vip77 237 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 Odpiąć dysk na troszkę dłużej, dwa, trzy dni i zobaczyć jak działa bez tego, to chyba najprostsze rozwiązanie. Zostaw tak samo na noc w trybie uśpienia. Cytuj
moski81 1 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 Panowie coś mam chyba z dyskiem zewnętrznym/kieszenią. Na noc w stanie spoczynku konsole zostawiłem zeby pad się podladowal. Rano widzę ze konsola wyłączona,nie włączyła się z pada ano tez z guzika na konsoli. Poruszałem wtyczka zasilania i konsola odpaliła,ale znowu z komunikatami o nie poprawnym wyłączeniu i problemem z dyskiem USB. Pany co się dzieje konsola pada,chyba nie,c’nie? Stawiałbym na kieszeń/dysk właśnie. Spotkał się ktoś czymś podobnym?Ja rozumiem że każdy użytkuje sprzęt na swój sposób jeśli producent daje taką możliwość.Ale żeby konsole w trybie spoczynku zostawiać tylko po to aby pada naładować?? Przecież tego pada to można ładowarka do telefonu naładować, powerbankiem... Po co męczyć sprzęt Dlaczego męczyć zapytasz? To przyłóż ucho do konsoli jak jest trybie spoczynku Usłyszysz Wysłane z mojego Pixel 7 Pro przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj
Masamune 152 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 1 hour ago, moski81 said: Ja rozumiem że każdy użytkuje sprzęt na swój sposób jeśli producent daje taką możliwość. Ale żeby konsole w trybie spoczynku zostawiać tylko po to aby pada naładować?? Przecież tego pada to można ładowarka do telefonu naładować, powerbankiem... Po co męczyć sprzęt Dlaczego męczyć zapytasz? To przyłóż ucho do konsoli jak jest trybie spoczynku Usłyszysz Wysłane z mojego Pixel 7 Pro przy użyciu Tapatalka Ładowanie pada ładowarką od telefonu może uszkodzić pada, a konkretnie jego baterię. Kiedyś tak załatwiłem DS4. Cytuj
Wredny 9 553 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 Dlatego kupuje się stację dokującą do padów i tyle. Nigdy nie kumałem tych wszystkich "usypiań" itp - jak kończę granie to sprzęt wyłączam, od zawsze. 1 3 Cytuj
kiseki 765 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 Zawsze pada można ładować jakąś starą ładowarką z niskim natężeniem. Niekoniecznie podłączać go do ładowarki 120W od nowego smartphona Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 Ładuję od wielu lat różne pady ładowarkami do telefonów i nigdy nie miałem żadnego problemu. Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 40 minut temu, Wredny napisał: Nigdy nie kumałem tych wszystkich "usypiań" itp - jak kończę granie to sprzęt wyłączam, od zawsze. Przy uśpieniu można szybko wznowić grę tam gdzie się skończyło, automatycznie aktualizują się gry, no sprawie i wygodnie. Cytuj
Wredny 9 553 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 Aż tak mi się nie spieszy, no ale ja rzadko kiedy grywam tylko w jeden tytuł, a odpalając konsolę najpierw i tak wędruję na YouTube, żeby coś obejrzeć do kolacji itp, więc co ma się aktualizować to się ściągnie w tym czasie. Yebać taką wygodę, jeśli jej konsekwencją mogą być problemy ze sprzętem. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 Jakie problemy? Chuja się stanie, nawet jak prąd ci będzie wywalać często. Jedyne ryzyko to może jak podczas aktualizacji FW ci wyjebie korki, a na to ryzyko jest raczej takie samo czy zostawisz konsole w trybie czuwania czy wyłączysz. Cytuj
moski81 1 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 Sprzęt cały czas pracuje w trybie czuwania. Płyta główna zasilacz wentylator Więc nie pierd... głupot że ciągle używanie tego trybu nie ma wpływu na żywotność sprzętu.Wysłane z mojego Pixel 7 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj
WisnieR 2 733 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 Weź skorzystaj z tego Pixela 7 PRO i się doedukuj co tam pracuje w tym trybie, a co nie zanim komuś wygarniesz, że (pipi)i głupoty. Cytuj
moski81 1 Opublikowano 1 lipca 2023 Opublikowano 1 lipca 2023 Może z tym wentylatorem to przesadziłem ale fakt jest taki że system jest podtrzymywany. Co za tym idzie procesor pracuje zasilacz pracuje.Jeśli będziesz tego trybu używał na okrągło to trzeba się liczyć z krótszą żywotnością sprzętu. Wysłane z mojego Pixel 7 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj
jonson2712 0 Opublikowano 19 lipca 2023 Opublikowano 19 lipca 2023 Mam problem z moim plejakiem. Otóż zainstalowałem gierkę i nie chce się do niej pobrać aktualizacja ,to znaczy zaczyna się pobieranie, po czym po ściągnięciu około 100-150 MB danych pobieranie się zatrzymuje, co więcej taki sam problem dotyczy gier które już były wcześniej zainstalowane. Dodam że po przywróceniu ustawień fabrycznych nic się nie zmieniło. Proszę o pomoc. Cytuj
Przemas10pl 17 Opublikowano 20 lipca 2023 Opublikowano 20 lipca 2023 Zapytam tylko z ciekawości, dzieje się na WiFi czy na kablu też? Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 24 lipca 2023 Opublikowano 24 lipca 2023 Moja konsola coraz bardziej dźwiga mi ciśnienie. Czesto dość jest tak, ze program sobie jakoś czas,wyłącze konsole,a na drugi dzień czy nawet za jakiś czas rzędu pare godz konsola się nie chce włączyć ani z pada,ani z guzika. Muszę wypiąć kabel zasilający i wpiąć ponownie by odpaliła. Trwa to może z miesiąc, w ostatnich dniach zdarza jej się podczas grania wyłączyć sama z siebie. Wtedy tez by uruchomić muszę wypiąć i wpiąć kabel zasilania,a po odpaleniu odbudowa bazy danych. Mam wedle karty zakupu jeszcze 2 miesiące z hakiem gwarancji. A sama konsole odkupiłem od chłopa właśnie te niecałe dwa lata temu. Pany co sądzicie dawać na gwarancje do media czy przez stronę Sony,fakt ze konsole odkupiłem od chłopa a mam w PDF kartę zakupu może być problemem? Albo ja sprzedac w huiom i kupić np pro jak wyjdzie. Szkoda mi ps plus premium bo miech temu na rok przedłużyłem. No wkurwiam się nie powiem. To chyba pierwszy x360 mi przerobiony dłużej służył nim wyrzygal czerwonego ringa Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 24 lipca 2023 Opublikowano 24 lipca 2023 A reinstalację FW próbowałeś? Gwarancja Sony jest na 12 miesięcy. Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 24 lipca 2023 Opublikowano 24 lipca 2023 (edytowane) 36 minut temu, Square napisał: A reinstalację FW próbowałeś? Gwarancja Sony jest na 12 miesięcy. Yyyy a jak się to robi? Jak się dowiem jak zrobić reinstalacja FW to zrobię i jeśli to nie pomoże to na gwarancje oddam do Media Marktu. Może być jakiś problem z racji ze mam kartę zakupu w PDF i ze konsole odkupiłem od osoby prywatnej? Edytowane 24 lipca 2023 przez Szajka Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 24 lipca 2023 Opublikowano 24 lipca 2023 Ze strony PS musisz ściągnąć pełny FW i wrzucić go na USB. Na konsoli gdzieś w ustawieniach Inicjalizacji wchodzisz, albo od razu z Safe Mode czyli przy wyłączonej konsoli przytrzymujesz power przez kilka sekund (dwa piknięcia). Powinien wystarczyć dowód zakupu, ale ja u sprzedawcy nigdy nic nie reklamowałem także niech ktoś inny się wypowie. 23 minuty temu, Szajka napisał: Yyyy a jak się to robi? Tu masz instrukcje i link do pliku https://www.playstation.com/pl-pl/support/hardware/ps5/system-software/#reinstall 1 Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 24 lipca 2023 Opublikowano 24 lipca 2023 A czy dysk dodatkowy wypinać czy może zostać w środku? Z czym się tez wiąże zainstalowanie od nowa FW ? Raczej pewnie wsio do chmury przerzucić należy Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 24 lipca 2023 Opublikowano 24 lipca 2023 Wszystko co masz na wbudowanym dysku PS5 zniknie. Jak masz dodatkowy dysk to najlepiej go odłączyć, podepniesz po resecie i będzie śmigać chyba. Sejwy najlepiej do Chmury jak masz Plusa. Można też zrobić backup profilu i sejwów na USB jak chcesz. Cytuj
hajduo 2 Opublikowano 24 lipca 2023 Opublikowano 24 lipca 2023 Panowie, moja konsola wyłącza się i nie odpala dopóki nie wyciągnę i włożę ponownie kabla od zasilania, z początku wydawało mi się, że się przegrzewa, ale wyczyściłem ja i nic. Jakieś pomysły ? Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 24 lipca 2023 Opublikowano 24 lipca 2023 42 minuty temu, hajduo napisał: Panowie, moja konsola wyłącza się i nie odpala dopóki nie wyciągnę i włożę ponownie kabla od zasilania, z początku wydawało mi się, że się przegrzewa, ale wyczyściłem ja i nic. Jakieś pomysły ? Od jakiegoś czasu mam ten sam problem Cytuj
Masamune 152 Opublikowano 25 lipca 2023 Opublikowano 25 lipca 2023 Jestem w szoku od ilości PS5 z usterkami, gdyby nie ten wątek i kanał Wielki Elektronik, żylbym w tej bańce myśląc, że Sony kolejny raz stworzyło sprzęt nie do zajechania. Ale odpukać, ja takie szczęście mam od czasów PS One, nigdy nie padł mi laser w konsoli, PS3 - PS5 też bezproblemowo. Za to jak kupiłem XOne S, konsola od nowości miała coś skopane z niedziałającym trybem czuwania. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 25 lipca 2023 Opublikowano 25 lipca 2023 Z każdym sprzętem tak jest. 1 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 25 lipca 2023 Opublikowano 25 lipca 2023 Ps4 działa mi bezproblemowo od premiery a ps5 to już czwartą mam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi