Skocz do zawartości

Awaryjność PS5

triboy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, moja 4 dniowa konsola dostała dzisiaj pierwszą płytkę, spider-man 2018, płyta używana w idealnym stanie. Podczas instalacji wywalilo mi kilka błędów systemu, które mogłem przeklinać i gierka finalnie się zainstalowała, pobawiłem się 30 minut i wyłączyłem sprzęt z płytą w środku. Odpalam konsole dosłownie przed chwilą i napęd zaczął dosłownie wyć, dzieje się tak po każdym resecie konsoli, wyjęciu i włożeniu płyty na nowo czy po odpaleniu gry. W linku załączam filmik z owym zjawiskiem, przy instalacji napędu nie było w ogóle słychać. Proszę o poradę, bo lekko jestem spanikowany

https://youtu.be/iO0vDL3RW14?si=fQRUOgQuzJs3lFjp

Opublikowano (edytowane)
W dniu 21.08.2024 o 23:19, baku90 napisał(a):

Witam, moja 4 dniowa konsola dostała dzisiaj pierwszą płytkę, spider-man 2018, płyta używana w idealnym stanie. Podczas instalacji wywalilo mi kilka błędów systemu, które mogłem przeklinać i gierka finalnie się zainstalowała, pobawiłem się 30 minut i wyłączyłem sprzęt z płytą w środku. Odpalam konsole dosłownie przed chwilą i napęd zaczął dosłownie wyć, dzieje się tak po każdym resecie konsoli, wyjęciu i włożeniu płyty na nowo czy po odpaleniu gry. W linku załączam filmik z owym zjawiskiem, przy instalacji napędu nie było w ogóle słychać. Proszę o poradę, bo lekko jestem spanikowany

https://youtu.be/iO0vDL3RW14?si=fQRUOgQuzJs3lFjp

Ciężko powiedzieć. Mi zaczęła PS5 wyć, przy odpalaniu gier z płyt, ale jak odkurzyłem przez te specjalne otwory i wyjąłem wiatrak do czyszczenia i jeszcze dokładniej odkurzyłem po jego zdjęciu, to po zamontowaniu wszystkiego jest teraz cichutka (mam 4 koty więc od czasu do czasu wymaga takich akcji). Teraz pytanie. Czy czterodniowa używana jest u Ciebie czy nówka ze sklepu? Jeśli nówka to oddaj albo niech wymienia na inny egzemplarz. Ja od początku posiadania konsoli nigdy się nie spotkałem z błędami podczas instalacji czy to gier z PS4/5.

Edytowane przez mitra
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj moje ps5 dopadła chyba starość. Wywala mi artefakty i skaczący/ migoczący ekran-(sprawdzane w kilku grach).

Reset nie pomaga zmiana tv i kabla też nic.

Więc chyba padło GPU 

Wersja premierowa. Zaraz 4 latka i chyba do piachu. A tu za rogiem silent hill 2 i metaphor ;(

Ktoś coś takiego naprawiał w jakimś serwisie?

:frog:

Edytowane przez Plackus
  • Smutny 2
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W Sony to jednak cwane bestie pracują. Jak nie sprzedają drogo konsol bez napędu to jeszcze starsze modele wyposażają w chujowe podzespoły.

Po dwóch latach i 10 dniach szlag trafił laser Bluray. Płyty dvd czyta bez problemu ale Bluray już nie. Ani gier ani filmów. Wczoraj chciałem sprawdzić jedna gierkę i dupa. Konsola nie potrafi odczytać dysku.

Czyszczenie pamięci podręcznej i odbudowa bazy danych nic nie daje. Twardego resetu nie mogę zrobić bo nie mam plusa żeby savey zgrać w chmure ani pojemnego USB na kopię zapasową. 

Gnoje zawszone. Ledwo gwarancja minie i sprzęt szlag trafia.

• beka z typa 1
  • Smutny 3
Opublikowano

Przeczuwam ze tak to dzisiaj wlasnie sie dzieje z kazdy sprzetem. Najlepszym przykladem sa tutaj telefony. Wiekszosc pada zaraz po gwarancji. A ten nowy Flip od Samsunga to w ogole jest pomylka. 

Moj grubas premierowy na szczescie wylamuje sie z tego schematu. Nie ma takiej opcji abym rozstal sie z nim w najblizszym czasie  :drakeyeah:

• Plusik 1
Opublikowano

Na domiar złego od kilku dni pad zaczyna odstawiać klasyczną maniane z lewą gałką:wujaszek: serio mam już dość tej firmy. W dupę niech se wsadza prosiaka. Ukręcają rynek fizycznych nośników żeby dyktować ceny cyfrowych odpowiedników. I kto im zabroni windować ceny? Najpierw pozbawiają ludzi darmowego grania online, a teraz kroją napędy w konsolach.

Kurwa żeby tylko Sony było takie chciwe ale to już wszędzie tak jest. Jutub sra minutowymi reklamami co kilka sekund, a lewakom niepodobają się chińskie bajki i śpiewają o cenzurze. 

Ten świat serio jest coraz głupszy. :frog:

• Plusik 2