Gość lpcl Opublikowano 17 stycznia 2021 Opublikowano 17 stycznia 2021 4 minuty temu, kaktusr napisał: W poniedziałek dostane są już wysłane i tak Arctisy 7 są lipne bo mam je od roku, porównuje do Cloud II i pod względem gier gdzie pozycjonowanie było o wiele lepsze w Cloudach. Ogolnie rozmawiamy tutaj o słuchawach do grania ale Clody również lepiej sprawdzały się w muzyce. Arctisy mam do PS5 a 7ki czy 5ki nie różnią się niczym pod względem grania od 9tek to te same przetworniki i te same słuchawki różniące się bajerami kabel/bezprzewodowe/bezprzewodowe z blutem. Ja mam te 7 pod xsx, wcześniej miałem a50 (pod xox) i z atmosem te 7 są porównywalne do a50, w grach jak najbardziej w porządku. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 17 stycznia 2021 Opublikowano 17 stycznia 2021 ja polecam HyperX CloudX Flight, bardzo fajne słuchawki minus jedynie taki ze grają tylko xboxem, Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 17 stycznia 2021 Opublikowano 17 stycznia 2021 9 godzin temu, kaktusr napisał: Arctisy są kiepskie, tak wiem zaraz poleje się hejt bo połowa forum kupiła ale wypowiem się jako użytkownik 7mek które działają z ps5. Słuchawki są fajne jeżeli chodzi o wygodę, nie są za ciężkie, nie piją w uszy nauszniki są miękkie i materiałowe i tutaj kończą się ich zalety. Dźwiękowo są kiepskie i nie warte tej kasy, dziwek jest "zamulony" i za bardzo zabasowany, w porównaniu do Cloud II są słabe a kosztują wiele więcej fakt cloudy nie są bezprzewodowe. Xbox jeżeli chodzi o słuchawki bezprzewodowe ma naprawdę kiepski wybór i sam przez tydzień szukałem słuchawek a przez COVID nic w PL nie ma. Zrobiłem "risercz" to się podzielę : 1. PENROSE X - są tylko w jednym sklepie cena zabija i są na przedsprzedaży miałem kupić ale stwierdziłem że przesadzam. 2. Astro A50, GEN 4 - Nadal za drogo jak na słuchawki tylko z 40mm przetwornikami a po recenzjach ludzi którzy je kupili a nie dostali do recenzji można zobaczyć że po 5 miesiącach mikrofon nie trzyma poziomu i opada do samego dołu, słuchawki za 1300zł nie dziękuje. 3. Astro A50 gen 3 - Można kupić na alledrogo niby używki niby refurb ale działają tylko przez optyka poprawnie, po update działają bezprzewodowo po usb ale nadal tylko stereo i słabo. 4. Turtle Beach Steath 600 i 700 gen 2. - brak w PL 5. Corsair hs75x pro - dostępne w dwóch sklepach, dźwięk dolby atmos ale nauszniki ala skóra u mnie to odpada 6. LucidSound LS35X - dla mnie kopia Corsair również złe nauszniki, i pokrętła do głosu na muszlach to złe rozwiązanie przypadkowo trącasz i zmieniasz poziom głośności. 7, Razer Kaira Pro - Dedykowana apka na xboxie, materiałowe nauszniki, za dużo zieleni i był niedostępne w PL aż tu nagle xkom oferuje je od chyba czwartku, zamówiłem w poniedziałek będą u Mnie. Mam nadzieje że pomogłem Mysle ze nikt tu nie pisze ze to najlepsze słuchawki na świecie, to najlepsze słuchawki w stosunku jakość/cena, w dodatku bezprzewodowe, no po prostu nie maja konkurencji, w przypadku słuchawek na kablu to już nie Ty pierwszy piszesz ze CloudX wypadają lepiej od Arctisow. Cytuj
WisnieR 2 738 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 Widzę, że tu większy ruch niż w dedykowanym temacie słuchawkowym. Ktos może miał okazje posłuchac 9X/7X i starych Siberii H/800/840? Mam Siberie 800 i zastanawiam się nad nowym zestawem do PS5/PC/Android ale czy w ogóle jest sens wymieniać 800tki na coś nowszego. Siberie mają dwie baterie i to jest mega zaletą, wadą natomiast jest sam box, który w przypadku 7X zastąpiony jest przez dongla. Cytuj
kaktusr 32 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 (edytowane) Porównanie za kilka dni są lżejsze od Arctisów 7 to tak na teraz, nie wypowiadam się po pierwszych odsłuchach, obecnie się ładują za kilka dni zdam relacje. Edytowane 18 stycznia 2021 przez kaktusr Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 Wyskoczyła aktualizacja konsoli właśnie, wiadomo co daje? Tylko poprawki? Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 @kaktusr a jakość wykonania jak oceniasz? Które wydają się solidniejsze? Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 A ja zamówiłem sobie Arctisy 7x za 722zł. Jedne słuchawki do wszystkich moich konsol i perfekcyjna wygoda to jest to co mnie przekonało (testowałem 9x). W środę odbieram, teraz trzeba jeszcze wykupić atmos. Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 Gdzie kupiłeś? Na oficjalnej brak. W ME są za 850 zł. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 W me. Kumpel mi zamówił bo ma rabat pracowniczy 15% 1 Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 (edytowane) Ja czekam na dostępność na oficjalnej stronie od tygodnia :-( Edytowane 18 stycznia 2021 przez eX4cT_PL Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 Ja jeszcze rozważam Arctis 1, ale tych też niema. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 Podłączyłem Arctisy 9x do XSX i wszystko git, tylko, że jak chce ich użyć do kompa lub telefonu to przy włączeniu uruchamia się też konsola, bo one współpracują z konsolą jak pad. Co z tym najlepiej zrobić? Wywalić ich z konsoli się chyba nie da, żeby przy następnej sesji je znowu parować. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 Jak to jest z tym dolby access, rozumiem że takie np 7x paruje donglem z konsolą i normalnie cyk jest lepszy dźwięk? Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 W ustawieniach konsoli trzeba zmienić żeby dźwięk na słuchawkach obsługiwany był przez Dolby Atmos Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 22 godziny temu, krupek napisał: Podłączyłem Arctisy 9x do XSX i wszystko git, tylko, że jak chce ich użyć do kompa lub telefonu to przy włączeniu uruchamia się też konsola, bo one współpracują z konsolą jak pad. Co z tym najlepiej zrobić? Wywalić ich z konsoli się chyba nie da, żeby przy następnej sesji je znowu parować. Nic się z tym chyba zrobić nie da, też próbowałem to jakoś ogarnąć, ni ch.uja. Trza z tym żyć. 1 Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 19 stycznia 2021 Autor Opublikowano 19 stycznia 2021 2 godziny temu, messer88 napisał: Jak to jest z tym dolby access, rozumiem że takie np 7x paruje donglem z konsolą i normalnie cyk jest lepszy dźwięk? Musisz wejść w ustawienia dźwięku i tam wybrać Dolby Access dla słuchawek, o ile masz wykupioną licencję. Cytuj
BatataPl 12 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 Nie wiem czy komuś się przyda dostałem kod rabatowy na -15% na stronie steelseries na zakup słuchawek.Jak by co pisać. Nie wiem czy coś dzieki temu będzie opłacalne.Jak nie to wywalam maila od nich . 1 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 47 minutes ago, BatataPl said: Nie wiem czy komuś się przyda dostałem kod rabatowy na -15% na stronie steelseries na zakup słuchawek.Jak by co pisać. Nie wiem czy coś dzieki temu będzie opłacalne.Jak nie to wywalam maila od nich . W przypadku 7x Zamiast płacić 799 zł, wyjdzie 680 zł. To bardzo dobra cena. Imo bardzo opłacalne. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 21 stycznia 2021 Opublikowano 21 stycznia 2021 (edytowane) Posiadacze arctisów 7x/9x działa wam regulacja monitorowania mikrofonu? Na ps5 idzie ustawić, a na xsx gdzie te słuchawki są dedykowane nie mogę tego zrobić Edytowane 21 stycznia 2021 przez creatinfreak Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 21 stycznia 2021 Opublikowano 21 stycznia 2021 1 godzinę temu, creatinfreak napisał: Posiadacze arcyrisów 7x/9x działa w regulacja monitorowania mikrofonu? Na ps5 idzie ustawić, a na xsx gdzie te słuchawki są dedykowane nie mogę tego zrobić Chodzi Ci o balans chat - gra? Jeśli tak to mi działa. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 21 stycznia 2021 Opublikowano 21 stycznia 2021 Balans działa. Monitorowanie mikrofonu czyli jak bardzo mikrofon zbiera dźwięk. W menu podręcznym- dźwięki i tam trzecia pozycja. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 21 stycznia 2021 Opublikowano 21 stycznia 2021 nie, nie da się przez konsole musisz podpiąć słuchawki pod kompa i ściągnąć ich oprogramowanie w ogle monitorowanie mikrofonu w Arctics ssie, bo jest zależne od pokrętła głośności xD HyperX Flight są pod tym względem lepsze bo działa to niezależnie. Cytuj
kaktusr 32 Opublikowano 21 stycznia 2021 Opublikowano 21 stycznia 2021 [mention=68425]kaktusr[/mention] a jakość wykonania jak oceniasz? Które wydają się solidniejsze? Razery sa lzejsze przez to wydaja si delikatniejsze, nie mam kiedy zrobic porownania bo mam ostatnio duzo pracy Wysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 23 stycznia 2021 Opublikowano 23 stycznia 2021 Steelseries 9x po 769zl w OleOle.pl i Euro, ja jednak zdecydowalem sie na 7x z uwagi na wsparcie innych konsol wiec dalej czekam https://www.euro.com.pl/sluchawki-dla-graczy-pc/steelseries-sluchawki-steelseries-arctis-9x.bhtml Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi