milupl 616 Opublikowano 21 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2021 6 godzin temu, maxoffe napisał: a tym bardziej jak ktoś wspominał że mają dodatkowo 6mc Dolby Atmos w prezencie. Ale co znaczy 6 miesięcy w prezencie. To co po 6 miesiącach nie będą już wspierały DA? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 21 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2021 7 minut temu, milupl napisał: Ale co znaczy 6 miesięcy w prezencie. To co po 6 miesiącach nie będą już wspierały DA? Licencja jest na 6 miesięcy gratis przy zakupie, po tym okresie jeśli dalej chcesz korzystać z DA to musisz zaplacic Cytuj Odnośnik do komentarza
maxoffe 40 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 W dniu 21.05.2021 o 21:27, milupl napisał: Ale co znaczy 6 miesięcy w prezencie. To co po 6 miesiącach nie będą już wspierały DA? Będą ale płatnie. Ale dla mnie to i tak duży PLUS bo przez te pół roku sprawdzisz sobie na spokojnie w wielu grach czy Atmos Ci odpowiada czy nie. Według mnie super sprawa, zobaczę po zakupie jeszcze jak w filmach bo podejrzewam że też będzie mega wypas! Cytuj Odnośnik do komentarza
milupl 616 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 W dniu 21.05.2021 o 21:36, ASX napisał: Licencja jest na 6 miesięcy gratis przy zakupie, po tym okresie jeśli dalej chcesz korzystać z DA to musisz zaplacic To wiem, ale jak oni to wyłączą? Ps. To trzeba jakoś włączyć żeby był DA? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 W tych słuchawkach oficjalnych chyba jest kod na 6msc DA i normalnie Ci się skończy tak jak okres próbny. Atmosa włączasz w opcjach dźwięku. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 25 minut temu, messer88 napisał: W tych słuchawkach oficjalnych chyba jest kod na 6msc DA i normalnie Ci się skończy tak jak okres próbny. 30 minut temu, milupl napisał: To trzeba jakoś włączyć żeby był DA? nie ma kodu po podłączeniu słuchawek i włączeniu aplikacji DA po prostu pojawia się opcja 6 miesiecznego okresu próbnego Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 (edytowane) 6 miesięcy? A nie, że to takie promo, które uruchomili w dniu premiery słuchawek do września? Ja je kupiłem w zeszłym tygodniu i mam jeszcze 4 miesiące. Edytowane 23 maja 2021 przez Metoda Cytuj Odnośnik do komentarza
Hanza71 41 Opublikowano 28 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 28 maja 2021 Siemanko, moze ktos poleci sluchawki dla 7latka, dobre i niedrogie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 28 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 28 maja 2021 Ja bym nie dawał słuchawek dziecku poza tym większość z nich będzie dla niego za duża Cytuj Odnośnik do komentarza
Hanza71 41 Opublikowano 28 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 28 maja 2021 Kupione https://www.argos.co.uk/product/7854039?clickSR=slp:term:xbox series x s headset:53:166:2 Junior zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza
maxoffe 40 Opublikowano 28 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 28 maja 2021 6 minut temu, Hanza71 napisał: Kupione https://www.argos.co.uk/product/7854039?clickSR=slp:term:xbox series x s headset:53:166:2 Junior zadowolony. Zadowolenie dziecka najważniejsze, tak trzymaj. Z drugiej strony ktoś pisał że by nie polecał dziecku słuchawek, może ja także ale jak miał bym słuchać głośno odgłosów z gier w które nie gram, a np. oglądał bym na drugim TV ciekawy film to także by mnie irytowało... Wiem bo przechodziłem to trochę już latek wstecz, i tylko mówiłem do syna, Patryk przycisz ta grę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 W której grze atmos najlepiej gra? W Girsach? Aktywowałem traila i muszę posprawdzać, ale na razie nie słyszę jakiejś różnicy pomiędzy dolby, a windows sonic. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 2 czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 Atmos w nowych Gearsach mnie zmiażdżyło. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 2 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2021 To włąćzę później gearsy i porównam. Jak będzie brzmieć lepiej, to trzeba kupić przed premierą halo. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 3 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2021 Czy trzeba zresetowac gre po zmianie formatu audio, zeby zaczeło działać? Właczyłem poczatek gearsow 5 przy wodospadzie i jazde na lawie w hivebusters i nie słyszę różnicy. Włączyłem też demko w apce dolby i ustawiałem nawet stereo i nie słyszę różnicy XDD Jest tam moment gdzie ptak przelatuje z tyłu od prawej do lewej i jak dla mnie tak samo brzmi Cytuj Odnośnik do komentarza
czeskimaster 3 260 Opublikowano 3 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2021 Szybkie pytanie, mam w miarę dobre słuchawki pod jacka do pada, czy to norma, że po podłączeniu do pada dźwięki są na słuchawkach i na tv? Muszę tv ściszać, aby się nie dublowało. Nie ma opcji odcięcia tv, przy podłączeniu słuchawek? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 3 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2021 Niestety to normalne, trzeba wyłączać dźwięk w tv ręcznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 245 Opublikowano 3 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2021 No brakuje opcji automatycznego ściszania czy przeniesienia dźwięku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milupl 616 Opublikowano 3 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2021 6 minut temu, ASX napisał: Niestety to normalne, trzeba wyłączać dźwięk w tv ręcznie Szkoda, że nie działa to tak jak na play station, że dźwięk w TV wycisza się gdy włączy się słuchawki . Też mam ten problem z oryginalnym headset-em Ms. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 3 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2021 No szkoda szkoda, nawet na moim Pc głośniki automatycznie się wyciszają po włączeniu słuchawek, a na konsoli z jakiegoś powodu to nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 3 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2021 Tak samo jak nie ma żadnej moliwości sprawdzenia czy działa mikrofon, ustawienia czułości itp. - bez robienia alpejskich kombinacji. Trochę przypau, bo Sony jakoś, to ogarnęło w optymalny sposób na ps4. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 3 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2021 Jak mówisz to masz odsłuch, który w opcjach można dostosować, no ale tak jest to gorzej zrobione niż na plejce 3 hours ago, 20inchDT said: Czy trzeba zresetowac gre po zmianie formatu audio, zeby zaczeło działać? Właczyłem poczatek gearsow 5 przy wodospadzie i jazde na lawie w hivebusters i nie słyszę różnicy. Włączyłem też demko w apce dolby i ustawiałem nawet stereo i nie słyszę różnicy XDD Jest tam moment gdzie ptak przelatuje z tyłu od prawej do lewej i jak dla mnie tak samo brzmi Może po prostu masz słaby słuch ale tak jak kiedyś pisałem polecanie słuchawek to nie taka prosta sprawa bo każdy insczej słyszy i czego innego oczekuje od dźwięków Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 3 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2021 3 minuty temu, kubson napisał: Może po prostu masz słaby słuch ale tak jak kiedyś pisałem polecanie słuchawek to nie taka prosta sprawa bo każdy insczej słyszy i czego innego oczekuje od dźwięków Albo sluchawki, albo ten atmos jest chuja wart. Sprawdzałeś moze jakies demo filmiki w apce dolby? Zawsze słyszę dzwieki z kazdego kierunku, nawet na stereo, i nie wiem co tu jeszcze mogłoby lepiej brzmiec. Jedyne wrazenie z 3d audio robily na mnie filmiki z binaural audio na yt. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 3 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2021 Tak sprawdzałem te filmiki i działało to dobrze. Ja mam atmosa od początku i słyszę różnice, lepiej grają niż Windows Sonic, ale jakiejś super miazgi imo nie ma, dziwek jest po prostu bardziej przestrzenny i pomaga w zlokalizowaniu z ktorej strony dochodzi w apce atmosa możesz sobie poprzestawiać EQ, może to coś da? btw jakie słuchawki masz? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 3 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2021 Atmosa najlepiej testować w jakimś multi fps Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi