Logan 79 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 3 godziny temu, MYSZa7 napisał: Tak samo to nie będą te słuchawki https://steelseries.com/gaming-headsets/arctis-1-wireless Muszą być te co mają w nazwie for Xbox. Zamówiony.Dzieki dobry człowieku. 1 Cytuj
Hum 3 700 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 (edytowane) Wrzucam pewien wątek, gdyby ktoś tak jak ja ostatnio po zakupie TB 600 Gen 2 myslał ze przyszły mu wadliwe słuchawki. Obecnie na XSX w przypadku konkretnych gier (np. AC Valhalla, WD Legion) występuje dość powszechnie problem z łącznością bezprzewodowych sluchawek oraz nowego pada do XSX. Objawia sie to trzaskami/zaburzeniem dźwięku w sluchawkach, które ustępują, gdy zamiast nowego pada podłączymy pada z XOS/XOX/Elite 1. Szerzej jeat to opisane w w tym wątku. U mnie problem zauważyłem jedynie w AC. We wszystkich innych grach słuchawki grają bardzo dobrze. Edytowane 29 listopada 2020 przez Hum Cytuj
Xoltro 32 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/akcesoria-komputerowe/sluchawki-z-mikrofonem/sluchawki-logitech-g-pro-x-lightspeed-wireless?utm_medium=linktxt&utm_campaign=2020.11&utm_source=fCAdkEcDcq&utm_content=2381265 Takie się nadają? Zgodność z XSX jest. Żadnych dongli nie trzeba będzie? Cytuj
tjery 1 269 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 Co do stelleseries arctis 7x i 7p to x działają w pełni na xboxie, tak jak było powyżej pisane jeżeli podłączymy 7x do ps5 to nie zadziała pokrętło chatmix, ale poza tym na 7x nie zadziała tempest audio od sony, dlatego jak ktoś chce mieć tempesta to trzeba brać do ps5 7p. 1 Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano 29 listopada 2020 Autor Opublikowano 29 listopada 2020 3 godziny temu, Xoltro napisał: https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/akcesoria-komputerowe/sluchawki-z-mikrofonem/sluchawki-logitech-g-pro-x-lightspeed-wireless?utm_medium=linktxt&utm_campaign=2020.11&utm_source=fCAdkEcDcq&utm_content=2381265 Takie się nadają? Zgodność z XSX jest. Żadnych dongli nie trzeba będzie? Weź te arctisy z Euro, nie ma co kombinować. Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano 29 listopada 2020 Autor Opublikowano 29 listopada 2020 @tjery https://steelseries.com/blog/arctis-7p-wireless-headset-features-price-371 Cytat We are thrilled to announce that the Arctis 7P and all other PS5 compatible Arctis headsets are compatible with PS5’s Tempest 3D AudioTech for the most immersive gaming audio experience. Cytuj
tjery 1 269 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 45 minut temu, MYSZa7 napisał: @tjery https://steelseries.com/blog/arctis-7p-wireless-headset-features-price-371 Widzialem to, tylko zauwaz ze jako kompatybilne z ps5 wymienione są arctisy 7, a nie 7x. Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano 29 listopada 2020 Autor Opublikowano 29 listopada 2020 14 minut temu, tjery napisał: Widzialem to, tylko zauwaz ze jako kompatybilne z ps5 wymienione są arctisy 7, a nie 7x. No tutaj raczej nie będą wspominali, ale na stronie samych 7X jest już bezprzewodowa kompatybilność z PS5. Cytuj
tjery 1 269 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 No racja tylko akurat w artykule, w którym piszą wprost o tempest i dają linka do słuchawek kompatybilnych to w tym linku tych słuchawek nie ma, no chyba ze to przeoczenie:) Cytuj
kakus 13 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 Ja gram na ASTRO A50 gen 4. Wszystko działa jak należy. Zrobili update dla XSX i jest super Cytuj
Xoltro 32 Opublikowano 29 listopada 2020 Opublikowano 29 listopada 2020 Turtle Beach STEALTH 600P (białe) for Playstation będzie to również kompatybilne z Xboxem? Bo zarezerwowałem na złotym strzale ale chyba nie jest z tego co czytam... Cytuj
Hum 3 700 Opublikowano 30 listopada 2020 Opublikowano 30 listopada 2020 For PlayStation Zastanów się. Cytuj
zajudzony 38 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 (edytowane) Siema a takie szybkie pytanie, jak się podłącza do Xboxa te steelseries arctis 7x? normalnie jak pada bez żadnych dodatkowych dongli na usb? Z góry dziękuję za odpowiedź. Do tej pory używałem słuchawek Sony mdr-ds6500 po optyku ale teraz jak optyk odpadł to puszczam przez tv i dopiero na optyk ale coś tak od czasu do czasu tnie się dźwięk na dosłownie ułamek sekundy ale strasznie to wkur.... A i jeszcze jedno pytanie te 9 nie są lepsze ? Pozdro !! Edytowane 1 grudnia 2020 przez zajudzony Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano 1 grudnia 2020 Autor Opublikowano 1 grudnia 2020 8 minut temu, zajudzony napisał: Siema a takie szybkie pytanie, jak się podłącza do Xboxa te steelseries arctis 7x? normalnie jak pada bez żadnych dodatkowych dongli na usb? Z góry dziękuję za odpowiedź. Do tej pory używałem słuchawek Sony mdr-ds6500 po optyku ale teraz jak optyk odpadł to puszczam przez tv i dopiero na optyk ale coś tak od czasu do czasu tnie się dźwięk na dosłownie ułamek sekundy ale strasznie to wkur.... A i jeszcze jedno pytanie te 9 nie są lepsze ? Pozdro !! Pierwszy post. 7X podłączysz za pomocą dongla usb, tym samym będą działać też np. z PS5, a 9X bezprzewodowo przez Bluetooth czy raczej Xbox Wireless tylko z Xboxem, no chyba że podłączysz się do TV. Cytuj
zajudzony 38 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 Dobra to biorę te 7x, najwyżej wepnie się do USB z tyłu konsoli i widać nie będzie, dobrze graja ? I czy aktualna cena 703 jest Ok? Cytuj
messer88 6 589 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 Gdzie masz za 703? dobra przeczytałem pierwszy post Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 rowniez zamówiłem 7x zobaczymy czy faktycznie takie dobre, środa-czwartek maja być Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 Dostałem potwierdzenie wysyłki zamówionych Arctis 7x, w Czwartek powinny dojść to nareszcie zrezygnuję z obecnego kablowego połączenia. Udało mi się przetestować aplikacje atmos dla dźwięku, ależ to kosmos jest i opłaciłem pełną wersję. Cytuj
tjery 1 269 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 Arctisy 7x mam, moim zdaniem bardzo dobre, tak samo jak kolega powyżej polecam do nich wykupić atmosa, wiadomo ze to nie ma nic wspólnego z prawdziwym głośnikowym dolby atmos, ale kierunkowość dźwięku jest o wiele lepsza niż na standardzie. Słuchawki fajne, do dongla trzeba dać na kabelku, który jest w zestawie, bo ma kształt taki żeby pasowal do komórki i bez kabla nie wejdzie w port w konsoli (ale spokojnie można go wpiac i schować za konsolą). Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 Łatwość podłączenia tak jak koleś mówi, bada bing bada boom Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 No dobra, a jak mam zwykle słuchawki BT parowane z TV to mam szansę dostąpić dobroci tego Dolby Atmos? Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano 1 grudnia 2020 Autor Opublikowano 1 grudnia 2020 26 minut temu, dee napisał: No dobra, a jak mam zwykle słuchawki BT parowane z TV to mam szansę dostąpić dobroci tego Dolby Atmos? Słuchawki muszą być połączone z konsolą. 1 Cytuj
gnom 91 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 Dziwne... na opisach modeli 7/x/p jest wspolpraca ze wszystkimi urzadzeniami, a na artykule z blogu 7, 7p ps5 a dla xsx tylko 7x ( mowoe tu tylko o serii 7) Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano 1 grudnia 2020 Autor Opublikowano 1 grudnia 2020 7P nie będą działać bezprzewodowo z Xboxem. Testuje teraz na zwykłych słuchawkach DTS i Dolby i na razie wygrywa zdecydowanie... DTS. Dźwięk przy DTS jest głęboki i czystszy niż w Atmosie. Przy zwykłym „Stereo bez kompresji” nie czuje większej różnicy między tym a Dolby, ale DTS to już inny poziom. Testowane na Battlefieldzie V. Dawać mi te 7X, jestem ciekaw jak tam to się sprawdzi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi