Opublikowano 30 listopada 20204 l 4 minuty temu, Fanek napisał: Tam jest 4db różnicy między wentylatorami, ludzkie ucho nie jest w stanie wyczuć różnicy, to ciszej niż szelest za oknem. oczywiście, że da się odczuć 4-5db różnicy, sorry, ale to ludzkie ucho brzmi jak ludzkie oko i filmowe 24fpsy
Opublikowano 30 listopada 20204 l According to Paul Tipler's Physics For Scientists and Engineers (Third Edition, 1991 by Worth Publishers): Normal Breathing 10dB Soft whisper (at 5m) 30dB Normal Conversation 60dB Busy Traffic 70dB Average Factory 80dB Niagra Falls 90dB Oddychanie to 10db, podziel sobie na pół Miałem kiedyś w kompie same ciche wentylatory 15-17db to tego nie było słychać z odległości 50cm.
Opublikowano 30 listopada 20204 l On ma rację. Nie usłyszysz 4 decybeli... w przedziale 0-30. Ale już powyżej, każde 4 to jest ogromna różnica.
Opublikowano 30 listopada 20204 l Lol 13 minut temu, Fanek napisał: According to Paul Tipler's Physics For Scientists and Engineers (Third Edition, 1991 by Worth Publishers): Normal Breathing 10dB Soft whisper (at 5m) 30dB Normal Conversation 60dB Busy Traffic 70dB Average Factory 80dB Niagra Falls 90dB Oddychanie to 10db, podziel sobie na pół Miałem kiedyś w kompie same ciche wentylatory 15-17db to tego nie było słychać z odległości 50cm. Ale zdajesz sobie sprawę, że poziom głośności w dB rośnie logarytmicznie? I 4 dB różnicy mają inną "moc" w przedziale 70-80 jak 40-50? Edytowane 30 listopada 20204 l przez Shago
Opublikowano 30 listopada 20204 l Fakt macie racje, nie zaczynamy od 0 tylko od wartości 39db, więc różnica jakaś pewnie i jest. Zwracam honor ale tak btw to troche nam odjebayo z tymi db, konsola jest wystarczająco cicha
Opublikowano 30 listopada 20204 l Chyba udało mi sie rozwiązać problem z wywalaniem nba 2k21. Winna była źle zainstalowana kopia. Na nowo gre zainstalowalem i już pierwszy ekran jest inny. Wtedy wydawało mi się że gra jest źle zoptymalizowana. Nie miałem ekranu do wyboru roku urodzenia i tych zgód wszystkich.Teraz wygląda to tak jak ma wyglądać. Zobaczę po kilku dniach czy to było to. Ale chyba tak bo w bledach przy pierwszej instalacji był jakiś błąd. Teraz czekałem do samego końca aż się wszystkie pliki aktualizacji skopiują i przeszło wszystko ok.
Opublikowano 30 listopada 20204 l Miałem już 2 razy tak że po wybudzeniu konsoli i odpaleniu demonsow z płyta w napędzie nie idzie dalej niż grafika początkowa. Dopiero uruchomienie ponowne rozwiązało sprawę. Nawet ubicie apki i uruchomienie jeszcze raz nic nie dawało.
Opublikowano 1 grudnia 20204 l 9 godzin temu, mozi napisał: Miałem już 2 razy tak że po wybudzeniu konsoli i odpaleniu demonsow z płyta w napędzie nie idzie dalej niż grafika początkowa. Dopiero uruchomienie ponowne rozwiązało sprawę. Nawet ubicie apki i uruchomienie jeszcze raz nic nie dawało. Ja natomiast wczoraj zaliczyłem podobną sytuację z spdermanem po błędzie zostałem wyrzucony do menu, przy ponownej próbie uruchomienia gry czarny ekran. Rozwiązania reset konsoli. Niestety efekty wieku dziecięcego, zobaczmy co przyniosą kolejne aktualizacje systemu.
Opublikowano 1 grudnia 20204 l Oby przyczyną był tylko software a nie hardware... Może to są też efekty przegrzewania się GDDR6 na spodzie płyty?Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 1 grudnia 20204 l 9 godzin temu, mozi napisał: Miałem już 2 razy tak że po wybudzeniu konsoli i odpaleniu demonsow z płyta w napędzie nie idzie dalej niż grafika początkowa. Dopiero uruchomienie ponowne rozwiązało sprawę. Nawet ubicie apki i uruchomienie jeszcze raz nic nie dawało. Może masz ten problem co część graczy, kiedy konsola wchodzi w stan spoczynku i potem ma problemy z wybudzaniem. Jesli chodzi o głośność to u mnie jedynie napęd hałasuje od czasu do czasu i dzieje się tak nawet w momencie pauzy gry. Po chwili nagle zaczyna coś mielić. Problem z nba2k 21 uważam za zamknięty. Wina leżała po stronie źle wgranej gry. Ponowna reinstalacja i kilka prób włączenia gry nie powodują już wyłączania obrazu. Także u mnie na chwilę obecną nie ma żadnych awarii. 33 minuty temu, Lind01 napisał: Ja natomiast wczoraj zaliczyłem podobną sytuację z spdermanem po błędzie zostałem wyrzucony do menu, przy ponownej próbie uruchomienia gry czarny ekran. Rozwiązania reset konsoli. Niestety efekty wieku dziecięcego, zobaczmy co przyniosą kolejne aktualizacje systemu. Popatrz w systemie w błędach czy nie masz błędu. Ja tak miałem z nba 2k21, i miałem błąd. Gra źle skopiowała pliki i powodowało to zielony lub czarny ekran. Konsola niby była włączona, a odcinało obraz. Wywaliłem gre z dysku i zainstalowałem na nowo. Tym razem wszystko skopiowało się bez problemów i gra chodzi zupełnie inaczej. Nie powoduje żadnych usterek. A uruchamiałem ją kilka razy dla sprawdzenia. Wtedy działo mi się to działo w prawie 50% przypadkach.
Opublikowano 1 grudnia 20204 l Niektórzy tu chyba nigdy nie mieli pc, albo nie bawili się w OC. Błąd ramu od przegrzania albo niestabilności, objawia się padnięciem całości. Nie wywaleniem gry do systemu i uniemożliwieniem ponownego włączenia [emoji2357]Nowe pamięci są stworzone do wysokich temperatur. Przestańcie już panikować. Xbox też mi się wywalił już 2 razy. Życie. Złośliwość rzeczy martwych i tyle.
Opublikowano 1 grudnia 20204 l 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: Złośliwość rzeczy martwych i tyle. A to konsole nie mają duszy?
Opublikowano 1 grudnia 20204 l Konsola = forma żeńska. Skoro kobiety nie mają dusz, to i konsole również [emoji41]
Opublikowano 1 grudnia 20204 l Ale jak może być "źle wgrana" gra? Problemy z SSD? Źle wgrać to można było taśmę na Atari.Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 1 grudnia 20204 l 11 minut temu, RadkoR napisał: Ale jak może być "źle wgrana" gra? Problemy z SSD? Źle wgrać to można było taśmę na Atari. Może być źle wgrana przy instalacji wyskoczył jakiś błąd. Za szybko uruchomiłem gre i pojawił się błąd. Za drugim razem poczekałem aż wszystko się do końca skopiuje i zainstaluje i dopiero potem uruchomiłem gre. Coś poszło nie tak za pierwszym razem przy instalacji plików albo z płyty albo z neta. Bo Nba zajmuje grubo powyżej 100 gb i ciągnie po instalacji łatke 32 gb co u mnie kopiował 38min, a potem jeszcze kilka minut ją instaluje.
Opublikowano 1 grudnia 20204 l W dniu 24.11.2020 o 21:10, LiŚciu napisał: Jest takie deliktanie terkotanie jak się przyłoży ucho. W normalnych warunkach (jak siedzisz na kanapie) to nie słyszze. Na razie mam to gdzies. Jak się rozkręci z czasem to zareklamuje. Powitać Chyba mam coś podobnego. Może kolega sprawdzić czy ma tak samo. Nagrałem przykładając telefon do tylnej części obudowy. Trzeba zrobić głośnie ale słychać to wyraźnie. Z czasem podczas granie to wkurza Może ktoś potwierdzić czy ma tak samo? https://drive.google.com/file/d/1tGoarKNrpam-QMlenTC5N7Nxrf8PiHqP/view?usp=sharing Pozdrawiam
Opublikowano 1 grudnia 20204 l 17 minut temu, Sławomir napisał: Powitać Chyba mam coś podobnego. Może kolega sprawdzić czy ma tak samo. Nagrałem przykładając telefon do tylnej części obudowy. Trzeba zrobić głośnie ale słychać to wyraźnie. Z czasem podczas granie to wkurza Może ktoś potwierdzić czy ma tak samo? https://drive.google.com/file/d/1tGoarKNrpam-QMlenTC5N7Nxrf8PiHqP/view?usp=sharing Pozdrawiam Mam inaczej. Bardziej takie terkotanie ale bardzo ciche. Jak odejde od konsoli na 0,5 metra to już tego nie słychać. U Ciebie bardziej jakby ten dzwiek jest jednolity. Pewnie bym nawet nie zwrócił uwagi na ten ddzwiek u mnie gdyby: - nie forum - nie miał XsX który kulturę pracy ma genialną
Opublikowano 1 grudnia 20204 l Powitać Chyba mam coś podobnego. Może kolega sprawdzić czy ma tak samo. Nagrałem przykładając telefon do tylnej części obudowy. Trzeba zrobić głośnie ale słychać to wyraźnie. Z czasem podczas granie to wkurza [emoji32] Może ktoś potwierdzić czy ma tak samo? https://drive.google.com/file/d/1tGoarKNrpam-QMlenTC5N7Nxrf8PiHqP/view?usp=sharing PozdrawiamMam tak samo.Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 1 grudnia 20204 l Moja ma tak samo, muszę wykręcić z niej wentylator w wolnej chwili i sprawdzić co się tam dzieje. Na obudowie konsoli czuć mocne wibracje i wydaje mi się, że coś tam wpada w rezonans. Najgorsze w tym jest to, że nie mogę ustawić przez to konsoli w pionie, bo wtedy zamienia się w młot pneumatyczny i nawet będąc w trybie uśpienia przeszkadza w grze na XSX i PC
Opublikowano 1 grudnia 20204 l Moja ma tak samo, muszę wykręcić z niej wentylator w wolnej chwili i sprawdzić co się tam dzieje. Na obudowie konsoli czuć mocne wibracje i wydaje mi się, że coś tam wpada w rezonans. Najgorsze w tym jest to, że nie mogę ustawić przez to konsoli w pionie, bo wtedy zamienia się w młot pneumatyczny i nawet będąc w trybie uśpienia przeszkadza w grze na XSX i PC Daj znać tutaj jak coś ustalisz. U mnie właśnie w pionie musi stać.Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 1 grudnia 20204 l Tez tak mam, ale w zyciu bym nie pomyślał, ze to cos złego. To tylko słychać w idealnej ciszy. I nie rozumiem dlaczego czasem na standby costam w tle szumi, a czasem w ogóle. Nic sie nie pobiera w tle.
Opublikowano 1 grudnia 20204 l 5 minut temu, _Red_ napisał: Tez tak mam, ale w zyciu bym nie pomyślał, ze to cos złego. To tylko słychać w idealnej ciszy. I nie rozumiem dlaczego czasem na standby costam w tle szumi, a czasem w ogóle. Nic sie nie pobiera w tle. Wentylator chłodzi konsole jeszcze przez x minut po uśpieniu jeśli grało się w wymagające gry
Opublikowano 1 grudnia 20204 l No tak ale tu wentylowal z 1.5h po wyłączeniu, a gralem z 15min. Innym razem w ogóle.
Opublikowano 1 grudnia 20204 l 2 godziny temu, jar3czek napisał: Moja ma tak samo, muszę wykręcić z niej wentylator w wolnej chwili i sprawdzić co się tam dzieje. Na obudowie konsoli czuć mocne wibracje i wydaje mi się, że coś tam wpada w rezonans. Najgorsze w tym jest to, że nie mogę ustawić przez to konsoli w pionie, bo wtedy zamienia się w młot pneumatyczny i nawet będąc w trybie uśpienia przeszkadza w grze na XSX i PC Banalna sprawa z wykręceniem wentylatora i gwarancji się nie traci
Opublikowano 1 grudnia 20204 l W dniu 30.11.2020 o 14:49, PiPoLiNiO napisał: On ma rację. Nie usłyszysz 4 decybeli... w przedziale 0-30. Ale już powyżej, każde 4 to jest ogromna różnica. Pozwólcie, że wam coś wyjaśnię w kwestii dB na przykładzie zmywarek i "odczuwalnej" różnicy w głośności. Jeżeli kupujesz zmywarkę, która wydaje z siebie 44dB(co jest bardzo ciche), a później zmieniasz na inną, która jest głośna na 47dB to odczuwalna/ słyszalna różnica będzie dwukrotnie wyższa niż to co jest napisane. Każde 3 dB w górę podnoszą odczuwalną różnice dwukrotnie, także 4 dB w przypadku konsol zrobi ogromną różnicę w cichym pomieszczeniu.