Moldar 2 249 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 Śmiem wątpić.https://youtube.com/shorts/hf8dJpUwQh4 Cytuj
Bud 11 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 O ile moj egzemplarz dziala normalnie w trakcie pracy (lub zaglusza go podlaczony do niego projektor), tak po przejsciu w tryb uspienia caly czas slysze ja w tle i przy totalnej ciszy np. przed spaniem irytuje. Pierwszy raz zaczalem wylaczac konsole calkowicie i jest spokoj, aczkolwiek wkurza to. Nie wiem czy to u wszystkich tak. Cytuj
gnom 89 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 Serio... sluch mam dobry. Konsola stoi w pokoju dzienno-sypialnianym. Jest cisza na pewno nie ma zadnego piszczenia. Nawet ostatnio ogralem Ac valhalla ( bo jak nie w Moralesie to podobno tam mozna uslyszec) i nic. Nie ma zadnego piszczenia Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 Śmiem wątpić.https://youtube.com/shorts/hf8dJpUwQh4No dobra, zapomniałem, że każdy prosiak brzmi w sumie inaczej. U jednego jest odrzutowiec, u innego cała eskadra Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 @PiPoLiNiO Do trzech razy sztuka. Sprzedaj tę i kup następną. W koncu musisz trafic, prawda? 1 Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 [mention=65235]PiPoLiNiO[/mention] Do trzech razy sztuka. Sprzedaj tę i kup następną. W koncu musisz trafic, prawda?Problem w tym, że za tą już przepłaciłem. Więc ciężko o sensowną sprzedaż, a potem jeszcze polowanie na kolejną. Tak jak pisałem, liczyłem, że po 4-5 miesiącach ogarnęli temat. Cytuj
LiŚciu 1 329 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 Teraz, PiPoLiNiO napisał: 2 minuty temu, 20inchDT napisał: [mention=65235]PiPoLiNiO[/mention] Do trzech razy sztuka. Sprzedaj tę i kup następną. W koncu musisz trafic, prawda? Problem w tym, że za tą już przepłaciłem. Więc ciężko o sensowną sprzedaż, a potem jeszcze polowanie na kolejną. Tak jak pisałem, liczyłem, że po 4-5 miesiącach ogarnęli temat. W listopadzie chciałeś konsolke oyebac z zyskiem a pięc miesięcy później sam zapłaciłeś więcej niż standard cena? Karma is a bitch 4 Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 Nie do końca, sprzedałem w styczniu swoją i teraz za tyle samo kupiłem. Także nie jaraj się tak bardzo. Wszystko wina tych obsranym zestawów z (pipi) grami, inni muszą przepłacić, a Ty jak chcesz odkupić to jeszcze bardziej przepłacasz... 1 Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 Współczuję osobom, które trafiły te piszczące egzemplarze konsoli. Ja na swojej gram po nocach na słuchawkach przy śpiącym dziecku, żadnego piszczenia cewek nigdy nie słyszałem. Konsolę słychać tylko gdy się włącza, albo co jakieś 30 minut gdy sprawdza obecność płyty z grą w napędzie. Ogrywam obecnie Miles Moralesa, przy którym rzekomo mocno to słychać, ale u mnie to nie występuje Także odnosząc się do powyższych postów bez żadnego trollingu - nie wszystkie egzemplarze mają ten problem. Moja konsola od początku leży na boku, może to ma jakiś wpływ na głośność cewek? 1 Cytuj
Aegir79 5 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 3 godziny temu, Przemo napisał: Pada po skończonym graniu chować do woreczka, w którym był spakowany. I wszystko będzie dobrze. a konsole do kartonu Cytuj
Aegir79 5 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 1 godzinę temu, areka napisał: Konsolę mam od stycznia i żadnego dźwięku dobywającego się z niej nie usłyszałem. Zero. Ale może jestem starym (pipi)em i nie zwracam na takie bzdety uwagi. Jeżeli to dla Ciebie bzdety to może zamień się swoim egzemplarzem z kolegą PiPoLiNiO. Tobie to nie robi a kolega będzie zadowolony. Cytuj
wojtas011 542 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 Ale może być tak, że tutaj niektórzy nie słyszą tej częstotliwości. Ja np. słyszę jak alarmy wydają piszczacy dźwięk na parkingach a moja mama tego nie słyszy. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 Hahaha, dokładnie [mention=68774]Aegir79[/mention] . Jestem za. Moja wczoraj otwarta + 3 gry w folii, nawet dopłacę za święty spokój Ale może być tak, że tutaj niektórzy nie słyszą tej częstotliwości. Ja np. słyszę jak alarmy wydają piszczacy dźwięk na parkingach a moja mama tego nie słyszy.No właśnie o tym pisałem wcześniej, że może niektórzy mają szczęście nie słyszeć mimo iż hałas jest. Cytuj
Przemo 6 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 8 minut temu, Aegir79 napisał: a konsole do kartonu Konsole raz w tygodniu czyszczę i piano i białe skrzydła. A o pada trzeba dbać i to bez dyskusji. Jak się nie myje rąk przed graniem, nie chowa pada po skończonym graniu to prędzej czy później zacznie szwankować. A tak to można przedłużyć jego żywotność. Jak ktoś ma delikatne uszy to usłyszy wszystko i wszystko będzie mu przeszkadzało. Ja cewek nie słyszę . Chyba, że przystawię uszy do konsoli lub wsłucham się. Ale jak skupiam się na grze to w ogóle tego nie słyszę. Więc skoro mi to nie przeszkadza to gram. Jak ktoś grał na odrzutowcu PS4 to cieszył się grami, a nie tym że konsola wyje. Ta nie wyje więc ciągłe narzekanie jest irytujące. Dla mnie ta konsola jest ok i jakbym miał kupować drugi raz to wybieram PS5, bo tutaj będą gry, których konkurencja mieć nie będzie. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 Ty tak serio z tym czyszczeniem i myciem rąk? O fuck... Nie chciałoby mi się. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 Ooo. A może to ma jakiś związek z cewkami. W sumie zawsze na filmach występuje wersja z napędem. Aczkolwiek raczej reszta podzespołów jest identyczna. Z tego co widziałem, problemem są cewki i kondensatory od zasilania. W zasadzie tak jak w kompie, wystarczy je zalać i problem znika lub jest minimalny.A co do Twojej propozycji, to nie, dzięki. Jednak płyta to płyta Cytuj
Aegir79 5 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 6 minut temu, areka napisał: To mogę nagrać konsolę jak chcecie. W jakiej grze, w którym momencie? Nie ma problemu. Demon’s Souls tryb wydajności. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 12 godzin temu, LiŚciu napisał: Ma prawo. Pewnie też miał nadzieje że kolejna sztunia będzie bez dzwięku cewek. W mojej sztuce też je słychać jak wyłącze dzwiek i nic w domu nie działa. Jak gram normalnie czyli tv na 5-10 to nawet można powiedzieć że konsoli jakb nie było. Laptop głośniej chodzi. Natomiast jeśli są egzemplarzze które brzęczą i to słychać a przy ps4 sony pokazało że jest bublowe to faktycznie można się wkurwić. I to bardzo Ja paste wymieniałem w ps4 fat i próbowałem w ps4pro aż urwałem gniazdo zasilacza bo ten odkurzacz irytował. Inna sprawa że gdyby nie xbox i to forum to pewnie większość by na cewki nie zwróciła uwagi. Kupując swoj egz. w styczniu nic nie wiedziałem na temat cewek. Po prostu włączyłem konsole z samego rana i się zaczeło. Jak dobrze, że pozbyłem sie tego wraz z całym hajpem. Teraz tylko czekać na rewizje i jakieś fajne gry. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 Ok, w weekend ogarnę. Ale musisz nagrać całość od menu do gry. Wchodząc do gry startuje wentylator, a cewki dopiero później. Bez różnicy jaka gra. Nie wiem skąd to gadanie o Deamon's oraz spiderman. Ogólnie po prostu gra ma 60 fps to skwierczą głośniej, a jak ma 30 to ciszej. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 No nagraj konsole od momentu jak jest w dashboard aż do rozpoczęcia rozgrywki w grze. Niech już będą te Deamon's. Cytuj
Aegir79 5 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 W Deamon's słychać zmianę natężenia brzęczenia nawet podczas zmiany filtrów graficznych. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 5 minut temu, PiPoLiNiO napisał: Bez różnicy jaka gra. Otóż jak najbardziej gra ma znaczenie. W jednych nie słychać nic, w jednych trochę, a w innych bardziej. Cytuj
Aegir79 5 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 I podczas nagrywania obracaj kamerą w grze bo to też bardziej uwydatni różne natężenia tego dźwięku. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 Ma znaczenie głównie klatkarz. Jedynym wyjątkiem jest Wipeout gdzie prawie nic nie słychać. Reszta gier jakie włączyłem mają tak samo. Jedyna różnica w liczbie klatek. Cytuj
LiŚciu 1 329 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 Nagrałem filmik przed chwilą. Jak mówiłem cewki są brzęczące ale kompletnie nie wpływają na granie wg mnie. Na filmie nawet daje dzwięk na OFF żeby pokazać różnice. Głośnośc na 5/100 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi