mitra 1 787 Opublikowano 8 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 U mnie jak odpalam konsolę z płytą w środku to prawie jak prosiak, ale jak już zweryfikuje płytę to cicha jak w bym był w trumnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Symeon_88 39 Opublikowano 9 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 Czy komuś również zamula PS store i kafelek z PS plus? Cytuj Odnośnik do komentarza
Elemelek 0 Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Hey, dziś jeden koleś sprzedaje swoje PS5 w grupie na Facebook, i okazuje się,że na tym czarnym plastiku który się tak łatwo rysuje, jest folia ochronna, sam jestem zdziwiony, szkoda,że nie można tutaj wstawić fotek, bo bym pokazał... Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Folia była na niektórych egzemplarzach z tego co pamiętam, normalnie jej tam nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Elemelek 0 Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 2 godziny temu, Square napisał: Folia była na niektórych egzemplarzach z tego co pamiętam, normalnie jej tam nie ma. Ja też mam folię, trzeba dobrze się przyjrzeć z latarką najlepiej, mam wersję Chasis B... Cytuj Odnośnik do komentarza
petergt88 0 Opublikowano 20 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 (edytowane) niestety PlayStation 5 (w wersji bieżącej) ma plastiki (i ich spasowanie) średniej jakości. Konsola strzela w czasie nagrzewania się i stygnięcia konsoli. Dodatkowo plastik paneli bocznych skrzypi/trzeszczy, kiedy się po prostu dotknie. Porównałem to nawet z moją PS2 (wersja pierwotna), która także miała strzelający w dotyku plastiku, ale w czasie użytkowania plastiki nie strzelały, bo i raczej temperatury były niższe i inna była konstrukcja. Edytowane 20 Marca 2023 przez petergt88 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jaworq 11 Opublikowano 28 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2023 Moja PS5 wpada w wibracje gdy płyta rozkręca się do najwyższych obrotów i musiałem zastosować taki oto quick fix Janusza xD Boli gdy patrzę więc nie patrzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hector_187 1 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Cześć, zastanawiam się czy to artefakty graficzne. Te migotające (cienie?) pojawiają się tylko, kiedy w grze jest noc. Najlepiej widać to właśnie przy ruchu kamery, czasem podczas jazdy. Z Cyberpunkiem (podobnie jak z Ghost of Tsushima) spędziłem prawie 100 godzin i dopiero teraz to zauważyłem. Wydaje mi się, że wcześniej w ogóle tego nie było. Waszym zdaniem wygląda to na artefakty graficzne, czy ta gra po prostu tak ma? Pewne dziwne anomalie zauważyłem też w Ghost of Tsushima, jednak widać to najlepiej na żywo. Na nagraniu jest praktycznie niewidoczne, ale znalazłem film kogoś innego z identycznym problemem, tyle że w TLOU. Poniżej zamieszczam filmy: https://youtube.com/shorts/wzYKhHZT8EI?feature=share Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 6 godzin temu, Hector_187 napisał: Cześć, zastanawiam się czy to artefakty graficzne. Te migotające (cienie?) pojawiają się tylko, kiedy w grze jest noc. Najlepiej widać to właśnie przy ruchu kamery, czasem podczas jazdy. Z Cyberpunkiem (podobnie jak z Ghost of Tsushima) spędziłem prawie 100 godzin i dopiero teraz to zauważyłem. Wydaje mi się, że wcześniej w ogóle tego nie było. Waszym zdaniem wygląda to na artefakty graficzne, czy ta gra po prostu tak ma? Pewne dziwne anomalie zauważyłem też w Ghost of Tsushima, jednak widać to najlepiej na żywo. Na nagraniu jest praktycznie niewidoczne, ale znalazłem film kogoś innego z identycznym problemem, tyle że w TLOU. Poniżej zamieszczam filmy: https://youtube.com/shorts/wzYKhHZT8EI?feature=share to wina FSR dodanego w którymś patchu Cytuj Odnośnik do komentarza
Hector_187 1 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 27 minut temu, Figuś napisał: to wina FSR dodanego w którymś patchu Masz na myśli Cyberpunk czy ducha cuszimy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Cyberpunka, w tym drugim liku masz Last of Us part 2 i w tym raczej nie widziałbym problemy ze wsteczną Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 374 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Jeżeli w kilku grach to zaraz serwis. Ja tak miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hector_187 1 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 31 minut temu, Figuś napisał: Cyberpunka, w tym drugim liku masz Last of Us part 2 i w tym raczej nie widziałbym problemy ze wsteczną Chyba źle mnie zrozumiałeś. To co widać na tym filmie z TLOU 2 mam u siebie, tyle że w Ghost of Tsushima. Spróbuję w wolnej chwili nagrać jakiś sensowny film bezpośrednio z tej gry, ale najlepiej widać to na żywo. Bardzo rzuca się w oczy, na nagraniu praktycznie tego nie widać. 29 minut temu, Donatello1991 napisał: Jeżeli w kilku grach to zaraz serwis. Ja tak miałem. Wyglądało to u Ciebie podobnie jak filmach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hector_187 1 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 W dniu 12.04.2023 o 21:08, Figuś napisał: Cyberpunka, w tym drugim liku masz Last of Us part 2 i w tym raczej nie widziałbym problemy ze wsteczną W dniu 12.04.2023 o 21:13, Donatello1991 napisał: Jeżeli w kilku grach to zaraz serwis. Ja tak miałem. Tak to wygląda w Ghost of Tsushima. Nagrałem telefonem, bo nagranie bezpośrednio przez PlayStation tak tego nie oddaje. https://youtu.be/VZCKB3dYpJ0 https://youtu.be/f7sowBvHMyU Kilka filmów z innych gier. Jak mówicie, gwarancja czy to te gry są tak spaprane? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Reklamuj konsolę Cytuj Odnośnik do komentarza
Hector_187 1 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 5 minut temu, Figuś napisał: Reklamuj konsolę Mam ją pół roku, a więc jest jeszcze na gwarancji producenta. Reklamować bezpośrednio u niego, czy lepiej przez sklep? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 jak wolisz, ja reklamowałem bezpośrednio u sony i była zabawa z drukowaniem etykiet i łapaniem się z kurierem przez sklep wygodniej ale termin się trochę wydłuży prawdopodobnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Hector_187 1 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) 9 minut temu, Figuś napisał: jak wolisz, ja reklamowałem bezpośrednio u sony i była zabawa z drukowaniem etykiet i łapaniem się z kurierem przez sklep wygodniej ale termin się trochę wydłuży prawdopodobnie Czyli nie tylko mnie przytrafiła się taka niemiła niespodzianka. Można wiedzieć, jak długo czekałeś na konsolę? Naprawili Ci ją czy dostałeś nową? PS Co do Wiedźmina 3 mam jeszcze wątpliwości, bo jak patrzę na YouTube dużo ludzi ma problemy z tą next genową łatką. Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez Hector_187 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 u mnie to było zupełnie co innego, po prostu wróciłem po robocie do domu konsola nie chciała się uruchomić Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 W dniu 12.04.2023 o 13:35, Hector_187 napisał: https://youtube.com/shorts/wzYKhHZT8EI?feature=share W tym TLOU2 chodzi o to, że ta roślinność pulsuje przy ruchu kamerą? To wygląda na urodę TV LCD, który tak procesuje obraz, czyli ghosting. Dyskutowaliśmy o tym w temacie o telewizorach: Dodatkowo artefakty typu jakieś śnieżenie to miałem na skopanym kablu HDMI. Sprawdź wpierw te rzeczy, zanim wyślesz konsolę. Oczywiście nie jest wykluczone, że usmazylo się coś w układzie graficznym i masz artefakty, ale filmik trochę co innego moim zdaniem pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hector_187 1 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 3 minuty temu, _Red_ napisał: W tym TLOU2 chodzi o to, że tak cienie pulsują przy ruchu kamerą? To wygląda na urodę TV LCD, który tak procesuje obraz. Dyskutowaliśmy o tym w temacie o telewizorach, znajdę linka to wyedytuje. Dodatkowo artefakty typu jakieś śnieżenie to miałem na skopanym kablu HDMI. Sprawdź wpierw te rzeczy. Tak jest, mam tak w Ghost of Tsushima. Z tym że na nie mam LCD, tylko LG OLED B1 z 2021 roku i zaczęło mi się tak robić od niedawna. Co do kabla HDMI, naturalnie go zmieniłem, ba - nawet podłączyłem konsole do drugiego portu HDMI. Dalej było to samo. Stąd właśnie moje obawy, że to z konsolą jest coś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 No to jak na oledzie to dziwne, bo te LG mają wyłączone wszystkie sztuczne wspomagacze gier i mają super szybkie odświeżanie, bez efektu pulsowania ciemnych tekstur, gałęzi i innych liści. Przynajmniej od czasu przesiadki z LCD już tego więcej nie widziałem. Jeszcze na upartego sprawdzilbym konsolę na innym TV albo na monitorze, może jakiś update TV coś namieszał. No ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hector_187 1 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) 11 godzin temu, _Red_ napisał: No to jak na oledzie to dziwne, bo te LG mają wyłączone wszystkie sztuczne wspomagacze gier i mają super szybkie odświeżanie, bez efektu pulsowania ciemnych tekstur, gałęzi i innych liści. Przynajmniej od czasu przesiadki z LCD już tego więcej nie widziałem. Jeszcze na upartego sprawdzilbym konsolę na innym TV albo na monitorze, może jakiś update TV coś namieszał. No ciekawe. Mi też przyszło do głowy, że to może kwestia jakiejś aktualizacji TV, ale nie. Resetowałem go do ustawień fabrycznych i problem nie ustąpił. I teraz jestem w kropce. Nie wiem, co robić z konsolą. Da się jakoś cofnąć te aktualizację? Edytowane 14 Kwietnia 2023 przez Hector_187 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hector_187 1 Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Kolejna porcja filmów. Zanim pochopnie wyślę konsolę na gwarancję, sprawdzam wszystkie gry jakie mi tylko przyjdą do głowy. Patrząc na przykład mafii remake chyba nie ma już się nad czym zastanawiać, chociaż to gra ze wstecznej kompatybilności. https://youtu.be/GJV8XvNQFGc https://youtu.be/dWSEoNEddF8 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 W tym pierwszym widzę, jak czasem mrugnie jakaś tekstura na ekranie. Można to spróbować podciągnąć pod błędy kompatybilności wstecznej: https://www.reddit.com/r/MafiaTheGame/comments/t21lfc/is_mafia_definitive_edition_worth_it_on_ps5_back/ Glitchy u siebie nie kojarzę, ale grałem raczej na PS4 na premierę, nie odpalałem w trybie wstecznym na PS5, ale mogę to sprawdzić z ciekawości. W drugim nie widzę nic - chodzi o to, że migocze obraz za siatką/kratą? To chyba... normalne. No ogólnie dziwna sprawa, bo serwis może wszystko uznać za jakieś glitche w grach, ale dla świętego spokoju możesz złożyć reklamację podając jako powód "artefakty graficzne występujące w losowych momentach w grach, sugerujące uszkodzenie elektroniki w konsoli, a nie wynikające z błędów w samej grze", czy coś. edit pograłem w mafię 1 na PS5 i nie doświadczyłem żadnych problemów z wyskakującymi błędami, wiec może faktycznie masz coś uwalone w konsoli Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi