu (tego glownego, nie wiem jak to nazwac). ogolnie internet dziala bardzo dobrze - teraz mam podpiety do laptopa ten kabel ktorego uzywam do konsoli i dziala w porzo, speedtest pokazuje bardzo wysokie wyniki. podpinam ten sam kabel do konsoli i mam upload 3 MB. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 611 Opublikowano 23 września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 września 2021 Pomin switcha i podlacz na próbe konsole kablem bezposrednio do modemu i odepij router i wtedy zerknij. Wg mnie jest problem z adresacja. Router daje na pewno tylko wifi? Pan Jezus powiedział, że ruter powinien być wpięty do lan z modemu (w wan routera i od tego rozrzucasz po pokojach). Jak masz miejsce na switch to i router mniejszy wejdzie, a wifi mozesz wypuscic gdzies indziej. JW. sprawdz wpierw czy bezposrednio z modemu lepiej nie działa plejka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 23 września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 września 2021 dzieki, sprawdze rozne opcje i dam znac. ale to normalne, ze na lapku dziala ok a po przepieciu do konsoli ch.jowo? Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 611 Opublikowano 23 września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 września 2021 Nie takie cuda są możliwe, wystarczy, że lapek ma nadawany ciągle ten sam adres, a plejka po wpieciu inny (który gdzieś coś sie jebie) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
pattro 216 Opublikowano 25 września 2021 Udostępnij Opublikowano 25 września 2021 (edytowane) Wczoraj wieczorem podczas grania usłyszałem taki jednorazowy "strzał", myślałem że to plastik od temperatury i olałem temat. Rano chciałem podłączyć adapter USB od słuchawek i... wypadł kabel HDMI Szybka analiza i zauważyłem że wejście HDMI jest uszkodzone w środku, a dokładniej obudowa wejścia HDMI, coś podobnego do tego jak ludzie za mocno lub źle wkładali kabel HDMI (styki są całe). Włożyłem kabel HDMI i odpaliłem konsole i wszystko działa, tylko tyle że kabel bardzo luźno siedzi w wejściu HDMI w konsoli. Dodam tylko że wcześniej tego nie było i wejście było całe, a kabel od premiery nie był ruszany. Reklamować to u SONY czy powiedzą że to moja wina? Edytowane 25 września 2021 przez pattro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 764 Opublikowano 27 września 2021 Udostępnij Opublikowano 27 września 2021 Reklamuj. Do pierwszego roku gwarancji, to na sprzedający ciąży obowiązek udowodnienia, że wada powstała w wyniku użytkowania. Chyba jakiś kitajec użył za mało kleju przy montażu Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 450 Opublikowano 27 września 2021 Udostępnij Opublikowano 27 września 2021 Znajomy ma dzis podjechac z fifa bo plejka mu wymieka tylko przy tej grze. Przegrzewa sie juz w menu po kilku minutach i sie wylacza. Wiatrak przy tym wchodzi w takie obroty ze chce wzbic i odleciec na Hawaje. Ciekawe czy u mnie bedzie to samo? Edycja z plyty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Przemo 6 Opublikowano 28 września 2021 Udostępnij Opublikowano 28 września 2021 19 godzin temu, MEVEK napisał: Znajomy ma dzis podjechac z fifa bo plejka mu wymieka tylko przy tej grze. Przegrzewa sie juz w menu po kilku minutach i sie wylacza. Wiatrak przy tym wchodzi w takie obroty ze chce wzbic i odleciec na Hawaje. Ciekawe czy u mnie bedzie to samo? Edycja z plyty. Chciałbym zobaczyć gdzie on trzyma tą plejke. Bo ta Fifa wiele większych wymagań nie ma od poprzedniczki. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 450 Opublikowano 28 września 2021 Udostępnij Opublikowano 28 września 2021 Jest lipa. U mnie gra chodzi normalnie. Takze reinstalka gry, moze przebudowa bazy i zobaczymy. Jak nie to niech oddaje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 410 Opublikowano 29 września 2021 Udostępnij Opublikowano 29 września 2021 Panie i Panowie nigdy w życiu nie zgadniecie! Wróciła konsola z reperacji. Nowa. Która co? Nie działa XD Przez dwie sekundy świeci tylko na niebiesko i gaśnie Wysłali mi zyebaną nową konsolę. Nawet nie sprawdzili. Piękny prezent imieninowy 3 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 534 Opublikowano 29 września 2021 Udostępnij Opublikowano 29 września 2021 Co na to serwis? Znowu musisz czekać dwa tygodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 410 Opublikowano 29 września 2021 Udostępnij Opublikowano 29 września 2021 5 minut temu, Square napisał: Co na to serwis? Znowu musisz czekać dwa tygodnie? Dzowniłem, opisałem sytuacje i to co ostatnio. Jutro wysyłam. Początkowo myślałem, że mi starą przysłali, bo tylko popatrzyłem w mailu na początek numeru seryjnego, ale potem patrzę, folia i na cały i nówka. Teraz czekałem 12 dni. Pierwszy raz 13. To teraz będę może 11 XD Nie no mam złotą cierpliwość. Jak trzeba będzie to bez końca będę wysyłał. Nawet zły nie jestem. Tylko po prostu nie mogłem uwierzyć, aż śmiać się zacząłem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 410 Opublikowano 6 października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 października 2021 Jutro wraca do mnie nowa konsola. Tym razem 6 dni od wysłania XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 534 Opublikowano 6 października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 października 2021 Może tym razem będzie nowa. Która to już? Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 410 Opublikowano 6 października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 października 2021 Czwarta. Każda nówka wracała. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 465 Opublikowano 6 października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 października 2021 W dniu 29.09.2021 o 14:28, HiS napisał: najlepiej w sklepie reklamować z tytułu rękojmi bo ten serwis to jakiś żart. I takich właśnie akcji obawiałem się z XBOXem, więc od razu sklep i rękojmia. Wtedy do serwisu idzie tylko raz, a jak wraca zjebana to sklep MUSI oddać kasę lub wymienić na nowy egzemplarz (tak jak piszesz - te tutaj to żadne nówki tylko odpicowane refurbished po innych pechowcach). Wygląda na to, że na tych serwisach nic nie naprawiają, tylko mają pulę wadliwych konsol i tak losowo wysyłają ludziom, licząc że za którymś razem trafią, albo człowiek się znudzi i odpuści. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 410 Opublikowano 6 października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 października 2021 (edytowane) Godzinę temu, HiS napisał: To są "nówki" pod względem numeru seryjnego a na 99% to naprawione, odświeżone egzemplarze. No to najwyraźniej bardzo się starają, bo piano black zafoliowane jak w nowej sztuce i zero śladów użytkowania. Byle już działała normalnie. Chociaż przez rok, to może wyjdzie slimka i się kupi, po tych wszystkich beta testach. Edytowane 6 października 2021 przez Donatello1991 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 393 Opublikowano 6 października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 października 2021 23 minuty temu, Wredny napisał: I takich właśnie akcji obawiałem się z XBOXem, więc od razu sklep i rękojmia. CO Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 300 Opublikowano 6 października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 października 2021 22 minuty temu, Bzduras napisał: CO Wzór tlenku węgla - czadu. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 393 Opublikowano 6 października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 października 2021 Bardziej chodziło mi o to, że Wredny i szybkie rozwiązanie tajemnicy zepsutej konsoli to jest raczej oksymoron, ale kudosy za żart, prychnąłem Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 300 Opublikowano 6 października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 października 2021 No dał czadu wtedy z tą reklamacją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi