Skocz do zawartości

Awaryjność PS5

triboy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ten film z dymiącym xboksem wyglądał abstrakcyjnie dla laika, tutaj chyba można uwierzyć, że po prostu padł dysk

Opublikowano (edytowane)

Jak tak sobie przeglądam różne grupy to widzę że trochę osób ma problem z tym że gra po wyjęciu z napędu potrafi się sama odinstalować. Z tego co można wyczytać to lepiej wyciągać płytę "ręcznie" przez przycisk na obudowie konsoli, jak wyjmiemy płytę za pomocą opcji "wysuń" w dasbordzie to może się niechcący sama usunąć. Pewnie pierwszy patch to załata no ale jeszcze go nie ma.

Edytowane przez Ryo-San
Opublikowano (edytowane)

Niezły pajac z tego kitajca, a jeszcze pomyśleć, że ma półtora miliona subów i tacy ludzie oglądają tego debila :reggie:

Edytowane przez Faka
Opublikowano
1 minutę temu, Faka napisał:

Niezły pajac z tego kitajca, a jeszcze pomyśleć, że ma półtora miliona subów i tacy ludzie oglądają tego debila :reggie:

Takie rzeczy dobrze się sprzedają, zwróci mu się kilkukrotnie. Szkoda tylko sztuki, którą mógłby cieszyć się ktoś inny.

Opublikowano

Najlepiej to by mu się sprzedała jego rozyebana morda. 

No sztuki szkoda, zwłaszcza w tych covidowych czasach, gdzie teraz takich konsol jest jak na lekarstwo. 

• Plusik 1
Opublikowano

Czy ma ktoś problem z uzyskaniem 4K HDR? Mam tv LG OLED CX, testowałem na dwóch różnych kablach (pudełkowy + kupiłem wcześniej ultraHDMI). Pod PS4 żadnych problemów nie miałem, a tutaj jedynie wybór pomiędzy 4K bez HDR lub FHD z HDR. Czytałem, że na tv Sony pomaga włączenie funkcji „Enhanced HDMI”, LG niestety tego nie ma. Oczywiście sprawdzane różne porty, wszystkie w standardzie 2.1, konsola podpięta bezpośrednio pod tv

Opublikowano
11 minut temu, Revv napisał:

Czy ma ktoś problem z uzyskaniem 4K HDR? Mam tv LG OLED CX, testowałem na dwóch różnych kablach (pudełkowy + kupiłem wcześniej ultraHDMI). Pod PS4 żadnych problemów nie miałem, a tutaj jedynie wybór pomiędzy 4K bez HDR lub FHD z HDR. Czytałem, że na tv Sony pomaga włączenie funkcji „Enhanced HDMI”, LG niestety tego nie ma. Oczywiście sprawdzane różne porty, wszystkie w standardzie 2.1, konsola podpięta bezpośrednio pod tv

Włącz HDMI ULTRA HD Deep Colour w opcjach dla tego portu pod który podłączyłeś konsolę. Wejdź w główne opcje, w zakładce Obraz masz dodatkowe ustawienia. Powinno pomóc. 

Opublikowano

Sprawdzałem na samym początku - przy tej opcji całkowicie wyrzuca obraz z informacją o braku sygnału. Żeby uruchomić konsolę musiałem to wyłączyć 

Opublikowano
Włącz HDMI ULTRA HD Deep Colour w opcjach dla tego portu pod który podłączyłeś konsolę. Wejdź w główne opcje, w zakładce Obraz masz dodatkowe ustawienia. Powinno pomóc. 

TV powinien sam mu automatycznie to wykryć i ustawić, przynajmniej ja tak miałem w przypadku XSX.
Opublikowano
2 minuty temu, Revv napisał:

Sprawdzałem na samym początku - przy tej opcji całkowicie wyrzuca obraz z informacją o braku sygnału. Żeby uruchomić konsolę musiałem to wyłączyć 

Z wyłączoną tą opcją nie uzyskasz HDR'u w 4K bo to ogranicza przepustowość HDMI. 

2 minuty temu, Koleś88 napisał:

TV powinien sam mu automatycznie to wykryć i ustawić, przynajmniej ja tak miałem w przypadku XSX.

U mnie dopiero po 3 uruchomieniu samo wyświetliło komunikat ale wcześniej w opcjach konsoli włączyłem HDR (albo dałem na auto, nie pamiętam).

Opublikowano

No na xsx samo wykrywa i tak jak koledzy wyżej bez ultra HD deep colour nie będzie hdr i 4k... Spróbuj wpierw wymusić wszystko w opcjach ps5 i sprawdź czy Twój tv dobrze wykrywa jako odbiornik 4k hdr. Może sprawdź też na innym porcie w tv masz 4 HDMI 2.1. 

Opublikowano

Miałem podobny problem, pisałem o tym w innym temacie. Sądziłem (jak się okazało słusznie), że nie jest to wina konsoli. Mianowicie jak podłączyłem ją do mojego soundbara (LG SK6F), a soundbar mam podłączony przez HDMI ARC z tv LG 55UK6750PLD, to miałem tylko obraz FHD, pokazywało mi, że tv nie obsługuje HDR. Podłączyłem więc konsolę bezpośrednio do tv i automatycznie włączyła się opcja HDMI ULTRA HD Deep Colour. Tak więc od tego czasu mam 4K i HDR.

Opublikowano

Ja mam problem z ładowaniem pada w trybie czuwania z przedniego portu USB. Po kilkunastu sekundach żółte diody wokół kontrolera gasną i rzeczywiście nic się nie dzieje.

Podłączyłem pada do jednego z tylnych portów i od razu zaczął się ładować. Gdy konsola jest włączona, przedni port działa jak złoto. Dziwne. :notbad:

Ma ktoś podobny problem?

• Plusik 1