Skocz do zawartości

Słuchawki dla Series X | S - patrz pierwszy post

MYSZa7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Corsair HS75 XB ponownie w promocji na euro za 269zl 

No w sumie nie mam słuchawek wireless do xboxa a podłączanie pod pada mnie wkurwia i może bym wziął, ta apke Dolby Atmos wtedy mamy za darmo na Xboxie? I na necie można poczytać o jakiś szumach oraz jakimś bugu że się zawieszają i nie idzie ich wyłączyć. Ktoś się spotkał?

• 5 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. 

Jestem dumnym posiadaczem dwóch randomowych typów słuchawek które podłączam do xbox S. Jest dźwięk, a nie ma mikrofonu. Jak w jednych tak i w drugich. Ustawienia niby w porządku (według mnie) a nadal cisza. Może ktoś miał podobny problem?  

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie wiem czy to dobry temat ale póki co lepszego nie znalazłem. Mam przewodowy zestaw słuchawkowy, który jest przeznaczony do komunikacji głosowej. Jak korzystam z niego podłączając go do standardowego bezprzewodowego pada do XSX to działa w komunikacji głosowej, a dźwięk leci z zestawu 5.1. Natomiast jak podłączam go do pada przewodowego tej samej firmy co słuchawki, to cały dźwięk kierowany jest na słuchawki na jedno ucho.

Słuchawki: https://eu.turtlebeach.com/products/recon-chat-headset-for-xbox-one-headset

Pad: https://eu.turtlebeach.com/products/recon-xbox-controller

Sprawdzałem w ustawieniach w grze i w konsoli ale nigdzie nie znalazłem opcji aby to jakoś przełączyć.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Gdyby ktoś szukał zamienników dla nauszniki to polecam brać coś od wicked cushion. Właśnie testuje ich nauszniki z żelem chłodzącym i muszę powiedzieć że pozytywnie zaskoczyły jakością. Grube z efektem pamięci dobrze leżą na głowie i faktycznie czuć przyjemny chłodzik jak się je założy, nie nagrzewa ja się przez długi czas,dobre 40 minut trwało nim przestały chłodzić i osiągnęły że tak powiem neutralna temperaturę. Jedyny minus to że nieco zmieniają dźwięk i więcej niskich tonów się pojawia jednocześnie przytepiajac górę ale w graniu to jak dla mnie nie przeszkadza. 

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 24.04.2020 o 11:31, MYSZa7 napisał(a):

Dźwięk przestrzenny

Domyślnie podłączając słuchawki do konsoli możemy skorzystać z Windows Sonic, dźwięku przestrzennego dla słuchawek od Microsoftu. Jeśli chcielibyśmy jednak czegoś konkretniejszego to w sklepie Microsoftu znajdziemy aplikacje Dolby oraz DTS, za pomocą których otrzymamy dźwięk przestrzenny w lepszej jakości.

ky1foYq.png

DTS Sound Unbound - w ramach tej aplikacji możemy wykupić dożywotnią licencję na DTS Headphone X 2.0. W aplikacji mamy dostępne przykładowe filmiki, dzięki którym możemy ocenić czy czujemy różnicę. Dodatkowo jest opcja, który pozwala ustawiać dźwięk w czasie rzeczywistym. Znajdziemy również predefiniowane ustawienia dźwięku do ponad 500 modeli słuchawek.

Cena: 95 zł

FCyAl7J.png

Dolby Access - w ramach tej aplikacji  możemy wykupić dożywotnią licencję na Dolby Atmos dla słuchawek. W aplikacji mamy dostępne przykładowe filmiki, dzięki którym możemy ocenić czy czujemy różnicę.

Lista gier wspierających Dolby Atmos

Cena: 79 zł

Sorry jeżeli już było. Te programy powinno się kupić oba czy raczej wybrać pod dany model słuchawek? Mam SteelSeries Arctis 7X+ jeżeli to cokolwiek zmienia. Nigdzie nie widziałem aby słuchawki miały informacje, że obsługują jeden z tych dwóch formatów. Poza tym mam jeszcze stare Logitehy 5.1 Z-5500, które mają informację że obsługują DTS. W dedykowanej aplikacji jest jednak info, że powinny być połączone kablem hdmi, a wtedy jak je kupowałem (ponad 10 lat temu) jeszcze to nie było tak praktyczne. Zamiast tego łączy się z TV kablem optycznym. 

Opublikowano

Te słuchawki przy połączeniu bezprzewodowym obsłużą każdą z tych technologii.

Nie polecam instalować obu apek bo mogą być konflikty, dolby jest popularniejsze i częściej wykorzystywany. 

Moje doświadczenia są natomiast mało zachęcające i tak naprawdę to brzmi dobrze tylko w grach gdzie te technologie są wbudowane natywnie w grę, jak na przykład Gearsy 5. Moje uszy nie chcą współpracować z przetwarzaniem tylko przez apkę i zdecydowanie wolę dobre stereo od wygody bezprzewodowych słuchawek. Choć wielu ludzi nawet tu na forum jest zachwyconych możliwościami tego oprogramowania. Kwestia indywidualna. 

• Plusik 1
  • Dzięki 1
Opublikowano
20 godzin temu, Dalhi napisał(a):

Te słuchawki przy połączeniu bezprzewodowym obsłużą każdą z tych technologii.

Nie polecam instalować obu apek bo mogą być konflikty, dolby jest popularniejsze i częściej wykorzystywany. 

Moje doświadczenia są natomiast mało zachęcające i tak naprawdę to brzmi dobrze tylko w grach gdzie te technologie są wbudowane natywnie w grę, jak na przykład Gearsy 5. Moje uszy nie chcą współpracować z przetwarzaniem tylko przez apkę i zdecydowanie wolę dobre stereo od wygody bezprzewodowych słuchawek. Choć wielu ludzi nawet tu na forum jest zachwyconych możliwościami tego oprogramowania. Kwestia indywidualna. 

Dzięki. Czyli może to być na pograniczu placebo albo trzeba trafić w grę. To jeszcze się zastanowię czy to potrzebuję, bo obecnie nie jest źle. Przy tych słuchawkach mam wrażenie, że efekty są lepsze niż przy 5.1 ale to też kwestia rozłożenia głośników i wielkości pomieszczenia. 

Opublikowano (edytowane)

Mimo wszystko warto choćby dla kilku gier które mają wsparcie dla Dolby Atmos. 

Dla reszty sprawdź sam, może problem był po mojej stronie, choć dużo testowałem, nie chcę zniechęcać bo technologia zbiera dobre recenzje od użytkowników.

Edytowane przez Dalhi