Skocz do zawartości

Awaryjność PS5

Featured Replies

Opublikowano
3 minuty temu, krzysiek923 napisał:

Gwarancja Sony... To już chyba wolałbym sprzedać konsolę póki działa, dołożyć i kupić nową.

Nom patrząc na to, że mi dwie trefne przysłali i dopiero trzecia chodzi jak trzeba ( póki co) to powinienem tak zrobić,  ale to jak już ta się skaszani.

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 311,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bo może to błahostka a jakby oddał to już nie miałby konsoli cieciu?

• to nie cewki tylko mały chińczyk siedzi w środku i sypie pieprzem 

• Stary srasz się o zakup konsoli jakbyś ostatnie pieniądze z komunii wydawał i koniecznie musi to być sprzęt bezawaryjny, bo komunię to ma się tylko jedną. Pisałeś coś wcześniej, że INTERESUJESZ SIĘ TE

Opublikowano
To do lipca sprzedam :yakubu:
Nie miałeś czasem beki ze mnie jak we wrześniu pisałem, że sprzedałem ps5 i kupiłem kolejną aby mieć gwarę od nowa? [emoji848][emoji848]
Opublikowano

Nie wiem, możliwe. PS5 to techniczny bubelek, śmiałem się z tego przed kupnem i śmieje się z tego teraz. A ta roczna gwarancja to jeszcze większy śmiech. Na szczęście jest Xbox :xboss:

Opublikowano

Miał ktoś problem z dyskiem twardym pod USB? 

Dysk USB 3.0 używany pod PS4 powinien automatycznie działać też na PS5 (oczywiście z myślą o grach z PS4).... ale moje PS5 go w ogóle nie widzi, jakby nic nie było podpięte :scratch_one-s_head:

Opublikowano

Gdzie go wpinasz? Przedni port jest 2.0 pod dongla do słuchawek i ładowania padów. Z tyłu musisz podpiąć

Opublikowano

Z tyłu. Kieszeń się świci więc dysk jest zasilany (jak podpiąłem dla porównania z przodu to nie świciło nic) ale PS5 go nie wykrywa.

Opublikowano

To nie wiem co zrobić... Na PS4 dysk działa, a PS5 go nawet nie widzi żebym mógł go sformatować (ściągnąłbym gry od nowa).

Opublikowano

Cześć wszystkim,

Mam pytanie odnośnie wybudzania z trybu spoczynku. Czy zdarza się u Was szarpanie animacji i dźwięku w intro, tak jak w umieszczonym poniżej linku?

Kuba.

Opublikowano
8 minut temu, KubaPP napisał:

Cześć wszystkim,

Mam pytanie odnośnie wybudzania z trybu spoczynku. Czy zdarza się u Was szarpanie animacji i dźwięku w intro, tak jak w umieszczonym poniżej linku?

Kuba.

Tak. W szczególności jak rano zostawię żeby coś się ściągało i wieczorem włączam.

Opublikowano
3 godziny temu, Snake_Plissken napisał:

Pojawia się jakiś błąd przy podłączaniu?

Totalnie nic. PS5 w ogóle nie reaguje na podpięcie dysku.

Opublikowano
4 minuty temu, Emet napisał:

Totalnie nic. PS5 w ogóle nie reaguje na podpięcie dysku.

Może spróbuj zrobić format dysku na exFAT i wtedy sprawdź czy dalej nie będzie wykrywać.

Opublikowano

Udało się go sformatować z panelu sterowania w windzie (na exFAT).. efekt? Na PC działa, PS4 widzi jako opcję na nośnik, PS5 nadal nie widzi dysku :turned: Żenada...

Edytowane przez Emet

Opublikowano

@Figuś 2,5" Western Digital 500GB (dokladnego modelu nie pamiętam).

Edytowane przez Emet

Opublikowano
W dniu 10.01.2022 o 20:50, MYSZa7 napisał:

Dzisiaj miałem coś takiego:

a wcześniej coś podobnego jak przedstawia koleś na poniższym filmiku, migotanie obrazu:

Po resecie już śmiga normalnie, ale jak myślicie co to może być? Konsole powoli umiera, coś z płytą główną, a może coś z hdmi? 

A sprawdzałeś w Ustawieniach?

Ekran i wideo --> Wyjście wideo --> Szybkość transferu 4K (tutaj zmienić z automatyczne na -1 lub -2)

Opublikowano
3 minuty temu, buczi napisał:

A sprawdzałeś w Ustawieniach?

Ekran i wideo --> Wyjście wideo --> Szybkość transferu 4K (tutaj zmienić z automatyczne na -1 lub -2)

Robiłem tak, ale po chwili wróciłem do automatycznego, gdyż po resecie konsoli wszystko wróciło do normy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wiem, że nowszy model PS5 ma uboższe chłodzenie i jest ciut cieplejszy ogółem. Ale pamiętam, że w pierwszej wersji był jakiś problem z pamięciami GDDR6, gdzie temperatury osiągały na nich bardzo wysokie, wręcz krytyczne wartości. Poprawili ten element w nowszym modelu?

Opublikowano

A był jakiś problem z pamięciami? Jakieś errory czy blue screeny wyskakiwały? DF wrzuciło PS5 do zamkniętej szafki do testów i nic się nie stało. Tutaj masz dokładne testy

Opublikowano

Siemka,

prosze o rade.

Konsola kupiona 21.01.2022 w RTVeuroAGD, od wczoraj na konsoli pojawiaja sie artefakty(problemy z grafika) na dosc wysokim poziomie, nie da sie grac..

Wiecie moze jak oni na to patrza, jak to dziala i ile to trwa w takim przypadku ? |
Zwrot> Naprawa 

Zwrot> Wymiana towaru 

Opublikowano

Naprawa raczej w grę nie będzie wchodziła. Konsolę pewnie wyślą na serwis i zostanie egzemplarz wymieniony na nowy. Cała operacja będzie trwała pewnie z 2-3 tygodnie.

Możesz jeszcze sprawdzić konsolę z innym kablem HDMI - być może jest wadliwy.

Edytowane przez Snake_Plissken

Opublikowano

Ciekawe, czy w dobie ogólnego braku konsoli na rynku są klienci, którzy dostają "nowe" sztuki, które tak naprawdę są naprawionymi, wcześniej wadliwymi egzemplarzami? 

Co się w takim razie dzieje z tymi sztukami, których nie da się odratować po taniości?

Edytowane przez LukeSpidey

Opublikowano

Części które można ponownie wykorzystać są demontowane, a reszta jest złomowana.

Opublikowano

@Snake_Plissken sprawdzałem na paru kablach HDMI, a nawet na najnowszym tv Sony. Artefakty nadal wystepowały.
Oddałem dzisiaj na reklamacje. Jak już przyjdzie to napisz tutaj co i jak z konsolą.