Skocz do zawartości

Słuchawki dla Series X | S - patrz pierwszy post

Featured Replies

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

spacer.png

Temat dla słuchawek dedykowanym konsolom Xbox Series X i Series S.

Polecane słuchawki

Microsoft Xbox Wireless Headset - kup!

Spoiler

Sluchawki-MICROSOFT-Headset-Stereo-do-Xb

Bezprzewodowy headset Microsoftu dedykowany dla Xbox One oraz Xbox Series X | S. Kompatybilny także z PC z systemem Windows 10 oraz urządzeniami mobilnymi wspierających Bluetooth.

SteelSeries Arctis 1 Wireless for Xbox - kup!

Spoiler

spacer.png

Słuchawki, które pasują do Xbox Series X | S, Xbox One, PS4, PS5, Nintendo Switch, PC czy telefonach z androidem. Łączenie bezprzewodowe za pomocą dongla USB. Jest to najtańsza propozycja ze wszystkich, jednak dźwięk oferują taki sam jak niżej opisywane 7X czy 9X. 

Ważne! Na rynku mamy także zwykłe Arctis 1 Wireless , które nie są kompatybilne bezprzewodowo z Xboxem. Ważne by w nazwie słuchawek było „for Xbox”.

SteelSeries Arctis 7X - kup!

Spoiler

spacer.png

Najbardziej uniwersalne ze wszystkich słuchawek z serii Arctis obok powyżej opisanego Arctis 1. Dzięki donglowi na USB-C pasują do Xboxa Series X | S jak i Xboxa One. Dodatkowo możemy podłączyć je bezprzewodowo z PC, PS4, PS5, Nintendo Switch czy telefonem z portem USB C.

SteelSeries Arctis 9X - kup!

Spoiler

950b684d6a7e4d83a598bb5baebcaa6c.png.140

Kompatybilne z Xbox Series X | S, Xbox One oraz PC. Łączą się za pomocą Bluetooth.

HyperX CloudX Flightkup!

Spoiler

CloudX-Flight-1065x900.png

Kompatybilny z Xbox Series X | S, Xbox One oraz PC. Łączność bezprzewodowa dzięki donglowi USB.

Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 - kup!

Spoiler

spacer.png

Słuchawki kompatybilne Xbox Series X | S oraz Xbox One. Łączność bezprzewodowa dzięki Xbox Wireless, nie potrzebujemy żadnego dongla, łączą się z konsolą tak samo jak oficjalny kontroler.

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 - kup!

Spoiler

spacer.png

Kompatybilne z Xbox Series X | S, Xbox One oraz PC. Podobnie jak propozycja wyżej, słuchawki które nie potrzebują żadnego dongla do połączenia bezprzewodowego z konsolą.

LucidSound LS35X - kup!

Spoiler

spacer.png

Kompatybilne z Xbox Series X | S, Xbox One, PC oraz smartfonami. Bezprzewodowa łączność z konsolą dzięki Bluetooth.

Razer Kaira / Kaira Pro - kup!

Spoiler

spacer.png

Zwykła wersja kompatybilna z Xbox Series X | S, Xbox One, natomiast wersja Pro jest kompatybilna także z smartfonami. Bezprzewodowa łączność z konsolą dzięki Bluetooth.

Dźwięk przestrzenny

Domyślnie podłączając słuchawki do konsoli możemy skorzystać z Windows Sonic, dźwięku przestrzennego dla słuchawek od Microsoftu. Jeśli chcielibyśmy jednak czegoś konkretniejszego to w sklepie Microsoftu znajdziemy aplikacje Dolby oraz DTS, za pomocą których otrzymamy dźwięk przestrzenny w lepszej jakości.

ky1foYq.png

DTS Sound Unbound - w ramach tej aplikacji możemy wykupić dożywotnią licencję na DTS Headphone X 2.0. W aplikacji mamy dostępne przykładowe filmiki, dzięki którym możemy ocenić czy czujemy różnicę. Dodatkowo jest opcja, który pozwala ustawiać dźwięk w czasie rzeczywistym. Znajdziemy również predefiniowane ustawienia dźwięku do ponad 500 modeli słuchawek.

Cena: 95 zł

FCyAl7J.png

Dolby Access - w ramach tej aplikacji  możemy wykupić dożywotnią licencję na Dolby Atmos dla słuchawek. W aplikacji mamy dostępne przykładowe filmiki, dzięki którym możemy ocenić czy czujemy różnicę.

Lista gier wspierających Dolby Atmos

Cena: 79 zł

• 6 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 914
  • Wyświetleń 112,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ale huopie ty nie filizofuj lepiej, mój problem wynika z dzwona który miałem jakiś czas temu a nie dlatego że zajadam top chipsy i siedzę całe życie na kanapie grając w gierki, na tej samej zasadzie j

• Sprawdziłem trzy gierki.  Sam początek w Gearsach robi niesamowite wrażenie. Nawet kobieta na przelatujący helikopter zrobiła WOW. Granat w tył, granat w przód. No pieknie pozycjonuje.  Ori

• Znalazłem chyba idealne słuchawki gejmingowe open back, grają tak że nie mam pytań, a co będzie jak membrany się rozruszają Sennheiser PC38X

Opublikowano

Jakie słuchawki do xsx za ok. 500 zł? Ktoś poleca jakieś? 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 27.10.2020 o 14:04, Logan napisał:

Jakie słuchawki do xsx za ok. 500 zł? Ktoś poleca jakieś? 

Arctisy 1 wydają się spoko opcją, szczególnie że masz teraz promki i można dorwać za niecałe 300 zł.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Te arctis 7x by rzucili na sklepy ,miałem poczekać na czarny piątek ale moje obecne słuchawki już mnie tak wkoorwiajo że musze jak najszybciej kupic nowe.

Opublikowano

Na stronie oficjalnej można je zamawiać 

Opublikowano

Czy jest jakiś adapter do Astro A50 gen 4 do xsx ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Opublikowano

Ciężko powiedzieć, bo nie mam ich do czego podłączyć :D ale faktycznie są wygodniejsze niż TB Elite 800

Opublikowano
W dniu 1.11.2020 o 18:42, kakus napisał:

Czy jest jakiś adapter do Astro A50 gen 4 do xsx ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Nie ma, jest update, mają działać po USB. 

Opublikowano

Przecież obydwa modele są kompatybilne, to są te same słuchawki tylko ze 9x ma Bluetooth, a 7x nie

Opublikowano

Aaa jeżeli o to chodzi to 7x:) imo nie ma się nad czymś zastanawiać bo to jedne z lepszych słuchawek bezprzewodowe które są w miarę tanie i będą śmigać z ps5, ja jednak zostaje z kablem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra msm xsx i astro a50, próbowałem 2 metody podłączenia tj. przez USB i przez optyka do tv i oba nie oddają tego co słyszałem wcześniej przy podłączeniu optyka do xox. Jakie macie ustawienia w konsoli i jak to u was wygląda, bo na razie nie jestem zadowolony z tego co słyszę. Przy optyku do tv dźwięk jest jakiś płaski i plastikowy, po wyłączeniu surroundu częşć dźwięków z gry znika. Przy usb wszystko jest jakby przykryte basem. 

Opublikowano

Napisz do astro lub na ich reddicie, ale chyba nie ogarneli sytuacji z tymi słuchawkami :/

Opublikowano

A jest jakaś dobra przejściówka usb spdif? 

Opublikowano
11 minut temu, creatinfreak napisał:

Pisałem dziś w innym dziale. Ja turtle mam optykiem do tv, a na Xboxie tak.

IMG_20201111_161446.jpg

Już wczoraj to próbowałem to zresztą było moje standardowe ustawienie pod xox ale pod tv słyszę tylko takie piu piu jakby blaster ze star wars, daje na stereo bez kompresji w hdmi i jest lepiej ale wtedy niektóre dźwięki znikają tj. nie słychać np. kroków. 

Opublikowano

Powiem wam panowie ze mam trochę mózg roz.j.evany.

Przypadkowo wpadły mi dziś w reke słuchawki bezprzewodowe które sobie jakiś tam czas temu kupiłem.

Hybrid Noise Cancelling Headphones, Mpow H12 https://www.amazon.co.uk/dp/B07X53FNKF/ref=cm_sw_r_cp_api_fabc_dlC_xbBRFb1P0EQ2R?_encoding=UTF8&psc=1

podłączyłem je zwykłym jackiem do kontrolera, ściągnąłem sobie próbna wersje Dolby Atmos

I zbieram szczękę z podłogi, jak dla mnie to poziom prawie porównywalny z Goldami „7.1” 

A to wszystko za 37£ :obama:

Musze potestować w większej ilości gier i głównie w fpsach ale w Forzie jak dla mnie jest bajka.

I jeszcze w dodatku z aktywny redukcja hałasu xD

Opublikowano

A ma ktoś te TB stealth 700 gen2? Jestem ciekawy czy sa aż tak dobre jak w reckach bo mimo ze jestem napalony na SS 7x to mam problem z ich sklepem i niechcą mojej karty:whyyy:

Opublikowano

Mam Arcticsy 7x i slysze dzwiek w tv i sluchakach...i nie umiem inaczej.

Dolby nie da sie na sluchawkach ustawic bez tych platnych apek?

Opublikowano

windows sonic jest za darmo to taka biedna wersja Dolby Atmos

Opublikowano
57 minut temu, kubson napisał:

windows sonic jest za darmo to taka biedna wersja Dolby Atmos

Jak jest z poziomem batarii w tych sluchawkach? Widze ze na necie pelno tematow. Wg instrukcji led ma 3 kolory, a ja laduje sluchawki z dwie godziny i ciagle miga na czerwono, a powinien byc zielony.

Opublikowano

nie wiem, ja ich nie mam