Kaczi 820 Opublikowano 23 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2021 (edytowane) doszły dziś i moje xbox wireless headset i całkiem ciekawe i wrażenia z dźwięku też całkiem spoko. Denerwuje jednak że za każdym razem jak włączam headset to konsola też się włącza i muszę potem konsole wyłączać oddzielnie. Chodzi z każdym urządzeniem które ma Bluetootha, czyli TV, PC czy komórka, żadnego laga w przenoszeniu dzwięku nie uświadczyłem czy to w dynamicznej scenie dziwękowej zarówno z muzyce jak i w filmie. Dolby Atmos chodzi tu dobrze w sensie nigdy nie miałem DA z prawdziwego zdarzenia ale i tak robi wrażenie niż z takich Hyper X cloudów, które miałem wcześniej. Ogólnie jakość wykonania jest całkiem spoko i nie są za duże co jest zdecydowanie na plus Edytowane 23 marca 2021 przez Kaczi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 842 Opublikowano 23 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2021 Mi tylko brakuje jednej rzeczy- mogłyby się składać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 245 Opublikowano 23 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2021 Czy mikrofon to się jakoś specjalnie włącza? Jest jakieś światełko kiedy jest włączony mikrofon albo jest mute? Pytam bo znajomemu mikrofon nie działa i szukamy przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 23 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2021 1 minutę temu, Moldar napisał: Czy mikrofon to się jakoś specjalnie włącza? Jest jakieś światełko kiedy jest włączony mikrofon albo jest mute? Pytam bo znajomemu mikrofon nie działa i szukamy przyczyny. Pod mikrofonem jest guzik do muta. A mikrofon jak aktywny to pali się biała dioda na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 245 Opublikowano 23 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2021 Ok dzięki, to raczej popsute. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 842 Opublikowano 23 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2021 Pokrętło po lewej stronie steruje tez mikrofonem. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 23 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2021 3 godziny temu, Kaczi napisał: Denerwuje jednak że za każdym razem jak włączam headset to konsola też się włącza i muszę potem konsole wyłączać oddzielnie Strasznie mnie takie patenty wkurzają w elektronice. Nie da się tego gdzieś w opcjach wyłączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 842 Opublikowano 23 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2021 A jak ma to wyglądać? Co chcesz ustawić? Parujesz dwa urządzenia, jedno powiązane z drugim. Konsola ma wiedzieć czy chcesz słuchawki używać z konsola z która jest sparowana czy może telefon? Sprzęt ma się włączyć zapytać czy jest ok czy ma się wyłączyć? Tak trochę bezsensu... Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 23 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2021 Słuchawki to urządzenie które używa się z kilkoma sprzętami więc powinno to być logiczniej rozwiązane. Mi to nie przeszkadza bo inne mam do telefonu a inne do grania jednak kolegę rozumiem. Chociaż wydaje mi się ,że da się to wyłączyć, może w ustawieniach konsoli trzeba pogrzebać. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 842 Opublikowano 23 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2021 Mam słuchawki audio i oprócz telefonu mam jeszcze DAC. Jak sparuję słuchawki z telefonem, to dac ich nie widzi. Trzeba sparować z playerem. Jak sparuję z playerem, to telefon je pamieta i muszę wybrać z listy urządzeń BT. Tak samo działa pad. Jak podpinam pada od X do PC, odpala się konsola. Sa adaptery różne i można podłączyć jedno urządzenie (słuchawki np) do kilku urządzeń. Wtedy się wybiera skąd źródło jest. Tutaj średnio takie coś zrobić. Jest jedno rozwiązanie- aplikacja na telefon i po uruchomieniu wybór źródła. Ale jak już pisałem, to jest bezsensu dlatego nikt tego nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 23 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2021 Nie wiem, dla mnie to proste. Osobno włączasz headset, osobno konsolę, sparowanie BT nie ma nic do rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 842 Opublikowano 23 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2021 Skoro dla Ciebie jest proste, to po zakończonej grzej usuwaj słuchawki z konsoli. To samo na telefonie i za każdym razem paruj w pare Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaczi 820 Opublikowano 23 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2021 ale tu chodzi o prosty ficzer jaki powinien być żeby konsoli nie wybudzać za każdym razem jak włączam słuchawki.... Gram na lapku i muszę wyłączyć konsole bo się uruchamia, chce obejrzeć film na TV to znowu muszę wyłączyć konsolę. Trochę to denerwuje..... Chyba że komuś nie przeszkadza że konola chodzi i ciągnie prąd. I jeszcze jedno nie liczyłem z zegarkiem w ręku ale jak nie używa się słuchawek a są włączone to same się wyłączają Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 23 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2021 A te słuchawki nie maja tego ficzeru co pady? Ze jak klikniesz przycisk do synchronizacji to przerzuca cię między urządzeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaczi 820 Opublikowano 23 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2021 jest tylko jeden zielony przycisk który uruchamia headset i wraz z nim konosle jak go dłużej przytrzymasz. Pojedyńcze kliknięcie wyłącza headset. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lokomotywa 371 Opublikowano 23 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2021 7 godzin temu, Kaczi napisał: doszły dziś i moje xbox wireless headset i całkiem ciekawe i wrażenia z dźwięku też całkiem spoko. Denerwuje jednak że za każdym razem jak włączam headset to konsola też się włącza i muszę potem konsole wyłączać oddzielnie. Chodzi z każdym urządzeniem które ma Bluetootha, czyli TV, PC czy komórka, żadnego laga w przenoszeniu dzwięku nie uświadczyłem czy to w dynamicznej scenie dziwękowej zarówno z muzyce jak i w filmie. Dolby Atmos chodzi tu dobrze w sensie nigdy nie miałem DA z prawdziwego zdarzenia ale i tak robi wrażenie niż z takich Hyper X cloudów, które miałem wcześniej. Ogólnie jakość wykonania jest całkiem spoko i nie są za duże co jest zdecydowanie na plus ten "problem" mają wszystkie słuchawki co łączą się z konsolą jak pad ale miło że laga nie ma na BT, przereklamowane 9X miały strasznego Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 24 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 marca 2021 Dlatego najlepsze bezprzewodowe słuchawki to te z donglem Cytuj Odnośnik do komentarza
Santi 28 Opublikowano 24 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 marca 2021 Dla mnie akurat to rozwiązanie z włączaniem konsoli gdy słuchawki włączamy jest spoko, tak samo jak to, że wyłączanie konsoli wyłącza słuchawki, no ale moje słuchawki są tylko do xboxa, zresztą z takim zamiarem przeznaczenia były kupowane Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaczi 820 Opublikowano 24 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 marca 2021 No nic trzeba będzie skrobnąć maila do MSu może napiszą taka funkcje i wrzuca w jakimś updatecie. Ważne ze działa z każdym urządzeniem i są w zasadzie bezobsługowe 2 pokrętła i dwa przyciski Cytuj Odnośnik do komentarza
Komar 8 Opublikowano 24 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 marca 2021 12 godzin temu, iluck85 napisał: Skoro dla Ciebie jest proste, to po zakończonej grzej usuwaj słuchawki z konsoli. To samo na telefonie i za każdym razem paruj w pare Nie da się odparować słuchawek, ani pada z xboxa. Jedyna opcja to... parowanie tych zabawek z innym xboxem. Dlatego też słuchawki odpalające konsole są kompletnie bez sensu, to musi iść do zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 842 Opublikowano 24 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 marca 2021 3 godziny temu, Komar napisał: Nie da się odparować słuchawek, ani pada z xboxa. Jedyna opcja to... parowanie tych zabawek z innym xboxem. Dlatego też słuchawki odpalające konsole są kompletnie bez sensu, to musi iść do zmiany. Nawet nie sprawdzałem, ale w opcjach jest jakieś menu gdzieś są powiązane urządzenia i tak jest pad min. Myślałem, że da się tam usunąć urządzenie z pary. Ja problemu nie mam, bo to są tylko słuchawki do konsoli. Pod muzykę średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 993 Opublikowano 25 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2021 Cześć mam nietypowy problem. Po podłączeniu słuchawek do pada mam dźwięk zarówno na tv, jak również na słuchawkach. Oczywiście mogę wyłączyc głos na tv ale nie mogę operować głośnością na słuchawkach. Czy ktoś ma jakiś pomysł?:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 245 Opublikowano 25 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2021 Trzeba ręcznie, bez sensu zwłaszcza, że u konkurencji od razu się dźwięk przełącza. Głośność słuchawek możesz ustawić w quick menu. Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 993 Opublikowano 25 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2021 26 minut temu, Moldar napisał: Trzeba ręcznie, bez sensu zwłaszcza, że u konkurencji od razu się dźwięk przełącza. Głośność słuchawek możesz ustawić w quick menu. Ok udało mi się włączyć dźwięk na słuchawkach z wyłączeniem go na tv No ale nigdzie nie widzę opcji zmiany głośności? Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 25 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2021 w Quick Menu zmieniasz na samym dole. To jest to menu co wyskakuje po wcisnieciu guida Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi