Goshkee 10 Opublikowano 15 marca 2022 Opublikowano 15 marca 2022 Czy ktoś z Was miał problem z głośnymi cyknięciami podczas uruchamiania? Jak włączę „odstaną” konsolę (ustawioną w pionie), to po kilku sekundach rozlega się 5, może 6 głośniejszych cyknięć. Potem już ok. Nie mam tu na myśli terkotania wentylatora po przyłożeniu ucha, czy pracy cewek, tylko słyszalne z kilku metrów tyknięcia, jakby ktoś wihajster od zasilania na wzmacniaczu przełączał. Ogólnie konsola chodzi cicho i bezproblemowo. Nie śpieszy mi się z reklamacją i daleko mi do trybu paniki, ale po obejrzeniu parunastu filmów w necie zaczęło mnie to trochę zastanawiać. Cytuj
gnom 89 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 W dniu 7.03.2022 o 19:48, k.qnik napisał: Hej, nie wiem czy mieliście taki problem. Konsola samoczynnie przechodzi w stan uśpienia podczas grania (oczywiście wszystkie opcje dotyczące stanu uśpienia i oszczędzania energii są wyłączone), zrobiłam wszystkie możliwe resety, Pani na infolinii stwierdziła, że muszę oddać konsole do serwisu i tu pojawi się moje pytanie, konsola którą odsyłają ma inny numer seryjny, ale to pewnie nie oznacza, że to nowa konsola tylko jakaś inna naprawiona, czy można się jakoś dowiedzieć „co jej było”? Bo Sony przedłuża gwarancje tylko na 3 miesiące co jest śmieszne. Sproboj wylaczyc sterowanie konsoli przez hdmi albo odpowiednia funkcje eco w tv , moze tv wysyla sygnal o bezczynnosci i wylacza konsole. Cytuj
Wredny 9 550 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Ma ktoś tak, że po włączeniu konsoli z płytą w czytniku, wyskakuje komunikat "PS5 Unsupported disc"? Bo u mnie to dość częste (choć nie za każdym razem). Dysk oczywiście jak najbardziej PS5 (Horizon Forbidden West), ale przy grach z PS4 też czasem się pojawia. Wystarczy wyciągnąć i z powrotem włożyć, żeby znów zaczęło rozpoznawać, niemniej jednak zastanawiam się, na ile powszechny jest to problem. Cytuj
AbraHAM 8 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Po nowej aktualizacji konsola nie reaguje na uruchamianie padami, tezeba konsole wlaczyc zresetować i dopiero pady lacza sie z konsola. Jest na to jakies rozwiqzanie? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Odłączyć pady i sparować na nowo? Cytuj
BundyR 9 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Witajcie, to i ja mam problem. Konsola działa, pad działa. (Chyba po ostatniej aktualizacji) uruchamiam grę, gra wchodzi do ekranu startowego i już jej ixem uruchomić nie mogę.. tak samo jak aplikacje, yt- zero reakcji kontrolera. Jak wcisne przycisk ps to normalne obsługuje do czasu wejścia w dowolną grę. Jak to naprawić??.... Cytuj
krzysiek923 1 658 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 (edytowane) Nie wiem, czy na PS5 da się tak jak na PS4, ale jeśli tak to pobierz i wgraj aktualizację konsoli z pendrive'a. O, masz: https://www.playstation.com/pl-pl/support/hardware/ps5/system-software/ Edytowane 16 marca 2022 przez krzysiek923 Cytuj
BundyR 9 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Ok poczytam, czy można tak aktualizacje na ps5 robić. Teraz zauważyłem, że na ekranie gry, kiedy trzeba wcisnąć X, a nie idzie, resetuje kontroler i żałuję, ale tylko raz. Jak chce coś innego uruchomić to od nowa kombinowanie.... Cytuj
krzysiek923 1 658 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Instrukcja: I plik z aktualizacją: https://pc.ps5.update.playstation.net/update/ps5/official/tJMRE80IbXnE9YuG0jzTXgKEjIMoabr6/image/2022_0228/rec_3847a9b0037011b1909e11280b212bf82e5e64d038f1f28a9a39ada50fb148b8/PS5UPDATE.PUP Cytuj
BundyR 9 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 (edytowane) Dzięki, mam nadzieję, że to rozwiąże problem:) P.s. nie.moge zaktualizować, konsola prosi o podpięcie kontrolera i wciśnięcie przycisku PS - nie działa. Dziwne, kontroler normalnie działa po menu i wariuje podczas uruchamiania gier, aplikacji... To może być wina pada? P.s. 2. To chyba to: Dziwię się, że w polskich serwisach o tym nie piszą Edytowane 17 marca 2022 przez BundyR Cytuj
Slawsi 0 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 Hej, Podczas grania w konsole wywalilo korki w mieszkaniu na chwilke. Po ponownym uruchomieniu nie mozna uruchomic zadnej gry - pokazuje info o niewystarczajacej wolnej pamieci. Teraz jest 0 kb wolnego miejsca, nawet po usunieciu jednej gry dalej tak samo. Dodam, ze przed awaria pradu bylo troszke wolnego miejsca. Czy ktos mial juz taki problem? Slawek Cytuj
Slawsi 0 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 Zaraz po moim poscie troche pogrzebalem i dokladnie to zrobilem, co mowisz. Wyglada na to, ze problem sie rozwiazal. Dzieki Cytuj
mcraczek 3 Opublikowano 2 kwietnia 2022 Opublikowano 2 kwietnia 2022 Panowie wczoraj w nocy podczas grania w moim mieście był zanik prądu na grubszą skalę. Dzisiaj kiedy światłość ponownie nastała moja PS5 nie chce się włączyć. Sprawdzałem możliwość uruchomienia na innym kablu zasilającym ( od PS3 ) co nie dało żadnego efektu. Podpinałem kablem pada do konsoli i również nie idzie jej włączyć takim sposobem. Jedyny dźwięk jaki wydaje konsola jest w momencie wyjęcia i ponownego włożenia kabla zasilającego ( piknięcie ). Jak myślicie szlag ją trafił? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 2 kwietnia 2022 Opublikowano 2 kwietnia 2022 Spróbuj przytrzymać power przez ok 7 sekund aż będą dwa piknięcia. Cytuj
mcraczek 3 Opublikowano 2 kwietnia 2022 Opublikowano 2 kwietnia 2022 (edytowane) Godzinę temu, Square napisał: Spróbuj przytrzymać power przez ok 7 sekund aż będą dwa piknięcia. Naciskanie, trzymanie przycisku power nie daje zupełnie nic. Pikniecie ma miejsce w momencie włożenia kabla zasilającego po ówczesnym jego wyjęciu. Poniżej link do video, który obrazuje co się dzieje po włożeniu kabla zasilającego. https://megawrzuta.pl/download/39800b9f659266134785aa7b49f0fb0e.html Edytowane 2 kwietnia 2022 przez mcraczek Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 2 kwietnia 2022 Opublikowano 2 kwietnia 2022 Po opisie może być że przywrócili prąd ale zmienili fazy, sprawdzałeś w innym pomieszczeniu na innej fazie pod innym gniazdkiem? Cytuj
mcraczek 3 Opublikowano 2 kwietnia 2022 Opublikowano 2 kwietnia 2022 17 minut temu, Figuś napisał: Po opisie może być że przywrócili prąd ale zmienili fazy, sprawdzałeś w innym pomieszczeniu na innej fazie pod innym gniazdkiem? Sprawdziłem na 3 gniazdkach w innych pomieszczeniach. 3 piknięcia i brak innych reakcji... Cytuj
_Red_ 12 020 Opublikowano 2 kwietnia 2022 Opublikowano 2 kwietnia 2022 Ostatnio jak miałem kompletny blackout na dzielni, rozpoczęty wyłączaniem prądu co kilka minut, to konsola dostała po dupie parę razy w ten sposób. Odpala się, działa, odbudowała bazę itp. W necie jest trochę zgłoszeń o "three beeps" np. https://www.reddit.com/r/PS5/comments/jwl5fu/3_beeps_not_turning_on/ i brzmiało to faktycznie jak wciskanie ejectu przy braku płyty, no ale Twój filmik pokazuje co innego. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 2 kwietnia 2022 Opublikowano 2 kwietnia 2022 Serwis w takim razie, innego wyjście nie widzę Miałem podobny przypadek, z tym że u mnie nie było żadnej reakcji na wszystkie działania. Cytuj
mcraczek 3 Opublikowano 2 kwietnia 2022 Opublikowano 2 kwietnia 2022 Teraz, Figuś napisał: Serwis w takim razie, innego wyjście nie widzę Miałem podobny przypadek, z tym że u mnie nie było żadnej reakcji na wszystkie działania. Do jakiego serwisu mogę się udać? Mogę prosić o jakąś rekomendację? Cytuj
krzysiek923 1 658 Opublikowano 2 kwietnia 2022 Opublikowano 2 kwietnia 2022 Bardzo możliwe, że padł dysk SSD, bo one podobno są bardzo wrażliwe na takie sytuacje (nagły brak prądu, jakieś przepięcia)... Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 2 kwietnia 2022 Opublikowano 2 kwietnia 2022 13 minut temu, mcraczek napisał: Do jakiego serwisu mogę się udać? Mogę prosić o jakąś rekomendację? jak masz gwarancję, to dzwoń do sony niech zabierają ewentualnie reklamuj przez sklep w którym kupiłeś Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi