baku90 0 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia Witam, moja 4 dniowa konsola dostała dzisiaj pierwszą płytkę, spider-man 2018, płyta używana w idealnym stanie. Podczas instalacji wywalilo mi kilka błędów systemu, które mogłem przeklinać i gierka finalnie się zainstalowała, pobawiłem się 30 minut i wyłączyłem sprzęt z płytą w środku. Odpalam konsole dosłownie przed chwilą i napęd zaczął dosłownie wyć, dzieje się tak po każdym resecie konsoli, wyjęciu i włożeniu płyty na nowo czy po odpaleniu gry. W linku załączam filmik z owym zjawiskiem, przy instalacji napędu nie było w ogóle słychać. Proszę o poradę, bo lekko jestem spanikowany https://youtu.be/iO0vDL3RW14?si=fQRUOgQuzJs3lFjp Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 26 sierpnia Opublikowano 26 sierpnia (edytowane) W dniu 21.08.2024 o 23:19, baku90 napisał(a): Witam, moja 4 dniowa konsola dostała dzisiaj pierwszą płytkę, spider-man 2018, płyta używana w idealnym stanie. Podczas instalacji wywalilo mi kilka błędów systemu, które mogłem przeklinać i gierka finalnie się zainstalowała, pobawiłem się 30 minut i wyłączyłem sprzęt z płytą w środku. Odpalam konsole dosłownie przed chwilą i napęd zaczął dosłownie wyć, dzieje się tak po każdym resecie konsoli, wyjęciu i włożeniu płyty na nowo czy po odpaleniu gry. W linku załączam filmik z owym zjawiskiem, przy instalacji napędu nie było w ogóle słychać. Proszę o poradę, bo lekko jestem spanikowany https://youtu.be/iO0vDL3RW14?si=fQRUOgQuzJs3lFjp Ciężko powiedzieć. Mi zaczęła PS5 wyć, przy odpalaniu gier z płyt, ale jak odkurzyłem przez te specjalne otwory i wyjąłem wiatrak do czyszczenia i jeszcze dokładniej odkurzyłem po jego zdjęciu, to po zamontowaniu wszystkiego jest teraz cichutka (mam 4 koty więc od czasu do czasu wymaga takich akcji). Teraz pytanie. Czy czterodniowa używana jest u Ciebie czy nówka ze sklepu? Jeśli nówka to oddaj albo niech wymienia na inny egzemplarz. Ja od początku posiadania konsoli nigdy się nie spotkałem z błędami podczas instalacji czy to gier z PS4/5. Edytowane 26 sierpnia przez mitra Cytuj
Plackus 439 Opublikowano 4 października Opublikowano 4 października (edytowane) Dzisiaj moje ps5 dopadła chyba starość. Wywala mi artefakty i skaczący/ migoczący ekran-(sprawdzane w kilku grach). Reset nie pomaga zmiana tv i kabla też nic. Więc chyba padło GPU Wersja premierowa. Zaraz 4 latka i chyba do piachu. A tu za rogiem silent hill 2 i metaphor ;( Ktoś coś takiego naprawiał w jakimś serwisie? Edytowane 4 października przez Plackus 2 Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 19 listopada Opublikowano 19 listopada W Sony to jednak cwane bestie pracują. Jak nie sprzedają drogo konsol bez napędu to jeszcze starsze modele wyposażają w chujowe podzespoły. Po dwóch latach i 10 dniach szlag trafił laser Bluray. Płyty dvd czyta bez problemu ale Bluray już nie. Ani gier ani filmów. Wczoraj chciałem sprawdzić jedna gierkę i dupa. Konsola nie potrafi odczytać dysku. Czyszczenie pamięci podręcznej i odbudowa bazy danych nic nie daje. Twardego resetu nie mogę zrobić bo nie mam plusa żeby savey zgrać w chmure ani pojemnego USB na kopię zapasową. Gnoje zawszone. Ledwo gwarancja minie i sprzęt szlag trafia. 1 3 Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 19 listopada Opublikowano 19 listopada Przeczuwam ze tak to dzisiaj wlasnie sie dzieje z kazdy sprzetem. Najlepszym przykladem sa tutaj telefony. Wiekszosc pada zaraz po gwarancji. A ten nowy Flip od Samsunga to w ogole jest pomylka. Moj grubas premierowy na szczescie wylamuje sie z tego schematu. Nie ma takiej opcji abym rozstal sie z nim w najblizszym czasie 1 Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 19 listopada Opublikowano 19 listopada Na domiar złego od kilku dni pad zaczyna odstawiać klasyczną maniane z lewą gałką serio mam już dość tej firmy. W dupę niech se wsadza prosiaka. Ukręcają rynek fizycznych nośników żeby dyktować ceny cyfrowych odpowiedników. I kto im zabroni windować ceny? Najpierw pozbawiają ludzi darmowego grania online, a teraz kroją napędy w konsolach. Kurwa żeby tylko Sony było takie chciwe ale to już wszędzie tak jest. Jutub sra minutowymi reklamami co kilka sekund, a lewakom niepodobają się chińskie bajki i śpiewają o cenzurze. Ten świat serio jest coraz głupszy. 5 Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 20 listopada Opublikowano 20 listopada To juz nie my dyktujemy warunki a kolejne pokolenia. My staruchy mozemy sie jedynie temu przygladac Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada Kurde, nie chcę zapeszać ale może się naprawiło bo dziś nie wywaliło mi błędu i ściąga gierkę na dysk. Wczoraj zrobiłem soft reset i może to to. No zobaczymy w każdym razie jak będzie z innymi grami. Wziąłem plusa na miesiąc i robię backup na chmurę i w razie czego będzie full reset. No kurde, dobrze by było żeby laser był ok bo na święta to przeważnie bojler szlag trafia czy coś Cytuj
Grześ 411 Opublikowano 8 grudnia Opublikowano 8 grudnia Od momentu zakupu Slim bardzo mi się grzeje od tyłu przy zasilaczu. Grzeje się do tego stopnia, że wręcz parzy przy dotknięciu ręką, a gdy podłączam pendrive celem zrzucenia czegoś to po kilku sekundach sam pendrive jest tak nagrzany, że nie można go dotknąć palcami. Zaczyna się nagrzewać od razu po włączeniu i nie trzeba nawet włączać gry, żeby się to działo, natomiast po drugiej stronie konsola jest chłodna. Czy to normalne czy powinienem ją reklamować? Cytuj
Czoperrr 5 239 Opublikowano 8 grudnia Opublikowano 8 grudnia 17 minutes ago, Grześ said: Od momentu zakupu Slim bardzo mi się grzeje od tyłu przy zasilaczu. Grzeje się do tego stopnia, że wręcz parzy przy dotknięciu ręką, a gdy podłączam pendrive celem zrzucenia czegoś to po kilku sekundach sam pendrive jest tak nagrzany, że nie można go dotknąć palcami. Zaczyna się nagrzewać od razu po włączeniu i nie trzeba nawet włączać gry, żeby się to działo, natomiast po drugiej stronie konsola jest chłodna. Czy to normalne czy powinienem ją reklamować? To nie jest normalne. Mam slim, co prawda od tygodnia, ale jest cała chłodna nawet po kilkugodzinnej sesji. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi