Kmiot 13 664 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 No tak, rozumiem, ale nie może być tak, że mam zainstalowane tylko Astro Bota i Eldenika, a tam nadal 350 GB zajęte. Po prostu wygląda, jakby się tam dane kumulowały, a przy usuwaniu gier wcale nie zwalniały wcześniej zajętego miejsca. I tak się zebrało, gigabajt do gigabajta. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 to jakiś błąd musiał być, bo jeszcze mi się nie zdarzyło żeby po usunięciu czy przeniesieniu gier te dane nie zmniejszyły. Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 Że błąd, to pewne, problemem było to, że w żaden sposób nie dało się tego zlikwidować, ani ingerować w tę zawartość. Odinstalowywanie gier nic nie zmieniało, safemode i odbudowa bazy danych czy inne manewry robiły tylko różnicę kilku GB. Już rozważałem powrót do ustawień fabrycznych. Przeczytałem kilka wątków w sieci i jedyną metodą, która pomogła była metoda na brutala. Czyli konsola w stan uśpienia (nie wyłączona!) i odpięcie kabla zasilania. Potem pozwolić konsoli sprawdzić uszkodzenia, bo niepoprawnie wyłączyłem konsolę blabla. Pierwsza próba pomogła tylko częściowo. Usunęła około 20 GB i już byłem zrezygnowany, ale uznałem, że spróbuję jeszcze raz. I za drugim razem poszło z dysku ponad 300 GB. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 Jakbym wiedział dlaczego miałeś tam 350GB to bym napisał Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 Najlepsze, że jak czytałem tematy o takich przypadkach to były tam ancymonki z 400-480 GB zajętego miejsca xd Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 (edytowane) Ten oryginalny dysk w PS5 to chyba największy lol tej konsoli. Ale mały Japończyk wymyślił, że będzie sprzedawał oryginalną pamięć zewnętrzną za kilka stówek, więc nie liczyłbym na to, że w przyszłości pojawi się jakaś nowa wersja PS5 z dyskiem 2TB. Edytowane 25 lutego 2022 przez LukeSpidey Cytuj
Wredny 9 551 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 No trochę lipa z Royal PS4, gdzie miałem 1TB wewnętrznej i 2 TB zewnętrznej pamięci - 80 gierek i czułem się jak panisko, a teraz ledwo 8 mam i już tylko 98GB zostało. Chętnie dokupiłbym przynajmniej te 1TB, ale ceny kosmos. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 Serio gracie w tyle gier na raz że wam to potrzebne? Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 Oni kłamią, żeby Sony "zrobiło się głupio". Cytuj
Wredny 9 551 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 56 minut temu, mozi napisał: Serio gracie w tyle gier na raz że wam to potrzebne? Bardziej chodzi o to, by mieć to pod ręką, kiedy najdzie ochota. Wiele razy stawałem przed półką, patrzyłem na grzbiety moich pudełeczek, ale jak sobie pomyślałem, że trzeba najpierw coś usunąć, żeby zrobić miejsce, później instalować, pobierać patche itp to mi się odechciewało i odchodziłem zrezygnowany. 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 To może podłącz dysk zewnętrzny i w razie potrzeby przerzucisz w pięć minut co trzeba. Ja mam w tej chwili zainstalowane 10 gier i 121GB wolnego. Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 26 lutego 2022 Opublikowano 26 lutego 2022 12 godzin temu, mozi napisał: Serio gracie w tyle gier na raz że wam to potrzebne? Gram maksymalnie w 3 gry naraz i to zawsze z różnych gatunków, żeby mi się klawiszologia nie poyebała, ale tak jak pisze Wredny, warto mieć kilka gier na dysku gotowych do odpalenia jak najdzie ochota. W dzisiejszych czasach, gdzie moje łącze internetowe nie jest super szybkie, a łatki ważą po kilkanaście gigabajtów odechciewa się instalować nowe gry, bo do czasu aż będą gotowe do odpalenia to mi się już nie będzie chciało. 1 Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 26 lutego 2022 Opublikowano 26 lutego 2022 Rozumiem ale czasy są takie ze szybki net to i tak mus bo nowe gry zanim się skończy dostają po 10 patchy i to czasem jak pobieranie całej gry. Cytuj
Wredny 9 551 Opublikowano 26 lutego 2022 Opublikowano 26 lutego 2022 Ale gry już zainstalowane można na bieżąco aktualizować, a grać sobie w inne, również będące na dysku. Szybki net niezbyt pomaga, bo np na takim PlayStation większość czasu zajmuje jakieś "kopiowanie", a nie pobieranie samo w sobie. Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 26 lutego 2022 Opublikowano 26 lutego 2022 Patche ściągają się jak konsola jest w stanie spoczynku. No ale jeśli gra nie jest zainstalowana to lipa. Trzymaj sobie CoD: Warzone i zaczyna się problem. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 26 lutego 2022 Opublikowano 26 lutego 2022 Wredny, ale wiesz że przenośniaka z PS4 jak podepniesz pod PS5 to to PS5 będzie normalnie widziało te gry. Cytuj
Wredny 9 551 Opublikowano 26 lutego 2022 Opublikowano 26 lutego 2022 Tak, ale loadingi nie będą poprawione, a na wewnętrznym by się polepszyły (czasami oczywiście, zależy od gry). Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 26 lutego 2022 Opublikowano 26 lutego 2022 Z tego co pamiętam to różnica jest znikoma albo wcale jej nie ma. Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 26 lutego 2022 Opublikowano 26 lutego 2022 (edytowane) Gdzie jakis kostur znajde na poczatku? edit Hehe. Kuzwa już nie wiem gdzie posta pisalem. Mialo byc w Elden Ring Edytowane 28 lutego 2022 przez sajmon34 2 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 26 lutego 2022 Opublikowano 26 lutego 2022 5 minut temu, sajmon34 napisał: Gdzie jakis kostur znajde na poczatku? Odłącz Ps5 od prądu na 5min, po ponownym uruchomieniu powinien sie pojawić Ale tez zależy od RNG 1 Cytuj
Wredny 9 551 Opublikowano 28 lutego 2022 Opublikowano 28 lutego 2022 W dniu 26.02.2022 o 14:38, Wredny napisał: Tak, ale loadingi nie będą poprawione, a na wewnętrznym by się polepszyły (czasami oczywiście, zależy od gry). W dniu 26.02.2022 o 14:52, Square napisał: Z tego co pamiętam to różnica jest znikoma albo wcale jej nie ma. Jednak są różnice i to spore - na YT jest masa porównań, nawet w grach nie optymalizowanych pod obecna generację (Red Dead Redemption II, Anthem). Cytuj
k.qnik 0 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 Hej, nie wiem czy mieliście taki problem. Konsola samoczynnie przechodzi w stan uśpienia podczas grania (oczywiście wszystkie opcje dotyczące stanu uśpienia i oszczędzania energii są wyłączone), zrobiłam wszystkie możliwe resety, Pani na infolinii stwierdziła, że muszę oddać konsole do serwisu i tu pojawi się moje pytanie, konsola którą odsyłają ma inny numer seryjny, ale to pewnie nie oznacza, że to nowa konsola tylko jakaś inna naprawiona, czy można się jakoś dowiedzieć „co jej było”? Bo Sony przedłuża gwarancje tylko na 3 miesiące co jest śmieszne. Cytuj
donpontonio 0 Opublikowano 8 marca 2022 Opublikowano 8 marca 2022 Cześć Czy ktoś może pomoc w sprawie gwarancji na sprzęt - Konsola Playstation 5 udzielonej przez (Sony Interactive Entertaiment (oddział Polska sp. z o.o.)- W dniu 12.01.2022 zgłosiłem reklamację nowo zakupionego sprzętu - Konsoli Sony Playstation 5. Konsola została zakupiona nowa w dniu 5.01.2021. Otrzymałem od Sony Interactive Entertaiment Polska etykietę kuriera do wysłania konsoli do serwisu. Dnia 17.01 wysłałem konsolę do serwisu nadając poprzez etykietę którą otrzymałem od nich. Konsola dotarła do serwisu 25.01.2022. Według ich strony - czas oczekiwania na naprawę to 4-5 dni roboczych. Niestety okazało się to kłamstwem. Regularnie (codzennie od 1.02 piszę do nich maile, lub dzwonię na dostępną infolinię) - cały czas jestem oszukiwany odpowiedziami w stylu: Nie wiemy co się dzieje, czekamy na odpowiedź z centrum serwisowego, sprawą zajmuje administracja i tym podobne. Przez chwilę zasłaniali się odpowiedziami cytując swoje warunki gwarancji - Konsola zostanie naprawiona lub wymieniona w ciągu 21 dni od daty otrzymania do serwisu. Dziś mija 43 dzień od kiedy konsola jest u nich w serwsie i nadal otrzymuję od nich lakoniczne odpowiedzi w stylu: Nie wiemy co się dzieje, czekamy na odpowiedź z centrum serwisowego, sprawą zajmuje administracja i tym podobne. Oczywiście wszelką korespondencję mailową posiadam, mogę przesłać jako dowód. Oni posiadają również nagrane rozmowy telefoniczne. Czy ktoś ma jeszcze problemy z nimi? Z tego co się zorientowałem to nie jestem jedyną osobą, z której SIEE Polska kpi prosto w twarz. Sprawę zgłosiłem już do UOKiK, staram się pisać do magazynów branżowych aby ktoś podjął temat i się za nich wziął. Wiem, że w kupie siła ale nie mam już pomysłów jak nimi trząsnąć 1 Cytuj
Trolomek 0 Opublikowano 9 marca 2022 Opublikowano 9 marca 2022 (edytowane) W dniu 8.03.2022 o 12:18, donpontonio napisał: Cześć Czy ktoś może pomoc w sprawie gwarancji na sprzęt - Konsola Playstation 5 udzielonej przez (Sony Interactive Entertaiment (oddział Polska sp. z o.o.)- W dniu 12.01.2022 zgłosiłem reklamację nowo zakupionego sprzętu - Konsoli Sony Playstation 5. Konsola została zakupiona nowa w dniu 5.01.2021. Otrzymałem od Sony Interactive Entertaiment Polska etykietę kuriera do wysłania konsoli do serwisu. Dnia 17.01 wysłałem konsolę do serwisu nadając poprzez etykietę którą otrzymałem od nich. Konsola dotarła do serwisu 25.01.2022. Według ich strony - czas oczekiwania na naprawę to 4-5 dni roboczych. Niestety okazało się to kłamstwem. Regularnie (codzennie od 1.02 piszę do nich maile, lub dzwonię na dostępną infolinię) - cały czas jestem oszukiwany odpowiedziami w stylu: Nie wiemy co się dzieje, czekamy na odpowiedź z centrum serwisowego, sprawą zajmuje administracja i tym podobne. Przez chwilę zasłaniali się odpowiedziami cytując swoje warunki gwarancji - Konsola zostanie naprawiona lub wymieniona w ciągu 21 dni od daty otrzymania do serwisu. Dziś mija 43 dzień od kiedy konsola jest u nich w serwsie i nadal otrzymuję od nich lakoniczne odpowiedzi w stylu: Nie wiemy co się dzieje, czekamy na odpowiedź z centrum serwisowego, sprawą zajmuje administracja i tym podobne. Oczywiście wszelką korespondencję mailową posiadam, mogę przesłać jako dowód. Oni posiadają również nagrane rozmowy telefoniczne. Czy ktoś ma jeszcze problemy z nimi? Mam to samo. Dualsense wysłany na gwarancje 26 styczeń i nikt nie wie co sie z nim stało. Edytowane 9 marca 2022 przez Trolomek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi